NIEUW: Blog reclamevrij maken?

2009santiagogoudenmuntPedro.jpg image by Pedro48
Klik op de afbeelding
voor een bezoek
aan Pedro's Santiagoblog.

Categorieën
 • Bezienswaardigheden (31)
 • Fietsen (176)
 • Geocaching (82)
 • Koffieticje (135)
 • Natuur (8)
 • Reizen en citytrips (42)
 • Tussendoortje (124)
 • Wandelen (1)
 • Rondvraag / Poll
  Waar gaat u op vakantie?
  Ik blijf in België...
  Frankrijk
  Spanje
  Italië
  Duitsland
  Griekenland
  Andere
  Bekijk resultaat

  Casa Baccelli, via S.Stefano 106, Montaione, Toscana, Italy.

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Bon-Bon Jour-Nuit
  Bed & Breakfast
  Chocolade
  Koffie
  dv1.jpg image by Pedro48
  dv3.jpg image by Pedro48
  dv9.jpg image by Pedro48
  dv26.jpg image by Pedro48
  dv29.jpg image by Pedro48

  Wandelblogs
 • Natuurfreek
  Tuin & Natuur
 • Open exoten tuinen
 • Natuurpunt
 • Bosrand
 • Tuinen van Engeland
 • Greenpeace
 • Tuinadvies
 • Kruidengeneeskunde
 • Groene waaier
 • Bloemenplanten
 • Natuurhulpcentrum Opglabbeek
  Santiago de Compostela
 • Wandelend op weg naar Santiago 2006
 • Frank op weg naar Compostele 2003 (postuum)
 • Jacobean Year 1999
 • Luus & Martien fietsen naar Santiago de Compostela 2006
 • Vlaams Genootschap van Santiago
 • Amstelveen - Santiago 1998
 • Sint Jacobsfietsroute in 3 jaar naar Santiago
 • Pelgrimstocht Camino de Santiago van 1997 tot 2003
  PEDRO achterna in...

  Photobucket
  22-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toscane van het noorden?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tongeren is zoveel meer dan een poort naar het mooie Haspengouw, het ‘Toscane van het noorden'. De oudste stad van België is een heerlijke plek voor een citytrip.

  Of je nu graag in het verleden duikt, van cultuur houdt, gezellig shopt of proeft van gastronomische toppers… Tongeren heeft het allemaal.

  De oudste stad van België ademt geschiedenis. Van de Romeinse en middeleeuwse stadswallen tot de imposante gotische basiliek en het bekoorlijke begijnhof, beschermd als UNESCO-werelderfgoed. In Tongeren bekoort het verleden.


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  13-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italia...spaghetti
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Straks spaghetti-avond ten huize Pedro. De pasta wordt niet zelf gemaakt maar de saus wordt bereid met verse producten. Ui, knoflook, wortel, selder, tomaten, lenteui, paprika, basilicum, bladpeterselie en daarbij voor de liefhebber gemengd gehakt en parmezaankaas...


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  12-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italia
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Veertien dagen terug thuis van onze vakantie naar Toscana en de roep van cipressen en olijfbomen is opnieuw duidelijk hoorbaar...


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  25-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.San Gimignano

  Wanneer we in Toscane zijn kunnen we niet weerstaan om een bezoek te brengen aan San Gimignano, het Manhattan van Toscane...

  San Gimignano is een middeleeuws stadje in de provincie Siena van de Italiaanse regio Toscane. De plaats trekt veel toeristen, vooral vanwege de bijzondere middeleeuwse architectuur.

  San Gimignano is bekend om zijn dertien torens die het silhouet van de stad domineren. Deze zijn in de 12de en 13e eeuw door rivaliserende rijke families opgetrokken. De torens deden dienst als woning en versterking, maar vooral als prestigeobject. Op haar hoogtepunt had de stad zo'n 70 torens.
  In de late Middeleeuwen was deze stad erg welvarend omwille van diens ligging aan de pelgrimsroute naar Rome. Maar toen deze werd verlegd en er een pestepidemie uitbrak, betekende dit een economische ondergang en het behoud van zijn middeleeuwse karakter. Alle straatjes gaan opwaarts naar het hoogste punt.
  Neem zeker ook een kijkje in de met fresco's versierde collegiale kerk. De naam van de Piazza Duomo suggereert dat de daaraan gelegen kerk, de Collegiata, een dom zou zijn, maar San Gimignano is nooit een bisschopsstad geweest.

  Het hoogste punt van het dorp is waar zich de Piazza della Cisterna en de Piazza Duomo bevinden.

  Hierboven: aanschuiven voor een ijsje van "Gelateria Dondoli".

  Een belangrijk landbouwproduct van San Gimignano is saffraan. De teelt ervan gaat terug op de middeleeuwen toen het van groot belang was voor de stad, het zo kostbaar was dat het ondermeer voor het betalen van schulden werd gebruikt en waarop accijns werd geheven.
  Het wordt nu verbouwd met natuurlijke methoden die in alle stadia van de teelt en instandhouding van het gewas elk gebruik van chemische stoffen verbieden.


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  24-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borgo San Lorenzo

  Na de shopping in Barberino di Mugello een trip door de heuvels en langs de kleine dorpjes tot in Borgo san Lorenzo. Dit dorp werd in 1919 bijna volledig van de aardbol geveegd .

  Oorsprong
  De Romeinse kolonie Anneianum lag op de plaats van de hedendaagse Borgo San Lorenzo. Na het vertrek van de Romeinen doopten de inwoners hun stad om volgens de naam van de plaatselijke kerk van San Lorenzo en de naam is sindsdien hetzelfde gebleven.
  In de 13e eeuw speelde Borgo San Lorenzo een belangrijke rol in de onderhandelingen tussen de aanhangers van het Keizerrijk - de Ghibellijnen - en de aanhangers van de paus - de Welfen . Het was aan het eind van deze eeuw dat de stad onder het gezag van de Republiek Florence kwam
  Als onderdeel van de verdedigingswerken van de stad versterkte de Florentijnse Republiek de stad en bouwde er vier toegangspoorten. Vandaag zijn delen van twee van de gewelfde ingangen nog steeds zichtbaar - de Porta Fiorentina (Florentijnse Poort) en de Porta dell'Orologio (Uurwerkpoort).
  De vestingwerken hebben door de eeuwen heen bijgedragen tot de bescherming van de stad, waaronder het afweren van een aanval door de Fransen in 1527. Wel is de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog licht beschadigd.

  Borgo San Lorenzo vandaag
  In tegenstelling tot vele andere steden in de regio, is Borgo San Lorenzo niet uitsluitend afhankelijk van het toerisme. Vanwege zijn strategische ligging dicht bij de belangrijkste wegen die vanuit Florence naar het Noorden leiden, herbergt Borgo San Lorenzo een groot aantal hoofdkantoren van industrieën die de plaatselijke economie aandrijven. 

  (info: To Toscane - Foto's; Pedro

  )

  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  23-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barberino di Mugello

  Het Outlet shopping center in Barberino di Mugello is er eentje van ongeziene netheid in Italië. Laat ons eerst beginnen over de onderhoudsploeg die al van zes uur 's morgens in de weer is om alle zitbanken netjes op te poetsen. Zelfs de brugleuningen en de lantaarnpalen worden opgepoetst. Wat me ook opviel is de directe aanpak bij het onderhoud van de winkels (langs de buitenzijde), een barstje in de muur wordt onmiddellijk aangepakt, weggewerkt en geschilderd. Binnen in de winkels is het kraaknet. De 'abiti' netjes aan de kapstok of uitgelijnd in de rekken. Geen enkele winkel laat toe om foto's te nemen... Binnen in de winkels loopt het vol met personeel en bij PRADA  zelfs aan elke rayon een bewakingsagent. Bij Prada en andere 'dure' winkels lopen veel Chinezen in en uit...ja hun handen vol met zakken van merkkleding.

  Wat de prijzen betreft, wel die zijn in sommige winkels echt prijzig en wij verleggen zodoende ons speur-koop-werk naar de goedkopere versies... Restaurantjes annex koffiebars zijn er meer dan genoeg en schappelijk in prijs. Eigenlijk wel de moeite waard om de 180 winkels te bezoeken of te bekijken... Een dagje shopping in Toscane verveelt hoegenaamd niet. Outlet Barberino di Mugello, een dorp op zich...


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  22-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lunedi, giorno di shopping
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Vandaag naar Barberino di Mugello alwaar het grootste outlet shoppingcenter van Toscana is gelegen. Ja, dat is ook vakantie... Barberino di Mugello ligt een half uurtje rijden ten noorden van Firenze.

  Eerst nog even een beeld van de westkant aan onze ontbijttafel...


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  21-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Casa Baccelli

  Vandaag een dagje 'platte rust' buiten het koken dan. Dat is ook genieten, een dag doorbrengen in de casa...
  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domenico a Toscana

  Ontbijt op de noordzijde van het terras...met zicht op de heuvels rond Firenze...

  Vandaag weinig wind en men verwacht temperatuur rond 30°C

  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  19-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arezzo bezocht...

  Arezzo heeft ongeveer 100.000 inwoners en het is gesticht door de Etrusken en was het centrum van één van de twaalf Etruskische vorstendommen. Het is tevens de hoofdstad van de provincie Arezzo.

  De grootste bezienswaardigheden zijn de Basilica di San Francesco, de kathedraal van Sint Donatius, San Domenico en de Santa Maria della Pieve uit de 12e eeuw. De Piazza Grande is het bekendste plein. Helaas waren we daar op een 'slecht' moment. Men trof er de voorbereidingen van deel 2 van de 'Giostra dei Saraceni, een middeleeuws steekspel, een folkloristisch feest waarbij middeleeuwse tijden herleven...
  Het hele centrum is historisch met zijn vele kerken, pleinen en musea. 

  Wij hebben ook de toer van de acht hoogtepunten uit de film 'La Vita è Bella' gewandeld. Een forse wandeling van +/- 8 km door het oude stadsgedeelte van Arezzo...
  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  17-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Greve in Chianti

  Onofficieel is Greve de hoofdstad van de Chianti, althans dat zeggen de 'Grevenaren' zelf...

  Wijnwinkels in overvloed, maar het populairst is zeker Macelleria Falorni, één van de befaanste slagers. Overal hangt proscuitto en liggen rijpende kazen. Op de toog staan schoteltjes met salame, proscuitto en formaggio en je mag van alles proeven...

  En daarbij hoort ook een glaasje wijn. De wijnproducerende streek, Chianti, kreeg in 1960 de eerste Italiaanse 'DOCG' het hoogste kwaliteitsmerk.

  Druiven voor de Chianti Classico: twee rode - sangiovese en canaiolo - en twee witte - malvasia en trebbiano -. alleen de wijnen afkomstig van de Classicoheuvels hebben de Gallo Nerozegel.
  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (1)
  14-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Riquewihr
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tijdens onze heenreis naar Toscane hebben we dit jaar een 'ommetje' gemaakt via de Elzas. Eén van de mooiste dorpjes, zeg maar stadje, daar in de streek is Riquewihr...

  Riquewihr is één van de populairste kleine stadjes die u in de Elzas kan vinden, op een boogscheut van Zwitserland en Duitsland. Sprookjesachtige dorpjes die recht uit de middeleeuwen schijnen te komen vindt u hier met dertien in een dozijn. Dat is de Elzas...

  Glooiende heuvels bedekt met wijngaarden, een lichtgroen deken dat prentenboekdorpjes omringt. In een vakwerkhuis geniet u van een glas witte wijn, de blauwe lucht boven u wordt doorkliefd door een ooievaar.

  De naam Riquewihr kan gesplitst worden in 'rique' en 'wihr'. In de 8e eeuw had een zekere Richo vele wijngaarden in zijn bezit op deze plaats; Richo evolueerde tot Rique, dit verklaart het eerste deel van de plaatsnaam. 'Wihr' is te herleiden naar het Duitse 'Wehr', vergelijkbaar met het Nederlandse werkwoord 'weren' en verwijst naar de versterkte muren rond Riquewihr.'Wihr' komt vaak voor in de namen van dorpjes in de Elzas, denk aan Hunawihr.

  (Info: plazilla)
  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  13-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter plekke

  Na twee stops, Neuenburg am Rhein en Guardamiglio, zijn we aangekomen in Montaione onder een stralende zon die het kwik in de termometer tot 37°C deed stijgen.

  Op Zwitsers grondgebied zijn we 45 tunnels door gereden waarvan uiteraard de Gotthardtunnel de langste is met zijn bijna 17km. Na 4km in de Gotthardtunnel werd het even spannend toen er op de radio een live bericht werd omgeroepen door de politie dat een defect voertuig de rijrichting versperde. Na een klein half uur oponthoud in een temperatuur van 32°C konden we verder. Gelukkig was er airco!

  Op Italiaans grondgebied kregen we ook nog 25 tunnels voorgeschoteld.
  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  11-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neuenburg am Rhein
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Neuenburg am Rhein is een stopplaats op weg naar Toscane...

  Het stadje telt ongeveer 12.000 inwoners en is gelegen in het zuid-westen van Duitsland.

  Momenteel zijn er hier archeologische opgravingen aan de gang...

  Bijlagen:
  maxresdefault.jpg (621.6 KB)   


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (1)
  07-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldrecord
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Monte San Savino is een stadje van bijna 9.000 inwoners dat behoort tot de città del vino en dus een belangrijke rol speelt in de productie en verkoop van wijnen.

  Het bezit nog steeds een klein middeleeuws centrum met een groot aantal historische paleizen en kerkjes waarin het gezellig wandelen is.

  Het stadje is ook bekend voor de productie van keramiek en porchetta (geroosterd gevuld varken) en staat zelfs sedert 2009 vermeld in het guinness book of records voor de langste porchetta ter wereld, namelijk 44 meter en 93 cm.


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  02-06-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arezzo (Toscane)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Arezzo is een stad in de provincie Toscane. Het ligt op een heuvelrug, 296 meter boven zee, tussen Casentino, Valdichiana en Valdarno in. Archeologische vondsten hebben aangetoond dat Arezzo al sinds de 6e eeuw v.Chr bestaat. De stad bleef ook tijdens het Romeinse Rijk belangrijk.

  Arezzo werd internationaal beroemd dankzij de bekroonde film, Life is Beautiful en de stad is één van de charmante juweeltjes van Italië. Het heeft alles waar Toscane bekend om staat en meer. Of u nu Romeinse ruïnes wilt bekijken of architectuur uit de Oudheid, Middeleeuwen of het Neoclassisisme, lekker eten wilt proeven of Italiaans leer en keramiek wilt kopen: Arezzo biedt voor elk wat wils.

  Deze oude stad werd in 311 v.Chr. door de Romeinen veroverd. Voor die tijd was het één van de 12 belangrijke Etruskische steden. De heuvelstad was ook de thuishaven van grote kunstenaars, zoals Piero della Francesca en Georgio Vasari. Er zijn dan ook meer culturele en architecturale prachtstukken te zien dan u in één enkel bezoek kunt bewonderen...

  Foto: wikipedia, Piazza Grande


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  31-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.San Vivaldo - Montaione
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  San Vivaldo, het Jeruzalem van Toscane...

  Deze plek is vernoemd naar de heilige Vivaldo Stricchi, een kluizenaar die op deze plek woonde en stierf op 1 mei 1320 op 60-jarige leeftijd. Na zijn dood zijn ter plekke een kapel en een kerk gebouwd, waaraan door monniken in de 16e eeuw talloze kapellen en kerken werden toegevoegd. Deze bouwwerken werden zo vormgegeven en geplaatst dat het leek op de heilige plaatsen in Jeruzalem. Op die manier kon men toch op bedevaart naar Jeruzalem, aangezien een tocht naar het echte Jeruzalem gevaarlijk en duur was. Zo is San Vivaldo gekomen aan de bijnaam: Jeruzalem van Toscane. Helaas zijn niet alle bouwwerken bewaard gebleven, maar nog altijd is een groot deel te bewonderen...


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  30-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Da Vinci
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Leonardo da Vinci was hier thuis én vond er zijn inspiratie: Toscane. De plek waar groene cipressen de horizon sieren, zoete druiven de wijnranken vullen en olijfbomen de Italiaanse zon absorberen.

  Deze magische omgeving vormt het slotstuk van een onvergetelijke rondreis door de mooiste regio's van Italië: Toscane en Umbrië. Vergaap je aan steden zoals Siena, laat je betoveren door de indrukwekkende vergezichten en zet je tanden in knapperige cantuccini; de geliefde Toscaanse amandelkoekjes. In het groene hart van Italië, Umbrië, word je getrakteerd op historische dorpjes, glooiende heuvels én een smakelijke olijfolieproeverij. In Italië hoef je geen Da Vinci te heten om volop te genieten!

  Deze twee Italiaanse streken zijn aan elkaar gewaagd als het gaat om de kroon van "mooiste regio van het land". Hier vindt elke vakantieganger wat z'n hartje begeert: fantastische bergen, prachtige uitzichten, de culturele schatten uit de Middeleeuwen en de Renaissance, en laten we vooral de uitstekende keuken en wijnen niet vergeten! Door de middeleeuwse stadjes, die vaak de meest prachtige uitzichten bieden over eindeloze zonnebloemenvelden, olijfboomplantages en wijngaarden, voelt het bijna sprookjesachtig om in dit stukje Italië rond te dwalen. Bezoek de grote cultuursteden in de omgeving, ontdek het land van Da Vinci en Michelangelo, en proef onderweg de lekkerste streekproducten.

  (Info: Travelbird.be)


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  29-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cacciucco
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Cacciucco is een Livoornse specialiteit. Het is een vissoep met tomaat en was vroeger het voedsel van de vissers in Livorno.

  Cacciucco is voor Italië wat bouillabaisse voor La Douce France is.

  Cacciucco wordt gemaakt van verschillende zeedieren zoals inktvis, octopus, hondshaai, schelpdieren, rivierkreeft, garnalen enz. Bij voorkeur worden er meer dan 12 soorten vis gebruikt. Het gerecht wordt afgemaakt met veel knoflook en chilipeper. Cacciucco wordt altijd geserveerd met brood, vaak gekruid met knoflook en peper.

  Een robuuste rode wijn past het beste bij dit Italiaanse gerecht.

  Allé we weten wat me moeten eten als we Livorno bezoeken...


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)
  28-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistoia
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dit jaar brengen we ook een bezoek aan Pistoia.

  Pistoia is een stad in de Italiaanse regio Toscane gelegen ten noordwesten van Firenze. De stad telt ongeveer 85.000 inwoners en is hoofdstad van de gelijknamige provincie, een van de kleinste van Italië.

  Pistoia ligt in een vlakte aan de voet van de Apennijnen, op 67 meter boven zeeniveau, aan de drukke snelweg van Florence naar de kust en Pisa.

  De stad werd in de 2de eeuw v.Chr. door de Romeinen gesticht om hun troepen in de strijd tegen de Liguri (Liguriërs) te ondersteunen. Zo werd het meteen een oppidum (vesting) van Rome. Sallustius noemt Pistoia, omdat Catilina er in 62 v.Chr. omkwam tijdens een veldslag.

  Vanaf 1565 hoorde Pistoia bij het Hertogdom Firenze, dat vier jaar later het Groothertogdom Toscane werd. In 1600 werd de latere paus Clemens IX in Pistoia geboren.

  De stad kent veel industrie, met name in de metaalbewerking.

  Pistoia is ondanks zijn monumentale binnenstad een van de minst door toeristen bezochte steden van Toscane.

  (Info: Wikipedia)


  Categorie:Reizen en citytrips
  >> Reageer (0)


  20081224Pedro.jpg image by Pedro48
  Over mezelf...
  Ik ben Pierre V alias Pedro
  Op Sinterklaasdag,
  anno 1948,
  ben ik als Mechelaar
  de wereld op gezet.
  Nu al geruime tijd
  woonachtig in
  "mijn dorp in de Kempen".
  Hobby's:
  Fietsen in de vrije natuur
  Geocaching en koffieleut...
  Heb net een fietstocht als peregrino
  naar  Santiago de Compostela 
  achter de rug ten voordele van...
  LCH Belgium vzw
  (Langerhans Cel Histiocytose)
  logo150devrolijkebloggezw1.gif

  untitled-3.jpg picture by Pedro48

  Profile for PedroLewis


  Inhoud blog
 • Koffiedrinken in Italië
 • Spaghetti
 • Opkuis
 • Koffieticje
 • Toscane van het noorden?
 • Toscane
 • Les Jardins d'Annevoie
 • Dinant
 • Koffieticje
 • DonJon van Crupet

  100%
  150%
  200%

  LOEP

  Zoeken in blog


  Laatste commentaren
 • 02.33.60.84.63 (Jack)
      op Koffiedrinken in Italië
 • 082319208865 (PAK RISWANDI)
      op Koffiedrinken in Italië
 • 082319208865 (PAK RISWANDI)
      op Fietsen: de Meroderoute
 • 082319208865 (PAK RISWANDI)
      op Fietsen: de Meroderoute
 • Belgische zanger Matthias Lens. (Dirk)
      op Koffiedrinken in Italië
 • Goede morgen (Dirk)
      op Koffiedrinken in Italië
 • Muziek Box Django Wagner (Dirk)
      op Koffiedrinken in Italië
 • Zomaar een kaartje gemaakt. (Dirk)
      op Koffiedrinken in Italië
 • Geniet van de eerste dag van het weekend!! (Rachel Belmans)
      op Koffiedrinken in Italië
 • Fijne nachtrust! (Rachel Belmans)
      op Koffieticje • Eerst vragen
  dan met
  toestemming
  kopiëren
  Archief per maand
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 09-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 01-2006
 • 12-2005
 • 11-2005
 • 10-2005
 • 09-2005
 • 08-2005
 • 07-2005
 • 06-2005
 • 05-2005
 • 04-2005


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!