Ingrediënten - voor 4 personen * 150 g poedersuiker * 1 el oploskoffie * 3 dl slagroom 1 zakje vanillesuiker * 3 eiwitten * 1 mespuntje zout * 50 g griessuiker chocoladeschilfers * 4 el karamelsaus
Bereiding 1. Laat de poedersuiker smelten in een pannetje tot het een karamel wordt, blus van het vuur met de room en voeg de koffie toe, los alle karamel op, zeef en laat de room goed afkoelen (ca. 2u in de koelkast). 2. Klop de afgekoelde slagroom luchtig op. 3. Klop de eiwitten met het mespuntje zout op in een goed ontvette mengkom en klopper. Als de eiwitten schuimig worden, voeg er dan de griessuiker aan toe en klop verder tot er zich stijve pieken vormen. Meng dit onder de karamelslagroom. 4. Verdeel deze mousse lepelsgewijs in glazen of kommetjes en overgiet met de karamelsaus. 5. Bestrooi met de chocoladeschilfers en dien op.
Info en foto: Solokitchen
Reacties op bericht (2)
14-08-2010
ppsjes link naar onze uitstappen en nog wat
ALS DAT NIET LEKKER IS DAN WEET IK HET NIET MEER MORGEN UIT TESTEN HMHMHMHMHHHHMMMM
14-08-2010 om 20:50
geschreven door georges
Halloo pedro en lewiske
Hier ben ik weer eens een keertje en dat dessertje ga ik morgen maken
14-08-2010 om 01:50
geschreven door marylou
Over mezelf... Ik ben Pierre V alias Pedro Op Sinterklaasdag, anno 1948, ben ik als Mechelaar de wereld op gezet. Nu al geruime tijd woonachtig in "mijn dorp in de Kempen". Hobby's: Fietsen in de vrije natuur Geocaching en koffieleut... Heb net een fietstocht als peregrino naar Santiago de Compostela achter de rug ten voordele van... LCH Belgium vzw (Langerhans Cel Histiocytose)