Foto
Inhoud blog
  • dikke kussen
  • dankjewel opa Hannah en Margot, Nore!
  • bedankt mama nelson
  • foto's carnaval
  • we gingen op stap naar de tandarts
  • joepie op uitstap
  • morgen, poetsdag
  • spiegeltje, spiegeltje aan de wand...
  • Jaap de krokodil
  • Mijn favorieten
  • www.sint-alena.be
  • carnaval
  • winterpret
  • sinterklaas in de wijkschool
  • gestart met de kersperiode met heel de wijkschool
  • bezoek aan de tandarts, thema tanden
  • naar de watermolen te Pede
  • naar de dierenarts
  • fakkeltocht
  • zoekspel rond cijfers en letters
    DONDERDAG 19/2 carnavalstoet vanuit de wijkschool! Zorg dat je erbij bent!
    GENIET JE GRAAG MEE VAN DE VELE FOTO'S - GEEF DAN VLUG EEN MEMORYSTICK AAN DE JUF
    reacties
  • Nieuwjaarswensen
  • Bezoekje aan dit mooie blog
  • Hallo
  • fijne middag
  • Vriendelijke groetjes van Trucker_John

    Druk oponderstaande knop om een reactie achter te laten

    lieve.hofmans@pandora.be

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    een toffe rakkerklas!

    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van bol tot vormpjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De 5 dikke speculaasdeegbollen werden omgetoverd naar fijne, leuke vormpjes.
    Nu nog in de oven en klaar is kees!

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en rollen maar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu er genoeg bloem aan de deegrol is en op de tafel kunnen we het deeg plat rollen om er vervolgens vormpjes uit te steken...

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.je bent iets vergeten...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het kleeft nog juf, het lukt niet!!  Kijk is goed, je bent nog iets vergeten in te 'bloemen'.  Deze keer was het de deegrol... en dan maar rollen

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorzorgen nemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We brengen wat bloem aan op de tafel vooraleer met de deegrol te werken anders plakt het speculaasdeeg aan onze tafel.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hygiëne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Niet vergeten onze handjes te wassen...

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voorbereidend werk...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We leggen op de bakplaten bakpapier.  Dit is speciaal papier voor in de oven.  Dit papier zorgt ervoor dat de koekjes niet aan de plaat gaat kleven.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en onze speculaas?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Door de komst van de sint heeft ons speculaasdeeg wat langer in de koelkast kunnen zitten.  Na de middag haalden we het uit de koelkast om er vervolgens lekkere speculaasvormpjes mee te maken.
    Eerst de bakplaten klaarmaken... 1 stuk bakpapier voor 2 bakplaten??? Hoe gaat dit lukken?  Vouwen in 2 en knippen maar!


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bezoek van de sint en zijn pieten...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het aftelwerk heeft lang genoeg geduurd.  Vandaag was het dan zover... de grote dag voor al onze kleuters.  Sint kwam op bezoek in onze klas, hij was niet alleen - hij had 3 van zijn pieten mee.  Deugenietpiet was er ook bij ... hij zorgde dan ook voor de nodige opschudding! 
    Het was een super fijn moment!  Dank u sinterklaas voor al het lekkers en fijne speelgoed dat je ons bracht.  Tot volgend jaar!

    Kijk gerust bij de link favorieten 'foto's sinterklaas in de klas' voor meer foto's.  Beslist doen!


    >> Reageer (0)
    05-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deegrol
     Wie heeft thuis een deegrol?  Breng hem morgen, 6/12, mee naar de klas.  Dan rollen we ons speculaasdeeg uit en maken we lekkere koekjes.
    Vergeet je naam er niet op te noteren.

    Alvast bedankt!

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ziezo, klaar is kees...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Na veel gekneed kwamen de 5 groepjes tot een gladde speculaasbol.  Deze 5 bollen werden in 1 kom gebracht, afgedekt.  Nu een nachtje laten rusten in de koelkast.  Morgen rollen we het speculaasdeeg uit met een deegrol en gebruiken we vormpjes om van het deeg mooie speculaaskoekjes te maken.  De juf neemt ze mee naar huis om te bakken in de oven.
    MMMMMMMMMMMMMMM...wat lekker!!

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klaar?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Neen, juf in het recept staat nog een potje!  Natuurlijk dat zijn de speculaaskruiden... ruik er maar eens aan.  Dit is kaneel.  Het potje werd doorgegeven en elk groepje strooide wat kaneel in hun kom.  Kneden maar...


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opzij opzij!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tot nu toe mochten we nog steeds een lepel gebruiken om te roeren, maar dit veranderde.  Alle ingrediënten zaten in onze kom - nu nog 1 bol bekomen.  Hoe kunnen we dit doen?  Met onze handen.  Mouwen omhoog, afspreken wie begint, de anderen houden de kom vast.  Met onze handen werden er gekneed!!!  In begin is het wat moeilijk, blijven kneden tot je een mooie bol hebt.
    Lukken deed het!  Plezier verzekerd!

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aiaiai
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zijn we nu klaar?  Het recept vertelt ons dat we er ook bloem moeten aan toevoegen.  Hoe weten we hoeveel?  Hoe gaan we weer tewerk?  We weten het nog van de bruine suiker... de weegschaal.  Maar in het recept staat ook een prentje van een zeef.  Waarom een zeef?  Dit ondervonden we direct bij het gebruik ervan - de bloem werd nog fijner gemaakt.  Proberen maar en dan terug over de 5 groepjes verdelen.  Ieder evenveel.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk makkelijk...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Waw... eitje zorgt ervoor dat we nu makkelijker kunnen roeren!

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat nu?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat hebben we allemaal in onze kom?  Boter, bruine suiker.  Dat hebben we al goed geroerd.  Wat staat er nu in ons recept?  Een eitje.  Goed kijken want mag zowel de dooier als het eiwit in de kom?  Ja hoor, proberen maar.  Juf, dit heb ik nog nooit gedaan... hoe moeten we dat doen?  Samen zochten we naar manieren om het eitje open te breken - en ja hoor het lukte.  Even tikken op de rand van de kom en dan de schaal verder openbreken en de dooier en het eiwit valt er vanzelf uit.  Let op geen stukjes schaal in de kom...

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de weegschaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerst even kijken naar ons recept.  Dat vertelt ons dat we er bruine suiker toegevoegd mag worden.  Mogen wij kiezen hoeveel?  Neen, in het recept staat precies hoeveel gram.  Hoe kunnen we dat dan weten dat we juist zijn?  Effe nadenken... de weegschaal!  Onze rakkers en bengels leerde de bruine suiker over de 5 groepjes te verdelen aan de hand van een weegschaal.  Nauwkeurigheid was hier van belang.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste stap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze 1ste stap was de boter pletten.  Niet altijd even makkelijk, één iemand probeerde met de lepel de boter te pletten de anderen houden de kom vast.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.schorten aan en goed analyseren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals beloofd stond er vandaag op het programma om speculaasdeeg te maken.  Hoe gaan we daar aan beginnen.  Allereerst iedereen zijn schort aantrekken en daarna nadenken.  Na veel nadenken, kwam er niet veel uit de bus.  Hoe kunnen we dan weten hoe we speculaasdeeg moeten maken?  Een boek.. de kleuters zochten in het sinterklaasboek naar het recept van speculaasdeeg.  In de kring werd eerst alles goed geanaylseerd.  Wat zie je?  Wat hebben we nodig?  Welke stappen moeten we eerst doen en dan en dan?
    Goed kijken, luisteren maar!

    >> Reageer (0)
    04-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.opgelet ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zowel onze rakkers en bengels leren omgaan met vuur / kaarsen.
    Wat kan, wat kan niet?  Wat mag, wat mag niet?  Wat kan er gebeuren?
    De juf steekt de lucifer aan, wij leren hoe we een kaarsje aansteken?
    Nieuwe woordenschat voor velen: wiekje, zwavel, aansteken, vlammetje, kaarsenvet,...

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we zijn gestart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op maandag zijn we gestart in onze klas met de advent.  Hoe tellen wij af naar Kerstmis?  Hoe noemt deze tijd?  Wat gaan wij hier elke dag rond doen?
    Onze kleuters konden vrijuit gaan in hun fantasieën rond de donkere ruimte in de klas.  Wat zou dit allemaal willen zeggen.
    De juf vertelde later dat dit een sterrenhemel is.  Nu is het een donkere periode... wij kijken uit naar het grote Licht.  Maar hoelang moeten we nog wachten?  Dit wordt gevisualiseerd door kleine en grote sterren.  De kleine sterren worden elke dag opgehangen, de grote ster enkel op zondag.  Hier komt dan ook een kaars op de adventskrans bij!  Kijken en tellen maar... Elke dag dat we een kleine ster op de sterrenhemel bijhangen, doen we 1 kaarsje aan los van de adventskrans.  Hoe dichter bij Kerstmis, hoe meer licht!

    >> Reageer (0)

    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!