Inhoud blog
  • dag 10 tot 14 Hurghada Makadi Bay
  • dag 9 terugvaart naar Luxor
  • dag 8 Aboe Simbel
  • dag 7 Aswan
  • dag 6 Com Ombo en Aswan
    Archief per week
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    reisduif
    reisverhalen
    21-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 2 Cairo


    Dag 2 Zaterdag 19 januari 2008

    Een fantastische nacht geslapen en de volgende morgen paraat om ons te laten onderdompelen in de Egyptische Mythologie.

    Eerst nog vlug enkele Euro’s uitgewisseld in LE en dan kon het naar de bus waar Nederlandstaligen en Franstaligen gescheiden worden en elk onze eigen gids krijgen. Wij hebben een roos gescoord met onze gids. Amir is als 8-jarige naar Nederland gekomen met zijn vader en heeft daar tot zijn humaniora gestudeerd. Hij is dan naar Egypte teruggekeerd en heeft Egyptologie gestudeerd aan de universiteit van Cairo. Hij is daarna naar Leiden nog gaan bijstuderen. Hij is inmiddels Belg getrouwd met een meisje van Affligem. Hij woont in Lier en al gauw bleek dat hij boeiend en met veel liefde over Egypte en de oudheid kon praten met heel veel kennis van zaken

    Memphis, Sakkara en Gizeh

    Memphis


    Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

    Bij aankomst aan de Site gaat Amir kaartjes kopen voor de groep en dan kan het naar binnen om eerst nog een beetje uitleg te krijgen bij de beelden.  Memphis, (Egyptisch: Men-neffer) is een oud-Egyptische stad op de westelijke oever van de Nijl, ca. 20 km ten zuiden van het huidige Caïro. Memphis werd volgens een aanvaardbare traditie gesticht door farao Menes, die na de vereniging van Opper-Egypte en Neder-Egypte, hier een vesting en een tempel voor Ptah, de stadsgod van Memphis, bouwde.

    Memphis is de Bijbelse plaats Nof en was gedurende het gehele Oude Rijk hoofdstad van Egypte (tijdens het Middenrijk en het Nieuwe Rijk was Thebe de hoofdstad). Memphis werd na de verwoesting van Thebe in 663 v.Chr. opnieuw de voornaamste stad van Egypte. Het werd later overvleugeld door Alexandrië, doch bleef belangrijk tot de verovering van Egypte door de Arabieren, die in 641 n. Chr. hun hoofdstad stichtten te Foestat (oud-Caïro), ten noorden van Memphis


    Sakkara

    Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

    (ook wel Saqqara, ) is een necropolis (dodenstad) uit het oude Egypte, dat ongeveer 30 kilometer ten zuiden van het huidige Cairo ligt. De necropolis is vooral bekend door de wereldberoemde trappenpiramide van Koning Djoser die daar staat. Het gebied heeft een oppervlakte van ongeveer 7 km bij 1,5 km.

    Sakkara hoorde in de Egyptische oudheid bij de hoofdstad Memphis. Het werd aangelegd in de 1e dynastie, maar pas in de 2e dynastie werden er de eerste farao’s begraven, waaronder Hotepsechemoey en Nynetjer. De plaats van Sakkara als koninklijke necropolis werd in de 18e dynastie overgenomen door de Vallei der Koningen, maar Sakkara bleef tot in de Romeinse tijd in gebruik.

    Gizeh

    Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us

    ( al-Gizah, Engels: Giza) is een voorstad van de Egyptische stad Cairo. Gizeh is het meest bekend om de aldaar aanwezige Sfinx en piramiden die volgens de huidige meest gangbare theorieën zijn gebouwd als graftomben voor farao’s. De koningen  Cheops, (de grootste piramide) Chefren en Mycerinus liggen hier begraven.

    Cairo by night

    Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us 

    Deze facultatieve uitstap brengt ons met de bus naar de diverse hoeken van Cairo. Van de oude delen, naar de nieuwe, naar de groentemarkt en de soeks met theesalonnetjes. Fijn om ook die kant van het leven te zien. Een andere kant is zeker de dodenstad, de begraafplaats van Cairo, waar mensen uit het platteland komen en hun intrek nemen in de dodenhuisjes .  Onvoorstelbaar maar toch zo waar.

    Een wandeling die zeker aan te bevelen is.


    Op de weg naar het hotel was mijn vrouwke al met eens een jaartje ouder maar dat kon helaas niet gevierd worden (te moe en te moe)


    21-02-2008 om 23:58 geschreven door reisduif


    >> Reageer (0)
    19-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egypte 2008
    Dag 1 Vrijdag 18 januari 2008

    Reis van Brussel Naar Cairo.

    Wij waren al vrij vroeg naar de luchthaven vertrokken omdat er ’s morgens file was in Strombeek door een ongeval en waren dus veel te vroeg . Bij de balie van de touroperator zat onze begeleider te wachten maar had nog geen dokumenten. Een babbeltje gemaakt, en hij leek ons op het eerste moment al heel sympathiek . In afwachting van de dokumenten zijn we nog een koffie gaan drinken, en druppelgewijs zijn de andere gasten aangekomen.

    Voor ons stonden twee dames, waarvan de ene een kapsel had zoals alleen kween Fabiola er een heeft en dus had ze al direct haar naam. Enkele dagen later zou iemand anders haar ook die titel geven (of hoe gedachten kunnen samenlopen).

    Wij hebben bij de check-in "exit"- plaatsen gevraagd en die waren nog vrij zodat we een beetje meer plaats voor de beentjes hadden.

    Bij de security controle mocht het vrouwke haar schoentjes uitdoen omdat dat hek bleef piepen.  Bleek dan een vijs in de hiel te zijn. Na de nodige rookartikelen gekocht te hebben in de tax free (want dat mag) zijn we naar de gate gegaan om het boarden af te wachten. Dit gebeurde op tijd en dus konden we ook op tijd vertrekken.

    Vlucht MS 726 Brussel 15.00 Cairo 20.30

    De landing was op het voorziene uur. De plaatselijke agent had de stickers voor het visum bij zich en kleefde deze in ons paspoort zodat we vrij vlot door de politie konden.

    Toen we dan aan de band stonden te wachten voor onze bagage scheen die er niet te zijn. Als we dit aan de begeleider wilden melden zagen we dat al de koffers van de groep samen stonden, metde onze erbij.

    Enkel voor de schijn en om het werk in de Egyptische wereld te houden, kwam een douanier met gallons en eretekens de valiezen een voor een opheffen. Nu en dan keek hij eens op om te zien van wie de valies in kwestie was, zonder respons van de eigenaar, en dan mocht de kruier ze op de kar laden.

    De kar werd naar de bus gereden en ondertussen stonden er al heel wat “helpers” met hun handje open voor de 'bakshies' in ontvangst te nemen. Als de bagage ingeladen was en iedereen in de bus zat kon het naar het hotel

    Sofitel Sphinx in Gizah, 

    Bij onze aankomst in het hotel werden de valiezen uit de bus samen gezet in de lobby en moesten wij ons kamernummer op een label schrijven zodat de bell boy ze naar de kamer kon brengen.

    Wij hadden maar een beetje gegeten in het vliegtuig, een warme maaltijd stelt niet veel voor, en hadden graag nog iets achter de tanden gestopt. De sandwichbar in de lobby was nog niet gesloten maar eten was niet meer te krijgen. Enkel een fles water gekocht om mee te nemen naar de kamer om tandjes te poetsen en een droge mond weer nat te maken.

    In afwachting van de “welkomstdrink” die er niet is gekomen, (waren wij dan niet welkom?) waren onze valiezen al voor de deur van onze kamer gezet. Wij hadden de valiezen zo gepakt dat er maar één diende opengemaakt te worden en alles nodig voor die eerste dagen bij de hand was.

    Wij wilden niet met een rammelende maag in bed kruipen en zijn dan toch nog naar het restaurant afgezakt, maar dat was ook al gesloten, zei de ober. Na aandringen kregen we toch de kaart en hebben nog een sandwich gekregen met frietjes. Ik heb mijn eerste pint Sakara gedronken, niet slecht maar zeker niet waw, wel een halve liter (dus 2 pintjes). En dan naar de kamer en slapen.

    http://www.sofitel.com/sofitel/fichehotel/gb/sof/1789/fiche_hotel.shtml/

    19-02-2008 om 22:15 geschreven door reisduif


    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!