Zoals U ziet links de foto's van mijn en ons gezamellijke reizen en rechts foto's van mijn hobby
De reseptjes van mijn koken komen hier ook op te staan ,gelieve dan gewoon te volgen volgens de foto van 1 tot> met dank hoop dat U er wat aan hebt en ik zal mijn best doen.
Bak de konijnenpoten in een stoofpan mooi bruin (gebruik niet té weinig olijfolie). Voeg dan de fijn gehakte ui en de gesnipperde knoflook toe en laat die even meebakken, tot ze glazig worden. Meng er nu de tomaten bij en de witte wijn. Dan kunnen er ook de amandelen, de tijm en het laurierblad aan toegevoegd. Op een laag pitje mag het vlees nu zo'n drie kwartier stoven. Is uiteindelijk de saus te nat, laat die dan op het laatst nog even inkoken.
koolrabi 1 ui 1 paprika, groene 1 appels 2 couscous 500 gr. wortel 250gr. visfilet 600gr . mag vaste vis zijn olijfolie 2 el. visfond 750 ml. saffraan 0,5 tl. water 1 dl. Zout Peperkorrel zwarte, gemalen
Benodigde materialen: een kom, een stoompan of metalen zeef, een schaal en de onderste pan van een couscoussi?re, rijststomer of een grote pan.
Bereidingswijze Doe de couscous in de kom en roer er het water en de olijfolie door. Laat de couscous 30 minuten wellen. Schil de wortelen en koolrabi en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Doe de groenten in de pan van een couscoussi?re, een rijststomer of een grote pan. Voeg de visfond met zout en peper naar smaak en de saffraan toe. Breng het geheel aan de kook.
Doe de couscous over in de stoompan of metalen zeef en hang deze boven de vissoep. Leg het deksel erop en laat de soep circa 30 minuten zachtjes sudderen, terwijl de couscous gaar wordt in de hete stoom. Snijd de vis in repen. Schil de appels en snijd deze in schijfjes.
Schep de vis en appel door de soep en laat het geheel in nog circa 10 minuten gaar worden.
Schep de couscous op een schaal. Kook het vocht van de vissoep nog wat in en schep de vis en groenten met de saus over de couscous.
600 gr gehakt. 2 witte boterhammen zonder korst. 1 eetl. milde currypasta. zout. 1 kleine ui, geraspt. 1 verse groen peper,zonder zaadjes en fijngehakt. bosje koriander. 4 eetl. olijfolie. 1 blik gepelde tomatenblokjes. 4 eieren. 1 ei, losgeklopt.
Voorbereiding Laat het brood weken in water en knijp het dan uit.
Bereidingswijze Doe het gehakt in een kom met de currypasta, brood,zout, ui,groene peper, de helft van de koriander en het losgeklopte ei en kneed het snel tot een homogeen gehakt. Vorm er acht balletjes van. Verwarm de olie in een hapjespan en bak de balletjes rondom aan. Giet er de tomatenblokjes bij en nog een snufje zout. Laat staan zonder deksel en 5 min. laten pruttelen zodat de saus een beetje indikt. Breek de eieren in een kommetje, laat de dooiers heel. Giet nu de eieren voorzichtig tussen de balletjes in de saus en doe het deksel op de pan. Laat dit in 5 min. gaar stoven. Leg op ieder bord 2 balletjes en een ei met wat saus en bestrooi de rest met wat koriander.
Serveertips Lekker met basmatirijst.
De in de saus gestolde eieren, zorgen voor een milde tegenhanger van de pittige gehaktballetjes. Je kunt de eieren vervangen door yoghurt. Dit levert een frisse Indiase tomatensaus op.
Doe in een kookpan het in stukken gesneden kalfsvlees, een scheut olijfolie, de in plakjes gesneden uien, de specerijen, peper en zout naar smaak en de fijngehakte koriander. Breng het geheel aan de kook, schep alles enkele minuten goed om en bedek met water. Breng weer aan de kook, zet het gas laag en doe het deksel op de pan. Laat zachtjes koken totdat het vlees gaar is en de saus ingedikt.
Bak ondertussen de witte amandelen in wat hete olie tot ze goudbruin zijn. Schep ze uit de olie.
Schep het kalfsvlees met de saus op een mooie schaal en strooi de gebakken amandelen er overheen.
Heet opdienen met grote stukken Marokkaans brood en lekkere salades.
Was en snijd de groenten in kleine blokjes. Fruit ze even in boter, voeg het kruidentuiltje toe, voeg de rode wijn eraan toe en kruid met peper en zout. Laat voor de helft inkoken op middelmatig vuur. Spoel de boschampignons kort onder lopend water of gewoon met doekje afvrijven is beter. Schik de roodbaarsfilets in een grote braadpan, overgiet met de wijnsaus en laat 10 minuten sudderen. Bak de champignons in wat boter, voeg peper en zout toe. Schik de roodbaarsfilets op warme borden. Filtreer de saus. Laat ze voor de helft inkoken, en werk op met boter. Overgiet de roodbaarsfilets met de saus, en serveer met de boschampignons en gekookte aardappeltjes.
Tip : U kunt de roodbaarsfilet vervangen door een andere vis; kies in dat geval voor een stevige vissoort zoals tonijn of zwaardvis.
Franse wijn : Rode wijn, Gamay de Touraine
Wijntips : Een lichte, fleurige rode wijn die een perfect duo vormt met dit subtiele visgerecht.
olijfolie 1 middelgrote rode ui, fijngehakt 1 verse, rode Spaanse peper, fijngehakt 8 gedroogde abrikozen, in dunne plakjes 1 klontje boter gemalen komijn handje pijnboompitten 3 rijpe tomaten, in grove stukken 1 bosje verse peterselie, grofgehakt 1 blik kikkererwten van 400 g 200 g couscous 1 citroen 1 eetlepel balsamicoazijn 250 g lamsnekfilet, in plakken van 2½ cm dik 150 ml biologische yoghurt, om erbij te serveren bereidenZet een pan op hoog vuur en doe er een scheut olie in. Doe de ui, peper, abrikozen en boter erbij en laat alles bakken tot de uien een beetje zacht zijn. Doe er 2 theelepels gemalen komijn, een snuf zout en peper en de pijnboompitten bij en roer alles door elkaar. Doe dan de tomaten, het grootste deel van de peterselie en de kikkererwten met het vocht bij het mengsel en giet er 50 ml water bij. Laat de saus ongeveer 5 minuten pruttelen. Doe terwijl de saus staat te koken de couscous in een kom en giet er niet meer kokend water bij dan nodig is om de couscous net onder te zetten. Doe er een snuf zout en peper, een kneepje citroensap en een scheutje olijfolie bij, dek de kom af met folie en zet hem 5 tot 8 minuten weg. Ga nu weer verder met de saus: prak met een lepel de ingrediënten een beetje fijn. Doe er als het er lekker 'sauzig' uitziet nog een snuf zout en peper en een scheutje balsamicoazijn bij. Zet een tweede pan op hoog vuur en laat hem goed heet worden. Bestrooi een snijplank met een beetje komijn en een flinke snuf zout en peper. Haal het lamsvlees erdoor zodat er rondom een laagje op komt en druk de plakken vlees met de palm van je hand plat om een soort medaillons te maken. Doe een paar flinke scheuten olijfolie in de hete pan en leg de plakken lamsvlees erin. Bak het vlees ongeveer 2 minuten aan elke kant tot het mooi goudbruin is. Haal het folie van de couscous, maak de korrels een beetje los met een vork en schep de borden vol. Leg er een paar lamsmedaillons naast en schep er een flinke lepel saus bij. Strooi er de rest van de peterselie over en serveer het gerecht met een klodder yoghurt, een scheutje olijfolie en het braadvocht uit de pan. opmerking'Dit is een heel leuk, snel gerecht. Lamsnekfilet wordt gewoonlijk niet op deze snelle wijze klaargemaakt, maar als je er een beetje aandacht aan besteedt, kan het echt verrukkelijk zijn. De truc is om het lamsvlees in een zeer hete pan krokant en goudbruin te bakken. De kikkererwten geven een heerlijke textuur aan de saus.
Hallo met deze neem ik de blog van mijn partner over
Deze blog heb ik overgenomen van mijn partner omdat ze er 2 had ik doe nu verder met deze en in het bijzonder over reizen en koken ,hoop dat hij jullie zal bevallen ,groetjes Romain
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!