Mijn Levensboek / René Schupp
Over mijzelf
Ik ben René Schupp, en gebruik soms ook wel de schuilnaam utopia.
Ik ben een man en woon in Kerkrade (Nederland) en mijn beroep is Gepensioneerd.
Ik ben geboren op 02/01/1941 en ben nu dus 83 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Schrijven. Lezen, Muziek, Tai Chi..
FILOSOFIE: Bij het recht om te zeggen wat je denkt, hoort de plicht om te denken over wat je zegt.


Categorieën
  • 00. HOMEPAGE (1)
  • 01. ALGEMEEN (4)
  • 02. FAMILIE (29)
  • 03. GESCHIEDENIS (10)
  • 04. SCHOOL (4)
  • 05. WONEN (10)
  • 06. SPORT (3)
  • 07. ARBEID (4)
  • 08. SOLDATENLEVEN (13)
  • 09. HUWELIJK EN GEZIN (9)
  • 10. MUZIEK (6)
  • 11. KORTE VERHALEN (23)
  • 12. BRIEVEN EN GEDICHTEN (8)
  • 13. VRIJWILLIGER (6)
  • 14. BEWUSTWORDING (5)
  • 15. LITERATUUR (7)

  • Verhalen & Gedichten
    03-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.2 DAGBOEK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een dagboek bijhouden, veel mensen doen het. Omdat ze dingen willen vasthouden, gebeurtenissen van zich af willen schrijven en ervaringen een plek willen geven. Schrijven over iets wat je bezighoudt lucht vaak op. Je kunt het dan beter loslaten en verder leven. Naar mate je ouder wordt neemt de behoefte toe, om terug te blikken naar vroeger en stil te staan bij goede en minder goede momenten. Je krijgt als het ware de neiging om de balans op te gaan maken.

    ERVARINGEN
    Het is belangrijk dat we bepaalde ervaringen in ons leven met iemand kunnen delen. Met familie, vrienden of kennissen. Dat kan ons rust, evenwicht of nieuwe energie geven. Je kan de zin van bepaalde gebeurtenissen gaan zien. We kunnen moeilijke momenten beter verwerken of ze een plaats geven in ons leven en van de goede momenten kunnen we meer genieten. Bovendien kunnen anderen een hoop leren van onze ervaringen.

    BLOED, ZWEET EN TRANEN
    Mijn levensboek heeft mij heel wat bloed, zweet en tranen gekost. Op het moment dat je achter de computer of schrijftafel zit, beleef je het opnieuw. Voor mij werkte het heel verhelderend. Mensen zeggen dat het goed is om dingen van je af te schrijven. In mijn geval is dit zeker zo.

    RODE DRAAD
    Voor mij persoonlijk is 'De Groene Baret' de rode draad in mijn leven. Als vrijwilliger ging ik naar de speciale opleiding in Roosendaal. Het 'Korps Commando Troepen', pittige tijd; discipline en karaktervorming door steeds weer grenzen te verleggen. De Groene Baret was voor mij de basis voor verdere levensloop. Zaadjes werden gelegd; heel veel dank aan instructeurs.

    ZWARTE DRAAD
    Het overlijden van ouders, familieleden, vrienden en bekenden is helaas de zwarte bladzijde van mijn boek. Maar ook afscheid nemen van vertrouwde situaties. Vriendschappen en contacten die elders zijn opgebouwd. Loslaten; afscheid nemen doet pijn!

    ZILVEREN DRAAD
    Het leven is als een zilveren draad. Steeds meer knoopjes komen erin die je moet zien te ontwarren. Ben je daarin geslaagd dan heb je een waardevol sieraad

    LESPROGRAMMA
    Ieders leven wordt in meer of mindere mate gekenmerkt door een rode- zwarte- en zilveren draad. Onze ervaringen kunnen we zien als het lesprogramma op onze Aardeschool. De mensen die we tegenkomen zijn onze leraren en dat is een nieuw besef. Ervaringen van gisteren en de keuze van vandaag is bepalend voor de dag van morgen.

    03-10-2005, 00:00 geschreven door schupp

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:01. ALGEMEEN
    02-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.1 INLEIDING
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met dit boek hoopt schrijver al die dingen vast te leggen die voor hem belangrijk zijn (geweest); maar ook orde te scheppen in een veelvoud van notities die in de loop der tijd verzameld zijn. De een spaart postzegels of sigarenbandjes; de ander schrijft verhalen en gedichten. Hoe dan ook; ieder zijn meug. Enerzijds beschreven in een uitgebreid (privé) boek; anderzijds in aangepaste vorm op Internet. Dit boek is vastgelegd op PC en externe schijf (USB); daarnaast beschikbaar als externe back-up.

    https://blog.seniorennet.be/schupp
    https://mijn-levensboek.50plusser.nl
    https://reneschupp.jouwweb.nl
    https://schuppie.jouwweb.nl

    HERINNERINGEN
    Verhalen vanuit herinneringen, maar ook van horen zeggen. Gebeurtenissen zijn waarheidsgetrouw beschreven; althans voor zover de herinnering reikt. Daar waar het geheugen schrijver in de steek liet, is enige fantasie niet uitgesloten. Vaak heb ik overwogen of ik een en ander wel op internet zou publiceren. In principe geschreven voor mijzelf; echter als anderen hier plezier aan beleven of lering trekken doet mij dat enorm veel deugd. 

    VERHALEN EN GEDICHTEN
    In het algemeen worden ervaringen door persoonlijke emoties gekleurd. Gebeurtenissen en de beleving daarvan vormen ons tot wie we zijn. Sommige gebeurtenissen hadden zodanige impact, dat deze zijn vertaald naar een gedicht. Evenzo spontane gedachten of oude verzen die boven komen drijven. Alles onder het motto: 'Wie schrijft, die blijft.'

    BRONNEN
    Elk hoofdstuk is voorzien van een of meerdere illustraties. Beeldmateriaal of aanvullende informatie uit verschillende bronnen. Daarnaast met foto's uit eigen beheer. Voor zover mij bekend zijn geen illustraties gebruikt met 'copyright'. Er is geen opzet om materiaal van anderen commercieel te gebruiken. Het doel is uitsluitend om met beschikbare informatie van Internet mijn behoefte te ondersteunen. Waar nodig met bronvermelding. Op internet zullen relevante aanpassingen plaats vinden, zolang het mij gegeven is. Als zodanig worden constructieve op- en aanmerkingen in grote dank aangenomen.

    NOOT
    Met betrekking tot de rubriek 'SOLDATENLEVEN' het volgende: Kunstschilder Jos Antens is een aantal jaren werkzaam geweest als KCT-sportinstructeur. Heeft zich vervolgens toegelegd op aquarellen, landschappen en portretten. Heeft als zodanig het KCT op universele wijze beeld gebracht. Bezit geen of weinig persoonlijke afbeeldingen. Via een privébericht (Facebook) toestemming gevraagd om middels een aantal aquarellen mijn blog te ondersteunen. Helaas tot heden toe geen reactie ontvangen; intussen een aantal illustraties als zodanig gebruikt. Zoals reeds eerder vermeld zonder commerciële doelstelling. Mochten er alsnog bezwaren zijn zal ik uiteraard betreffende illustraties verwijderen.

    02-10-2005, 00:00 geschreven door schupp

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:01. ALGEMEEN
    01-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.0 ALGEMEEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Elk mens is Uniek; heeft een eigen leerproces. Vanaf onze geboorte zijn we op reis; op weg in ons eigen verhaal. Zonder verleden geen toekomst. Niet belangrijk is de weg die we gaan; maar het spoor dat we achterlaten. Bestemming geen doel op zichzelf. Aaneenschakeling van momenten; telkens weer richting kiezen. Af en toe stil staan; genieten van het uitzicht.

    INHOUD
    1.1 INLEIDING
    1.2 DAGBOEK
    1.3 ONZE WERELD
    1.4 AUTOBIOGRAFIE

    01-10-2005, 00:00 geschreven door schupp

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:01. ALGEMEEN
    01-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0.0 HOMEPAGE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ons geheugen: schatkamer van herinneringen. Ze leven in ons voort als een prentenboek van vervlogen gebeurtenissen. Soms komen herinneringen spontaan boven drijven. Daarnaast liggen verhalen diep te sluimeren en worden door de juiste prikkels aan de vergetelheid onttrokken. Soms met een glimlach, soms met een traan.

    RUBRIEKEN
    Mijn Levensboek is onderverdeeld in een aantal afzonderlijke rubrieken. In principe is elke rubriek met één of meerdere hoofdstukken een afgebakend geheel. Bij elke rubriek volgt een korte inleiding en een inhoudsopgave. Het doel is om een en ander tastbaar te maken voor familie, vrienden en bekenden. Daarnaast om de grijze hersencellen actief te houden. 

    SNELKOPPELINGEN
    In de linkerkolom bevinden zich de snelkoppelingen naar de gewenste rubrieken. Daarnaast  als externe back-up beschikbaar op onderstaande internetlinks. Uiteraard elke link in een eigen vormgeving. Naast de reeds bestaande indeling, is er voor de rubriek 'SOLDATENLEVEN', een extra separate snelkoppeling naar de  Website:  https://reneschupp.jouwweb.nl

    https://blog.seniorennet.be/schupp

    https://schuppie.jouwweb.nl

    https://reneschupp.jouwweb.nl

    01-09-2005, 00:00 geschreven door schupp

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:00. HOMEPAGE
    Mijn favorieten
  • http://sway.com
  • http://blog.seniorennet.be/schupp
  • http://www.korpscommandotroepen.nl
  • http://www.demijnen.nl
  • http://www.gerardlenting.nl
  • http://www.kkm-lambertus.nl

    Gastenboek
  • Gedicht in dialect "WEIHNACHTE "
  • DA Whitcher
  • Goedemiddag blogmaatje
  • Wens u nog een fijne zondag
  • Wens u nog een fijn weekend

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!