NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 50de week van 2018
Foto
Archief per jaar
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
  Foto
  Bij steffie

  16-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- hopelijk .....


  Hopelijk valt het weekend mee en kunnen die 2 dagen ook zo'n gelukzalige glimlach op je  gelaat toveren zoals dat sneeuwmanneke .We duimen maar dat die ( beloofde ) sneeuwvlagen uit blijven want .... vrees dat die glimlach vlug zou verdwenen zijn .We hebben  immers de tijd van de kindersneeuwpret al lang achter ons gelaten ! Maar genoeg over die sneeuw ( we mogen geen slapende honden wakker maken " zegt het spreekwoord !

  Liefs en geniet van het weekend !


  >> Reageer (8)
  15-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15- dagdromen

  Dat we onze buik meer dan vol hebben over sneeuw Winter en meer van die dingen dat spreekt voor zich , we dagdromen van warmte - zon en zee maar dat we zover ons laten meeslepen in onze zomerse dagdromen als hieronder ?????


  Dat denk ik niet !!!!! We staan meer met beide voetjes in de werkelijkheid en  laten die dagdromer maar in de waan als dit hem een zalig gevoel geeft ! Wij  trekken liever een extra pulleke aan wat ons ook een warm gevoel geeft !Voila sé een bepaald ernstig onderwerp voor een krabbeltje wat het vandaag zeker niet maar ..... het leven is al ernstig genoeg ff gek doen moet kunnen é

  liefs


  >> Reageer (8)
  14-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-- van

  Van nu af aan kijken we al uit naar de eindejaarsfeesten , is niet dat we het te bont zullen maken maar het zijn toch de dagen om er een " specialleke " van te maken .We proberen onze zorgen wat op de achtergrond te houden en alles zo plezant mogelijk te houden Wat niet wil zeggen dat ik er anders al een" vieze troela" bij loop hoor maar die dagen verdienen een extra duwtje om het zo vredig en rimpelloos mogelijk te mogelijk te  laten verlopen . Zowel voor je huisgenoten als je ganse omgeving .Dat is nu wat ik persoonlijk noem in de " kerstsfeer "komen dus wens jullie een


  met liefs


  >> Reageer (6)
  13-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13- voorlopig .....

  Voorlopig hebben we genoeg gezien van sneeuw en sneeuwmannetjes , wij volwassenen toch .Voor de kinderen is die sneeuwpret natuurlijk heerlijk maar voor ons betekent het binnen blijven en dat is minder plezant . Daarom liever geen  sneeuw en sneeuwmannetjes maar deze zie ik toch wel helemaal zitten hoor als dit een koffiemok was  ....


  Stel je ff voor...... gevuld met warme dampende koffie," warmte "de aartsvijand van een sneeuwman !!!! Zou zelfs geen beetje medelijden of  spijt voelen bij het lekker uit te slurpen zou me zelfs plezier doen sé 

  liefs


  >> Reageer (6)
  12-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.12- beter ....

  " Beter laat dan totaal niet ! Zo klinkt het toch als verontschuldeging als we ergens laat voor zijn zoals het vandaag weer het geval is ! Moet je eens proberen als je bril gebroken is iets op de pc in te tikken Pffff is verdorie geen lolletje zonder bril ! De pc wat groter zetten en het scherm wat dichterbij halen en mis intikken van letters en meer van die dingen .Het word hier ongeduldig wachten op die nieuwe bril . Dus als het de komende dagen  soms met weinig woorden is van hieruit ....... jullie weten waarom hé .Het is niet van niet willen maar het is proberen te redden wat er te redden valt !


  liefs


  >> Reageer (8)
  11-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11- mooi .....


  Mooi om het zien die treurberk in zen "wintertooi "met ( toen nog maar beginnende ) sneeuw maar ...  zie toch liever zen "zomertooi "met zen lange fijne takken en blaadjes die tot op de grond kunnen groeien Al moet die hier kort gehouden worden voor ons leeuwke want ze vind het anders veel te plezant om eronder door te lopen en dat er dan iets in  het  haar achter blijft dat  stoort haar totaal niet ! Maar ook al word die boom hier gekortwiekt .... geef mij toch maar liever zen " zomertooi " dan is een stuk warmer !

  liefs


  >> Reageer (12)
  10-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10-na.....

  Na lang aarzelen had ons Leeuwke toch maar besloten om al dat gedoe buiten eens van dichtbij te bekijken ......


  Moet er wel bij vertellen dat ze veel vlugger terug binnen was dan dat ze buiten gekomen was .Nu bekijkt ze het liever door het raam van haar kamertje !Nog een gezellige Zondag ( binnen ) en moet je de baan op..... wees voorzichtig  !

  liefs


  >> Reageer (12)
  09-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9- eender .....


  Eender waar of wat als die kleintjes maar gelukkig zijn ook al is het met een heel simpel ding zoals " samen bewonderend kijken naar de kerstboom !"Lang duurt zoiets wel niet maar dit  moment is misschien iets  waar  ze hun hun leven lang met plezier zullen aan terugdenken !( en wij misschien ook ) Ola .... zitten we hier soms nu die dagen  voor de deur staan met  een nostalgiesche bui ? Zijn  er de dagen naar  om ff te bezinnen en terug te blikken op vroeger hé .Maar .... onderussen draait de wereld toch gewoon door en ons Leeuwke weet  totaal niets van die dingen voor haar is het enige plezante aan die tijd .....  stiekem weg lopen met die kerst figuurtjes , die we  uit gekozen hebben omdat ze ( gelukkig )onbreekbaar zijn!

  liefs


  >> Reageer (4)
  08-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8- wennen ....

  Het is wel ff wennen als je een bezoekje brengt aan Oostende !!! Anders rond de eindejaars feesten kan je bij manier van spreken op de koppen lopen op de grote markt maar nu ...


  Is het er  opmerkelijk kalm en rustig ! Die Ijpiste is verhuist is naar het park , het doet vreemd aan je bent gewoon dat het een vrolijke drukte is  .Volle terrasjes met vrolijke mensen  -kinderen stonden ongeduldig in de rij hun beurt af te wachten om te kunnen schaatsen en nu niets van dat alles .Buiten enkele kinderen die waarschijnlijk de oren van hun ouders hun hoofd  zaagden om een bezoekje te mogen  brengen aan wat genoemd word " het huisje van de kerstman "  en dat is al het is het erg stil voor de tijd van het jaar !Maar wat niet is kan nog komen hé !

  liefs


  >> Reageer (5)
  07-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- ons

  Ons Leeuwke is weer in haar brul en schommelwoede ! Zo ziet het er nu al uit .......   


  Maar hoe het er binnen5 minuten zal uit zien dat durf ik zeker  hier niet  meer te tonen want amaai zunne haar mening van op orde zetten is een hemelsbreed verschil van wat   mijn  mening over orde is .Zal er hier vlug  een einde aan maken en maar weer eens( voor de zoveelste keer ) ff  volgens mijn orde terug gaan zetten  ( dan zal ze weer even vlug herbeginnen Pfff)  

  liefs


  >> Reageer (9)
  06-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- wat .....


  Wat een vraag ......anders zaten jullie niet aan de pc .Moet het ook niet vragen hoe het met de kindjes zijn of de Sint hen niet vergeten is want waarschijnlijk Heeft die Goede man bij velen  reeds in het weekend die pakjes af geleverd ! Ziezo dat Sinterklaasfeest zit er op van nu af aan mogen we vol verwachting uit kijken naar Kerstdag en  de eindejaars  feesten .Al ( of proberen toch ) we het hier zo rustig mogelijk te houden  ! Maar ....we zijn nog niet zo ver en die huishoudklusjes knappen  zich nog altijd niet vanzelf op dus !

  liefs


  >> Reageer (8)
  05-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-onze .....

   Onze kinderen hebben we 9 maanden gekoestert  in onze buik en ze kregen meteen   ook een plaatsje in ons hart  maar ....


  Maar ......toen die achterkleinkinderen op de wereld kwamen  was er voor hen ook nog een plaatsje vrij . Wie knuffelt en verwent  niet eens graag die kleine bubbeltjes maar zo bont als dit......


   maken we het toch ook weer niet hoor !

  liefs


  >> Reageer (7)
  04-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4- wat.....


  Wat een vraag op dit uur nog geen koffie ??????? Amaai ..... die koffieautomaat heeft al tweemaal deze morgen zen best gedaan om warme dampende koffie klaar te maken ! ( maar veslaafd aan koffie zijn we hier niet hoor )Ondertussen zijn we weer  een nieuwe week begonnen , nog ééntje dichter naar het einde van het jaar toe  !Het is weeral de grote vraag .... wat zullen we klaar maken voor de feestdagen ? Een mens heeft toch graag dat het eten op die dagen een feestelijk tintje heeft é .Al is het niet meer zoals als vroeger en hou ik het wat rustiger dan toen alle kinderen thuis waren ,taarten  en koeken bakken dat zit er hier niet meer in .Maar .....het is nog niet zover we hebben nog wat tijd om het uit te vissen ( of in de kookboeken te neuzen )wat het zal worden !

  liefs


  >> Reageer (8)
  03-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- Zondag ....

  Zondag of geen Zondag het is weer eens in vliegende vaart, heb toch die tijd wat uit gewrongen tot er 5 minutjes  uit kwamen om hier ff wat te krabbelen .Ook al blijft het maar  bij een eenvoudig groetje en een Zondags bloemetje !


  De rest is voor als ons Leeuwke in dromenland is !

  liefs


  >> Reageer (7)
  02-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- wel .....


  Wel ....ik nu nie sé .Weet wel dat er niets mooier is dan een landschap overdekt met een wit tapijt , het geluid gedempt door  de sneeuw  en die stilte die het meebrengt  moet eerlijk bekennen kan zoiets  echt bewonderen ( voor even )  en dat de kinderen niets liever willen dan ravotten in de sneeuw .Maar .... die temperaturen voor een koukleun ( waaronder ik ) is zoiets ver van plezant zunne ! Zo vroeg in de Winter een mens had geen tijd om eerst wat aan de koudere temperaturen te wennen .maar het is nu éénmaal zo we staan er voor en moeten erdoor , toch duimen we heimelijk dat het maar  een korte winterprik word ! Nu genoeg gezaag over de kou wens jullie ondanks dat weer toch een ( warm )gezellig weekend !

  liefs


  >> Reageer (5)
  01-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- als .....


  Als dat geen opkikkertje is.... het weekend die voor de deur staat !Met dit weer kunnen we wel zoiets af en toe wel gebruiken .Genoeg daarover wat we niet kunnen veranderen moeten we  aanvaarden punt uit !Alé .... we zijn de laatste maand van het jaar ingezet , zal nu eens  het ouwe meeke uithangen ( wat ik inderdaad toch ook ben ) Toen we kind en jong waren werd er over het jaar 2000 gesproken of er dan wonderen zouden gebeuren denk als je had moeten zeggen dat katten en honden dan zouden kunnen vliegen ze het geloofd hadden .Het is allemaal geen zo'n vaart gelopen al is er heel veel veranderd en gaan we ondertussen  al naar jaar  2018!Onze ouders en voor sommigen grootouders zouden hun ogen uitkijken hoe de wereld er nu uitziet ! Maar nu terug naar het heden want  daar zorgt er hier wel ééntje voor dat ik met beide voetjes in de werkelijkheid sta !

  liefs


  >> Reageer (7)
  30-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30- van die....


  Van die regen daar trekken wij ons nu eens niets van aan sé ,want er is ook een positief  kantje aan ..... het is  altijd beter regen dan nu al sneeuw !Dus kijken we de dag niet somber tegemoet !Al wenste ik toch dat die voormiddag 1 uurtje langer zou duren want als ons Leeuwke het op haar heupen heeft ... amaai zunne ! Je hoort me al komen op men kousenvoeten (  bij manier van spreken é)zeker? Ja ??????? dus vlug nog ff dit ...

  liefs


  >> Reageer (7)
  29-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29-dat is ....

  Dat is om de dag wat op te fleuren .


  .Een bloemetje om het hart te verwarmen en  een warm koffietje om de uitwendige mens te verwarmen  !Want je zou er de wubbers bij krijgen als je naar buiten kijkt -regen - hagel en meer van die Winterse koude dingen !We moeten er ons bij neerleggen straks is het December en we mogen niet veel meer  verlangen wat het weer betreft ! En nu .... genoeg over dat weer er zijn nog genoeg possitieve dingen in het leven zoals ondere andere ..... Winteravonden zijn extra gezellig !

  liefs


  >> Reageer (6)
  28-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28- jarige


  Zondag was het kleinste bubbeltje van " de Clan " jarig , Maybelleke ook al weer 2 jaar ! Ze lachte terwijl ze de kaarsjes uitbies .Maar .... ze keek toch verbaast op waarom die grote mensen allen zo plots begonnen te zingen , ze wist echt niet wat ze ervan  moest denken en twijfelde of ze nu moest  lachen of traantjes laten bij dat gebrul van die getikte grote mensen !Denk dat ze volgend jaar het wel beter zal weten wat er na die kaarsjes uitblazen en dat gezang komt ...... pakjes openen en wie doet dit nu niet graag ? (niemand zeker ?)

  liefs 


  >> Reageer (7)
  27-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- hallo


  Is het bij jullie ook zo'n prachtig weer voor iemand die van regen houd natuurlijk ? Wel  dat doe ik niet hoor .... je zou voor minder eens je ogen laten rollen en vertwijfeld naar de lucht kijken met de vraag " is dat nu verdraaid voor de ganse dag  pffff" .Och dat gezaag helpt niet , misschien moeten we  ons maar beter gelukkig voelen dat we lekker binnen kunnen blijven  en er het beste van maken met zoals onder andere ...... weer aan de slag gaan .Wat ik nu ook ga doen sé ....

  liefs


  >> Reageer (9)


  Foto

  Foto

  Foto

  moeder van 6 kinderen & nog  1 zorgenkind (7 dus)
  oma van 9 zonnetjes van kleinkinderen  en partners -4
  achterkleinkinderen  !


  krabbelhoekje
 • Avondgroetjes Steffie
 • Goede middag lieve Steffie en Leeuwke;
 • Een fijne namiddag en avond
 • Avondgroetjes
 • Een fijne week gewenst


  Foto

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  Voor de zieken


  Foto


  Tekstgrootte aanpassen?
  Klik op + of -

  BLOG ZOOM


   De kinderen
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Over mijzelf
  Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
  Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
  Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 77 jaar jong.
  Mijn hobby's zijn: .
  waken over de kinderen en ons leeuwke
  Zoeken met Google  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!