NIEUW: Blog reclamevrij maken?
subliem
het laatste kruispunt
Klik op het bovenste item van de inhoudstafel en de inhoud van de blog keert zich.
03-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
Proficiat!

Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/subliem

We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

Met vriendelijke groeten,
SeniorenNet-team

03-12-2015 om 12:35 geschreven door

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
>> Reageer (3)
06-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.start

Een bindende tuinblog uitwisselen voor een meer vrijblijvende filosoferend dagboek.
Dat moet kunnen.
Zonder schrijven kan ik niet leven, al is het enkel voor mezelf en een toevallige bezoeker.
Welkom hoor en wil je coresponderen, het kan.


Veel heb ik niet meer te zeggen tenzij dat ik een gelukzak ben met een gevarieerd leven.
Een sputterende gezondheid met veel kleine tegenheden met veel eerder kleine hinder en dat is alles.
Alsof chronische rugpijn een kleinigheid is maar ook dat raak je min of meer gewoon.
Je leert er mee leven.
Een goede zorgende veel jongere een beetje te druk bezige vrouw. Wees maar jaloers, het meer voor- dan nadelen.
Flinke kinderen en kleinkinderen en raar maar waar,  Een gelovige kijk op het leven.  En daar ligt juist de uitdaging.
Gelovig zijn in 2016 roept heel veel vragen op. Ze zijn niet altijd zo maar te beantwoorden.

De start ging niet van zelf.
Als je 80 nadert tot op 2 jaar na,  heb je meermaals digitale hulp nodig.
Die is niet altijd zo maar bij de hand.
We waren op bezoek bij Let's Jongte zus Francien.
Wie me deze pinhoed en foto heeft gelapt weet ik niet

Was het om te lachen of om te spotten. Wat kan het me schelen.
Ik herken mezelf bijna niet en het is allemaal heel vlug gebeurd.
Een indommeling van enkele minuten is voldoende.
Op sommige uitnodigingen  zeg ik voortaan neen. 
Het is altijd na middernacht als we thuis zijn en dan geraak ik zeer moeilijk in slaap.

Ik ben van de stilte gaan houden en het alleen zijn.
Het is leuk als mijn partner, mijn engel bewaarder, thuis is. Maar ze is nogal veel weg voor eigen activiteiten waarin ik niet mee kan.

De hele barak vol met je uitgebreid gezin; dat is meestal subliem. 
Het is altijd fijn voor een korte poos en regelmatig herhaald.

Oud worden heeft ook een keerzijde.

06-12-2015 om 00:00 geschreven door zien d

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-12-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de kerstviering

Eén dag heeft het kerstbezoek geduurd
Kerstavond om 2u in de namiddag zijn ze binnen gevallen.
Juist 23 u later om 1 u in de namiddag werd de auto opnieuw vol gepropt met bagage en kroost.

De letterlijke rust is terug gekeerd na een subliem feest.

Het eerste hoogtepunt was de kerstmis om 5u in de namiddag geanimeerd door de kinderen van de lagere school van Stalhille.
Het is meer folklore dan religieuze beleving.
In feite is het een truc om de mensen naar de kerk te krijgen.
De kinderen worden gebruikt als lokaas.
En dan geeft de pastoor daar een preek waar niemand de betekenis van zijn woorden snapt.
Onze pastoor kan niet preken. Hij heeft die gave niet. Maar hij kan wel zeer mooi zingen.

De mis duurde meer dan een uur en iedereen was dolblij dat het afgelopen was.
Dat kan in geen geval toch de bedoeling zijn van een kerstviering waar de mensen naartoe gaan omdat hun kinderen optreden.

Onze Kasper, die in het tweede leerjaar zit, heeft klaar en duidelijk zijn verveling getoond.

Na de mis was het hier aperitief en uitdeling van de geschenken onder de kerstboom.
De nadruk lag op boeken en de rest waren nuttige voorwerpen.

Kasper, die in het tweede leerjaar zit, voor wie de avond eerder in mineur was begonnen, fleurde op toen hij een vertellingen boek kreeg van meer den 500 pagina's.

Ook voor Mathijs en Jolien vond ze zeer mooie boeken.
Tegen 8u lagen de kinderen te slapen en hoe lang de volwassen nog op gebleven zijn weet ik niet want ik ben met de kinderen mee mijn bed in gegaan.

Deze morgen, toen de volwassenen nog sliepen heb ik om 7u de kinderen opgevangen en we hebben samen gegeten.
Dan hebben Jolien en daarna Kasper aan opa voorgelezen uit de gekregen boeken.
Toen ik naar de kippen was geweest was oma op en ben ik voor 2u terug naar bed gegaan.
Ik slaap minstens een uur in de voormiddagen en twee in de namiddag en de nacht van tussen 8 en 9 tot 5u in de morgen.
Ik moet een siroop nemen met codeïne in verwerkt.

Mijn geschenk aan Colette was het grote kookboek van  Hotelschool ' Ter Duinen'.  En ze is er zeer blij mee.

Om af te sluiten schenk ik haar (mijn geliefde, de mama van onze kinderen en de oma van de kleinkinderen) dit eenvoudige natuurlijke boeket madeliefjes.

25-12-2015 om 00:00 geschreven door zien d

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.subliem en het tegenovergestelde

Als er sublieme voorvallen zijn dan heb je ook niet sublieme zoals: Als ik wakker schrik op de bank met een geluid op de tv als oorzaak, dan ben ik het Noorden kwijt.
Een nieuwe bijdrage plaatsen op mijn blog 'subliem' lukte tussen kerst en nieuw weer niet meer.,
Ik kon niet inloggen en dat voorzeker voor de vierde keer, als het niet meer is.
Welke wendingen er ook worden genomen, ik kwam terecht op de tuinblog.

Na kerstdag is voor mij de tuinblog weg gevallen. Ik wil vrij zijn na 10 jaar gebonden te zitten aan die dagelijkse bijdrage. Dit was een eigen opgelegde discipline.
Ik had het mezelf beloofd om de bezoekers elke dag iets nieuws te kunnen brengen.
Zo kregen we een blog met veel trouwe bezoekers. We stonden 10 jaar binnen de 10 meest bekeken tuinblogs van sennet.
Ik deed het graag maar nu heb ik te veel bijkomende last.


Dit jaar hoop ik mee te gaan met de veltreis en de foto's te plaatsen op de blog 'subliem'

http:/:blog.seniorennet.be/subliem .
Op deze blog zal ik op zoek gaan naar voor mij sublieme zaken maar ook stoten op het tegengestelde. Als je warmte hebt is er ook koude.
Een veltreis met Bert en Paul als chauffeur is altijd subliem.

Met Colette op reis is altijd leuk geweest tenzij haar broer mee is. Waarom? Het klikt gewoon niet met hem en nu voel ik mij niet sterk genoeg om rustig te blijven.

02-01-2016 om 00:00 geschreven door zien d

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. ziek

Colette heeft waarschijnlijk de griep en lag gisteren de hele dag in in bed.
Haar griepspuitje ligt in de frigo.
Ze heeft het zo druk gehad dat ze geen tijd heeft gevonden om naar de dokter te gaan voor haar griep vactinatie.
Ik hoop dat ze haar lesje heeft geleerd. Wat belangrijk is moet voor gaan

Deze morgen is ze dan naar de dokter maar haar spuitje zal ze niet krijgen  als ze zo ziek is.
Ik weet niet of ze het mee genomen heeft.

Het is erg dat Let zo ziek is maar ik vind het fijn dat ze zo vlug mogelijk naar onze huisarts is geweest.
Ze kwam thuis met de nodige medicatie.
Na de middag sliep ze drie uur en stond op met een wat helderder stem dan voorheen.
Als ze in mijn richting spreekt is alles van de eerste keer duidelijk voor mij.
Het was voordien een wazig krakend geluid dat ze voortbracht. Ik durfde  niets meer vragen want na twee keer her vragen zweeg ik maar en wist nog niets. Let was niet te verstaan.
Een goed punt is ook dat ze het een beetje kan forceren om zoveel te eten als gewoonlijk. 'Virus infecties moet je overeten'  zei moeder zaliger altijd.

04-01-2016 om 00:00 geschreven door zien d

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hardnekkig

Letje blijft maar sukkelen. De ziekte is hardnekkig. Ze rust onvoldoende.
Ik wil koken en inspringen waar het moet .

Ik krijg er gewoon de kans niet toe. Ze kookt ook zeer graag.

Wat zit er in een titel als 'Subliem'?

Subliem Zorg logo  https://subliemzorg.nl/contact/


Dat het voor jou niet beter moet zijn.
Dat je er maximaal van geniet.

Maar als je wit hebt, dan heb je ook de mogelijkheid van zwart of alles wat er tussen ligt.
Ja jouw leven kan grijs zijn

Het kan subliem zijn of een tegenvaller in alle mogelijke gradaties tot onuitstaanbaar.Mok Cartoon Pechvogel  Google afbeeldingen tegenvallers

Ik ga de tegenvallers niet uit de weg.
Dat ik elke dag op mijn blog iets kan bij plaatsen vind ik subliem.
Het moet echter niet elke dag zijn en ook dat is subliem.
Toen ik dagen lang niet kon inloggen op de blog was dat een serieuze tegenvaller.
Toen mijn schoonzoon het probleem oploste was subliem voor mij.
Ik vroeg hem om het uit te leggen en hij scheepte mij af met de woorden. Je vergeet het toch direct.
Dat vond ik niet eerlijk en dus een tegenvaller.
Het is nu eenmaal zo dat ik veel vergeet.
Als ze de moeite doen en me alles te laten op schrijven dan zou dat voor mij subliem zijn.

Dan zou ik kunnen bij leren.
Helaas moet ik alles grotendeels zelf uitzoeken en dat is een tegenvaller.


Soms lukt het eens, iets bij te leren maar dat is zeldzaam.
Als de PC blokeert moet ik wachten tot er iemand langs komt die er meer van kent dan ik.
Zo zijn er wel enkele.

07-01-2016 om 00:00 geschreven door zien d

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alleen zijn

Alleen thuis zijn is me nooit echt goed bevallen.
Alleen met de kinderen was leuk maar dat is niet alleen zijn.
Wij amuseerden ons best tot papa een maaltijd klaar maakte die hen niet beviel.

De gemaakte onortodoxe spijzen combinatie beviel hen niet.
Wat ik had klaar gemaakt, is uit mijn geheugen gewist.
Wat ik wel weet is dat ik vlug een doos abrikozen heb open geschroefd.

Ik heb dit dan ook maar één keer gewaagd.
Bij alle volgende keren liet ik hen mee bepalen wat we zouden eten.

Dit ene voorval heeft wel definitief mijn naam als kok een slechte faam bezord.
Kinderen overdrijven graag.
Ik weet van mezelf dat ik goed mijn plan kan trekken in de keuken.

Nu hoef ik nooit meer te koken en als Let een paar dagen niet thuis is, staat alles klaar in de koelkast.
Opwarmen is ruim voldoende en hoogstens een vegetarische burger bakken.
Ik heb immers een zorgende vrouw.

Let is een zeer goede kok die ons elke middag een eenvoudige feestmaaltijd (een smaakfeest) bezorgd.

Nu ben ik graag alleen, meestal in de complete stilte en hier in Stalhille is het overwegend stil.
Na de middag val ik even in slaap en vanaf 8u s' avonds kan ik ook plots indommelen.
Dan schiet ik wakker, een gat in de nacht en ga naar boven rustig verder slapen.
Als ik muziek op zet dan is het klasiek. Onze radiopost is Klara.
De laatste tijd kijk ik overdag eens graag naar een opgenomen film.
Drama heeft mijn voorkeur maar zo af en toe mag een romantisch film zoals 'Pride en prejudice' en een familiefilm ook wel.
Soms kan een western mij ook bekoren.
Films kijken en lezen, is allemaal in vlagen.
Een boeiend boek lees je toch in een trek uit!

 

11-01-2016 om 00:00 geschreven door zien d

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een nieuw foto apparaat

Ja ik kocht een nieuw apparaatje, naast mijn groot fototoestel 'Fujifilm Finepix S100FS' van ongeveer 1kg en heel veel mogelijkheden.
Ik heb dat apparaat reeds 6 of 7 jaar en het koste toen in de solden toch 550 euro.  Het heeft zijn tijd gekost om er goed mee te kunnen om gaan.
Twee jaar fotografie volgen aan de SNT, volwassen onderwijs in Brugge heeft de kroon op het leerproces gezet.

Fujifilm Finepix S100FS Review.jpg


Ik had ook altijd een klein handig apparaatje van ongeveer 140g bij me.
Dat kocht ik in de Aldi voor minder dan 100 Euro.
Omdat ik het altijd op zak had ging het telkens +/- 2 à 3 jaar mee en blokkeerde dan.Dat was mijn zak apparaatje dat ik praktisch altijd bij me had voor een onverwachte gelegenheid om toch maar vlug een foto te maken.
De kwaliteit van de foto's kan je natuurlijk niet vergelijken met de kwaliteit van mijn Fuji apparaat.

Nu had ik genoeg gespaard om een degelijk klein toestelletje te kopen maar dan een toestelletje met ook een gemakkelijk bediening.
Na zeer vele revieuw's (bevindingen van kopers van het toestel) te hebben gelezen van twee gelijkwaardige toestellen in dezelfde prijsklasse heb ik
gekozen en besteld

PowerShot SX710 HS zwart - 1  Een kwaliteitstoestel met een grote inzoom mogelijkheid. 'De canon Power Shot  SX710 HS'

Gisteren in de voormiddag besteld en betaald en deze voormiddag rond 10u met de post aan huis gebracht in onderstaande verpakking.Ik heb de batterijen op geladen.
Ik kocht een batterij extra bij zodanig dat ik altijd een volle batterij mee heb in reserve.

De digitale instelling van het apparaat is voor een schoonzoon of een behulpzame buurman of vriend.
Een beetje geduld en alles komt in orde.

Dan zal ik weten of alles wat ik gelezen heb over dit apparaat ook juist is.

Dan zal ik ook mijn bevindingen schrijven in een revieuw.

Ondertussen is het op punt stellen van het apparaatje gebeurd en heb ik de eerste foto's genomen.

– gemakkelijke bediening
– heel scherpe foto's


foto genomen met zoom van op 40m met planten op de voorgrond.

- met weinig licht blijven de foto's scherp en duidelijk.
– om foto's te nemen op zoom 30 steun je best ergens op of plaats je het toestel op statief.
Daarvoor is een inschuif 1 poot statief zeer handig en compact.
Dit is een degelijk apparaat dat volgens zijn grootte eerder zwaar aanvoelt.
Op onze weegschaal weegt het 262 g tegenover de Traveler met 146g is dat zwaar maar tegenover de Fuji 1056 g.voelt dat licht aan.
Het voordeel is de kwaliteit van de foto's dat naast dit van de fuji kan staan.
Van vooraf wist ik dat er geen geen raw fotocompressie op is en enkel jpeg, maar dat is een keuze.

19-01-2016 om 00:00 geschreven door zien d

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scherpe foto's met canon apparraatje

Van zodra mijn canon apparaat klaar was om te fotograferen ben ik op stap gegaan om enkele foto's te maken.
Zie hier het resultaat.


Auto's in de straat in de late namiddag.


Helleborus op het voedpad tegen de muur.


Eenzame krokus op 22-01-16

Hiermee mag ik tevreden zijn.
En de bediening van het apparaat kan maar zo gemakkelijk zijn.

Orchidee op de vensterbank in de keuken.

Dit is een macro opname van heel dichtbij. 
Hier is scherpte en komen de kleuren werkelijk tot hun recht.
Er zijn een paar heel kleine spatjes op het raam zichtbaar die niet echt storen.


Zelfde orchi
dee alternative foto

Op deze opname zijn geen spatjes die storen maar de bloemknop is minder goed zichtbaar.

Welke foto van de twee hiervoven zou jou voorkeur krijgen?

Hier onder vind ik nog de mooiste omwille van de rustige achtergrond die de aandacht niet trekt.


21-01-2016 om 00:00 geschreven door zien d

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rare winter

De droge koude is geweken voor natte relatief warme temperatuur voor de tijd van het jaar.
Deze morgen las ik op de scheurkalender 'de druivelaar' een weerspreuk:
Januari mild en zacht verwacht en gure lente en een hete zomer.
Dat moeten we nog zien zoals er ook door velen een heel strenge winter was voorspeld.
Daar kunnen we nu natuurlijk nog niet over oordelen want februari moet nog komen.
En uit het verleden weten we dat dit de harste wintermaand kan zijn.

Er zijn momenteel heel wat zieken, vooral in de scholen.

Verrassend regelmatig hebben we volle zon.
Maar de weerman zegt dat januari 2016 misschien wel de natste maand zal zijn sedert de metingen.Vertel ik verder? Ik weet het nu niet of toch? Is dat onzekerheid?

Je kan altijd maar doordrammen over het weer maar is dat zo interessant?
Het feit is dat ik niet in vorm ben maar hoop er in te komen door toch maar te schrijven.

Omdat ik best binnen blijf kreeg ik gisteren de ingeving om te bellen met iemand die ik hoog waardeer maar die mij nog nooit telefoneerde.

We kwamen altijd in gesprek dat voor Let was bestemd.

Ik schrok een beetje van mezelf en het werd een behoorlijk onderhoud dat me de tijd deed vergeten.
Daarna ben ik in geslapen. Colette kwam laat thuis.

Er zouden een paar zulke mensen meer in mijn leven moeten zijn.
Ben ik een te saaie eenzaat of dan plots te gedreven?

Na het gesprek was het alsof ik mezelf niet herkende maar de warmte en de rust bleven.
Het deed deugd! maar ik voelde mij onwennig.
Ik ben vergeten wat me dan tegen gaat, totaal vergeten.
Die zon schijnt soms in mijn hart en ziel maar die zon zien ik veel te weinig.

Bewaard door Dorien Jans-Beken      https://www.pinterest.com/pin/414612709423391560/

Drie vierden van de tijd  ben ik alleen en normaal gezien altijd bezig maar nu lukt dat even veel minder.

_________________________________________________________________

 

27-01-2016 om 00:00 geschreven door zien d

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
 • uit een kindermond
 • kleur
 • rood voor zon is regen voor avond
 • toch ijsdagen
 • mooie bloemen
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Archief per week
 • 18/06-24/06 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 30/11-06/12 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!