Ik las op de website van 'De Standaard', in verband met de kandidatuur van Leterme als opvolger op de verkiezingslijst van West-Vlaanderen voor de komende regionale verkiezingen van 7 juni e.k., hetgeen volgt:
"Voor het federale niveau wordt Leterme genoemd als minister van Buitenlandse zaken. Als dat scenario zich voordoet, heeft het weinig zin om zijn Vlaams mandaat op te nemen. 'Kiezersbedrog' zou CD&V vijf jaar geleden hebben geschreeuwd. De partij voerde toen actie tegen de paarse kopstukken die een jaar na de kamerverkiezingen in 2003 de overstap maakten naar het Vlaamse niveau.
Een zaak is kristalhelder: Yves Leterme heeft zijn vertrek als premier nog niet verteerd. Hij voelt zich onterecht aangepakt en wil zo snel mogelijk terug een rol van betekenis spelen. Voor buitenstaanders is het niet meteen duidelijk welke strategie hij voor ogen heeft.
Aanvankelijk wilde hij zich laten 'witwassen' door de onderzoekscommissie die zich buigt over een mogelijke inbreuk op de scheiding der machten in het Fortis-dossier. Maar die weg is verre van zeker. Daarom lijkt het er op dat hij nu op alle mogelijke paarden wil wedden. Daarbij loopt hij gegarandeerd een aantal partijgenoten voor de voeten. 'Opgelet, Yves Leterme staat hevig', vertelde een goedgeplaatste waarnemer eerder deze week. Hij kreeg snel gelijk."
Mijn bedenkingen:
Leterme (en ook Vandeurzen in Limburg, die zelf de kop trekt!) heeft geen enkel ethisch gevoel, geen enkel waardebesef van hoe het moet in de politiek en hoe de kiezers reageren. Enkel de "blote macht" telt nog voor hem. Zo vlug mogelijk terugkomen, dat is de boodschap!. Gaat het niet via de "Commissie" dan moet de kiezer maar uitsluitsel geven. Wat een mentaliteit!
Niet alleen heeft hij het Land op de rand van de afgrond gebracht door zijn onmacht gedurende maanden te tonen om een federale regering te kunnen vormen, maar eens gevormd, heeft hij er niets van terecht gebracht. Meer nog, als Premier zou hij het goede voorbeeld dienen te geven, heeft hij getracht de Rechterlijke Macht te beïnvloeden in het Fortis-dossier.
Zo een politicus is - hij heeft de kans gehad - een volledige mislukking in het kwadraat! Hopelijk heeft de 'weldenkende' vlaaming dit nu ook begrepen en zal hij zulke figuur niet meer met 800.000 voorkeursstemmen in de hemel prijzen!
Ik las zoejuist op de site van "De Standaard" hetgeen volgt, in verband met de 'neen-stemming' gisteren op de BAV van Fortis.
"Over het plan om 125 miljoen aandelen van Fortis Bank in te brengen bij de stemming, volgt Van Rompuy de uitleg van Reynders. 'Dit was geen idee van de regering, maar van de Raad van Bestuur van Fortis Bank zelf.'
Dat er bij het inbrengen van de 125 miljoen stemrechten sprake zou zijn van een 'staatsgreep', ontkent de premier. De aandeelhouders zouden hun toestemming moeten geven over de ingreep.
Uiteindelijk werd er zelfs van afgezien om toestemming te vragen om de aandelen te laten meestemmen. Maar waarnemers wijzen erop dat veel twijfelaars beslisten nee te stemmen toen dit voornemen uitlekte.
De hele discussie over dit aandelepakket heeft echter de doorslag niet gegeven, aldus Van Rompuy. De nee-stem van Ping An, de Chinese aandeelhouder die 5 procent van Fortis bezit, deed dat wel."
Mijn bedenkingen hierover:
=> Dat het de Raad van Bestuur van Fortis is geweest, die het idee had om deze 125 miljoen aandelen in de stemming te brengen, zal wel zo zijn. Maar wie is eigenaar van Fortis: de Staat! En dat is de Minister van Financiën (die daarvoor verantwoordelijk is). Ofwel wist hij daar niets van, treft hem dus geen schuld, maar dan moet hij dit ook zeggen, hetgeen hij niet doet. Dus, wist Reynders er wel van, wou hij de stemming 'vervalsen' en in de richting duwen die de zijne is. In dat geval zou hij best, Reynders, de eer aan zichzelf houden. Dit gebeurt dus niet en Van Rompuy dekt hem. Dat had ik niet verwacht van de Premier!
=> De schuld van het 'nisgaan' van de stemming (neen i.p.v. ja) zoeken bij de Chinese aandeelhouder Ping An, is, volgens mij een zeer zwak argument. Inderdaad Ping An is in het bezit van 5 % van de aandelen van Fortis, maar er zijn nog 95 % aandelen die niet in handen zijn van deze Chinese aandeelhouder. Er waren ongeveer 20 % aandelen vertegenwoordigd op deze BAV van Fortis. Ongeveer 10 %, waaronder de 5 % van Ping An, heeft "neen" gestemd. Dat is juist! Maar, het zijn de 80 % aandelen die niet vertegenwoordigd waren op deze BAV, die er oorzaak van zijn dat de uitslag niet "ja" geworden is. Als het zgn. project van de Regering zo positief zou zijn geweest, waarom zijn dan niet ten minste de helft van deze 80 % aandelen komen opdagen?
De teerlingen zijn geworpen deze namiddag! Ik heb live de BAV van Fortis meegemaakt via Internet.
Ik vind het een historische stemming: aandeelhouders die hun spaarcenten in vertrouwen gegeven hebben aan een nationale instelling die Fortis toch is en die zich niet hebben in de doeken laten doen door het management en vooral voor de federale verantwoordelijken.
De regering is volledig in de fout gegaan met zijn beslissingen inzake Fortis. Dit was al zeer duidelijk verleden jaar: op enkele dagen de grootste bank van het Land verkopen aan Frankrijk en Nederland voor een appel en een ei! Het argument dat het allemaal vlug moest gaan, dat men de markt (=beurs) moest voor zijn (dus beslissingen tijdens het week-end én dan nog 's nachts) kunnen alleen maar de indruk versterken dat er zeer amateuristisch is omgesprongen in dit dossier.
De pogingen die zowel Leterme als Vandeurzen hebben aangewend om de gerechterlijke macht te beïnvloeden inzake de zaak Fortis, hebben de val van de regering Leterme I tot gevolg gehad.
Het zeer vlug op de beenbrengen van Van Rompuy I kort vóór het eind van het vorige jaar was o.m. ingegeven door de algemene slechte economische toestand in de wereld, Europa en ons Land, maar vooral opdat deze regering het dossier Fortis diende op te lossen.
En wat zien we nu: na angstvallig geweigerd te hebben te onderhandelen met de aandeelhouders, na een in de bredere media een campagne gevoerd te hebben om haar standpunt, zienswijze, kost wat kost, er door te halen, hebben we nu het resultaat. Neen over gans de lijn!
Ik kom pas te vernemen dat er pogingen ondernomen werden door de Regering om de stemming te vervalsen (door aandelen in het bezit van de Regering, die niet stemgerechtig zijn) te laten meetelen. Zulke acties vind ik schandalig!
Het besluit van dit alles is zeer duidelijk. We worden geregeerd door een bende gewetenloze kerels. Spijtig voor de Eerste Minister: hijzelf is wel een eerlijk man, maar hij wordt omringd door anderen die het niet zo nauw nemen met de politieke moraal en met het beleid van dit land.
Gevolg van het verhaal. Hou ermee op! Laat ons stemmen in juni e.k. Het Land kan er alleen maar beter bij varen!
Ik moet toch echt mijn best doen om niet te vervallen in gezegdes die ik las op tal van fora op Internet i.v.m. de tragische massamoorden die enkele dagen plaatsgrepen in een kinderverblijfplaats te Dendermonde.
Wat daar gebeurd is, is niet onder woorden te brengen, niet te beschrijven, niet in menselijke taal te vatten. Onschuldige zeer jonge levens, zonder verweer, zonder één aanwijsbare reden, koel te lijf gaan en afmaken.
Ik, zoals alle mensen in dit Land en zelfs erbuiten, kan enkel maar medeleven met de getroffen familieleden, die een immens verdriet moeten doorstaan. Hen kan ik zeggen dat dit leed gedeeld is, want het kan iedereen overkomen. Niemand in onze maatschappij is veilig voor zulke niet te voorspellen gewelddaden.
Allen moeten we ook even nadeken over de evolutie in onze samenleving. Geweld in woord, in beeld en in gedrag moeten we zo veel mogelijk vermijden. Ons meer vredelievend opstellen met de medemens en alle anderen, ook diegenen die ons niet zo zeer aan het hart liggen. Mensen die onzelf pijn gedaan hebben zonder aanwijsbare reden, kunnen vergeven. Dit is niet zo gemakkelijk, maar ernaar streven is zeker en vast al de moeite waard!
Kleine anecdote: in 2007 haalden deze drie banken een gezamelijke winst binnen van 10 miljard. Vandaag is hun gezamelijke beurswaarde... 10 miljard!"
Nu Leterme vervangen is door de ex-Voorzitter van de Kamer heeft het Land terug een regering. Hopelijk om te regeren. Na 18 maanden van 'echte miserie' heeft het Land inderdaad nood aan een krachtdadig beleid om zowel de financiële als de economische crisis op te kunnen lossen.
De afgang van Leterme en Co was een zeer slecht stuk 'politieke vaudeville', nog nooit gezien in dit Land. Elke inwoner van dit Land heeft zeer bange momenten meegemaakt op het ogenblik dat de Premier met zijn Ministers urenlang, opgesloten in hun 'bunker' van de Lambermont, hun postjes trachten te redden! En dit in tijden waar elke dag de media verhalen brengen over afslankingen, ontslagen en tijdelijke werkloosheid in de industriële- en dienstensector.
Elk eerbesef is ver, zeer ver zoek bij de Letermes en de Vandeursens. Welke mentaliteit om ongestoord toch te willen doorgaan! Zulke politici kunnen we best missen. Waar zijn de Tindemansen, de Maartens en de Verhofstates! Zij hadden niet alleen een visie, een 'présence', maar ook een 'politieke moraal'!
Nu is het de beurt aan Herman Van Rompuy. Van hem kan gezegd dat hij zuiver in zijn schoenen staat. Hij is niet alleen intelligent, beschikt over een zeer grote ervaring, maar is vooral een 'denker', een 'filosoof' en heeft een groot besef van de plicht om zijn taak tot een goed eind te brengen.
Dat hij de job van Premier niet wou ambiëren is, volgens mij, flauwe kul! Eerste Minister worden is de natte droom van elke rechtgeaarde politicus. Welke kardinaal wil geen Paus worden? Dat hij dat zegt en schrijft in alle talen, siert hem ten zeerste. Maar het is de 'logica' van "La Libre Belgique" of deze van de "jezuiëten". De andere op een verkeerd been zetten om zo beter zijn slag thuis te kunnen halen.
Ik lees op de vrt-site uit de gepubliceerde ontslagbrief van Vandeurzen hetgeen volgt:
"De geschiedenis zal aantonen op welke manier de magistratuur zelf een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in het tot stand komen van deze crisis van de instellingen. Als men meer autonomie wil, zal men ook moeten aantonen in staat te zijn daar op een verantwoordelijke manier mee om te gaan."
Anderzijds wordt de naam van de Minister van Justitie uitdrukkelijk vermeld in de nota van de Eerste Voorzitter van het Hof van Cassatie, die aangeeft dat er inderdaad beïnvloeding geweest is vanuit de beleidscel van Justitie naar de rechterlijke macht toe.
Mijn mening: Nu gaan beweren, als men zelf de oorzaak is van de inmenging, dat de problemen zich stellen door toedoen van de magistratuur is een uitvlucht zoeken om zijn eigen daden en intenties te verbergen. Het is overduidelijk dat het de Minister van Justitie zelf is die aan de basis ligt van de crisis en niet omgekeerd.
In de commentaren van de partijleden van Vandeurzen wordt hij aanzien als een moedig man, die de eer aan zichzelf houdt en alzo zijn ontslag heeft aangeboden. De realiteit én de waarheid verdienen beter!
Het is nu al de vierde keer dat de huidige Premier het ontslag van zijn regering aanbiedt aan de Koning. Nu na lang aandringen van de Open-VLD-ers in de regering.
De politieke show van de laatste dagen in het Parlement en de 16 in de Wetstraat was nooit eerder gezien. De meest elementaire beginselen van de rechtsstaat werden er met de voeten getreden en het politiek fatsoen was ver zoek.
Zulke vertoningen zijn een doorn in het oog van vele burgers in dit Land, die op één of andere wijze af te rekenen hebben met de financiële en economische crisis. Nu de beurzen in elkaar zakken, vele arbeidsposten voor de bijl gaan, de perspectieven voor 2009 zeer somber zijn, zadelen enkele (zgn. verantwoordelijke) politici ons nu op met een beleidscrisis "grand cru"! Daar waar zij het voorbeeld zouden moeten geven, vertrouwen uitstralen en vooral krachtdadig beslissingen zouden dienen te nemen.
Deze regering heeft zeer weinig gerealiseerd en dat wordt door elke waarnemer van het sociale en politieke veld grif toegegeven. De verantwoordelijk hiervoor ligt in de eerste instantie aan de Premier die (dat wordt verondersteld) zijn ploeg moet leiden met gezag en bezielen met projecten. Maar Leterme heeft er niets van kunnen maken, volgens mij. De man met de 800.000 stemmen van anderhalf jaar geleden, is afgegaan als een gieter.
Een echte mislukking, als je het mij vraagt.
De staatshervorming: onbekwaam om deze tot een goed eind te brengen en doorgeschoven naar de gewesten, nadat hij beweerde dat de 'structuren van de federale staat niet meer aangepast zijn om tot een hervorming te komen'.
De begroting: reeds van bij de opstelling ondergewaardeerd door het zich steunen op onrealistische werkhypotheses inzake de economische groei.
Het Fortis-dossier: de grootste Belgische Bank uitverkocht aan Nederland en Frankrijk zonder de aandeelhouders te raadplegen.
Goed bestuur: ernstige pogingen om de rechterlijke instanties te beïnvloeden in een zeer belangrijk bundel.
Hetgeen ik reeds meer dan twee jaren hier op mijn Blog geschreven heb over Leterme, is nu overduidelijk voor iedereen. Een man zonder ruggegraat, zonder visie en nu ook 'besmet' met het partijpolitieke virus van inmenging, beïnvloeding en chantage.
Ik denk dat de 800.000 kiezers van anderhalf jaar geleden een andere Leterme voor ogen haden als ze een bolleke achter zijn naam rood gemaakt hebben!
La SNCB embauche. Le premier candidat s'assied et on lui demande de compter jusqu'à 10. - - "Oui, bien sûr. 10.9.8.7.6.5.4.3.2.1." - - "C'est bien, et dans l'autre sens, maintenant ?" - - "Non, j'ai travaillé à la NASA et j'ai toujours compté ainsi." - - "Désolé, mais vous ne convenez pas ! Candidat suivant !" Le deuxième candidat : - - "Oui, bien sûr. 1.3.5.7.9.10.8.6.4.2." - - "C'est bien, et dans le bon ordre, maintenant ?" - - "Non, j'ai travaillé comme postier et j'ai toujours compté ainsi en passant de boîte en boîte..." - - "Désolé, mais vous ne convenez pas ! Candidat suivant !" Le troisième candidat : - - "Oui, bien sûr. 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10."
- - "C'est parfait ! Où avez-vous travaillé auparavant ?" - - "J'étais fonctionnaire à la Région Wallonne." - - "A la Région Wallonne ? Je n'en reviens pas ! Mais, dites-moi, bien que ce ne soit pas nécessaire, pouvez-vous continuer après 10 ?" - - "Mais évidemment ! Valet, Dame et Roi !!!"
Ma beauté, je t'entoure de mon amour, je te souris, te caresse, je te parle de tout mon être, je te regarde, je te touche, je te goûte, je te hume, je te croque, tous les morceaux sont bons, je passe maintenant par dessous, c'est ma coutume et je fais le tour de toi, et je reviens au jardin et je nous vois à la fenêtre.
Ik las op de site van 'De Standaard' hetgeen volgt:
"Na de niet-benoeming van de drie Franstalige burgemeesters in de Rand vroegen de Franstalige partijvoorzitters aan hun Vlaamse collega's om een gesprek over hoe de communautaire dialoog opnieuw opgestart kan worden. MR-voorzitter Reynders vraagt zich af of Brussel én de burgemeesters binnen of buiten de dialoog besproken moeten worden.
Peeters ziet parallelle onderhandelingen niet zitten. 'Wanneer er verschillende platformen worden georganiseerd waar op hetzelfde moment gesproken wordt over zaken waarvan uitdrukkelijk was gezegd dat men er niet ging over spreken, ik denk dat niet wijs is', zegt hij in het Canvas-programma 'De Keien van de Wetstraat'.
De minister-president gelooft nog in de gemeenschapsdialoog, maar wil deelakkoorden zien voor het einde van het jaar. 'Ik heb altijd gezegd: ik laat niet met mijn voeten spelen. Er moeten zeer snel deelakkoorden kunnen afgesloten worden', herhaalde hij. Als die snelle akkoorden er niet komen, zal de Vlaamse delegatie haar conclusies trekken, zegt Peeters"
Mijn bedenkingen: Peeters moet nu toch stilaan gaan weten waar de klepel hangt! Doen dat zijn neus bloed en van stomme haas gebaren, zijn, volgens mij, geen politieke deugden.
Na het 'grieks theater' dat Yvo Leterme de afgelopen 12 maanden ten tonele heeft gevoerd, was alle hoop gericht op de 'coming man' Peeters! Die ging de 'dialoog' aangaan met de frantaligen.
En wat zien we: hetzelfde senario herhaalt zich. Zijn inzichten doordrukken! Zonder rekening te houden met de verwachtingen van de andere kant, de frantaligen. Peeters zit in hetzelfde bedje ziek.
Het is best dit schouwspel niet meer te laten doorgaan. De burgers van dit Land zijn het kotsbeu, in deze zeer moeilijke financiële en economische tijden, niet te kunnen rekenen op politici met staatsmankunde.
"Net zoals in 2008 presenteerde de regering voor 2009 een begroting in evenwicht, maar volgens het Rekenhof is dat niet echt realistisch.
De begroting gaat momenteel uit van een economische groei van 1,2 procent, terwijl een veel lagere groei of zelfs een recessie wordt verwacht. Het Rekenhof zegt dan ook dat een stijging van 0,1 of 0,2 procent veel dichter bij de realiteit zal liggen.
Volgens het Rekenhof heeft de regering Leterme te weinig rekening gehouden met de uitbreiding van de kredietcrisis naar de hele economie de voorbije maanden. Bovendien wordt er geen rekening gehouden met de verwachte stijging van de werkloosheidsuitkeringen.
Voorts is de toelichting bij verschillende maatregelen uit de begroting volgens het Rekenhof te weinig transparant. Zo zijn bijvoorbeeld de budgettaire gevolgen van de reddingsoperaties van de banken onduidelijk. Er wordt ook voor het derde jaar op rij geen overschot opzijgezet voor het Zilverfonds.
Volgens premier Leterme is er bij de opmaak van de begroting in september rekening gehouden met de gegevens die er op dat moment waren. De premier kondigde daarom begin volgend jaar een begrotingscontrole aan."
Mijn commentaar: Hoe is het mogelijk dat een Premier zulke verklaringen aflegt, wetende dat bij de indiening van de begroting 2009 en de besprekingen in het Parlement het al zeer duidelijk was dat de 'parameters' te hoog waren ingeschat.
Ik heb zelf live de discussies in het Parlement gevolgd tot laat in de nacht. En daar was het zeer duidelijk dat de economische groei onderschat was. De nieuwsberichten stonden bol van de items, zowel van de Oeso als van de Wereldbank en andere economische instellingen, maar dit kon de Regering en de Premier niet deren. Ongelooflijk maar waar.
Het getuigt niet van politieke inzicht en moed om zo de bevolking en de publieke opinie een rad voor de ogen te draaien. De economische toestand was reeds toen niet goed. En de Premier en de verantwoordelijke (?) Regeringsleden wisten dat op dit ogenblik! De begroting was duidelijk niet conform met de realiteit. Waarom niet dit onmiddellijk toegeven?
Dit spel van 'dupe' zijn de burgers van dit Land beu, Mister Premier! Wij hadden andere politieke daden verwacht van een 800.000 stemmig Boegbeeld!
Ik las op de site van "La Libre Bellgique" hetgeen volgt:
"La bibliothèque européenne en ligne Europeana, submergée de demandes des internautes, a été fermée moins de 24 heures après son lancement, et probablement jusque "mi-décembre".
Un message sur le site www.europeana.eu indiquait vendredi que celui-ci était "temporairement inaccessible en raison d'un intérêt débordant". "Nous faisons notre maximum pour rouvrir Europeana dans une version plus robuste le plus vite possible", ajoutait-il, en promettant de revenir "d'ici mi-décembre". "On a dû prendre cette triste décision hier soir - quand on s'est approché des 20 millions de clics par heure - de réduire la pression sur le site en le fermant provisoirement", a précisé un porte-parole de la Commission européenne.
La demande était "trop massive", a-t-il reconnu, "Europeana n'y était pas préparée". Les concepteurs d'Europeana avaient tablé sur 5 millions de visiteurs par heure.
Cette prévision avait été dépassée dès la mise en ligne jeudi, avec 10 millions de visiteurs, contraignant le site à fermer quelques heures à la mi-journée.
Le nombre de serveurs avait alors été doublé, passant de 3 à 6, afin d'augmenter la capacité. Le site avait de nouveau fonctionné dans l'après-midi, mais avec des débits ralentis.
Europeana, réponse des Européens au projet de numérisation de livres de l'américain Google, proposait jeudi pour son lancement d'accéder aux versions numérisées de plus de deux millions de livres, manuscrits, peintures, cartes, photos, documents audiovisuels...
La bibliothèque est censée monter en puissance, avec l'objectif d'atteindre au moins 10 millions d'oeuvres en 2010."
Mijn commentaar: het is toch onvoorstelbaar dat deze site na enkele uren moet sluiten, en na één dag er volledig de brui moet aangeven. De Europses Unie van de 27 telt ongeveer 489.000 ingezetenen. Bijna een half miljoen dus. Het is, volgens mij, zeer naïf te denken dat er maar maximaal 5 miljoen mensen per dag deze site zouden bekijken, gezien de inhoud ervan.
Kultuur, lektuur, kunst van het allerhoogste niveau, is zeer gegeerd op Internet. De vraag naar meer diepgang, naar het echte en het 'onvergankelijke' is meer dan ooit aanwezig in de geesten van de Europese burgers nu in deze barre finacniële en economische tijden zij naar meer houvast op zoek zijn.
"PS-vicepremier en minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx vindt dat ons land massaal moet investeren om de gevolgen van de economische crisis op te vangen.
Onkelinx zei dat op de Franstalige radiozender Bel RTL. Volgens haar mag België voor grote investeringen in het rood gaan. Zo wil Onkelinx de komende jaren een versnelling van de investeringen in de spoorwegen.
De vicepremier haalt de mosterd in het buitenland. In Duitsland heeft de overheid al extra investeringen gedaan om de economie vooruit te helpen.
Ook de verkozen Amerikaanse president Barack Obama had zondag in een tv-interview gezegd dat de begroting in het rood mocht gaan om een diepere recessie te vermijden."
Mijn commentaar: Laurette heeft het bij het rechte eind. Ik verwonder mij erover dat dit niet wordt aangebracht door de Premier! Het is de vice die dit moet doen. Dit zegt zeer veel over de 'politieke intelligentie' van zowel de Premier als deze van de vice!
Het is evident dat er nu, de financiële en de economische crisissen aan het openbreken zijn, dringend moet ingegrepen worden door de verantwoordelijke overheden door zgn. "infrastructuurwerken" te lanceren om zo de economische activiteit te ondersteunen. Het heil kan niet (meer) komen van de burgers (=consumenten) die door de stijgende voedsel- en energieprijzen hun koopkracht hebben zien dalen en ook niet van de bedrijven (=export) door de verminderde vraag uit het buitenland enerzijds (daar is er ook een koopkrachtuitval) en de verzwakkende activiteit in het binnenland. Dus, het is logisch en duidelijk voor iedereen die de zaken op een rijtje zet, dat enkel nog de 'overheid' een stimulans kan zijn om de 'economische motor' terug op gang te brengen. Dit zou ook de Premier (of zijn adviseurs) toch moeten weten.
In deze barre economische tijden is meer dan nodig een sterk 'federaal' gezag, met inzicht, dadendrang en inoverend intellectueel vermogen om dit Land terug op de sporen te helpen!
Onderstaande video kan je misschien op het juiste idee brengen!
Les secrets des centenaires d'Okinawa - La Libre.be Les habitants d'Okinawa sont réputés pour avoir une santé particulièrement bonne, et sur leur île au sud du Japon, il n'y a pratiquement aucun cas de diabète ou de maladie cardio vasculaire.
Ik las op de site van 'De Standard' hetvolgend persbericht:
"De MR wil in Wallonië een aantal hervormingen doorvoeren die het midden houden tussen een regulerende overheid en het privé-initiatief. De Franstalige liberalen denken onder meer aan het afschaffen van de provincieraad, een fusie van de openbare onderwijsnetten, de invoering van wooncheques en de dynamisering van het werkgelegenheidsbeleid.
De voorstellen kaderen in de campagne voor de regionale verkiezingen van juni volgend jaar. Partijvoorzitter Didier Reynders lanceerde ze zondag op een congres in Namen. "We moeten durven hervormen", verklaarde hij in het congrescentrum van de Waalse hoofdstad.
Reynders vraagt zich bijvoorbeeld af waarom er nog provincieraadsleden moeten worden verkozen. Hij denkt dat het beter is de provincies te bevolken met lokale mandatarissen, die zich dan met provinciale en gemeetebevoegdheden zouden bezighouden.
Wat onderwijs betreft wil Reynders dat komaf wordt gemaakt met de concurrentie tussen de verschillende openbare netten. Die moeten samensmelten, vindt hij. Een fusie kan de nodige besparingen opleveren. Daarnaast dient de kwaliteit van het onderwijs gevoelig te worden opgekrikt, luidde het.
Net zoals Open Vld is ook de MR voor degressieve werkloosheidsuitkeringen. Die moeten in een eerste fase de hoogte in, om dan later sneller te verminderen. De Franstalige liberalen willen verder de Forem, de Waalse tegenhanger van de VDAB, op een nieuwe leest schoeien. Een van de voorstellen is om werklozen te verplichten gemeenschapsdiensten uit te voeren, zoals het verzekeren van de veiligheid op de bus of het net houden van de openbare wegen."
Mijn bedenkingen: de meeste van deze 'programmapunten' van de MR om naar de regionale verkiezingen van 2009 te gaan, zijn overgenomen van het programma van de nieuwe partij Lidé van Rudy Arnoudt, die zich ook klaarmaakt om de strijd aan te gaan in de politieke arena komend jaar.
Net zoals J-M Dedecker (waar R. Arnoudt grotendeels het progamma voor schreef) in Vlaanderen stukken en brokken maakt van de bestaande politieke fracties, is het niet ondenkbaar dat Arnoudt hetzelfde doet in het Zuiden van dit Land tijdens de komende regionale verkiezingen.
Rudy Arnoudt is een pure en echte liberaal, maar dan ook één van het allerzuiverste kaliber! Hetgeen niet kan gezegd van een Reynders, die de afgelopen twaalf maanden zich ontpopt heeft als een 'koorddanser' en een ware 'opportunist'. Iemand die zich liberaal noemt maar het in wezen en gedachtengoed eigenlijk niet is. Die vreest nu natuurlijk dat Lidé stemmen zal komen halen bij zijn kiezerspubliek, en dit is zeker niet ondenkbeeldig. Dus, nog n'en truk uit de doos: zijn programmapunten overnemen, punt ander lijn!