Om de ouderdom van een hond gelijk te trekken met die van een mens zijn er verschillende methodes. Ik hou mij aan ouderdom hond X 7 = ouderdom mens. Wel mijn -sorry 'onze'- hond is bij ons binnengekomen van het asiel op 17 augustus 1994. Het was geen puppy meer waaruit ik besluit dat ik gerust kan zeggen dat hij nu reeds 12 jaar is. 12 x 7 = 84 jaar.
Voor hem -en ook voor mijn lieve buren- heb ik de achterzetel uit mijn nieuwe auto moeten doen en de vloer moeten dichttimmeren om hem -onze hond dus-de kans te geven om in en uit de auto te springen langs beide zijden van de wagen.
Dit is nodig omdat hij buiten aan de rechterkant in en uitstapt, m.a.w. aan de zijde van het voetpad. Wanneer hij verplicht is om in de garage in te stappen moet dat aan de linkerzijde gebeuren omdat ik enkel achteruit in mijn garage rijden kan.
Dit is niet helemaal juist uitgedrukt; ik kan ook wel vooruit binnenrijden maar dan zou ik via de passagiersstoel en over de versnellingspook moeten kruipen en dan nog zou ik heel voorzichtig moeten zijn bij het openen van de deur aan de rechter zijde.
Moeder is -je raad het al- eveneens 84 jaar -even oud dus als onze hond- en ze is zoals u wel op de foto kan zien, heel slecht te been.
Je kan vermoeden dat moeder niet veel gaat wandelen, het mens kan dat niet meer maar soms heel soms moet ze toch ook wel eens even weg, naar de tandarts bv.
Wanneer mijn lieve buren weer eens alle parkeerplaatsen hebben volgestouwd met stilstaande auto's -want daar lijkt het vaak op, op stouwen, ook voor de grote poort van mijn buur- dan is ook moeder verplicht om binnen in de garage in de wagen te stappen.
Heeft iedereen goed gevolgd? Weten jullie wat dat dan wil zeggen?
Wel dat wil zeggen dat moeder zal moeten instappen langs de chauffeurszijde en ... dat ze over de versnellingspook naar de passagiersstoel zal moeten kruipen of hoe zou je zoiets noemen.
Hier ziet u mijn autootje staan voor mijn bloedeigen poort. De auto voor mijn auto mag er niet staan want de plaatst tussen mijn poort en die van mijn buur is te klein om er een auto te stationeren. Hij staat dus een redelijk gedeelte voor die poort. Ik hoop er in te slagen om dit te bewijzen met een brief die wij hebben ontvangen van het college van Burgemeesters en Schepenen van de stad Antwerpen op 4 oktober 1978.
Hier is het de auto van een andere buur -eveneens van een echt ... mooi ... vrouwtje !- die tussen de poorten gestationeerd staat en eveneens een stukje voor de poort van mijn buur. Zo'n parkeerplaatjes is -voor bepaalde chaufeurs (?)- heel verleidelijk. Wanneer beide poorten vrij zijn -het geen heden ten dagen zelden gebeurt- kan je zonder manuvreren zomaar op die plaats rijden.
Hier ziet u wat er gebeurt wanneer de parkeerder niet goed oplet en zijn (haar) auto -in de verkeerde richting nogwel- zo goed mogelijk voor dat gesloten stuk tussen die twee poorten tracht te plaatsen. Wanneer er aan de andere kant van mijn poort ook een auto gelijk met de poortopening staat, dan kan ik onmogelijk mijn auto voor mijn eigenste poort stationeren. Je zal zeggen: "Dan moet je maar binnenrijden, ...toch." Ja, dat is zo maar ik hoop u dat en nog veel meer uit te leggen dat dat niet eerlijk is. Mijn auto staat nu -buiten mijn wil om- in overtreding voor de poort van mijn gebuur.