BEREIDING Op 35 cm dubbel geplooide aluminiumfolie per persoon 3 a4 soeplepels bruine suiker in het midden leggen. Daarboven op in kleine stukjes gesneden appel leggen Aluminiumfolie plooien naar boven zodat de appel en de suiker op de bodem van een beurje zit. Overgiet met Calvados (5cl.een cognacglaasje) Het appelbeurje sluiten en 10 min. in de voorverwarmde oven (200°) Uit de oven nemen,beurje openen en 2 bolletjes vanilleijs bovenop doen. SMAKELIJK
3 groen appelen 500 gr bladerdeeg Het sap van 1/2 citroen 100 gr suiker of zoetstof 100gr rozijnen Kaneel in poeder Een beetje boter 1 ei
Schil de appelen en snij ze in dobbelsteentjes.Meng de appelblokjes in een grote kom met het citroensap,de suiker,de rozijnen en een koffielepel kaneel.Laat 30 minuten trekken op een koele plaats. Rol het bladerdeeg uit tot een grote,lange rechthoek.Leg het op boterpapier of op een beboterde plaat.
Klop het ei. Leg de appelen in het midden,in een lange strook,en plooi de randen van het deeg aan beiden kanten om tot een lange,platte rol.Knijp de randen rond om rond goed dicht en bestrijk met geklopt ei. Laat 30 minuten bakken in een voorverwarmde oven(180 gr).
Dien lauwwarm op met slagroom of met créme anglaise
2 flesjes Duvel of soorgelijke drank. 50 gr boter of magarine 2 kruidnagels 1 eetlepel bruine suiker 1 slede brood bestreken met mosterd 1 blad laurier 2 uien
Bereidingswijze :
Bruin de ui in hete boter.Braad er daarna de stukken vlees in.Voeg peper ,zout en het laurierblad,met daarin de kruidnagels toe.De pan goed afdekken.Lang en zachtjes laten stoven.Na korte tijd 50cl bier,de suiker alsook de snede brood-om de saus te binden-toevoegen.Indien nodig,regelmatig vocht toevoegen.Het vlees moet 1,5 tot 2 uur in een gesloten pan zachtjes gaar worden.