Met deze informatieve, maar vooral leuke testen en spelletjes kunnen kinderen en jongeren meer te weten komen over geld en over zichzelf. Ook geschikt voor ouders!
Zakgeld, je kind vrijheid geven, sparen: het is niet altijd makkelijk om uw kind goed met geld te leren omgaan. Hoe is het gesteld met úw financiële opvoedkwaliteiten? Doe de Financiële Opvoedtest en u weet het antwoord!
Een bal door de ruit van de buurman, de antieke vaas van tante aan diggelen: ongelukjes die ieder kind kunnen overkomen. Vervelend voor de betrokkenen, maar wie is hiervoor aansprakelijk?
De 18e verjaardag van uw kind is een hele mijlpaal. Meerderjarig zijn, stemmen, autorijden: je bent dan officieel volwassen. Ook op financieel gebied is verandert er veel. De belangrijkste wijzigingen op rij.
Ooit zullen uw kinderen financieel op eigen benen staan. Maar daar is oefening voor nodig, bijvoorbeeld met kleedgeld. Handig: u weet precies wat u aan kleding voor uw kinderen kwijt bent en het kan nogal wat discussies schelen!
Veel kinderen hebben een telefoon. Ouders kiezen er vaak voor om ze daar een aparte vergoeding voor te geven: het zogenaamde belgeld. Het is belangrijk om met uw kind duidelijke afspraken te maken over de kosten van mobiel bellen.
Van de kinderen van 8 en 9 jaar krijgt ongeveer 82% zakgeld. Bij middelbare scholieren is dit zo'n 90%. Zakgeld is voor kinderen een waardevolle manier om goed te leren omgaan met geld. Maar wanneer begint u met zakgeld en wat is een passend bedrag?
Wat zegt u als uw dochter om meer zakgeld vraagt? Misschien besteedt uw zoon zijn hele budget aan games of geeft hij juist liever niets uit. Hoe gaat u daarmee om?