Ik heb twee nieuwsgierigen die mij het recept van mijn kippensoep vragen. Alsof dat nu het van het is. O.K. hier gaan we dan : Mr. Chu in Hong Kong verzamelde en bewaarde in de diepvries alle beentjes van gebakken kip (veel) ook de nekken . Geen vellen of vet. (Zij gooien niets weg , en maken alles zeer natuurlijk). Gosh, mensen ik heb nooit een recept geschreven, maar enfin 'k zal mijn best doen : 1° beentjes in 1 liter licht gezouten water , met laurier, thym, peperkorrels, ajuin + fijngesneden voet van witte of groene selder, een paar knoflookteentjes, kruidnagel, peterselie, in een drukkookpan, minstens 3 uur zacht laten pruttelen. In een gewone ketel kan het minstens een halve dag duren. De beentjes moeten echt heel mals worden. LATER : meestal de dag nadien, wordt alles gefiltert, eerst in zeef, nadien door zeefdoek, zodat men een klare sterke bouillon overhoudt. 2° Versnipper heel fijn de groenten: ajuin, wortelen, prei en een beetje selder ,+ vooral Pakchoy (dit is een soort sla met witte stengels of voet ), kleine erwtjes (eventueel uit diepvries of blik) en voeg deze toe aan de hete bouillon,die men aangelengd heeft tot ongeveer 2 of 3 liter.(Naargelang de hoeveelheid groenten).. Laat koken tot al deze groenten beetmals zijn. Bijkruiden naar believen met peper en zout. 3° Voeg een heel pak zeer haarfijne Chinese Mie toe. Hij moet glazig lijken als men roert. Je zult zien dat dit heel lange slierten geeft. Deze probeer ik tijdens het opwarmen met een schuimpaan boven te halen en kleiner te snijden met een schaar. Het vraagt wat tijd, maar het loont. Dat is het ... meer niet, maar wel een beetje werk aan. Serveer zeer heet met een stukje stokbrood ingesmeerd met lookboter. Smakelijk.
|