ZULTE
Foto

Uw aktiviteit of jaarprogramma voor Zulte, Olsene of Machelen op dit blog?

Stuur de teksten door aan Leon De Winter

Foto

 
Boekegem 2007


Bibliotheek
ZULTE

In de Zultse bibliotheek kan je terecht voor
  • prentenboeken
  • boeken voor alle leeftijden
  • informatieve jeugdboeken
  • strip voor de jeugd en volwassenen
  • Cd's en CD-rom's allerhande
  • tijdschriften
Openingsuren:
maandag    09.00 - 12.00 uur
dinsdag      16.00 - 19.00 uur
woensdag  14.00 -  19.00 uur
donderdag 16.00 - 19.00 uur
vrijdag        15.00 - 19.00 uur
zondag       09.00 - 12.00 uur

Bibliotheek,
Gaston Martensplein 9,
9870 Zulte
09/388.86.00

zulte@bibliotheek.be


Catalogus:
www.ovinob.be/zulte

Inhoud blog
  • Boerenmarkt en dierendag
  • Kas en Wijnavond
  • GENT Festival in de provincie
  • Zwerfvuil en sluikstorten
  • Pieter Paul Rubenskring - Verzamelaarsklub
  • Machelen Gulde - Sint-Cornelius en de kerkschatten
  • Machelen Gulde - Sint-Cornelius en de kerkschatten
  • Ontmoetingscentrum - Huis Meheus
  • DUURZAAM ZULTE
  • Wyd-vermaerde bevaert naer S. Cornlis Kerke tot Machelen
  • WERKEN AAN SPOOROVERWEG IN DE MEYLEGEMSTRAAT
  • SPEELPLEINWERKING
  • DWARS DOOR ZULTE - 2017
  • Open velddag HUMUS
  • Over liefde en balkons
  • Een gezonde levende bodem
  • Open atelierdagen bij kunstenaar Martin Wallaert
  • Dwars door Zulte 2017
  • ZORG
  • WAK 2017
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Gemeente Zulte
  • Zulte.Start.be
  • Toerisme Leiestreek
  • Provincie Oost-Vlaanderen
  • Actuele kunst tussen Kortrijk en Gent
  • Nieuws uit Waregem


  • Zulte - De deelgemeenten Zulte, Olsene en Machelen aan de Leie



    Nieuws, activiteiten, gebeurtenissen, en nog veel meer van deze bruisende gemeente aan de Leie. De dorpen van Gaston Martens, Modest Huys, Roger Raveel, enz...


    10-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KABOUTERS VRAGEN OM GROENE HULP

    KABOUTERS VRAGEN OM GROENE HULP

    Deze week zullen op verschillende perken en plantsoenen in Zulte bordjes verschijnen met daarop een kabouter met rode muts die op zoek is naar groene vingers.

    Dit kadert in de tweede promo-campagne om het peter/meterschap onder de aandacht te brengen. Verleden jaar hebben een 6-tal perken en plantsoenen een peter of meter gevonden en dat mogen er gerust veel meer worden.

     

    Michael Devriendt, schepen leefmilieu (N-VA): ‘We hebben ervoor gekozen om een tweede actie te ondernemen om toch nog wat meer peters en meters te vinden. Deze keer zetten we een kabouter in die men zal opmerken op de perkjes en plantsoenen die nog in aanmerking komen. Er zullen er een 30-tal geplaatst worden. Op die manier hopen we dat buren er makkelijker op attent worden gemaakt en zich kandidaat stellen. Als peter of meter ontvang je een vergoeding voor gemaakte kosten en word je ondersteund door onze groencoach. Zeker nu het vanaf 2015 verboden wordt om onkruidverdelger te gebruiken op openbaar domein is het goed dat ieder de kans krijgt om een plantsoen in de omgeving onkruidvrij te houden door zelf nu en dan kabouter te spelen.’

     

    Elke particulier (of groep van particulieren), die minstens 16 jaar oud is en die inwoner is van de gemeente Zulte, kan peter of meter worden van een plantsoen of perk. De peter of meter zorgt ervoor dat het plantsoen regelmatig onderhouden wordt, en hij of zij ontvangt een vergoeding voor de gemaakte kosten. De vergoeding bedraagt 2 euro per vierkante meter op jaarbasis als er ook gesnoeid moet worden. Als er geen snoeiwerken zijn dan bedraagt de vergoeding 1,25 euro per vierkante meter op jaarbasis. Na onderling overleg met de groencoach worden de afspraken duidelijk vastgelegd in een afsprakennota. Bomen zullen blijven gesnoeid worden door de groendienst van de gemeente.Meer info op www.zulte.be/groencoach.

     

    10-04-2014, 00:00 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    08-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zultse academie

    Om het stevig groeiende aantal leerlingen woord aan de Zultse Academie een breed podium te bieden, riep leraar/regisseur Brecht Vanmeirhaeghe in 2009 ‘Top of the Bill’ in het leven. Met vol creatief enthousiasme stortten de leerlingen zich op deze voorstelling. Het werd een gigantisch succes. Hier zat duidelijk meer in ...

    Het jaar nadien kwamen Brechts leerlingen uit Kruishoutem de gelederen versterken en werd het evenement uitgebreid tot een heus theaterweekend met twee voorstellingen, nu eens in de Zultse Gaston Martenszaal, dan weer in CC De Mastbloem te Kruishoutem.

    In ‘Top of the Bill’ houden de jongeren hun volwassen medemens een spiegel voor, met een vette knipoog uiteraard. De avond bruist van de theaterstunts: van hilarische stukken tot dolkomische sketches. Of wat dacht je van heerlijke TV parodieën of memorabele stand up comedy! Ze zetten het allemaal genadeloos naar hun hand. In 2014 veroveren de jonge theatertalenten opnieuw Zulte. Terwijl Brecht de leerlingen van Kruishoutem klaarstoomt, verwelkomt Zulte Leen Vennekens als leerkracht en regisseur, dat belooft! Niet te missen!

     

    Op 3 en 4 mei 2014 zullen de leerlingen Woord van de muziekacademie Deinze - Zulte - Kruishoutem dus het beste van zichzelf geven tijdens 2 voorstellingen in de Gaston Martenszaal.

    Op zaterdag 3 mei zal de voorstelling doorgaan om 20.00 uur en op zondag om 14.00 uur.

     

    Aangezien alle vrijwilligers reeds meehelpen met decor, schmink ... werd de vraag gesteld of één van de Zultse verenigingen misschien kan instaan voor de bar op zaterdagavond en zondagnamiddag...  De verdeling voor de opbrengst bedraagt 60/40 in het voordeel van de vereniging!

     

    Wie interesse heeft mag steeds contact opnemen met de cultuurdienst op cultuur@zulte.be of T 09 280 96 02.

     

    08-04-2014, 00:00 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    05-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HERINRICHTING INDUSTRIEZONE ZAUBEEK KOMT DICHTERBIJ

    HERINRICHTING INDUSTRIEZONE ZAUBEEK KOMT DICHTERBIJ

    Schepen Sophie Delaere : ‘De verkeersveilige herinrichting van de industriezone Zaubeek komt dichterbij’.

     

    De gemeenteraad van Zulte heeft gisteravond het bestek voor de werken goedgekeurd. Dit project gebeurt in samenwerking met de stad Waregem, de gemeente Kruishoutem, watermaatschappij TMVW en streekontwikkelingsintercommunale Veneco². De werken starten in het najaar van 2014 en worden gesubsidieerd door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) en het Agentschap Economie.

     

    Het gemeentebestuur van Zulte investeert in de verkeersveilige heraanleg van weginfrastructuur, met bijzondere aandacht voor de zwakke weggebruiker. Zo ook in de industriezone langs de Karreweg, die zich ook uitstrekt over het grondgebied van buurgemeenten Kruishoutem en Waregem.

     

    Uitgangspunten van het project zijn :

    -      De creatie van een verkeersveilige fietsverbinding van 2,8km doorheen de industriezone langs de Karreweg, alsook richting Waregem via de Leenstraat richting Gentse Heerweg en richting Kruishoutem via een doorsteek tussen twee bedrijfsterreinen.

    o    Dit via

    • enerzijds een afgescheiden dubbelrichtingsfietspad langs één kant van de Karreweg, tussen Leenbeekstraat en Gentse Heerweg,
    • anderzijds een enkelrichtingsfietspad langs beide kanten van de Karreweg tussen Leenbeekstraat en Oudenaardestraat en tussen de Karreweg en het bestaande fietspad in de Waalstraat;

    o    Deze fietsverbinding sluit aan op bestaande fietsinfrastructuur langs de Oudenaardestraat en Waalstraat;

     

    -      Het optimaliseren en uitbreiden van het gescheiden rioleringsstelsel in functie van de afkoppeling van de vuilwaterlozing in de Zaubeek door de geplande aanleg van een Aquafincollector in de Houtstraat;

    -      Het verfraaien en uniformiseren van het openbaar domein in de industriezone;

    -      Het herstellen van gebroken betonvakken in de Karreweg en heraanleg van het wegdek in gedeelte van de Leenstraat waar de riolering in de weg wordt aangelegd.

     

    Schepen Sophie Delaere deelt tevens mee dat de aanleg van het fietspad zal resulteren in een wijziging van de voorrangsregeling ter hoogte van Houtstraat, Blauwdreef, Zaubeekstraat, Waalstraat, Oude Waalstraat en Leenstraat. De Karreweg wordt hoofdweg en de voorrang van rechts regel wordt afgeschaft.

     

    Het Zultse aandeel bedraagt 1.161.092,24 euro waarvoor 681.572,83 euro subsidie van het Agentschap Economie wordt verkregen. TMVW investeert voor Zulte en Kruishoutem samen 1.281.874,07 euro, grotendeels gesubsidieerd door de VMM.

     

    De werken starten in het najaar van 2014 en hebben een uitvoeringstermijn van 160 werkdagen.

     

    05-04-2014, 00:00 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    17-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erfgoeddag en Week van de Amateurkunsten

    Week van de Amateurkunsten en Erfgoeddag in Huis De Leeuw

     

    Tentoonstelling met unieke frontfoto’s uit Wereld Oorlog I

     

    Huis De Leeuw, Machelendorp 7, 9870 Zulte
    Van 5 april t.e.m. 27 april 2014 (gesloten op Pasen en Paasmaandag!)
    Zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur
    Zondag van 10.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 17.00 uur.

     

    Fotoclub Regenboog Waregem beschikt over een 100-tal glasnegatieven uit Wereld Oorlog I. Een aantal foto's werden gedigitaliseerd en vergroot en zullen te bezichtigen zijn. De andere foto's werden in een presentatie gestoken om geprojecteerd te worden.

     

    De foto's tonen taferelen aan het front, de alledaagse zaken, zonder gruwelijke oorlogsbeelden te tonen. Van het ontbijt tot het ontluizen... Van in de loopgraven tot het graf.

     

    Een unieke samenwerking tussen het gemeentebestuur van Zulte en Fotoclub Regenboog uit Waregem (die meerdere Zultse leden telt)! Met beide thema's van Erfgoeddag en de Week van de Amateurkunsten gaan we Grenzeloos en maken we Grote Kunst!

     

    Als toemaatje wordt een demofotostudio ingericht en zullen er oude fototoestellen te bezichtigen zijn!

     

    Wij hopen u talrijk te mogen verwelkomen!

    17-03-2014, 21:14 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    14-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JOBSTUDENTEN GEVRAAGD – GEMEENTEBESTUUR ZULTE

    JOBSTUDENTEN GEVRAAGD – GEMEENTEBESTUUR ZULTE

    Het college van burgemeester & schepenen heeft beslist om tijdens de zomervakantie 2014 opnieuw beroep te doen op een aantal jobstudenten met oog op tewerkstelling in de gemeentelijke groendienst en op het containerpark.

    Wij werken hiervoor samen met het uitzendkantoor T-interim, Tolpoortstraat 22, 9800 Deinze.

    Voor wie?

    • werklustige studenten (vanaf 16 jaar)

    Wat wordt er van je verwacht?

    • handenarbeid in de gemeentelijke groendienst en/of op het containerpark (onderhoud - hulp bij aanleg van gemeentelijke plantsoenen, onkruid wieden, correct sorteren op het containerpark, …)
    • uitsluitend buitenwerk

    Wanneer dien je te werken?

    • van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur (met uitzondering van het containerpark – daar geldt een andere vastgestelde uurregeling)

    De potentiële kandidaten dienen zich rechtstreeks in te schrijven bij het kantoor:

    T-interim
    Tolpoortstraat 22
    9800 Deinze
    T 09 292 40 60
    deinze@t-interim.be

    De inschrijving worden afgesloten op 30 april 2014

    Personen die zich rechtstreeks aanbieden bij het gemeentebestuur zullen doorgestuurd worden naar dit uitzendkantoor.

    14-03-2014, 20:33 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasmarkt in OLSENE

    Het concept is gelijkaardig aan dat van kerstmarkten maar dan badend in een gezellige voorjaarssfeer. Verschillende Zultse verenigingen tekenen present om een standje uit te baten.Door allerlei lekkers aan te bieden, spijzen ze hun eigen werking. Zij en KLJ Machelen verwachten u, doorlopend vanaf 18u. Het gebeuren wordt daarnaast opgefleurd door een aantal KLJ-typische randactiviteiten. Afsluiten doen we op vrijdag met de afterparty met dansbare muziek van vroeger tot nu.

    14-03-2014, 09:03 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    13-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CONCESSIE VAN D’ OUDE PASTORIJ TOEGEWEZEN

    CONCESSIE VAN D’ OUDE PASTORIJ TOEGEWEZEN

    Het gemeentebestuur heeft de concessie voor de horecazaak van ‘d Oude Pastorij naast het nieuwe gemeentehuis in Olsene, op basis van de vooropgestelde gunningscriteria toegewezen aan bvba Sint-Christophe uit Olsene-Zulte.

     

    De uitbater wenst in de dorpskern van Olsene een tea-room/bistro/brasserie ‘naar grootmoeders keuken met vernieuwde touch’ op te starten. Men wil de Zultenaar in een familiale, amicale sfeer ontvangen in een mooi ingerichte open ruimte met apart hoekje met toog en aposteltafel. Achteraan wordt een ruim gezellig terras ingericht ingebed in een groene omgeving tussen kerk en gemeentehuis.

    13-03-2014, 17:05 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    12-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toneel Teaterpunt - Vuur in de sneeuw

    .

    12-03-2014, 00:00 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    11-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LEERVLUCHTEN VOOR DUIVEN - DE LEIEVLIEGERS ZULTE
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LEERVLUCHTEN VOOR DUIVEN

    Vanaf 13 maart is er iedere donderdag ochtend Herseaux
    in te korven van 7.15 tot 8.45 zolang het de moeite loont

    Vanaf mei is er iedere dinsdag ochtend Herseaux
    in te korven van 7.15 t
    ot 8.45 zolang het de moeite loont

    Vanaf 1 mei tot 10 juni is er iedere woensdag Arras
    in te korven op dinsdag avond
    Van 17.30 tot 18.30 Bij slecht weer worden de leervluchten afgelast

    Duivenmaatschappij ”De Leievliegers”, Gevestigd bij Cecile De Keyzer - Café “Calypso”, Statiestraat 78 Tel. 0476/552930

    11-03-2014, 11:09 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zulte tijdens Wereldoorlog I
    Zaal Knipperlicht - Gaston Martensplein 5, 9870 Zulte

    Dinsdag 25 maart om 19.30 u

    Zulte tijdens Wereldoorlog I

    Het Davidsfonds Zulte nodigt u uit voor een lezing "Zulte tijdens Wereldoorlog I" door Dirk Van Thuyne
     
    Inkom 5 €, leden Davidsfonds 3 €

    11-03-2014, 00:00 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    10-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLJ MACHELEN - FREAK OUT

    Op 22 maart 2014 organiseert KLJ Machelen voor de 1ste keer Freak Out. Voor deze editie slaat de KLJ al voor de 5de maal hun tent op in de Voordestraat in Olsene.

    Feestvierders worden verwacht vanaf 21u. De dj’s van dienst zijn Proudmich als opener, gevolgd door Freaquency van MNM, X-Tof van Summerfestival en afsluiten doen we met Yarne die gegarandeerd staat voor sfeer en ambiance.

    Kaarten in voorverkoop zijn te verkrijgen bij alle leden en bestuursleden van KLJ Machelen, Kaffee De Marolle (Deinsesteenweg 197, Kruishoutem) en Dagbladhandel Dimitri (Kloosterstraat 3, Machelen) tegen een democratische prijs van €4, aan de deur betaal je €6.

    10-03-2014, 00:00 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis(kamer)vertellingen in Zulte

    Huis(kamer)vertellingen in Zulte

     

    De gemeente Zulte wenst in het najaar 2014, op regelmatige basis, "huis(kamer)vertellingen" te organiseren: een boeiende verteller brengt verhalen voor volwassenen ten huize van...

     

    Voor dit unieke project zoeken de bibliotheek en de cultuurdienst gastheren of - vrouwen die een locatie in hun woning willen openstellen voor een beperkt publiek en een verteller. Het kan gaan om een grote woonkamer, veranda, een ingerichte schuur, een tuin met een prieel,... We verwachten dat er 20 tot 25 mensen kunnen plaatsnemen.

     

    De gemeente zorgt voor degelijke en kwaliteitsvolle vertellers, die in staat zijn om een publiek te boeien met sterke verhalen. U kunt ook rekenen op logistieke ondersteuning vanuit de gemeente.

     

    Als gast zorgt u voor de locatie en kunt u, tegen een kleine vergoeding, vrienden, buren of collega's uitnodigen voor een sfeervol vertelmoment. U zult het beseffen: "zo'n vertelmoment ten huize..." creëert verbondenheid.

     

    Wenst u hieraan deel te nemen en kent u iemand die hieraan zou willen deelnemen, laat dit dan weten voor 28 maart 2014 aan bibliotheek@zulte.be.

    In april worden de geïnteresseerden uitgenodigd voor het maken van praktische afspraken. Meer informatie: bibliotheek@zulte.be of T 09 388 86 00.

    10-03-2014, 00:00 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    06-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPORTEN EN GRABBELEN TIJDENS DE PAASVAKANTIE

    SPORTEN EN GRABBELEN TIJDENS DE PAASVAKANTIE

     

    Het gemeentebestuur organiseert tijdens de paasvakantie (vanaf 7 tot en met 18 april) verschillende sportkampen en Grabbelpasactiviteiten. Inschrijven voor één of meerdere van deze activiteiten kan vanaf maandag 10 maart om 19.00 uur.

     

    Grabbelpas

    Grabbelpas kan men vergelijken met een uitgebreide menukaart. Met een grabbelpasje heeft men keuze uit verschillende gerechtjes: een unieke combinatie van sport, spel, creativiteit, knutselen, inspanning én ontspanning. De grabbelpasjes kan men op de gemeentelijke jeugddienst aankopen voor 1,75 euro per stuk. Per Grabbelpasactiviteit betaal je daarnaast nog een beperkte bijdrage.

    Kinderen en jongeren tussen 7 en 15 jaar kunnen een keuze maken uit verschillende Grabbelpasactiviteiten zoals lichtgraffiti, bowlen, lasershooten, clownerie, kook- en knutselactiviteiten.

     

    Sportkampen

    Tijdens de tweede week van de vakantie kunnen jonge sportievelingen deelnemen aan volgende sportkampen:

    * Spetterend sporten (kleuters)

    * Cowboys en indianen (kleuters)

    * Abc, iedereen doet mee (lagere school)

     

    Verdere informatie en inschrijvingsmodaliteiten

    U vindt alle gedetailleerde informatie terug in de brochure ‘Grabbelpas en sportkampen paasvakantie 2014’ op de website www.zulte.be.

    Inschrijven voor de sportkampen of Grabbelpasactiviteiten kan vanaf maandagavond 10 maart om 19.00 uur via de online inschrijvingsmodule. Of u kan op maandagavond 10 maart tussen 19.00 en 20.00 uur persoonlijk langskomen op de gemeentelijke jeugd- en sportdienst om deze inschrijvingen in orde te brengen.

    06-03-2014, 19:32 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    05-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOPING IN DE SPORT - Vrijdag 7 maart 2014

    .

    05-03-2014, 00:00 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    04-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontlenen gemeentelijk materiaal

    ONTLENEN GEMEENTELIJKE MATERIAAL

    De gemeenteraad van dinsdag 25 februari 2014 keurde het nieuwe gebruikersreglement en het nieuwe tariefreglement voor het ontlenen van gemeentelijk materiaal goed. In deze reglementen werden enkele wijzigingen aangebracht.

     

    De belangrijkste wijzigingen worden nog even kort opgesomd:

     

    • Erkende wijkcomités kunnen voortaan ook gemeentelijk materiaal ontlenen.
    • Straat- en buurtfeesten kunnen enkel nog tafels en stoelen ontlenen, op voorwaarde dat de aanvraag ondertekend wordt door 5 bewoners van de straat, elk met een verschillend adres. Straat- en buurtfeesten kunnen een aanvraag indienen ten vroegste 6 maanden en ten laatste 14 dagen voor het gebruik van materiaal.
    • Tenten en kookmateriaal worden tijdens de zomervakantie uitsluitend voorbehouden voor de ontlening aan jeugdbewegingen.
    • Het springkasteel werd uit het tariefreglement gehaald en is bijgevolg niet meer ontleenbaar.
    • De fuifkoffer werd opgenomen in het tariefreglement en kan door alle verenigingen ontleend worden.
    • Materiaal, dat opgehaald dient te worden op het containerpark, wordt niet meer gecontroleerd door het gemeentepersoneel. De gebruiker dient het materiaal zelf te controleren voor aanvang van de activiteit. Indien er gebreken worden vastgesteld, dient dit zo snel mogelijk gemeld te worden aan de uitleendienst. Indien de volgende gebruiker schade of tekorten vaststelt, wordt dit verhaald op de laatste gebruiker.

     

    Deze aangepaste reglementen zijn van kracht gegaan op 1 maart 2014. Tevens werd ook het aanvraagformulier volledig aangepast.

     

    Alle info kan op onze website gevonden worden. (http://www.zulte.be/website/73-www/87-www.html)

    04-03-2014, 00:00 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe tarieven in de bibliotheek van Zulte

    Vanaf 1 maart 2014 gelden nieuwe tarieven in de bibliotheek van Zulte.

    Hier alle wijzigingen op een rijtje:

    • Cd’s, dvd’s en cd-roms kunnen voortaan gratis uitgeleend worden. Het leengeld wordt afgeschaft.
    • De uitgeleende bibliotheekmaterialen kunnen 24/24 teruggebracht worden met de nieuwe inleverbus. Deze inleverbus mag enkel gebruikt worden buiten de openingsuren van de bibliotheek.
    • De eerste twee dagen na het verstrijken van de uitleentermijn moeten geen maningsgelden betaald worden.
    • De maningstarieven worden na een lange tijd aangepast.

    Het maningsgeld voor gedrukte materialen verhoogt naar 0,25 euro per week.
    Het maningsgeld voor cd’s, dvd’s en cd-roms verhoogt naar 1 euro per week.

    • Materialen aanvragen uit een andere bibliotheek wordt duurder. Voortaan betaalt u voor deze dienst 2,50 euro. Het versturen van materialen tussen bibliotheken is immers een grote kost voor de bibliotheek waarvan maar een gedeelte wordt doorgerekend aan de gebruiker.
    • De portokosten voor het versturen van maningsbrieven worden verhoogd naar 1 euro voor een gewone zending en naar 6 euro voor een aangetekende zending, conform de gemeenteraadsbeslissing van 17 december 2014 betreffende het reglement inzake gemeentebelasting op administratieve stukken voor de periode van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2019.

     

    De bibliotheek stelt alles in het werk om haar gebruikers te helpen maningsgelden te vermijden. Zo is er nu de nieuwe inleverbus en sinds enkele maanden stuurt de bibliotheek een herinnering via mail enkele dagen voor het verstrijken van de uitleentermijn.

    Omdat mailadressen wel eens kunnen wijzigen, vraagt de bibliotheek elke wijziging (ook van adres, telefoon,…) door te geven.

    04-03-2014, 00:00 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    03-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Film TURBO - zaterdag 8 maart

    Beste Filmfan, op zaterdag 8 maart verwelkomen wij iedereen van harte voor een nieuwe filmnamiddag.

    Die namiddag programmeren wij voor jullie de volgende film met 2 vertoningen:

    Om 13u30 & om 16u00Turbo

    Nieuwe kleurwedstrijd:

    Op de site kan de tekening hier gedownload worden!

    Volg ons op Facebook : www.facebook.com/filmclub.be


    Belangrijk
    : De capaciteit van de zaal is beperkt!

     

    Wil u zeker zijn van je plaats? Reserveer dan op voorhand door hier te klikken. Bij de vorige voorstelling (Smurfen 2) was er een volledige bezetting. Om het aangenaam & veilig te houden, zijn het aantal plaatsen beperkt.

     

    Belangrijke opmerking bij het online reserveren v/d pla(a)ts(en):

    Op piekmomenten in de dagen voor de Filmclub-dag zijn er reserveringen terzelfdertijd.

    Dat geeft soms problemen bij de registratie (Tip: het beste is om iets vroeger te reserveren). 

    Als u niet zeker bent van uw reservering, maak dan geen dubbele boeking aub. Mail ons via info@filmclub.be met vermelding van het gebruikte e-mailadres en aantal plaatsen ter verificatie. We checken graag voor u de boeking.

     

    Onze webstek bevat uitgebreide informatie over de praktische info over de film, hoe plaatsen en drankbonnetjes te reserveren en veel meer.


    Locatie is Gaston Martenszaal, Staatsbaan 148 te Zulte.

    03-03-2014, 00:00 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    01-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIBBETJESFESTIJN CHIRO KANJO ZULTE

    .

    01-03-2014, 00:00 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    21-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIGITALE KRANTEN BIJ JE THUIS EN IN DE BIBLIOTHEEK

    DIGITALE KRANTEN BIJ JE THUIS EN IN DE BIBLIOTHEEK

     

    Sedert vele jaren biedt de bibliotheek van Zulte de Mediargus-databank aan. Deze digitale kranten- en tijdschriftendatabank heeft een grondige verandering ondergaan. Ze kreeg niet alleen een nieuwe naam ‘GoPress!’ maar ook een aangenamere presentatie en vooral een uitgebreidere functionaliteit.

    Mediargus kon enkel binnen de muren van de bibliotheek gebruikt worden. GoPress kunnen de bibliotheekgebruikers ook van thuis uit raadplegen.

    GoPress Kiosk

     

    Binnen de muren van de bibliotheek kunnen bibliotheekbezoekers de krant van vandaag en de 6 laatste nummers lezen.

    Welke kranten?: De Morgen, De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, De Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, De Krant van West-Vlaanderen, Metro en De Tijd (en al hun regionale edities).

    Ook van de weekbladen Knack en Trends en hun Franstalige tegenhangers Le Vif/L’Express en Tendances kunnen de 7 laatste nummers gelezen worden.

     

    Al deze publicaties kan je lezen op de internetcomputers in de bibliotheek, maar evengoed op je eigen tablet, laptop of smartphone.

    • Computers bib: ga naar het tabblad GoPress of surf naar bibliotheek.gopress.be
    • Via je eigen tablet, laptop of smartphone:

    o    Vraag een wifi-code aan de balie

    o    Connecteer je apparaat met de wifi van Bib Zulte

    o    Surf naar bibliotheek.gopress.be

    De artikels kan je printen (0,12 euro voor zwart-wit-print of 0,50 euro voor kleurenprint), downloaden of delen via verschillende media.

     

    GoPress Krantenarchief

    Daarnaast kan je als lid van de bibliotheek ook thuis, op je studie- of werkplek, op reis, … het GoPress Krantenarchief raadplegen. De kranten en tijdschriften kan je doorzoeken met uitzondering van de 2 laatste publicaties.

    Het Gopress Krantenarchief gaat terug tot 1988 en bevat de tekst van alle artikels (geen foto’s).

    Hoe werkt dit?

    • Je moet lid zijn van de bibliotheek van Zulte, die een abonnement op GoPress heeft.
    • Haal in de bibliotheek je ticket met een unieke activatiecode.
    • Volg stap voor stap de instructies en maak een account aan voor 1 jaar gratis toegang tot het krantenarchief.
    • Zoek vervolgens in het krantenarchief

    o    via zulte.bibliotheek.be: stel eerst je zoekvraag en geef dan aan of je in de catalogus of in het krantenarchief wil zoeken

    o    of via krantenarchief.bibliotheek.be: volg de instructies stap voor stap

    21-02-2014, 20:09 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 maart 2014 - gespreksavond over doping

    GESPREKSAVOND MET HANS VANDEWEGHE OVER DOPING IN DE SPORT TEN VOORDELE VAN DE 1000 KM FIETSEN VOOR KOM OP TEGEN KANKER

     

    Op vrijdag 7 maart 2014 organiseert WTC De Leierenners een infoavond over ‘doping in de sport’ in de Gaston Martenszaal te Zulte. Vanaf 20.00 uur kan u luisteren naar een uiteenzetting van de heer Hans Vandeweghe.

    Hans Vandeweghe is een topsportjournalist en een dopingexpert. Hij was jarenlang directeur communicatie bij het BOIC en bouwde zijn expertise als sportjournalist op bij onder meer De Morgen, Sport International en Het Nieuwsblad.
    Zijn kritische columns kan je nu nog lezen in De Standaard. Ondertussen is hij reeds 2 jaar directeur bij Wielerbond Vlaanderen.

    Niemand kent de dopingproblematiek beter dan Hans Vandeweghe. Recent bracht hij nog het ultieme dopingboek uit: ‘Wie gelooft die coureurs nog’. Hans vertelt kritisch, onthullend en verhelderend.
    Wil je weten of we ons nu vraagtekens moeten zetten bij elke grote sportprestatie uit het heden en het verleden, dan is deze infoavond zeker iets voor u!

    De opbrengst van deze infoavond gaat integraal naar de 1000km, dé fietsvierdaagse van Kom op tegen kanker. Elk deelnemend team legt 8 etappes af van 125 km tijdens het hemelvaartweekend en zamelt hiervoor minstens 5.000 EUR startgeld in. De netto-opbrengst van Kom op tegen Kanker gaat integraal naar wetenschappenlijk onderzoek in het kader van kankerbestrijding. De Leierenners vaardigen dit jaar 2 teams af naar de 1000 km van Kom op tegen Kanker.

    Het gemeentebestuur van Zulte ondersteunt de deelname van De Leierenners aan dit project en schenkt hen de opbrengst van de taxusinzameling op de recyclageparken in 2013 (1.927,80 EUR) als deel van het in te zamelen startgeld. De Leierenners zorgen voor de rest van het startgeld door de organisatie van deze gespreksavond, alsook door de organisatie van hun Klassieker van het Goede Doel (www.klassiekervanhetgoededoel.be) op zaterdag 12 april 2014, vanuit de gemeentelijke sporthal te Zulte.

    Wil u deelnemen aan de boeiende infoavond over doping in de sport met Hans Vandeweghe en zodoende Kom op tegen kanker steunen, reserveer dan meteen uw kaart (aan de prijs van 5,00 EUR per persoon, waarvan de opbrengst integraal naar Kom op tegen kanker gaat) via info@leierenners.be

    21-02-2014, 20:06 Geschreven door leon de winter  
    Reageren (0)






    Foto

    Foto


    Foto

    Archief per week
  • 11/09-17/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 14/11-20/11 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 30/12-05/01 2014
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!