Inhoud blog
  • Pinksterbloem
  • pinksteren
  • liefde
  • kattenstoet Ieper
  • Aan alle moeders (vrouwen)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Arlette
    Ik ben een vrouw en woon in Poperinge (Belgiƫ) en mijn beroep is gepensioneerde.
    Ik ben geboren op 29/06/1946 en ben nu dus 77 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: lezen, muziek beluisteren en koffietje drinken met vrienden.
    Allerlei

    29-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen

    ...

    Fijne Paasdagen

    29-03-2024 om 15:51 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    27-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.witte donderdag

    WITTE DONDERDAG

    Morgen is het witte donderdag.

    Wat vieren ze dan eigenlijk?

    Pesach

    De donderdag voor Pasen heet in de kerkelijke traditie Witte Donderdag. Op die dag wordt herdacht dat Jezus met zijn leerlingen Pesach viert, het Joodse Paasfeest. Ze vierden, geheel volgens de Joodse traditie, de bevrijding van het volk Israël uit de Egyptische slavernij. Het was gebruik om op die avond brood te breken en wijn te delen.

    Dat was precies wat Jezus op Witte Donderdag ook deed. Terwijl hij het brood brak zei hij: “Dit brood is als mijn lichaam, dat straks ook gebroken zal worden. En deze wijn is als mijn bloed, dat straks vergoten zal worden.” Daarmee wees hij vooruit naar zijn arrestatie en kruisiging, die een dag later zou plaatsvinden.

    Wit

    Het was het begin van wat later de eucharistie is gaan heten, of het avondmaal. Ondanks al het leed is dat volgens de kerk ook een mooie gebeurtenis, vandaar de naam Witte Donderdag. Want wit is in de kerkelijke traditie de kleur voor een belangrijk feest. In de katholieke traditie worden op Witte Donderdag alle kruisbeelden met een wit kleed bedekt.

    27-03-2024 om 15:53 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    25-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel juist

    ...

    Facebook plaatjes Wijze spreuken

    25-03-2024 om 15:58 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    23-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente

    ...

    Lente

    Eindelijk is de lente begonnen. Het is het mooiste seizoen van het jaar. Alles groeit en bloeit, het is een streling voor het oog.

    23-03-2024 om 16:12 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    21-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente

    Lente

    Wanneer de zon loodrecht boven de evenaar staat begint bij ons de lente. De astronomische lente begint op het noordelijk halfrond meestal op 20 maart. De meteorologische lente begint op 1 maart.

    Dag en nacht

    Dag en nacht duren op de eerste lentedag overal ter wereld even lang. In ons land duurt de dag waarop de lente begint ongeveer 10 minuten langer dan de nacht. Deze verschillen zijn het gevolg van de tijdstippen van opkomst en ondergang van de zon. Deze tijdstippen hebben betrekking op de bovenrand van de zon. Bovendien is de zon door breking van stralen in de atmosfeer nog kort zichtbaar terwijl zij in werkelijkheid al onder is.

    Oplopende temperatuur

    Als de luchttemperatuur direct en alleen op de zon zou reageren, zou 21 juni (de langste dag) de warmste moeten zijn. Die dag zou dan midden in de zomer moeten vallen. In werkelijkheid loopt de temperatuur langzamer op. Dat komt door de invloed van oceanen en zeeën. De opwarming van zeewater door de zon gaat langzamer dan de opwarming van land. Een deel van de warmte wordt meteen teruggegeven aan de lucht. Een ander deel van de warmte komt in diepere aard- en oceaanlagen terecht. Die diepere lagen in de oceaan geven hun opgeslagen warmte langzaam af aan de lucht.Lente

    Aan de kust begint het warmere seizoen later dan in het binnenland. Dit komt door de invloed van het nog koude water van de Noordzee en overheersende aanvoer van lucht vanaf zee. Als de seizoensindeling alleen zou afhangen van de temperatuur, dan blijkt dat de lente in Zuid-Limburg gemiddeld al op 9 maart begint en op Terschelling pas op 23 maart.

    Klimatologische lente

    Volgens de klimatologische indeling is de lente begonnen op 1 maart en duurt dit seizoen tot en met 31 mei. Zo kunnen seizoenen beter met elkaar vergeleken worden.

    Vroeger leerden we op school dat de lente, zomer, herfst en de winter telkens begonnen op de 21ste. Blijkbaar is dat onjuist en vragen de experten nu dat aan te passen.

    De Nieuwe Arend - Een nieuwe lente, een nieuw begin Een frisse start en  goede zin. Zin in de dag, wellicht met een lach. Een nieuwe lente, nieuwe  momenten Maak gebruik van

    21-03-2024 om 15:56 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente

    ...

    Gedichtenkaart krokussen lente - Wenskaarten | Kaartje2go

    18-03-2024 om 15:38 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    17-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.liefde

    ...

    Liefde kan niet worden gehoord. Het wordt gevoeld . Daarom hoef je niet altijd...

    17-03-2024 om 15:37 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    15-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap

    ...

    Liefde, vriendschap, plezier... sommige van de beste dingen in het leven zijn...

    15-03-2024 om 16:24 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekend

    ...

    Geen paniek het is bijna .... weekend!

    15-03-2024 om 16:23 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Voorjaarsbloemen.

    Tulp

    De tulp wordt overal ter wereld herkend als typisch Nederlands product en zijn echte voorjaarsbloemen. Maar wist je dat de tulpenbol van oorsprong uit Centraal-Azië komt? Via het Ottomaanse rijk zijn de bloemen terechtgekomen in Europa. Professor Carolus Clusius zorgde ervoor dat deze mooie Tulpen naar Nederland gebracht werden. Inmiddels zijn tulpen onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse cultuur en zijn ze als snijbloem en tulpenbol verkrijgbaar.

    Narcissen

    De narcis, ook wel bekend als paasbloem, is afkomstig uit Zuid-West Europa. Inmiddels zijn narcissen al een hele lange tijd te vinden in Noord-Europa. Deze voorjaarsbloemen zijn vernoemd naar Narcissus; een figuur uit de Griekse mythologie. Bergnimf Echo werd verliefd op de mooie Narcissus, maar werd afgewezen. Als straf liet Apollo Narcissus verliefd worden op zijn eigen spiegelbeeld. Narcissus raakte zo geobsedeerd met zijn spiegelbeeld in het water dat hij uiteindelijk verdronk. Narcissen kijken altijd een beetje naar beneden, waardoor deze voorjaarsbloemen zijn vernoemd naar dit eeuwenoude verhaal. De paasbloemen zijn te verkrijgen in zowel bloemvorm als narcis-op-pot.

    Hyacint

    Rond 1560 kwam de hyacint vanuit Turkije, Syrië en Libanon naar Europa. In de 17de en 18de eeuw werd de hyacint gezien als een luxeproduct die zo exclusief was dat alleen de rijkste liefhebbers konden genieten van deze vrolijke voorjaarsbloeier. De hyacint is de bloem van zonnegod Apollo. Het staat symbool voor vrede, toewijding, schoonheid, macht en trots. Fleur jouw huis en tuin op met deze kleurrijke voorjaarsbloemen in een boeket of op pot!

    Iris

    In de Griekse mythologie is Iris de godin van de regenboog. De bloem is verkrijgbaar in verschillende kleuren van de regenboog en heeft haar naam te danken aan deze Griekse mythologie. De iris werd voor het eerst ontdekt 1504 voor Christus, in de tijd van farao Thoetmosis. Het werd een teken van macht. In Egypte staat de bloem symbool voor overwinning. Inmiddels zijn nog allerlei andere betekenissen eraan gegeven, zoals welvaart, ridderlijkheid en moed. Door haar rijke geschiedenis zijn deze voorjaarsbloemen te vinden in vele kunstwerken, zoals in het schilderij ‘Irissen’ van Vincent van Gogh.

    Pioenroos (Paeonia)

    De pioenroos (Paeonia) komt oorspronkelijk uit China en is, ondanks wat de naam doet vermoeden, geen familie van de roos. De pioen werd geteeld voor haar wortels. Deze zouden een bloedstelpende en koortsverlagende werking hebben. De betekenis van een pioenroos is liefde & romantiek en geluk & voorspoed. Vanaf 1800 kwam de pioenroos terecht in Europa en Amerika. Deze voorjaarsbloemen werden vanaf eind 19de eeuw uitgebreid veredeld. Daardoor kan je nu genieten van vele soorten pioenen in allerlei vormen en kleuren. De pioenroos is ook te herkennen aan haar heerlijk zoete geur. Zo houdt jij een boeket van pioenrozen lang mooi in de vaas:

    Muscari (Blauwe druifjes)

    Als de natuur nog in winterslaap is, komt de muscari als één van de eerste soorten dapper boven de grond om wat kleur in de wereld te brengen. Vanwege de trosvormige blauwe bloemen wordt deze voorjaarsplant in de volksmond ook wel blauwe druifjes genoemd. De smalle steel is ook kenmerkend aan de blauwe druif. Deze vrolijke voorjaarsbloeier is afkomstig uit gebieden rond de Middellandse zee en is verre familie van de hyacint.

    Krokussen

    Net zoals de muscari komen de bloembollen van krokussen al vroeg uit de grond om de natuur op te vrolijken. Dit plantje met irisachtige bloem is vaak te spotten in de kleuren wit, geel en paars. Krokussen zijn afkomstig uit de bergen rond de Middellandse Zee. In de natuur roeien ze op rotsachtige hellingen, weides, bosranden en kreupelhout, maar ook in de achtertuin doen ze het goed!

    Primula (Sleutelbloem)

    De primula, ook wel de sleutelbloem, komt veel voor in de bergen van het noordelijk halfrond. Het is een typische lentebloeier die kleur in huis en tuin brengt. De kleuren van primula’s verschillen, afhankelijk van hoe ze in de natuur worden bestoven. Zo zijn primula’s in het laagland vaak geel, omdat ze daar bestoven worden door bijen. In de hooggelegen gebieden worden de primula’s bestoven door vlinders en dat geeft een witte, roze, blauwe of violette kleur.

    Sterhyacint (Scilla)

    De sterhyacint, ook wel bekend onder de naam Scilla, komt voor in Zuid-Europa en Noord-Afrika. De scilla is een bolgewas dat te kenmerken is aan meerdere stengels met 6-bladerige bloemetjes. Ze zijn te verkrijgen in meerdere kleuren, zoals blauw, wit en zachtroze.

    Helleborus

    De helleborus wordt ook wel de kerstroos genoemd, omdat deze plant zorgt voor de mooiste bloemen in hartje winter. Aangezien de plant ook bloeit in de vroege lente, valt deze te categoriseren als voorjaarsbloeier. De bloeitijd van de helleborus loopt van januari tot april. De kerstrozen komen oorspronkelijk uit de Oostelijke Alpen, Apennijnen en Karpaten. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren zoals wit, roze of paars.

    Daar zijn ze weer: de eerste voorjaarsbloemen! - Fleurcreatief.com  voorjaarsbloemen - Google zoeken | Bulb flowers, Flower show, Spring  flowering bulbs

    11-03-2024 om 14:55 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    10-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spreuk

    ...

    Soms kunnen een paar woorden op het juiste moment meer zeggen dan een heel...

    10-03-2024 om 15:54 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    09-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carnaval in Poperinge

    56ste Internationale Keikoppencarnavalstoet

    56ste Keikoppencarnavalstoet in Poperinge: Op zondag 10 maart 2024 komt de stad Poperinge tot leven met de bruisende energie van de Internationale Keikoppencarnavalstoet. Deze langverwachte 56ste editie belooft een onvergetelijk spektakel te worden, waarin de kleuren, geuren en creativiteit van carnaval tot leven komen.

    Publiciteitskaravaan door het Centrum

    Om 13u45 trapt de dag af met de Publiciteitskaravaan, een kleurrijk voorproefje van wat de dag zal brengen. De nieuwe route, beginnend vanuit de sfeervolle Gasthuisstraat, voorspelt een bruisende start voor deze feestelijke gelegenheid.

    Het Groot Carnavalsgeweld

    Om 15u barst het echte carnavalsgeweld los, waarbij de straten van Poperinge zullen daveren onder de indrukwekkende praalwagens en de aanstekelijke muziek. Een visueel spektakel dat jong en oud betovert met een overvloed aan kleuren en thema’s.

    Startpunt 56ste Internationale Keikoppencarnavalstoet in de Veurnestraat

    Dit jaar markeert de Keikoppencarnavalstoet zijn start in de Veurnestraat, waarna de stoet zijn weg vervolgt door het levendige stadscentrum. Bereid je voor op een parade van creativiteit, waar elke praalwagen een uniek verhaal vertelt en bijdraagt aan de feestvreugde.

    Grote Markt: Het Centrale Punt

    De Grote Markt, gelegen op Grote Markt 33A, 8970 Poperinge, België, vormt het centrale punt van deze grandioze viering. Vanaf 13u45 start hier de feestelijke karavaan, waarmee een traditie wordt voortgezet die al meer dan een halve eeuw het hoogtepunt van het carnavalsseizoen markeert.

    Uitnodiging voor Feest en Vermaak

    Of je nu een lokale inwoner bent of van ver komt, deze dag biedt een uitgelezen kans om samen te komen, te lachen, te dansen en te genieten van de feestelijke sfeer die Poperinge zal verlichten. Mis deze buitengewone gelegenheid niet en maak je klaar voor een dag vol carnavalsvreugde in Poperinge!

    09-03-2024 om 15:30 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    08-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.internationale vrouwendag

    Internationale vrouwendag.

    Internationale Vrouwendag. Vectormalplaatje met leuke vrouwen. 275327  Vectorkunst bij Vecteezy

    Vrouwen wereldwijd vieren vandaag Internationale Vrouwendag en doen dat op allerlei manieren, van campagnes op social media tot betogingen op straat. Maar waarom is 8 maart zo belangrijk en wat gedenken we precies?

    Om op die vraag te antwoorden, moeten we even de geschiedenis induiken. Op 8 maart 1908 vond in New York namelijk een grootschalige staking plaats, waarbij zo’n 15.000 vrouwelijke textielarbeiders door de straten marcheerden. Hun eisen? Betere werkomstandigheden, gelijk loon en een achturendag. De suffragette Helen M. Todd sprak daarbij de historische woorden “brood voor allen, en rozen, dat ook”.

    Niet veel later, tijdens de Internationale Vrouwenconferentie in Kopenhagen van 1910, stelde de Duitse socialiste Clara Zetkin voor om 8 maart officieel uit te roepen tot Internationale Vrouwendag. Dat voorstel werd uiteindelijk pas definitief in 1917, toen Russische vrouwelijke textielarbeiders in Sint-Petersburg betoogden voor betere werkomstandigheden.

    En nu?

    Hoewel er sindsdien natuurlijk een hoop veranderd is op vlak van werkomstandigheden en gendergelijkheid, blijft 8 maart een belangrijke dag voor de vrouwenrechten. De genderkloof is bijvoorbeeld nog steeds niet gedicht (in België verdienden vrouwen in 2021 23,1 procent minder dan mannen) en ook op politiek vlak is er nog geen pariteit bereikt. Er is dus nog een lange weg af te leggen om ervoor te zorgen dat vrouwen en mannen écht op gelijke voet komen te staan.

    8 maart blijft daarom tot op heden de gelegenheid bij uitstek om initiatieven voor en door vrouwen in de kijker te zetten, om de genderongelijkheid nog eens aan te kaarten en om je stem te laten horen.

    08-03-2024 om 15:36 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    06-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag

    ...

    Elke dag in ons leven gaan we op weg, we gaan over verschillende wegen en komen...

    06-03-2024 om 15:45 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    04-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag

    ...

    Tot ziens weekend Ik tel de dagen af. Tot ik jou weer zien mag... Fijne maandag!

    04-03-2024 om 16:01 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    02-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weerspreuken


    Weerspreuken maart

    • Wil het in maart onweren, krijgt men in juli veel regen.
    • Koude in maart, dan een lente te paard, en vruchten in de haard.
    • De maartse nieuwe maand, brengt het kwaad weer aan.
    • Droogte of stof in maart, is de boer heel wat waard.
    • Droge maart, natte april, koele mei, vullen de schuur en kelder erbij.
    • De maand maart, heeft venijn in zijn staart.
    • Maart zonder bloemen, zomer zonder dauwe, brengen ons op het eind in het nauwe.
    • Nooit maart zo goed, of het sneeuwt een hoed.
    • Het is in het begin ofwel op het end, dat ons maart zijn gave zendt.
    • Als maart zacht is in wil, verwacht men een koude april.
    • Maarste sneeuw, doet de vruchten wee.
    • Maart roert zijn staart.
    • Mist in maart over de wei, komt water en vorst in mei.
    • Of als hij komt of als hij scheidt, heeft de oude maart zijn gif bereid.
    • Een droge maart is goud waard, als het in april maar regenen wil.
    • Stuift het stof in maart, het is de boer goud waard.
    • Donder in maart, april kou vergaart.
    • Als het lammetje danst in maart, pakt april het bij zijn staart.
    • Wil maart reeds donder, sneeuw is in mei geen wonder.
    • Maarste wind en aprilse regen, beloven voor mei veel zegen.
    • Maart niet te droog en niet te nat, vult de boer zijn kist en vat.
    • Zoveel nevels in maart zich vertonen, met zoveel onweer de zomer zal lonen.
    • Die zichzelf wel bemint, wachtte zich voor maarste zon en aprilse wind.
    • Een droge maand, een natte april, is de boer zijn wil.
    • Wat maart niet wil, doet april.
    • Wie grote bonen wil eten, moet maart niet vergeten.
    • Als in maart felle wind gaat komen, komt er veel fruit aan de bomen.
    • De maartse zon en aprilse wind, schendt er zo menig schoon koningskind..
    • Dondert het in de maand van maart, in mei dekt de sneeuw de aard.
    • Een inhoudende maart is geld waard.
    • Maart droog, mei nat, veel hooi en zaad in het vat.
    • Sneeuw in maart, voor vrucht en druiven nadeel baart.
    • Vochtige maart de boeren smarten baart.
    • Zo menig vorst in maart, zo menig dauw in april.
    • De eerste donder in maart, pakt de elft bij de staart (elft is zeevis).
    • Zijn in maart de wolken ijl en wijd, het gewas in de meimaand goed gedijt.
    • Een droge maartse wind, maakt de boer goed gezind.
    • Maartse regen is geen zegen.
    • Te vroeg op het land, schade aan alle kant.
    • Dondert het op Pasen bloken, zal het de hele zomer spoken.
    • Zaait niet te vroeg, er is nog tijd genoeg.
    • Maarste buien die luien, dat de lente eraan komt kruien.
    • Komt Pasen begin april, dan valt de vriezeman stil.
    • Pasen in maart, voor het jaar niks waard.
    • Pasen heel vroeg, het goede weer vroeg.
    • Pasen in maart, dan trekt het weer een slechte kaart.
    • Komt er in maart sneeuw van boven, is dat goed voor de ogen.
    • Dansen in maart de muggen in het rond, is voor de schapen niet gezond.

              Maartse gezegden en spreuken - Yoors

    02-03-2024 om 15:43 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    01-03-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.complimentendag

    Nationale complimentendag

    Ik vind je lief Nationale Complimentendag

    01-03-2024 om 16:02 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maart

    ...

    Maart plaatje

    01-03-2024 om 15:59 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proosdij

    Proosdij

    Vermoedelijke resten van oude en nieuwe proosdij aangetroffen: “Benieuwd naar resultaten van vervolgonderzoek”

    Archeologen hebben bij onderzoek op de Vroonhofsite in Poperinge resten aangetroffen van muren in baksteen en in ijzerzandsteen. Dat meldt het archeologiebedrijf Ruben Willaert NV op haar sociale media. “Het is duidelijk dat dit terrein sporen herbergt die kunnen bijdragen tot een beter begrip van de rijke geschiedenis van de stad.”

    Bij het afbreken van de oude gebouwen van de RMS (go onderwijs) hebben ze resten gevonden van de proosdij.

    Eind vorige maand werd archeologisch onderzoek gedaan op de Vroonhofsite.

    Proosdij is in eerste instantie het kerkelijke ambt of het territorium van een proost. Daarnaast wordt de term veelvuldig gebruikt voor de woning of het administratie van een proost of proosdij.

    27-02-2024 om 16:09 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    26-02-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het weer

    Er zijn geen seizoenen meer.

    Herfst, Winter, Lente, Zomer...

    26-02-2024 om 15:30 geschreven door Arlette

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)


    Archief per week
  • 13/05-19/05 2024
  • 06/05-12/05 2024
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Zalige Hoogdag! (Martin)
        op Pinksterbloem
  • PINKSTEREN !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Pinksterbloem
  • Pinksteren ... (meeuw)
        op Pinksterbloem
  • Zegen op deze zaterdag middag (Patricia)
        op liefde
  • Goede morgen lieve vrienden.Het is vrijdag vandaag.We naderen het weekend !!!!! (Jos Vande Ghinste)
        op liefde
  • Foto

    Welkom op mijn blog!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!