EEKLO NIEUWS EN NOG EEN BEETJE VAN ALLES
Foto

MARKANT of een CITAAT


De ware

student

herkent men

aan zijn

regelmaat:

hij is

constant

platzak.


Over mijzelf
Ik ben Everaert Albert, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Awbeir (Eeklo's voor Albert).
Ik ben een man en woon in Eeklo (Belgiƫ) en mijn beroep is ...bloggen.
Ik ben geboren op 11/02/1948 en ben nu dus 76 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: mijn blog, foto's, computer, fietsen...

Eenmaal

Eeklonaar

altijd

Eeklonaar


 ALTIJD NUTTIG

Website Eeklo

   www.eeklo.be

Wil je iets melden aan
   de stad?

   www.eeklo.be/melding

Meldpunt dierenwelzijn

   Bel: 09/376 46 46

   www.eeklo.be/dieren


Politie Meetjesland

   Bel: 09/376 46 46

   www.politie.be/5417

Cardstop

   Bel: 078/ 170 170

AZ Alma Eeklo

   Alg. nr. 09/ 310 00 00

   Spoed: 09/ 310 17 05

   www.azalma.be


Categorieën
  • Algemeen (12)
  • Algemeen 07 (17)
  • Algemeen 08 (109)
  • Algemeen 09 (82)
  • Algemeen 10 (110)
  • Algemeen 11 (97)
  • Algemeen 12 (73)
  • Algemeen 13 (238)
  • Algemeen 14 (187)
  • Algemeen 15 (89)
  • Algemeen 16 (74)
  • Algemeen 17 (52)
  • Algemeen 18 (71)
  • Algemeen 19 (71)
  • Algemeen 20 (6)
  • Algemeen 22 (19)
  • Algemeen 23 (4)
  • Auto's (33)
  • Balgerhoeke (149)
  • Bouwen in Eeklo (21)
  • Bouwen in Eeklo 08 (86)
  • Bouwen in Eeklo 09 (113)
  • Bouwen in Eeklo 10 (170)
  • Bouwen in Eeklo 11 (180)
  • Bouwen in Eeklo 12 (296)
  • Bouwen in Eeklo 13 (270)
  • Bouwen in Eeklo 14 (286)
  • Bouwen in Eeklo 15 (202)
  • Bouwen in Eeklo 16 (125)
  • Bouwen in Eeklo 17 (68)
  • Bouwen in Eeklo 18 (133)
  • Bouwen in Eeklo 19 (131)
  • Bouwen in Eeklo 20 (145)
  • Bouwen in Eeklo 21 (155)
  • Bouwen in Eeklo 22 (135)
  • Bouwen in Eeklo 23 (74)
  • Computertips (6)
  • Computertips 15 (13)
  • Computertips 17 (0)
  • De Herbakker (6)
  • De Herbakker 09 (31)
  • De Herbakker 10 (20)
  • De Herbakker 15 (1)
  • De Herbakker 16 (25)
  • De Herbakker 17 (6)
  • De Herbakker 18 (12)
  • De Herbakker 19 (8)
  • Eeklo (90)
  • Eeklo 07 (29)
  • Eeklo 08 (143)
  • Eeklo 09 (148)
  • Eeklo 10 (155)
  • Eeklo 11 (407)
  • Eeklo 12 (529)
  • Eeklo 13 (322)
  • Eeklo 14 (287)
  • Eeklo 15 (366)
  • Eeklo 16 (259)
  • Eeklo 17 (291)
  • Eeklo 18 (271)
  • Eeklo 19 (191)
  • Eeklo 20 (134)
  • Eeklo 21 (162)
  • Eeklo 22 (188)
  • Eeklo 23 (196)
  • Eeklo vroeger (4)
  • Eeklo vroeger 09 (72)
  • Eeklo vroeger 10 (113)
  • Eeklo vroeger 11 (110)
  • Eeklo vroeger 12 (84)
  • Eeklo vroeger 13 (213)
  • Eeklo vroeger 14 (203)
  • Eeklo vroeger 15 (152)
  • Eeklo vroeger 16 (217)
  • Eeklo vroeger 17 (98)
  • Eeklo vroeger 18 (94)
  • Eeklo vroeger 19 (122)
  • Eeklo vroeger 20 (98)
  • Eeklo vroeger 21 (51)
  • Eeklo vroeger 22 (81)
  • Eeklo vroeger 23 (40)
  • Familie en vrienden (2)
  • Familie en vrienden 23 (38)
  • Familie/vrienden 07 (13)
  • Familie/vrienden 08 (56)
  • Familie/vrienden 11 (51)
  • Familie/vrienden 14 (45)
  • Familie/vrienden 15 (51)
  • Familie/vrienden 16 (10)
  • Familie/vrienden 17 (21)
  • Familie/vrienden 18 (31)
  • Familie/vrienden 19 (40)
  • Familie/vrienden 20 (13)
  • Familie/vrienden 21 (21)
  • Fietsroutes (2)
  • Fietsroutes (tot 11) (44)
  • Fietsroutes (tot 20) (29)
  • Fietsroutes (tot 22) (10)
  • Flandriens (21)
  • Fotoalbums (0)
  • Fotoalbums (tot) 17 (9)
  • Heilig Hart kliniek (61)
  • KFC Eeklo (101)
  • Nostalgie KVVV (170)
  • Oorlogsfoto (29)
  • Oude zwemkom (19)
  • Overlijden (1)
  • Politiekantoor (Nieuw) (40)
  • Radio en TV (3)
  • Radio en TV (tot 20) (35)
  • Radio en TV 15 (20)
  • Radio en TV 17 (77)
  • Recepten 15 (37)
  • Recepten 16 (31)
  • Recepten 17 (25)
  • Recepten 18 (10)
  • Ring R43 (21)
  • Sport (13)
  • Sport (tot) 17 (36)
  • Sport 14 (77)
  • Te Voet Meetjesland (100)
  • Te zien in Eeklo (19)
  • Te zien in Eeklo 09 (38)
  • Tussen pot en pinte (34)
  • Zwembad (Nieuw) (48)

  • Welkom op de blog van Awbeir
    23-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Londonderryveloute)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

















    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    14-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Lamskroon)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    (Marc Van Massenhove)

    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    30-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Lamskotelet)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    23-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Varkenshaasje)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     



    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    18-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Kalkoenfilet)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

















    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    24-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Prei)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Gegratineerde prei met tagliatelle



    Ingrediënten voor 4 personen

    • 8 preiwitten
    • 300 g tagliatelle
    • 400 g ham
    • 100 g Nazareth Classic
    • 20 g paneermeel
    • 25 g boter
    • 2 cl olijfolie (extra vierge)
    • 50 g bloem (tarwebloem)
    • 50 g boter
    • 5 dl melk (halfvol)
    • peper
    • zout
    • nootmuskaat
       

    Bereidingswijze

    De prei schoonmaken, wassen en in fijne rondjes snijden.
    Ongeveer 10 minuten in een nootje boter gaarstoven en kruiden met peper en zout.
    Intussen de deegwaren beetgaar koken in kokend gezouten water met olie.
    Afgieten en met de prei mengen.

    Voor de saus de boter smelten, de bloem erdoor mengen en tot een gladde roux roeren.
    De melk er al roerend bijgieten en laten indikken.
    Kruiden met peper, zout en muskaatnoot.

    De tagliatelle met prei in een ovenschotel doen en de in reepjes gesneden ham erop schikken.
    Overgieten met de saus en bestrooien met geraspte kaas en paneermeel.
    Er een paar vlokjes boter op leggen en goudbruin laten gratineren in een op 180°C voorverhitte oven of onder de gril.




    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    06-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (everzwijn)


    (Mark Van Massenhove)


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    26-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (aspergerolletjes)


    Marc Van Massenhove



    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    19-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (lamspotje)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    (Marc Van Massenhove)


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    11-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Saltimbocca)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    (Mark Van Massenhove)




    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    04-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept


    Mark Van Massenhove

    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    29-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (chips van schelvis)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



















    Chips van schelvis met yoghurt-dip

    Tip : 

    Bij het gebruik van yoghurt smaken de vis-chips frisser en minder vet dan mayonaise.”

     

    Benodigdheden : - voor 4 personen -

    Vis

    • 300 g schelvisfilet
    • 30 g bloem
    • peper en zout

    Yoghurt-dip

    • 100 g Griekse volle yoghurt
    • 40 g verse, groene kruiden (peterselie, koriander, kervel, …)
    • 2 groene pimenten
    • 10 g kappers
    • 1 teentje verse look
    • sap van ½ citroen
    • 1 el mayonaise

    Bereidingswijze :

    1. Snij de schelvisfilet in fijne plakjes. Wentel in de bloem en klop plat.
      Frituur op 150°C totdat ze mooi goudbruin zijn.
      Kruid met peper en zout.
    2. Snij de kruiden, look, kappers en pimenten fijn.
      Meng ze onder de yoghurt met het citroensap en de mayonaise erbij.
    3. Dit gerechtje kan je in de koelkast of diepvries bewaren.
      Na het ontdooien, warm je dit opnieuw op in een oven op 120°C.



    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    22-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Victoriabaars)


    Marc Van Massenhove


    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    20-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Aardappelburger)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen













    Aardappelburgers met ham en kaas

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 8 sneetjes kaas
    • 4 grote vastkokende aardappelen
    • 8 sneetjes gekookte ham
    • 150 g gemengde sla
    • ketchup
    • 2 el olijfolie
       

    Bereidingswijze

    Gaar de ongeschilde aardappelen 8 minuten in een bodempje water in de microgolfoven op 750 watt.
    Laat ze afkoelen en snijd ze in plakjes van 2 cm.
    Snijd cirkels uit de plakjes ham en kaas die ongeveer even groot zijn als de aardappelplakjes.
    Beleg een aardappelplakje met een plakje ham en kaas en leg er een ander aardappelplakje bovenop.
    Ga zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

    Bak de aardappelburgers krokant in een pan met olijfolie.
    Serveer de burgers met wat sla en ketchup.



    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    15-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (hondshaai)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


















    Gebakken hondshaai met peterselie

    Tip :

    Filip Claeys: “Hondshaai leent zich voor allerlei bereidingen,
    van stoofpotjes in ’t groen tot gewoon gebakken.'

     
    Benodigdheden : - voor 4 personen -

    1 hondshaai gestroopt
    8 peterselieworteltjes (peterselie met wortel en stengel)
    50 g mossel sap
    20 g olijfolie
    kippenfond
    boter
    1 blaadje laurier
    1 citroen
    peper en zout


    Bereidingswijze :

    1. Spoel de hondshaai onder koud stromend water en dep droog.
      Snij de hondshaai in gelijke moten en kruid met peper en zout.
      Bak de moten 6 minuten in een antikleefpan tot ze gaar zijn. Werk af met citroensap.
    2. Peterseliestengels: snij het loof van de wortel en was het goed.
      Haal de blaadjes van de stengels en hou ze bij.
      Stoof de stengels aan in boter, voeg kippenfond en een blaadje laurier toe stoof ze beetgaar.
      Kruid met peper en zout en frituur de stengels op 150°C.
    3. Peterseliejus: kook de mossel jus met de olijfolie op.
      Voeg 40g peterselieblaadjes toen en laat gaarkoken.
      Mix in de blender tot gladde saus en passeer door een zeef.
    4. Peterseliewortel: was 4 peterseliewortels en stoof ze gaar in boter
    5. Peterseliewortel puree: schil en was de andere 4 wortels.
      Zet ze onder met kippenbouillon, kook ze gaar en mix ze daarna op met een scheutje room tot een gladde massa.
    6. Plaats een vismoot in het midden van het bord, schik ernaast de peterseliewortelpuree,
      gefrituurde peterseliestengels, peterseliewortel en peterseliejus.
      Werk af met takjes zuring.

    Recept: Filip Claeys
    Foto: Heikki Verdurme
     



    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    09-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (rijstpap)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen














    Rijstpap met mango en limoensiroop

    Ingrediënten

    Voor 4:

    • 125 g dessertrijst
    • 7,5 dl volle melk
    • 125 g suiker
    • 1 tl gemalen kardemom
    • 2 limoenen
    • 1 dl water
    • 1 mango

    Bereidingswijze

    Breng de rijst, melk, 75 g suiker en kardemom al roerend aan de kook.
    Zet het vuur lager en laat 20 miuten koken op een matig vuur tot de rijst gaar is en de rijstpap is ingedikt.
    Schep in 4 kommetjes en laat afkoelen.

    Verwijder de schil van de limoenen met een dunschiller en doe in een pannetje met de rest van de suiker en het water.
    Breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat inkoken tot een siroop.
    Doe er het sap van 1 limoen bij en laat afkoelen.

    Schil en snij de mango in plakjes. Voeg toe aan de siroop en laat marineren.

    Druppel vlak voor het serveren de limoensiroop over de rijstpap.
    Werk af met de plakjes mango en een reepje gekonfijte limoensiroop.



    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    06-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept (Kaasquiche)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Kaasquiche met Père Joseph en Passendale

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 1 pak bladerdeeg (diepvries)
    • 300 g Père Joseph (fijn gesneden)
    • 300 g Passendale (fijn gesneden)
    • 400 ml room
    • 750 ml melk
    • 6 eieren
    • 75 g bloem + extra om te bestuiven
    • versgemalen peper en zout
    • nootmuskaat
    • honing
    • noten

    Bereidingswijze

    Neem een bakvorm en vet die goed in. Rol het bladerdeeg uit en snij het af in de gewenste maat.
    Leg het in de bakvorm en prik kleine gaatjes in de bodem. Snij een stuk Père Joseph in fijne stukjes.
    Doe hetzelfde met een stuk Passendale.
    Zet de melk samen met de bloem op het vuur. Roer door elkaar tot alles kookt en zorg dat er geen klonters meer inzitten.
    Voeg de twee kazen toe aan de melk en de bloem.

    Blijf roeren en neem het kokende kaasmengsel pas van het vuur als alles goed vermengd is.

    Breek de eieren in een kom en voeg daar de room aan toe.
    Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.

    Voeg tenslotte de twee mengsels bij elkaar. Giet alles op het bladerdeeg in de vorm.

    Plaats de quiche in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 45 tot 50 minuten.

    Laat dan afkoelen, snij er een punt uit en werk het bord af met honing en noten.

    Recept : Deelnemer 'Mijn Restaurant!' - Yanaïka



    Reageer (0)

    Categorie:Recepten 15
    Foto

    Inhoud blog
  • Nostalgie in de ogen van de KVVV (78)
  • INTRO PAGINA
  • Dansschool Movimento
  • Stadionbezoek
  • Specialride
  • KVVV-Eeklo (Stassano)
  • Archiefhoekje (95)
  • Vlaamse Olympiade Latijn
  • Werken Ring R43
  • Cultuursmakers Eeklo
  • Werk van Romain Coemelck
  • Opmerkelijke oproep
  • Serrewinkel College
  • 8 mei plechtigheid
  • 100 Dagen
  • Schuilkelder
  • NSB Lembeke
  • Werken Ring R43
  • Fietsregistraties
  • 100 jarige in Eeklo
  • Stoomfestival
  • Lokaalmarkt
  • Nostalgie in de ogen van de KVVV (77)
  • Politie Meetjesland (Snelheidscontrole)
  • Jubilarissen

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


          BEZOEKERSTELLER




    Gastenboek
  • Goedemorgen blog vrienden
  • fijne nieuwe dag !
  • Nog ene fijne zondag Albert.
  • Dag Albert, geniet van enkele mooie dagen.
  • Goede middag Albert

    WELKOM!


    Zoeken in blog



    Archief per maand
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!