BRECHT
Laat je vrienden meekijken naar de blog. Stuur de link door !!



Nieuwsflitsen van St-Job-in-'t-Goor
30-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syrah danst in stations Noorderkempen en Antwerpen Centraal
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dansgroep Syrah van Sint-Job zorgt voor een spetterende afsluiter van de week van de amateurkunsten. De groep danst op 1 mei in de treinstations Noorderkempen in Brecht en in Antwerpen Centraal
Planning
-
 -optreden station Noorderkempen (Brecht)tussen 16.40 en 17 uur
- vertrek trein naar Antwerpen Centraal: 17.08 uur
- optreden op stationsplein Antwerpen Centraal tussen 18 en 19 uur
- aankomst terug in station Noorderkempen (Brecht): 19.52 uur

link naar dansgroep : http://www.dansgroepsyrah.be/

Bron : http://www.nieuwsblad.be


30-04-2010, 20:29 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Tags:treinstation,noorderkempen
29-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietszoektocht Brecht / St-Lenaarts
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vanaf 1 mei tot 30 september kan iedereen deelnemen aan een fietszoektocht door Brecht en St-Lenaarts. Organisatie berust bij VVV/Toerisme Brecht. Wellicht kom je hier op plekken doorheen onze gemeente waar je nog nooit bent geweest. Een deelnameboekje kost 4 € en is te koop in het VVV-kantoor, de bibliotheek en enkele handelszaken. Iedere deelnemer krijgt 2 bonnetjes voor een consummatie. Op de prijsuitreiking is ook een gratis consummatie voorzien. Prijzen: oa een fiets ter waarde van 500 €.     Info: Dienst toerisme Mudaeusstr 2 Brecht  tel 03/313.68.44.
Een goed idee voor een vrije weekend- of vakantiedag (als het weer goed is).
Bron: Brechts Nieuws nr 3

29-04-2010, 13:33 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autoluwe woensdagen vanaf 5 mei 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vervolg op vorig bericht (Ongevallen Brecht):
De Brechtse scholen gaan samenwerken rond het thema veilig verkeer. Vanaf woensdag 5 mei starten zij met autoluwe woensdagen over de ganse gemeente Brecht. Op deze dagen wordt aan de ouders gevraagd hun kind per fiets of te voet naar school te brengen. Dit moet leiden tot minder chaotische toestanden aan de schoolpoorten en is tevens een milieuvriendelijke maatregel. De zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de kinderen wordt hierdoor bevorderd.
Bron: : Brechts Nieuws nr 3

29-04-2010, 13:21 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

28-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongevallen Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen In 2009 gebeurden 247 ongevallen, waarvan een met dodelijke afloop. Er waren 17 zwaar- en 104 lichtgewonden en 155 ongevallen met stoffelijke schade. De meeste ongevallen gebeurden in:
Schotensteenweg,
                              Brugstraat,
                                                    Eikenlei,
                                                                      Mieksebaan,
                                                                                                 Heiken

http://www.nieuwsblad.be/


Pas Uw snelheid aan op deze wegen en wees voorzichtig.  Let op voetgangers en fietsers.
                                                                                      

28-04-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

26-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mudaeus onthoofd
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijdens de werken voor het verplaatsen van het beeld van Mudaeus (1500- 1560) op het Gemeenteplein van Brecht, lieten arbeiders het beeld vallen. Mudaeus werd daarbij "onthoofd". Volgens burgemeester Luc Aerts kan het beeld terug in zijn oorspronkelijke staat hersteld worden. Het beeld is afgevoerd naar de bouwfirma Adams in Merksplas waar de restauratie zal plaatsvinden. Rond het beeld van rechtsgeleerde Gabriël Mudaeus  komt ook nog een waterpartij met fontein.
Ondertussen is een filmpje opgedoken  van de val van Mudaeus. Klik hier voor het filmpje.
Bron : http://www.nieuwsblad.be/ en http://www.gva.be/

26-04-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

23-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze TV vanaf 7 mei in Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Via Plaza, het bedrijf achter Onze TV, maakte in januari bekend dat Onze TV in 15 nieuwe gemeenten van start zou gaan, waaronder ook Brecht. In elke gemeente werden enthousiaste inwoners gezocht, recente alsook oude videobeelden verzameld en correspondenten ter plaatse gerekruteerd.

Naar Onze TV kijken kan op twee manieren. Op kanaal 408 van Telenet Digital TV wordt voortdurend promotie gemaakt voor de digitale kanalen die zich achter de rode knop bevinden. Een druk op de rode knop leid de kijker naar het Onze TV-kanaal van de eigen stad of gemeente. Kijkers zonder digitale tv, kunnen terecht op de website van Onze TV. Ook het plaatsen van zelfgemaakte video’s op Onze TV is heel eenvoudig. Via de website     http://www.onzetv.be        kunnen inwoners zich registreren en nadien, volledig gratis, video’s opladen over het reilen en zeilen in hun gemeente.
Bron : http://www.nieuwsblad.be

23-04-2010, 15:15 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Team dragon (her)opent haar deuren
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaterdag 24 april heropent Team Dragon haar deuren  Vanaf 12 u zijn er demo's en gratis lessen. Inkom gratis. Op zondag 25 april zijn er optredens in samenwerking met Alimahz. Gratis initiatielessen buikdansen en korte workshops. Gratis inkom.
Adres: Hoogstraatse Baan 88 , 2960 Brecht     Website:  http://www.ultimate-mma.be

23-04-2010, 07:58 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

22-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postpunt St-Job vanaf heden gesloten
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Post en de dagbladhandel 't Gazetje Handelslei 14 te St-Job hebben hun samenwerking vanaf heden 22 april opgezegd. Helaas heeft de Post niet eerst naar een nieuw postpunt gezocht en zitten de bewoners van St-Job zonder postfaciliteiten. Wie niet thuis is moet zijn aangetekende zending of zijn pakje gaan afhalen in ..... Brecht. Dus 10 km heen en 10 km terug. De uitbater van 't Gazetje heeft mij wel beloofd dat hij verder postzegels zal verkopen.

Ondertussen is er door H-eerlijk Brecht reeds een schrijven gestuurd naar de burgemeester en schepenen hieromtrent.

22-04-2010, 18:29 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

20-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsendiefstal en woninginbraak in de zone Voorkempen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Aangiftes fietsendiefstal 2003 (491) , 2006 (508) , 2007 (435) , 2008 (594) , 2009 (576).
Na een daling van 15 % in 2007 is er terug een stijging van het aantal aangiftes in 2008 en 2009. Naast overdreven snelheid en woninginbraak wordt fietsendiefstal als zeer hinderlijk ervaren. Helaas moeten we vaststellen dat vooral overdag fietsen gestolen worden. Doordat niet iedereen aangifte doet ligt het aantal fietsendiefstallen uiteraard veel hoger.
Aangiftes woningdiefstal 2008 (319) , 2009 (378)
Ook hier weer een stijging van het aantal woninginbraken waarvan 96 in Brecht. De inbraken zouden vooral gebeuren door rondtrekkende buitenlandse bendes.
H-eerlijk Brecht zal de Burgemeester en Schepenen vragen om maatregelen te nemen.
Bron : gva 20/04/10 en http://www.politie-voorkempen.be/fietsdie.htm

20-04-2010, 23:26 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BAT : Beeldenroute Anti Tankgracht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Van 7 mei tot 19 september zullen langs het Antitankkanaal zo'n 20 kunstwerken te bewonderen zijn. Het traject loopt van Oelegem tot 'De Uitlegger' in Brasschaat. Een groot deel van het traject loopt samen met het provinciaal fietsknooppuntennetwerk. Daardoor is de kunstroute gemakkelijk bereikbaar voor fietsers en wandelaars. De opening vindt plaats op 7 mei in het Vrieselhof in Oelegem.

BAT wil een ruim publiek in contact brengen met hoogstaande beeldende kunst enerzijds en met het prachtige natuurlandschap langs en rond de antitankgracht anderzijds. De naam BAT is ook een knipoog naar de vleermuizen die zich vandaag thuis voelen in de vele bunkers langs de oude militaire waterweg.

Voor Brecht zorgen Loreta Visic, Jonas Vanbuel, Wouter Feyaerts, Peter Puype en Masashi Echigo voor kunstwerken. De kunstenroute is het eerste, maar niet het laatste wapenfeit van BAT.
Bron : http://www.nieuwsblad.be

20-04-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

19-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den dikken beuk van St-Job
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zondag 25 april 2010 organiseert Toerisme Provincie Antwerpen de tiende editie van de opening van het toeristisch seizoen in de Antwerpse Kempen. In Sint-Job-in-'t-Goor gaat men het nieuwe monument 'de bosuil' inhuldigen. Dit monument komt aan het administratief centrum in Sint-Job-in-'t-Goor. Het werd vervaardigd uit de bekendste boom van St-Job, nl den dikken beuk. Gekoppeld hieraan volgt er een wandeling doorheen Sint-Job-in-'t-Goor naar de plaats waar de dikke beuk stond, waaruit het monument werd vervaardigd (De Poppelaer) en de werkplaats waar het monument werd gebeeldhouwd, namelijk het Kristus Koning Instituut.
Bron : http://www.nieuwsblad.be

19-04-2010, 16:07 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

16-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwelijke mountainbikers gezocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Brachtse Bikers bestaan uit een 30-tal "jongeren" die ondertussen reeds 10 jaar samen gaan fietsen. Om het spannend te houden wordt er ook een klassement bijgehouden. Sedert 2009 is er ook een Ladies-ploeg gestart met voorlopig 8 leden. Telkens afspraak op dinsdagavond.
Verdere info op : http://www.brachtsebikers.be
Bron: Brecht jg1 nr8

16-04-2010, 13:57 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

14-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1000
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Er is een e-mail verstuurd via het 'e-mail mij' formulier op uw blog http://blog.seniorennet.be/brecht.

Titel: 1000e bezoeker

Bericht:
Hallo, ik ben de 1000e bezoeker!

IP-adres bezoeker: 91.179.105.221

Bedankt bloggers van Brecht voor de steun en de bezoekjes van afgelopen maand.
Heb je zelf iets aan te kondigen of te melden, laat het mij weten. En blijf vooral regelmatig eens terugkeren. Stuur het blogadres door naar je vrienden of familie.Groetjes Alain.

14-04-2010, 20:26 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te land, ter zee en in de lucht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Te land, ter zee en in de lucht De omgeving van Brug 9 in Sint-Lenaarts wordt op zondag 16 mei “The Place To Be”.  Zoals u het boven kan lezen is het weer de hoogste tijd voor “Ter Land, Ter Zee en In De Lucht”.  Alle waaghalzen worden opgetrommeld om het beste van zich te geven tijdens dit evenement. Via een schans van Ribarent.be worden de zeepkisten gelanceerd voor een waanzinnige afdaling. Spektakel gegarandeerd. De hoofdprijs is ook niet mis. De jeugdraad geeft aan de deelnemer met de snelste tijd een vat bier.  Inschrijvingen gebeuren via jeugddienst@brecht.be en het reglement kan je vinden op www.jeugdwerkingbrecht.be  Let op : Inschrijving vóór 3 mei.
Bron : http://www.jeugdwerkingbrecht.be/

14-04-2010, 20:24 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

13-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Landelijk erfgoed ... onze trots
Klik op de afbeelding om de link te volgen Karel Breugelmans, voorzitter van het leaderproject MarkAante Kempen, stelde in Loenhout het boek Landelijk erfgoed ... onze trots voor. Het bevat foto's, de hoevebenamingen en de historiek van 379 deelnemers uit Brecht, Essen, Kalmthout en Wuustwezel. ‘Het boek is een belangrijk onderdeel van het project hoevebenamingen. Het leaderproject kreeg Europese steun. Er was 81.000euro voor uitgetrokken. We konden rekenen op de spontane medewerking van de bewoners van het platteland, die zelf mee op zoek gingen naar namen met cultuurhistorische achtergrond en naar teksten over de geschiedenis van de hoeven.
Bron : http://www.nieuwsblad.be

13-04-2010, 16:27 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huwelijkspremie en een wettelijke samenwoningspremie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Met ingang van 1 juli 2010 wordt door de gemeenteraad een huwelijkspremie en een wettelijke samenwoningspremie ingevoerd. Een huwelijkspremie van 25 euro wordt toegekend aan diegenen die op de dag van het huwelijk ten minste 1 jaar ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters van de gemeente Brecht, én niet eerder gehuwd waren én niet eerder een verklaring van wettelijke samenwoning aflegden, ongeacht of het huwelijk in Brecht wordt afgesloten dan wel in een andere gemeente. Een wettelijke samenwoningspremie van 25 euro zal verleend worden aan diegenen die in de gemeente Brecht een verklaring tot wettelijke samenwoning afleggen en op de dag van die verklaring ten minste 1 jaar
ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters van de gemeente Brecht, én niet eerder gehuwd waren én niet eerder een verklaring van wettelijke samenwoning aflegden.
De premie dient bij het college van burgemeester en schepenen aangevraagd te worden binnen de 3 maanden na het huwelijk of de verklaring van de wettelijke samenwoning.
De premie zal uitbetaald worden door middel van een aankoopbon met een nominale waarde van 25 euro.
Bron: gemeenteraad 8/04/10

13-04-2010, 16:18 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rattenslang in Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een inwoner van Brecht ontdekte op maandag 12 april een slang tussen het kreupelhout in zijn tuin. Het ging om een relatief ongevaarlijk exemplaar. De Amerikaanse rattenslang is licht giftig maar niet dodelijk.
Zij komt niet voor in West-Europa maar wel in Zuid- en Noord-Amerika. Vermoedelijk is ze ontsnapt ofwel losgelaten. De brandweer en een reptieldeskundige van het parket hebben de slang gevangen en meegenomen. Vorig jaar augustus werd er een zwarte weduwe (erg giftige spin) ontdekt bij een autoverkoper in St-Job.
Mocht je ooit een exotisch dier in je tuin of huis aantreffen, onderneem geen actie maar waarschuw politie en/of brandweer.
Bron:http://www.deredactie.be

13-04-2010, 12:21 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

02-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleipikkerstocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op paasmaandag organiseren de St-Michielstappers de Kleipikkerstocht. Start vanaf 7.30-15.00.
Afstanden : 4-7-13-18-22-30 km. Vertrek in zaal 't Centrum Dorpstraat 73 te St-Lenaarts.

Eens de startzaal verlaten, gaan de 13-18 km stappers al onmiddellijk naar het kanaal, de 30 km gaat dan even zijn eigen weg, langs de landelijke kant van Sint Lenaarts. De rest van de afstanden gaan via kerkwegels richting het Kasteel De Eester. Juist voor we het domein opgaan, komt de 30 km zich bij de rest vervoegen. Na het kasteeldomein komen we bij de eerste rustpost uit. Na de koffie stappen we verder richting het wandeldomein 'De Leeuwerk' om zo aan het kanaal uit te komen. Juist voor Brug 9 komen alle afstanden samen. En gaan langs het kanaal en landelijke wegen naar de tweede rustpost. Hier maken we een lus via de domeinen 'Kooldries' en 'Hoofsweer' om via rustige wegen terug op de rustpost te komen. Na de rust gaan we allen samen terug naar het einde. Maar eerst gaan we nog langs een mooi stukje natuur, met verschillende kleigroeven, waar nu verschillende visclubs hun onderkomen hebben. Nadien nog even langs het kanaal, en de brug terug over en we stappen de startzaal weer binnen.

Na deze vroege lentetocht kan men nog lekker nagenieten van spek met eieren, of een frisse pint. Alle van harte welkom!

Website:  St-Michielstappers

Bron: website St-Michielstappers



02-04-2010, 02:04 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brand op schietveld: actieplan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 25 maart ontstond brand op het schietveld van Brasschaat bij een militaire oefening met lichtkogels. Er gingen helaas 10 hectaren heide in de as op de grens Brecht-Wuustwezel. Gelukkig waren er geen slachtoffers. Natuurpunt wil de heide in ere herstellen en heeft een actieplan opgezet dat voorziet het uitzetten van schapen die het gras kort houden en een samenwerking met Pidpa om de heide vochtiger te maken.
Bronnen: Impuls 31/3/10 en http://www.nieuwsblad.be

02-04-2010, 01:44 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Archief per maand
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!