BRECHT
Laat je vrienden meekijken naar de blog. Stuur de link door !!



Nieuwsflitsen van St-Job-in-'t-Goor
30-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afvalophaling bij vriesweer
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Onze weermannen en -vrouwen kondigden de eerste winterprik reeds aan. De winterse weersomstandigheden kunnen problemen veroorzaken bij de inzameling van het afval.

IGEAN en de gemeenten doen samen met de ophaler al het nodige om problemen tot een minimum te beperken. Toch is het voor de ophaler niet altijd mogelijk om in alle straten het afval op te halen, zeker als er niet gestrooid is. De ophaler zal echter steeds trachten de straten te bedienen als dit op een veilige en verantwoorde manier kan op het moment van de ophaling.

Door de slechte weersomstandigheden duren de ophalingen ook langer en wordt het afval vaak op andere tijdstippen opgehaald dan wat de inwoners gewend zijn. Zet je afval ’s morgens dan ook tijdig buiten!

 

GFT+ kan, bij aanhoudende vriestemperaturen, aan de wanden of de bodem van de containers vastvriezen zodat deze niet of maar gedeeltelijk geledigd kunnen worden. Volgende tips kunnen helpen om het vastvriezen van uw GFT+ te voorkomen:

1.      wikkel je GFT+ in papier of steek het in broodzakken.

2.      zet de container op een beschutte plaats.

3.      plaats de container pas ’s morgens vóór 7 uur aan de straatkant en maak het afval met een spade of riek nog wat los.

IGEAN zal samen met de ophalers alles in het werk stellen om het afval, ook in deze moeilijke omstandigheden, op te halen.

Bron: http://www.brecht.be/

30-11-2010, 18:40 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de feestbus gratis het nieuwe jaar in
Klik op de afbeelding om de link te volgen
De Lijn en Provincie Antwerpen slaan weer de handen in elkaar om feestvierders veilig naar het nieuwe jaar te loodsen. Ook onze gemeente doet weer mee! Als inwoner van Brecht (of een andere deelnemende gemeente), kan je van 31 decem 2010 tot en met 1 januari 2011 gratis de bus of tram nemen tot in de vroege uurtjes.

Vanaf 13 december kan je tickets en een dienstregelingboekje afhalen bij één van de verdeelpunten. Deze zijn de jeugd-, cultuur- en sportdienst (Gasthuisstraat 11), het administratief centrum (Kerklei 2, Sint-Job-In-'t-Goor) en de bibliotheken van Brecht (Mudaeusstraat 9) en Sint-Lenaarts (Dorpsstraat 60). Wacht niet te lang, op = op.

Alle informatie over waar, wanneer en hoe de bussen en trams rijden vind je op www.delijn.be/oudejaar of via DeLijnInfo op 070 220 200.
Van de lijnen die onze gemeente doorkruisen kan je alvast een netplan downloaden, je kan ook de dienstregeling van lijn 640 en van 620-621 al eens bekijken
http://www.jeugdwerkingbrecht.nl/e107/e107_files/downloads/netplan.pdf
Bron: http://www.brecht.be

30-11-2010, 18:38 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

25-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra crematorium in Brecht ?
Het crematorium van Turnhout wordt uitgebreid. Zo zijn er in 2014 een tweede aula en bijkomende cafetaria voorzien aan de Steenweg op Merksplas.

De Intercommunale Vereniging voor Crematoriumbeheer in de provincie Antwerpen is ook op zoek naar een locatie voor de bouw van een nieuw crematorium in de noordrand rond Antwerpen. Dat komt mogelijk in Brecht of Brasschaat.

Bron: http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=17587

25-11-2010, 19:48 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Pastorie legt boeken neer
Klik op de afbeelding om de link te volgen Restaurant De Pastorie aan de Eikenlei 60 in Sint-Job is dicht. De uitbaters hebben de boeken neergelegd.

Het vroegere pastoriegebouw opende na een grondige facelift op 29 april 2006 de deuren als trendy restaurant met strak interieur. Een aanwinst voor Sint-Job, dat voor de rest weinig eetgelegenheden heeft.

Zaakvoerders waren Bart Scherpereel en echtgenote Lieve Van Looveren. Die laatste werd in september 2009 vervangen door zaakvoerder Philip Jeukens. "Ik geloofde er in en heb er ook geld in geïnvesteerd", zegt Jeukens nu. "Het was een goed draaiende zaak, maar de kosten waren gewoon te hoog voor de opbrengsten. Er zat niets anders op dan de boeken neer te leggen. We zagen het aankomen, en daarom hebben we ook geen reservaties aangenomen voor de komende feestperiode. Er staan dus geen klanten in de kou."

De Antwerpse rechtbank van koophandel heeft De Pastorie nu failliet verklaard en heeft Luc De Pretre aangesteld als curator. Wellicht zal die een nieuwe uitbater zoeken, die dan een meer rendabele uitbatingsformule moet vinden. Het pand aan de Eikenlei blijft buiten het faillissement, dat hadden de zaakvoerders in de aparte vennootschap A.L.B. ondergebracht.

25-11-2010, 13:32 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

23-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politie Voorkempen waarschuwt voor een nieuwe inbraakplaag. Deze week werden vooral Schilde en Brecht getroffen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo werd er woensdag in 's-Gravenwezel ingebroken in woningen in de Graaf Charles Cornetlaan, de Silversterlaan en de Bellemond. De buit bedraagt vooral juwelen en geld. In Brecht werd er ingebroken in de Bethaniënlei en de Vogelkerslaan. Volgens de politie is er in de regio een verdubbeling van het aantal woninginbraken ten opzichte van een jaar geleden. Allicht gaat het om rondtrekkende bendes.
Bron: http://www.zoe.fm

23-11-2010, 20:40 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maximumscore tijdens fietszoektocht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vijf deelnemers aan de toeristische fietszoektocht van Brecht behaalden de maximumscore. Mario Adams uit Noorderwijk won voor Elke Imbert, Martine Ligtvoet, Eddy Imbert en Jan Geerts.

23-11-2010, 20:37 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

21-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resten van drugslabo gevonden in Brecht.
Klik op de afbeelding om de link te volgen In Brecht zijn resten aangetroffen van een drugslabo. Het afval werd donderdag gevonden door een voorbijganger aan de Vaartkant Links, tussen Brecht en St-Lenaarts.

De lokale politie Voorkempen heeft de hulp ingeroepen van een gespecialiseerde firma. Die heeft de resten opgeruimd en geanalyseerd.

Bron: http://www.zoe.fm/


21-11-2010, 19:46 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

17-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.67-jarige man veroordeeld voor lange sigarettenblaadjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een 67-jarige man uit Brecht  is woensdag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een boete van 11.000 euro omdat hij lange sigarettenblaadjes verkocht.Normaalgezien is er niets mis met het verkopen van lange sigarettenblaadjes. De rechter veroordeelde de man omdat hij de blaadjes in een snoepautomaat verkocht.Volgens hem zette hij minderjaren zo aan tot het gebruik van drugs. Verschillende jongeren hadden immers verklaard dat ze de blaadjes gebruiken om joints te rollen.
Bron: http//www.gva.be

17-11-2010, 17:18 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Korte stroompanne in en rond Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Om twintig voor elf dinsdagmorgen is de stroom uitgevallen in delen van Brecht, Sint-Lenaarts, Wuustwezel,  Loenhout en Hoogstraten. Niet alleen particulieren, winkels en bedrijven zaten in het donker, maar ook de verkeerslichten vielen uit, met gevaarlijke toestanden tot gevolg.
http://www.gva.be
Over kaarsen gesproken: Van alle kaarsresten die binnengebracht worden in de recyclageparken worden nieuwe tuin- en terraskaarsen gemaakt in het atelier van vzw De Vlaspit in Scherpenheuvel. De medewerkers van dit sociaal tewerkstellingsinitiatief smelten de kaarsresten, vullen de schalen met een basis recyclagelaag en brengen tenslotte een afdeklaag in een mooi kleurtje aan.
http://www.brecht.be

17-11-2010, 16:04 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonge bromfietser zwaargewond bij verkeersongeluk
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een jonge bromfietser is dinsdagochtend zwaar gewond geraakt bij een ongeluk op de Miksebaan. De 17-jarige jongen kwam ten val na een botsing met een wagen en werd overreden door een andere wagen.
Bron: http://www.gva.be
Wie regelmatig langs de Miksebaan rijdt weet dat deze smal en weinig verlicht is maar ook vrij druk gebruikt wordt sedert de afsluiting van de oprit in Brecht. Wees daarom voorzichtig en rij niet te snel in deze donkere winterdagen. Let goed op voor fietsers, voetgangers en brommers op deze baan.
Laat je zien en draag een fluovestje.

alain denissen
De gemeente Brecht, de secundaire school Kristus Koning in Sint-Job en de politiezone Voorkempen zijn weer gestart met de jaarlijkse fluoactie op touw. De actie loopt tot 31 maart 2011.  Bij het begin van het schooljaar kregen alle nieuwe leerlingen – fietsers en stappers – een gratis fluovestje van de politie. Die vestjes worden gefinancierd vanuit het boetefonds van de politiezones Voorkempen.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/

17-11-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

16-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poppentheater voor volwassenen
Klik op de afbeelding om de link te volgen 18 DECEMBER – 20.00 - GOORHOF

Kwb Sint-job nam het initiatief om zowat alle socio-culturele verenigingen mee te nemen in een uniek samenwerkingsverband ten voordele van Eetcafé De Schakel: KWB, KAV, KVLV, Gezinsbond, OXFAM, Davidsfonds, Eetcafé De Schakel én Welzijnsschakel De Kar trekken aan één koord tegen armoede en bestaansonzekerheid!

We brengen een humoristisch poppentheaterstuk voor volwassenen.   Niemand minder dan koning Albert wordt door de radicale groepering F.L.U.R.K. van de troon gestoten.  Noodgedwongen moet hij als dakloze door het leven.   Een stuk vol milde én sarcastische humor, een stukje sentiment en … een stevige aanklacht!

Kom mee kijken én steun daarmee ondermeer Eetcafé De Schakel.  Zij organiseren een sociaal restaurant in de school “De Brug”.  Nu waren ze bereid om mee hun schouders onder dit initiatief te zetten.

Kaarten voor amper € 5,00 én 1 glazen bokaaltje mét bijpassend deksel kan je bekomen bij ieder bestuurslid maar zeker bij Gert Paulussen – Veenlaan 16 op 0475/65.28.41.  Beperkt aantal plaatsen!!

 Bron: http://www.kwbsintjob.be/


16-11-2010, 17:17 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

14-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ATV: brand in dfe handbooglaan
Klik op de afbeelding om de link te volgen http://www.atv.be/item/brand-brecht-2
Bron: http://www.atv.be/item/brand-brecht-2

14-11-2010, 22:17 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Incident met zakmes in St-Jobse school
Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag raakte in het BuSO Kristus-Koning in St-Job een twaalfjarige jongen lichtgewond door een incident met een zakmes.

Een leerling had een zakmes meegebracht. De twaalfjarige wilde het mes nemen, maar sneed zich daarbij in de hand. Uit een verklaring blijkt dat de leerling het mes meebracht omdat hij naar eigen zeggen op weg van en naar school gepest wordt. De leerling werd voorlopig geschorst.

Bron: http://www.zoe.fm

10-11-2010, 21:33 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

09-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De burgemeester kookt
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat valt er op 14 november 2010 in het gemeenschascentrum allemaal te beleven: de wereldwinkel maakt hoppas, de gezinsbond zorgt voor het dessert, Hummel Bummel speelt Spaanse muziek, Dansgroep Syrah treedt op, de erfgoedconsulente maakt een spel over Spanjaarden in Brecht, de Custoskring tapt de glazen vol, KVLV zorgt voor sangria en tortilla, Willy Van Den Velden en Brechtse fotokring Eigen Schoon stellen werken ten toon, vrijwilligers zorgen voor paëlla en tapas,… In de namiddag is er een dansworkshop Paso Doble die begeleid wordt door Anatoly Nefedov!

 

Spring zeker binnen in het gc Jan vander Noot tussen 14 uur en 17 uur om te proeven van de Spaanse cultuur! Inkom is gratis. Hapjes en drankjes worden verkocht aan lage prijzen. Wil je nog meewerken? Heb je nog info nodig? Neem contact op met onderstaande persoon.

 

Info:
Katrien Geens, welzijnsconsulente, 03 660 25 88
Bron: http://www.brecht.be

09-11-2010, 19:46 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthaalouders gezocht in de Noorderkempen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Landelijke Kinderopvang is op zoek naar gemotiveerde kandidaat onthaalouders. Daarom is er een infomoment in Brecht. Dat gebeurt maandag 22 november om 20 uur in het Regiokantoor Landelijke Kinderopvang,  Gemeenteplaats 5, 2960 Brecht.
Voor meer informatie kunnen kandidaat onthaalouders terecht bij An Verhasselt 070-24.60.41.
  Bron:http://www.nieuwsblad.be

09-11-2010, 00:10 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brechtse oud-schepen Lisette Denies verdrinkt in Schotense Vaart
De Brechtse oud-schepen van Sociale Zaken Lisette Denies is zaterdag in Sint-Lenaarts op 80-jarige leeftijd overleden. Haar lichaam werd er rond 13.45u gevonden in de Schotense Vaart.

De vrouw benam zich zelf van het leven door haar wagen achter te laten in de buurt van het kanaal en daarna in het water te springen. De politie Voorkempen vond een afscheidsbrief.
Bron: http://www.gva.be

09-11-2010, 00:04 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

04-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlam slaat in de pan en zet landhuis in de fik
Klik op de afbeelding om de link te volgen De vlam sloeg woensdagavond letterlijk en figuurlijk in en dan weer uit de pan bij een niet meer zo jong paar aan de Handbooglaan 28 in Sint-Job (Brecht). Gevolg: een uitslaande brand en een woning die onbewoonbaar werd verklaard. Louis Verboven (81) en Angèle Van Herck (69) waren aan het kokerellen toen de vlam vanuit de pan direct de hoogte inschoot en zo de weg naar het dak vond. Het paar geraakte niet gewond, maar verkeerde wel in shock. De brandweerkorpsen van Schoten en Brecht kwamen ter hulp.
Bron: http://www.gva.be en foto N.Vermeiren

04-11-2010, 22:34 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 jaar cel voor verkrachting met kunstpenis
Een man uit Brecht die een jaar geleden werd opgepakt voor verschillende zedenfeiten in het noorden van de provincie Antwerpen, is veroordeeld tot 7 jaar cel.

De rechter acht een verkrachting, twee pogingen daartoe, drie aanrandingen van de eerbaarheid en een geval van stalking bewezen. De man moet zijn slachtoffers in totaal 9.254 euro schadevergoeding betalen.

De man had onder andere in Schilde en Malle 7 meisjes en jonge vrouwen aangevallen. Hij droeg daarbij een griezelmasker en een voorgebonden kunstpenis. Hij had ook altijd een groot mes bij zich waarmee hij zijn slachtoffers bedreigde.

De man is nog niet aangehouden, hij kan nog in beroep gaan. Hij was na een voorhechtenis van 10 maanden onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Zo moest hij zijn therapie, die hij in de gevangenis had gekregen, verderzetten, op 1 adres verblijven en van 's avonds tot 's morgens thuis blijven. Hij mocht ook geen contact hebben met de slachtoffers of andere betrokkenen.

Bron: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/antwerpen/101104_VerkrachtingVonnis


04-11-2010, 15:03 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijsuitreiking fietszoektocht uitgesteld
Klik op de afbeelding om de link te volgen De prijsuitreiking van de fietszoektocht is verschoven naar 21 november in het gemeenschapscentrum Jan vander Noot, Mudaeusstraat 9 in Brecht-centrum. De aanvang is om 15 uur. Uw prijs afhalen kan  tot en met 31 december 2010 in het gemeentehuis bij Bart Van Camp.

03-11-2010, 17:27 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht: chauffeurs voor Minder Mobielen Centrale en Handicar
Klik op de afbeelding om de link te volgen De dienstencentra Het Sluisken (Gasthuisstraat 11, Brecht-centrum) en De Lindeboom (Kerklei 18a, Sint-Job) zoeken naar vrijwilligers voor de Minder Mobielen Centrale én voor Handicar. De vergoeding bedraagt 0,30 euro per afgelegde kilometer. Info: 03-330.11.20 en 03-667.14.00.
Bron: http://www.gva.be

02-11-2010, 23:28 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openbare verkoop fietsen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gemeentebestuur van Brecht houdt een openbare verkoop van een vijftigtal fietsen en een lot kaders. Deze zijn te bezichtigen in het gemeentemagazijn van Brecht, Van Pulstraat 15, elke maandag van 9 tot 12 uur, woensdag van 13 uur tot 16 uur en vrijdag van 9 uur tot 12 uur. Na verkoop zijn de materialen af te halen op dezelfde dagen en uren.

De aangeboden materialen worden toegewezen aan de hoogste bieder. De biedingen moeten onder gesloten omslag toekomen, ten laatste op vrijdag 3 december 2010 om 12 uur in het gemeentehuis van Brecht, Gemeentepark 1, 2960 Brecht bij de communicatiedienst (tweede verdieping).

De lijst is te verkrijgen bij het bezichtigen van de fietsen ofwel via de site van Brecht .Vermeld op deze lijst je naam, adres, telefoonnummer en het bod achter de juiste fiets.

Meer informatie: dienst communicatie, Bart Van Camp, Gemeentepark 1, 03 660 25 77 of bart.vancamp@brecht.be
Bron: http://www.brecht.be

02-11-2010, 19:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

01-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achiel geeft na 50 jaar slagersmes door aan zoon Jef
Klik op de afbeelding om de link te volgen Slagerij Van Ballaert huist al honderd jaar in het historische huis St. Lenaert op het gemeenteplein. Achiel was zelf vijftig jaar actief als slager. Nu geeft hij het slagersmes door. Vier generaties verwerkten varkens- en rundsvlees tot lekkernijen in het centrum van Brecht. Achiel Van Ballaert wordt 65 jaar en geeft nu het slagersmes door aan zijn zoon Jef.

01-11-2010, 23:39 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Archief per maand
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!