BRECHT
Laat je vrienden meekijken naar de blog. Stuur de link door !!



Nieuwsflitsen van St-Job-in-'t-Goor
30-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willebrorduspad verbindt school en sociale verkaveling in Overbroek.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tussen de kerk en de Zoegweg werd in Overbroek het Willebrorduspad aangelegd. Het pad werd zopas ook officieel ingewandeld.

Dat gebeurde door de kleuters van Klavertje 3. Het nieuwe pad is dan ook specifiek bedoeld om leerlingen uit Overbroek veilig van en naar school te brengen. Op die manier kunnen kinderen het centrum mijden.

Bron: http://www.zoe.fm/

30-06-2010, 16:23 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

29-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SM-meesteressen blijven in de cel
Klik op de afbeelding om de link te volgen De twee vrouwen die werkten als sm-meesteres in een club in Sint-Job-in -’t-Goor (Brecht) waar vorige week Robin Mortimer, een 58-jarige Brit overleed, blijven nog een maand in de cel.

De raadkamer heeft de aanhouding van Ira V.D. (44), ‘sm-meesteres Lucrezia’, verlengd, maar heeft beslist om haar assistente ‘Juno’, de 36-jarige Vicky V., voorlopig vrij te laten.

Toch mag ook zij de gevangenis niet verlaten, want het parket heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de raadkamer.
http://www.gva.be

29-06-2010, 14:46 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

28-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondernemen in Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen n 2008 heeft de gemeente Brecht aan het studiebureau BRO België opdracht gegeven om voor de drie handelskernen van Brecht-Centrum, Sint-Lenaarts en Sint-Job-in-‘t-Goor een strategisch commerciële visie op te stellen. Deze studie werd in 2009 opgemaakt in samenwerking met onder andere het gemeentebestuur en een aantal Brechtse handelaars. Momenteel wordt er gestart met de concrete uitvoering van de actiepunten die in deze studie vooropgesteld werden.

 

Uit de studie bleek dat naast enkele ruimtelijke ontwikkelingen, er ook een aantal andere ontwikkelingen zijn die de noodzaak voor een nieuwe detailhandelsvisie aantonen. Het gaat hierbij onder andere om een sterke aangroei van de bevolking, het beperkte aanbod van handelszaken, het beperkte aanbod van filiaalbedrijven en een verschraling van het aanbod, waardoor het voorzieningenniveau op het gebied van detailhandel en daarmee ook het woon- en leefklimaat in Brecht onder druk dreigen te komen. Klik om de BRO-studie te bekijken :

http://www.brecht.be/Portals/4/bestuur/documenten/Eindrapport%20studie%20BRO%20Belgi%C3%AB.pdf 


Momenteel wordt er gestart met het logische vervolg van deze studie, namelijk de concrete uitvoering van de actiepunten die in deze studie vooropgesteld werden. Ook deze opdracht werd gegund aan het studiebureau BRO België. De voornaamste actiepunten zullen het overleg, de communicatie en de samenwerking met de betrokken handelaars zijn, het realiseren van de gewenste winkelstructuur en promotie voeren rond de commerciële voorzieningen in Brecht.

 

Om de concrete actiepunten en het verdere verloop aan de handelaars voor te stellen, werden er eind mei drie ontbijtsessies georganiseerd voor de handelaars van de deelgemeenten Sint-Job-in-‘t-Goor, Sint-Lenaarts en Brecht-Centrum. Tijdens deze ontbijtsessies werd ook een stuurgroep per deelgemeente opgericht, waarmee in de toekomst op regelmatige basis allerlei zaken besproken zullen worden. Binnenkort zullen er eveneens verkennende gesprekken gevoerd worden met de handelaars en andere betrokken partijen. Klik om de presentaties te bekijken:

http://www.brecht.be/Portals/4/bestuur/documenten/Presentatie%20ontbijtsessies.pdf

 

Voor de verdere uitvoering van deze visie, zal het gemeentebestuur ondersteund worden door BRO België, met name door Tis Kolen en Deborah Claesen. Voor eventuele vragen, kan je hen telefonisch contacteren op het nummer 089 62 11 72 of via email naar tis.kolen@bro.nl of deborah.claesen@bro.nl.

Bron: http://www.brecht.be

28-06-2010, 20:55 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

27-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaanse feesten in Brecht op 3 juli 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het muziekfestival "Braziliaanse Feesten" is een organisatie van de vzw "BELezaBRASIL" en heeft als doel de multiculturele gemeenschappen uit de lage landen kennis te laten maken met de Braziliaanse cultuur. Tevens biedt dit festival de mogelijkheid aan de Braziliaanse gemeenschap - dat talrijk aanwezig is in onze contreien - om samen te feesten op hun geliefkoosde muziek.
Voorverkoop: 10 euro
Inkom: 15 euro
Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen.
Waar: Papbosstraat (dicht bij het treinstation Noorderkempen)
Voor verdere info : http://www.braziliaansefeesten.be/
Bron  : http://www.braziliaansefeesten.be/

27-06-2010, 18:39 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antigoon ontmoedigt dieven
Klik op de afbeelding om de link te volgen BRECHT - Bij een grootscheepse politie-actie Antigoon tegen inbraken in de provincie werden vrijdagnacht 1.050 voertuigen en 1.300 personen gecontroleerd. Twee automobilisten werden ter beschikking gesteld van het parket.
Het nachtelijke verkeer op de E19 richting Nederland werd ter hoogte van de parking in Brecht tegengehouden door een indrukwekkende politiemacht. Tussen 1 en 4 uur controleerde de politie meer dan 1.000 voertuigen en 1.300 personen. Eén koppel werd op heterdaad betrapt toen ze met een gestolen wagen de parking opreden. Voorts stootte de politie op 13 personen die geen geldige identiteitsbewijzen konden voorleggen. De agenten namen 5 wapens in beslag en stelden niet minder dan 31 pv's op voor het bezit van verdovende middelen.

Jack Vissers, adjunct-korpschef van de politie Brasschaat, en coördinator van de operatie noemt de actie een succes: ‘Op deze manier slagen we er niet alleen in om inbrekers te onderscheppen, maar we geven potentiële dieven ook een ontmoedigend signaal. Bovendien tonen we de mensen dat we er voor hen zijn, en wel degelijk actie ondernemen tegen inbraken en diefstal.'
Bron: htpp://www.nieuwsblad.be

27-06-2010, 18:28 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

25-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SM-slachtoffer eigenaar van raceteam
Klik op de afbeelding om de link te volgen
BRECHT - De 58-jarige Brit die dinsdag overleed in de kerker van SM-meesteres Lucrezia, is de eigenaar van een Brits raceteam dat dit weekend moet deelnemen aan een wedstrijd op Spa Francorchamps. Zijn familie reageert geschokt: 'We dachten dat hij een natuurlijke dood was gestorven'.
Robin Mortimer was met zijn team RPM Motorsport op doorreis van Groot-Brittannië naar Spa-Francorchamps, waar zijn zoon Alex zaterdag in zijn Ford GT3 zou deelnemen aan de International GT Open. De teammanager maakte dinsdag nog een tussenstop: hij reed naar de villa van Lucrezia in Brecht, waar hij een lange martelsessie had besteld. Het liep al snel mis. Toen de meesteres hem lachgas toediende, zakte hij ineen.

De SM-meesteres, die zich op het internet omschrijft als de meest sadistische domina van Europa, sleepte het lichaam van Mortimer eerst nog naar de douche. Daarna belde ze de politie, en liet ze uitschijnen dat de man een natuurlijke dood stierf. Een wetsdokter doorprikte de leugen.

Natuurlijke dood

De familie van Mortimer reageerde gisteren geschokt. Het raceteam verspreidde aanvankelijk een boodschap waarin verklaard werd dat hun eigenaar dinsdag een natuurlijke dood was gestorven in zijn Belgische hotelkamer. Zoon Alex verklaarde in de mededeling dat hij dit weekend de wedstrijd wou winnen, om zo zijn vader te eren. 'De familie werd door Belgische politie verteld dat hij in zijn hotelbed is gestorven, en dat er geen onderzoek naar zijn dood loopt', zegt woordvoerster Emma Spearing.

Mortimers vrouw Bridget wist schijnbaar niets af van zijn voorliefde voor sadomasochisme.

Lachgas

Lucrezia, de schuilnaam van de 46-jarige Ira van D., werd woensdag samen met haar assistente Juno aangehouden op verdenking van slagen en verwondingen, met de dood tot gevolg. Ze zou gisteravond bezoek krijgen van haar advocaat in de gevangenis.

Ze rekende Mortimer 700 euro per uur aan voor een SM-sessie in haar huis. Speurders die woensdag de woonst doorzochten, spreken van de meest extreme SM-toestellen die ze ooit tegenkwamen. Zo was er onder meer een vacuümmachine waarmee mannenlichamen in een luchtdichte folie worden gezogen.

Voor Mortimer had Lucrezia een speciale sessie gepland: op haar website kondigt ze deze aan als 'inflation with anaesthetic'. Lachgas zorgt niet alleen voor een verdovend effect waardoor de pijngrens bij de SM-sessies verlegd wordt, het zorgt ook voor een acuut zuurstoftekort in het lichaam. Net zoals bij wurgseks leidt dat ertoe dat een persoon seksuele prikkels sterker ervaart.

Levensgevaarlijk

'Experimenteren met lachgas is levensgevaarlijk', zegt de Brusselse spoedarts Van Berlaer, die zich al enkele jaren in de materie verdiept. Lachgas wordt voornamelijk als anaestheticum gebruikt bij kinderen. 'Het mag enkel door artsen gebruikt worden. Het is rustgevend, pijnstillend en zorgt voor een vermindering van het bewustzijn. Als het in onverdunde vorm wordt toegediend, valt de patiënt in een zeer diepe slaap en stopt hij zelfs met ademen. Vandaar dat patiënten tijdens operaties beademd worden.'

Volgens het Antwerpse parket is het nog niet duidelijk waar Lucrezia het lachgas haalde. Ze kunnen niet verduidelijken of de vrouw vervolgd zal worden wegens inbreuken op de geneeskundewet.
Bron:http://www.nieuwsblad.be

25-06-2010, 15:30 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht 60 treinreizigers urenlang vast, machinist weigert te helpen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een zestigtal reizigers heeft donderdag bijna vier uur vast gezeten op de trein van Brecht  naar Antwerpen-Centraal. Een locomotief van de Franse spoorwegen SNCF weigerde hun trein te takelen. Dat bevestigt Paul Van Aelst van de NMBS.

De trein vertrok om 9.20 uur in het station Noorderkempen. De bestemming was Antwerpen-Centraal. Ter hoogte van Ekeren viel het voertuig stil.

Geen evacuatie

"Aangezien de bewuste trein gebruik maakte van het hst-traject en er geen perron in de buurt was, konden we de reizigers om veiligheidsredenen niet evacueren en moest de trein worden weggesleept", legt Van Aelst uit.

"Daarop vorderde netwerkbeheerder Infrabel een locomotief en een machinist van de Franse spoorwegen die zich op dat moment in de directe omgeving bevond. De machinist werd gevraagd om de trein te verslepen tot in Antwerpen-Centraal."

Geen medewerking

De machinist weigerde elke medewerking en Infrabel moest daarop op zoek naar een andere oplossing. "Het duurde uiteindelijk wel tot 13 uur vooraleer de defecte trein Antwerpen-Centraal binnen reed", vervolgt Van Aelst.

Volgens Van Aelst waren er ongeveer zestig passagiers aan boord van de trein. Zij werden tijdens het wachten bevoorraad met water. "Niemand is tijdens het lange wachten onwel geworden", besluit Van Aelst.

Normaal gezien duurt het traject Noorderkempen-Antwerpen zo'n vijftien minuten.

Bron: http://www.gva.be

25-06-2010, 00:06 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

24-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontwikkeling stationsomgeving stap dichterbij
Klik op de afbeelding om de link te volgen Structuur Plan Vlaanderen voorlopig vastgesteld. Voor de gemeente Brecht houdt dit ondermeer in dat de stationsomgeving wordt geselecteerd als bijzonder economisch knooppunt.

De gemeenteraad verleende unaniem goedkeuring aan het advies van het gemeentebestuur in het kader van het openbaar onderzoek. Tijdens de gemeenteraad werd dit toegelicht door schepen van ruimtelijke ordening Daan De Veuster (CD&V). 'We gaan er vanuit dat de zone tussen het station en het nog aan te leggen deel ringweg, richting nieuwe op- en afrit, effectief ontwikkeld kan worden. Bij benadering heeft het gebied een oppervlakte van ongeveer tien hecare. Dit is voor Brecht de belangrijkste ruimtelijke ontwikkeling in jaren en geeft uitzicht op extra werkgelegenheid in de streek.'

Kantoren en congresfaciliteiten

'Op zo’n toegankelijke plaats als het station Noorderkempen zouden we graag een invulling zien met kantoren en congresfaciliteiten. Om te vermijden dat de zone ’s avonds een desolate plek wordt staan we niet afkering van een bescheiden woonproject of zorgcentrum. De detailhandel houden we liever in het centrum van de gemeente, wat echter niet betekent dat er geen ruimte is voor een koffiehuis of een dagbladwinkel,' zei schepen De Veuster nog.

Geen transportzone

Het realiseren van grootschalige activiteiten als transportdiensten en logistiek, vindt het gemeentebestuur niet opportuun. 'Hiervoor wordt al ruimte geboden in Meer.  De stationsomgeving kan ontwikkeld worden als een hedendaags architectonisch baken tussen Antwerpen en Breda. Maar eerst moet wel voldaan worden aan de nodige randvoorwaarden zoals de volledige realisatie van de ringweg in functie van de bereikbaarheid van de projectzone'.

Bron: http://www.nieuwsblad.be

24-06-2010, 23:55 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiezone Voorkempen voert administratieve boetes in.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zopas sloten de 4 gemeenten van de politiezone Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde en Zoersel) een gemeenschappelijke overeenkomst af voor het opleggen van zogenaamde ‘administratieve sancties’.

Voortaan zullen onder andere inbreuken in verband met het verbranden van afval, zuiverheid van de openbare weg, het laten loslopen van huisdieren en sommige vormen van geluidshinder met een administratieve boete kunnen worden bestraft.

Bron: http://www.zoe.fm/

24-06-2010, 15:35 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

23-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meesteressen aangehouden na dood klant sm-club in Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen In een sm-club aan de Meidoornlaan in Sint-Job-in-'t-Goor bij Brecht in de Antwerpse Noorderkempen is gisteren een vreemd incident gebeurd. Een 58-jarige Britse klant geraakte in ademnood en stierf ter plaatse. De MUG kwam in allerijl ter plaatse, maar kon hem niet meer reanimeren. De twee sm-meesteressen die in het pand werkten, zijn door het parket van Antwerpen opgepakt, urenlang ondervraagd en uiteindelijk aangehouden. "Op basis van eerste onderzoeksverrichtingen hadden we voldoende aanwijzingen dat het slachtoffer, een vijftiger uit Groot-Brittannië, geen natuurlijke dood is gestorven", zegt parketwoordvoerder Paul Van Tigchelt. "Daarop werden de twee aanwezige dames, die werkzaam zijn in die club, gearresteerd door het parket en hebben we de onderzoeksrechter gevraagd om ze aan te houden voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachtheid en de dood tot gevolg, maar zonder het oogmerk om te doden."

Lucrezia
De sm-club werd onderzocht en verzegeld en de auto van de Brit weggesleept. De bewoonster en eigenares van het grote pand, de 44-jarige Ira V.D., stond bekend als Meesteres Lucrezia. Haar assistente noemde zich Meesteres Juno. De club bestond al zes jaar en er waren al klachten over overlast.
Bron: http//www.demorgen.be
VTM-nieuws   :    http://vtm.be/nieuws/binnenland/42397
Bron: http://vtm.be

23-06-2010, 23:50 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enquête over de Merel
Klik op de afbeelding om de link te volgen De gemeente Brecht is gestart met de opmaak van een plan voor de invulling van het recreatiedomein De Merel. Met deze vragenlijst wil het gemeentebestuur een duidelijk inzicht krijgen in de wensen en verlangens van haar inwoners.
Het invullen van deze vragenlijst zal een 3-tal minuten in beslag nemen.

http://www.sportiefbrecht.be/index.php/sportinfrastructuur/vragenlijst-de-merel

23-06-2010, 19:21 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer Brecht werft vrijwillige brandweerlieden aan
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kort geleden werd de eerste steen gelegd van de nieuwe brandweerpost in Sint-Job-in-‘t-Goor. Daarmee werd een lang traject van voorbereidingen afgesloten en is er effectief gestart met de oprichting van brandweerpost Sint-Job-in-‘t-Goor als afdeling van brandweer Brecht.

 

Deze nieuwe brandweerpost in Sint-Job-in-‘t-Goor zal vermoedelijk in 2011 actief worden en de eerste brandweerhulp met kortere inzettijd ter plaatse kunnen sturen in de regio. Daarom is de brandweer van Brecht op zoek naar bekwame en gemotiveerde vrijwillige brandweerlieden (m/v) om deze post te bemannen.

 

Als je voldoet aan volgende voorwaarden kan je in aanmerking komen voor een selectiegesprek en de noodzakelijke proeven: 
woont op een afstand kleiner dan 4500 m (in vogelvlucht gemeten) van de nieuwe brandweerpost die gelegen is op de hoek van de Watertorenstraat en de Zandstraat in Sint-Job-in-‘t-Goor;
- graag mensen in nood helpt en je daarvoor extra wil inzetten;
- in team kan werken;
- bijscholing wil volgen en beschikt over een rijbewijs minstens cat. B;
- medisch en fysiek geschikt bent;
- minstens 18 jaar oud bent en veiligheid voorop stelt;
- voldoet aan alle overige aanwervingsvereisten die opgenomen zijn in het grondreglement van brandweer Brecht.

 

Solliciteren doe je door een sollicitatiebrief te sturen aan Gemeentebestuur Brecht, secretariaat brandweer, Gemeentepark 1 in 2960 Brecht voor 1 september 2010. Voeg hierbij je curriculum vitae en vermeld een duidelijke motivatie. Vergeet ook niet je contactgegevens te vermelden.

 

Kandidaten krijgen de aanwervings-, lichamelijke geschiktheids- en medische vereisten toegestuurd samen met verdere inlichtingen over het verloop van deze aanwervingsronde. De selectiegesprekken en -proeven starten na 1 september.
http://www.brecht.be

23-06-2010, 19:13 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijziging dienstregeling treinen weekends in zomerperiode
Klik op de afbeelding om de link te volgen In de zomerperiode van 13 juni tot en met 30 augustus 2010 is er een kleine wijziging in de dienstregeling van de NMBS. Op zaterdag, zondag en feestdagen zal de trein naar Antwerpen-Centraal NIET om 9.08 uur vertrekken in station Noorderkempen maar wel om 9.06 uur. Deze trein is vervroegd om beter aan te sluiten op de verbinding met de kust. 

De dienstregeling van de andere treinen van station Noorderkempen naar Antwerpen-Centraal verandert niet. Ook de treinen van Antwerpen-Centraal naar station Noorderkempen vertrekken op hun normale uren.
http://www.brecht.be

23-06-2010, 19:09 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

22-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe kapelletjesroute door Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Brecht telt meer dan 50 kapelletjes, groot en klein. Achter elk van deze kapelletjes schuilt een historisch verhaal. Waarom werd een kapel geplaatst? Wat weten we nog over de geschiedenis ervan? Met de routekaart krijgt men hierop een antwoord.

Brochure

De routekaart en brochure zijn vanaf 21 juni te verkrijgen in het V.V.V.-kantoor (Mudaeusstraat 2) voor een prijs van 1 euro. Fietsen en ontdekken van het waardevolle erfgoed kan in vier kapelletjesroutes: de Brechtse kapelletjesroute (doorheen de drie deelgemeenten), de kapelletjesroute Brecht-centrum, Sint-Job-in-‘t-Goor en de route Sint-Lenaarts.

De kapelletjesroute is een nieuwe fietsweg langs kapellen en grotten. Op zondag 20 juni de route ingehuldigd.

De Kapelletjesroute plaatst het reiligieus erfgoed van Brecht in de kijker. 'Wat onze voorouders met zorg hebben opgebouwd, willen we koesteren en bewaren,' zei burgemeester Luc Aerts (CD&V) tijdens de inhuldiging aan het kapelletje van Sternhoven. 'Kapelletjes waren de manier bij uitstek om devotie te tonen en het geloof te belijden in Vlaanderen. Ook Brecht is rijk aan kapellen. Sternhoven en het kapelletjes aan de Hoge Meereut zijn er een mooi voorbeeld van.'

Lied

De burgemeester herinnerde aan het lied 'Liefde gaf u duizend namen' van Lodewijk de Vocht. Hij hoopte dat de restauratie van de kapelletjes van Sternhoven en Hoge Meereyt en de Kapelletjesroute  zou bijdragen tot meer kennis en respect voor het religieus erfgoed.


http://www.nieuwsblad.be/

22-06-2010, 23:31 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speelbos in wijk Mieksehoeve
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week werd de voormalige drassige weide in wijk Mieksehoeve drooggelegd. Een banaanvormige laagte zorgt voor de opvang en verzameling van water dan nadien in de bodem kan infiltreren. Bij een te grote toevloed stroomt dit water naar een bufferbekken op de hoek van de Lakvenheidedreef en de Beemden. Twee bruggetjes werden voorzien.  Er worden inheemse boomsoorten aangeplant die goed gedijen in vochtige grond. Verder wordt deze weide ingezaaid met gras en worden speeltuigen voorzien voor de kinderen. De speeltuin gaat 's avonds op slot om te voorkomen dat "hangjongeren" er hun vaste stek van zouden maken. Verder komt er nog een pad voor fietsers en voetgangers waarbij Korenbloemdreef en Albatrosdreef verbonden worden.
Volgens schepen De Veuster is dit het eerste project van deze aard in de gemeente, maar er zouden er nog volgen.  
Bron: gva dd 22/06/10
Ter herinnering:
BRECHT - Schepen Daan De Veuster en de jeugddienst overlegden met de bewoners van de nieuwe woonwijk Mieksehoeve in Brecht-Zuid, gelegen tegen Sint-Job. Veertig buurtbewoners waren aanwezig. Ze bespraken hoe ze de buurt veilig en kindvriendelijk kunnen maken. De aanleg van een speelpleintje is een van de prioriteiten.
Bron: http://www.nieuwblad.be dd 07/01/08

22-06-2010, 14:26 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

21-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven en valse politieagenten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dieven hebben in de nacht van zaterdag op zondag binnengebroken in een woning in de Dalialaan. Ze gingen aan de haal met geld en een fototoestel.

Onbekenden hebben zondagochtend een BMW X-5 gestolen van de oprit van een woning in de Lessiusstraat.

De politie waarschuwt voor nepagenten die aanbellen bij ouderen en daarop proberen om hun vertrouwen te winnen. Uiteindelijk slagen ze erin om binnen te komen in de woning en verschillende zaken te ontvreemden.

De daders spreken frans en geven zich uit voor Brusselse politieagenten. De agenten sloegen eerder al toe in onder andere Kapellen en Brecht.  

http://www.gva.be  en  http://www.zoe.fm


21-06-2010, 22:06 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stratenloop Brecht 2010
Voor meer foto's: http://www.brecht.be






Bron: http://www.brecht.be




21-06-2010, 21:41 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

19-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze tv
Sinds enkele weken is "onze tv" online. Hier alvast enkele filmpjes uit onze gemeente:
-jaarmarkt 2010 St-Job: http://viaplaza.onzetv.be/video/LS44DE2G
-St-Joris schuttersgilde leert burgemeester schieten: http://viaplaza.onzetv.be/video/FLDYNHDR
-St-Leonardusprocessie: http://viaplaza.onzetv.be/video/6PRVH5TH
-Brand Molen Brecht:   http://viaplaza.onzetv.be/video/B8BCWGVM
-Overbroek schoolfeest:  http://viaplaza.onzetv.be/video/VTDG6NNK
-Zumba in St-Job http://viaplaza.onzetv.be/video/5A9FKT3T
Veel plezier !!!!

19-06-2010, 18:13 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afbraak hotel de Merel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het voormalig hotel in domein de Merel , nu gemeente-eigendom, wordt afgebroken omdat het bouwvallig is en er beter een nieuwe constructie verschijnt. De sloop wordt geraamd op 65.000 euro. Een 5-tal gespecialiseerde firma's mogen een prijsofferte indienen. De uiterste datum daarvoor is 29 juni.
Bron: gva van 19/06/10

Ter herinnering :
Brecht investeert in 2009 een bedrag van 17 miljoen euro. Belangrijkste aankoop is domein De Merel (2 miljoen) als nieuw sportcentrum.

Volgens burgemeester Luc Aerts (CD&V) heeft de vorige belastingsverhoging vruchten afgeworpen. “We hebben zelfs nog een reserve van 2,3 miljoen. In 2008 bracht de verkoop van de dividenden van Integan 530.000 euro op, en van de Vlaamse regering ontvingen we 805.000 euro.”

Brecht heeft dus nog geld om te investeren. Daarbij hoort de aankoop van domein De Merel, dat de gemeente wil uitbouwen als sportcentrum. Andere grote projecten zijn lokalen voor de groendienst annex jeugdhuis in Sint-Job en het heraanleggen van de Gemeenteplaats in Brechtcentrum.

http://www.gva.be van 13/02/09



19-06-2010, 12:40 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

18-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurtbewoners Kraaienhorst reageren
Klik op de afbeelding om de link te volgen BRECHT - Buurtbewoners reageren op onze korte bijdrage over het verbod van de wedstrijd 4 x 4 op Kraaienhorst. Zij wijzen erop de Raad van State de vergunning schorste.
Het is niet na een klacht van de buurtbewoners dat de rechter de 4 x 4 wedstrijd verbood op het terrein Kraaienhorst,' melden buurtbewoners. 'De vergunning is geschorst door de Raad van State. Wij hebben dus de wedstrijd niet tegen gehouden wel de inspectie die de vergunningen moet toekennen.' De buurtbewoners zeggen ook dat het dossier al drie jaar aansleept en dat het hoog tijd wordt dat duidelijkheid wordt geschapen.
Bron: http://www.bieuwsblad.be
Zie: ook: bericht van 3/6/10 op deze blog (persbericht van de Lions Voorkempen)

18-06-2010, 15:23 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molen Brecht: uitbaters kondigen stopzetting aan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Volgende week worden de wieken van de uitgebrande molen van Brecht gehaald. Dat zegt de Brechtse brandweercommandant Guy Van Bavel na overleg met de eigenaar van de molen.

"Er is geen onmiddellijk gevaar, omdat we de wieken aan de grond vastgezet hebben en de as waar ze op rusten verankerd hebben met een kabel. Maar het is veiliger ze te demonteren, en bij de latere heropbouw moeten ze er toch af."

Na de wieken worden ook de loodzware molenstenen verwijderd. "Die zullen naar beneden getakeld moeten worden. Ook daar is er geen onmiddellijk gevaar, omdat de vliering waar ze op liggen, nog stevig is. Maar op termijn wordt dat toch een risico", verklaart de commandant.

De uitbaters van het restaurant in de molen kondigen ondertussen in een uitgehangen brief de noodgedwongen stopzetting van hun zaak aan. Omdat alle gegevens over reservaties en voorschotten verloren gegaan zijn, vragen ze alle klanten die al geboekt hadden, zelf contact met hen op te nemen.
http://www.gva.be
Maak  via deze weg eens kennis met "onze tv". Volg onderstaande link voor reportage over de brand:
http://viaplaza.onzetv.be/index.php?action=public_view_node&node_id=3097&pnid=1728
klik op "brand stenen molen" (aan de rechter zijde van het scherm)

18-06-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

17-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje: "Felle brand vernielt Stenen Molen in Brecht"
Klik op de afbeelding om de link te volgen Helaas....            http://www.youtube.com/watch?v=CUodoRV5wH0

17-06-2010, 18:34 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwreceptie kost bruidspaar zo'n honderd euro in Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bruidsparen die vanaf begin april volgend jaar in het oud gemeentehuis in het huwelijk treden, krijgen een receptie aangeboden als ze honderd euro neertellen.

Roel Van Hoeck en zijn CDB-fractie vinden dat het niet de taak is van het gemeentebestuur om recepties te organiseren. Van Hoeck vroeg zich af of 100 euro wel toereikend is om de kosten te dekken.

Burgemeester Luc Aerts (CD&V) antwoordde dat alles netjes werd berekend. “Er is maar één personeelslid bij betrokken en meestal zijn er geen veertig personen aanwezig, dus de kosten vallen mee.”

De maatregel gaat pas in vanaf april 2011, wanneer de renovatie van het oud-gemeentehuis achter de rug is. Aanvragen voor recepties kunnen al vanaf september dit jaar worden ingediend.

Bron: http://www.gva.be


17-06-2010, 17:17 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe Vlaamse milieubeleidsplan 2011-2015
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het milieubeleid belangt iedereen aan en heeft verregaande implicaties voor het welzijn en de gezondheid van de toekomstige generaties. De Vlaamse regering vindt het dan ook erg belangrijk dat de burgers inspraak krijgen in het beleid. Daarom organiseert de Vlaamse overheid eerst een openbaar onderzoek.

Concreet betekent dit dat elke burger, organisatie of bedrijf gedurende zestig dagen het ontwerpplan kan raadplegen en er feedback op kan geven. Het ontwerpplan is een voorontwerp van hoe het definitieve plan er zou gaan uitzien, met de beleidsmaatregelen en acties die de Vlaamse regering daarvoor in gedachten heeft. Je kan er ook de brochure op nalezen, een heldere samenvatting van het ontwerpplan.

Brochure en ontwerpplan   : http://www.milieubeleidsplan.be/reageer-op-het-ontwerpplan.htm

De Vlaamse regering heeft het ontwerp-Milieubeleidsplan 2011-2015 voorlopig goedgekeurd en start een openbaar onderzoek. Het ontwerpplan ligt ter inzage in het gemeentehuis bij dienst grondgebiedszaken. Je kan er terecht tijdens de openingsuren tot en met 13 augustus 2010.

Bron: http://www.brecht.be en http://www.milieubeleidsplan.be

17-06-2010, 16:35 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

16-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St-Job zomert : bestel nu Uw kaarten voor vrijdagavond !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dat je de zomer goed kan afsluiten met een lach, is een logisch gevolg.

Daarom gaan we dit jaar op vrijdag al van start met standup comedy! En niet zomaar standup comedy.....het belooft de moeite te worden. We ontvangen op deze avond MC Bas Birker, William Boeva, Joost Van Hyfte en Henk Rijckaert.

Tickets kan je bestellen aan 10€.st.  Aan de inkom kosten ze 12€/st. Hopelijk zien we jullie dan ook!

Kaarten bestellen:     http://www.sintjobzomert.be/index.php?option=com_chronocontact&chronoformname=Tickets2010

Bron: http://www.sintjobzomert.be/

16-06-2010, 22:56 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

15-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RUP Lochtenberg in St-Job goedgekeurd door Bestendige Deputatie
Klik op de afbeelding om de link te volgen De deputatie van de provincie keurde het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) ‘Lochtenberg’ in Sint-Job-in-‘t-Goor goed. In het gebied, gelegen tussen het Kanaal en de Eikenlei, kan nu een project met sociale huur- en koopwoningen gerealiseerd worden.
Het gebied is zo’n 3 ha groot en biedt enerzijds in het binnengebied plaats voor ééngezinswoningen in halfopen en aaneengesloten bebouwing. En anderzijds aan de buitenzijde, langsheen het kanaal en de Eikenlei, is er de potentie om voor meergezinswoningen te opteren’, aldus de provincie. Een deel van het bestaande beboste perceel zal omgevormd worden naar een openbaar buurtparkje. Verder legt het RUP de nodige ruimte op die moet ingevuld worden met openbaar groen. Ook de verbinding tussen het Lochtenbergeplein en de Vaartdijk zal als een groenas worden aangelegd. De ontsluiting van dit nieuw woongebied wordt voorzien rechtstreeks naar de Eikenlei en aansluitend bij de Canadalaan. Intern zullen er woonstraten aangelegd worden die aantakken op de hoofdontsluitingen. Voor het langzaam verkeer worden er extra verbindingen en doorsteken voorzien naar de Vaartdijk langs het kanaal en via een bestaande doorsteek tussen de bebouwing langs de Eikenlei.

"Op termijn komt hier een nieuwe verbindingsstraat tussen de Eikenlei en de Vaartdijk. Links en rechts daarvan komen vier blokken met meergezinswoningen in drie bouwlagen, en een serie lagere eengezinswoningen. Naast de tuinen is er ook 2.000 meter parkzone voorzien, om het terrein groen te houden. Alles samen komt er ruimte voor 70 nieuwe woningen, waarvan vijftien sociale." (gva)
Bron: http://www.gva.be/ en http://www.zoe.fm

Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Lochtenberg
Bron: http://www.mervlaanderen.be

15-06-2010, 20:17 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Felle brand vernielt Stenen Molen in Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Stenen Molen in de Molenstraat in Brecht is vanmorgen vroeg door brand vernield.

De brandweer van  Brecht werd vier minuten voor vijf uur opgeroepen. Bij aankomst stond de hele molen in brand. Door de schouwstructuur van de molen en het kurkdroge houtwerk had het vuur vrij spel. Het restaurant op de benedenverdieping en de molenstructuur gingen verloren. Wel kon de brandweer de centrale as behouden waarop de wieken rusten. Nader onderzoek moet nu uitwijzen of die wieken nog stabiel zijn. Het bijgebouw van de molen en de dichtbij liggende buurwoningen werden niet beschadigd.

De molen uit 1842 werd in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd en stond jarenlang leeg. In 1998 kocht een notaris uit Antwerpen hem aan en startte de restauratie. In 2007 opende in het gebouw restaurant "De Stenen Molen" de deuren. De toegesnelde uitbaters Pascal Lejoly en Adelman Smet waren dinsdagochtend te aangeslagen om te reageren.

Wel staat vast dat de molen maandagavond tot 22 u open geweest is en dat toen niemand iets opgemerkt heeft. Volgens de brandweer is de brand op de benedenverdieping ontstaan.

Bron: http:/www.gva.be

15-06-2010, 15:28 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St-Lenaarts : Man verdrinkt na nachtje stappen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een voorbijganger die zijn hond uitliet, trof het lichaam van Marc Van Wolput zondagochtend aan aan de oever van de Schotense Vaart. De man was verdronken en er kon geen hulp meer baten. Van Wolput was een nachtje gaan doorzakken met vrienden in twee cafés in Sint-Lenaarts. De avond begon in café 't Centrum aan de Dorpsstraat en ging voort in café Roots aan Brug 10.
Daar bleef de man feestvieren terwijl een deel van zijn vrienden al naar huis vertrok. Onderweg naar huis sukkelde hij op de één of andere manier in de vaart. ‘De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog niet gekend', zegt woordvoerder Paul Van Tigchelt van het Antwerpse parket. ‘Wel kunnen we uitsluiten dat het over een gewelddadig overlijden gaat.'
Bron: http://www.nieuwsblad.be

15-06-2010, 15:21 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brechtse Stratenloop
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op vrijdag 18 juni 2010 organiseert de gemeentelijke sportdienst weer de alom bekende Brechtse Stratenloop. We proberen dit jaar nog meer deelnemers op de been te krijgen dan vorig jaar! Dat wil zeggen: meer dan 1200 deelnemers!!!
De kinderen kunnen laten zien dat zij net zo goed kunnen lopen als volwassenen. Ze kunnen hun talent bewijzen en alle supporters trots maken tijdens de kinderloop. De kinderloop gaat van start om 18u45.
De volwassenen kunnen kiezen tussen drie afstanden: 3.3 km; 6.6 km en 9.9 km.
Het startschot van de 3,3 en 6,6 km wordt gegeven door de Schepen van Sport om stipt 19u.
De geoefende lopers die kiezen voor de langste afstand starten hun wedstrijd om 20u.
Het wordt een loop vol plezier!! En onthoudt: deelnemen is belangrijker dan winnen!!!
Voor wie? Jong en oud, iedereen is welkom!
Wanneer? Vrijdag 18 juni 2010
     18u45: kinderloop (-12j)
     19u: 3,3 en 6,6 km
     20u: 9,9 km
Waar? Gemeentepark van Brecht
Kostprijs? Kinderloop: 3 euro, volwassenen 6 euro
Opgelet: Voorinschrijvers ontvangen GRATIS een uniek Running-T-shirt
Inschrijven via: http://www.sportiefbrecht.be/index.php/sportactiviteiten/brechtse-stratenloop
Bron: http://www.sportiefbrecht.be

 


15-06-2010, 15:11 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

14-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rommelmarkt en open deurdag op KKI Clara Fey op 20 juni
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op zondag 20 juni 2010 vindt tijdens onze opendeurdag de jaarlijkse grote rommelmarkt plaats, ten voordele van de kinderboerderij, op de voetbalterreinen van het O.C. Clara Fey campus Kristus-Koning te Sint-Job-in-‘t-Goor. Deze loopt van 10.00u. tot 17.00u.

De prijs bedraagt € 3,00  de lopende meter en de betaling gebeurt ter plaatse.Opstellen van de standen kan vanaf 08.30u. (niet vroeger). 


Bron: http://www.clarafey.be

14-06-2010, 20:34 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkeursstemmen in Brecht van de lijsttrekkers

Kamer:

ANNEMANS Gerolf 3.121

TURTELBOOM Annemie 1.769

VERVOTTE Inge 5.471

JAMBON Jan 4.331

ALMACI Meyrem 844

GENNEZ Caroline 1.843

Senaat:

DEWINTER Filip 4.476

DE CROO Alexander 3.107

VANDE LANOTTE Johan 1.648

THYSSEN Marianne 4.867

DE WEVER Bart 14.447

PIRYNS Freya 790

14-06-2010, 16:04 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

13-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen 2010 Brecht : Uitslag
Kamer : 100 % geteld                                  Senaat : 100 % geteld
NVA :           34,0                                         38,0
CD&V :        19,3                                         17,4
Vl.Bel:           16,1                                         15,4
Open VLD    10,5                                          9,9
SPA              10,5                                         10,4
Groen             5,7                                           5,4
LDD               2,3                                           2,2
PvdA              1,3                                           1,1
LSP                0,2                                           0,2
Ongeldig:        5 %                                          5 %
                                                      CAP         0,1
Bron: http://verkiezingen.hln.be/

13-06-2010, 22:32 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen wateroverlast meer in Sint-Lenaarts
Klik op de afbeelding om de link te volgen Met de aanleg van een winterbedding en het installeren van een vuilrooster moet de wateroverlast aan de Luycksebeek in Sint-Lenaarts tot het verleden behoren.

Er zijn geregeld waterproblemen in Sint-Lenaarts langs de Luyckvoortsebeek. Hoogtepunt was de overstroming op 6februari 2008, waarbij een groot gebied tussen de Wabbeslaan, Simon Goossenslaan, Fruithoflaan, Hoogstraatsebaan en Desmedtlaan onder water liep. Toen besliste het schepencollege om dit probleem op te lossen.

‘Er worden twee ingrijpende maatregelen getroffen. De eerste is de ontwikkeling van een winterbedding. Daardoor vergroot de buffercapaciteit van de Luyckvoortsebeek aanzienlijk. Aan een kant van de oever kwam een drasberm, waar zich een moerasvegetatie kan ontwikkelen. Door de zwak hellende oever kunnen dieren er ook eenvoudig in en uit het water', zegt schepen van Openbare Werken Peter Schrijvers (OpenVLD).

‘Een tweede maatregel is een aanpassing van het vuilrooster, stroomafwaarts het project. Een van de oorzaken van de overstroming was de ophoping van afval voor het bestaande vuilrooster. Ook liet dit rooster te grote stukken puin door, die verderop de buizen blokkeerden. De oplossing hiervoor is een aangepaste constructie die de doorstroming van regenwater moet garanderen. Daardoor wordt bij hoog water het afval bovenop dit looprooster afgezet, terwijl de instroming gegarandeerd blijft.'

13-06-2010, 10:55 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk terug een Postpunt in St-Job (begin augustus)
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Post heeft nu beslist om een PostPunt toe te kennen aan Huis Bijl, Brugstraat 108. Het nieuwe PostPunt zal operationeel zijn binnen een 2-tal maanden (rond begin augustus).

Terwijl kunnen inwoners van Sint-Job-in-'t-Goor kunnen voor hun dagelijkse postverrichtingen terecht in het Postkantoor van Brecht (Gemeenteplaats 16) of in PostPunt Delhaize (Heiken 36, Sint-Lenaarts).
Bron:: http:// www.brecht.be

13-06-2010, 10:43 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De merel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij de opmaak van het masterplan voor domein De Merel mogen de inwoners hun zegje doen. Daarvoor werd een enquête uitgewerkt.

De bevraging wordt gepubliceerd in de eerstvolgende editie van het gemeentelijk infoblad. Inwoners die niet over internet beschikken, kunnen dus ook deelnemen. Voor de scholen en de sportverenigingen wordt voorzien in een specifieke bevraging. Deelnemen kan tot begin augustus.

Via internet vanaf begin juli surf naar: http://www.brecht.be/


Wensen

'De informatie die we aangereikt krijgen zal grondig onderzocht worden. We willen rekening houden met de wensen van de bevolking. Het is immers de bedoeling dat de scenario’s voor de mogelijke inrichting van het domein tot stand komen op basis van het behoefteonderzoek. Wat niet wegneemt dat we keuzes zullen moeten maken. De eerste inrichtingsschetsen moeten er zijn dit najaar. Hiervoor doet het gemeentebestuur beroep op het studiebureel Grontmij,' meldt schepen Daan De Veuster (CD&V).
Voor de scholen en de sportverenigingen : DOE MEE EN MAAK UW WENSEN BEKEND !!!

13-06-2010, 00:26 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

12-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Job zomert op 28 augustus 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen Programma:
-vrijdag 27/08/10 om 20u: comedy met Henk Rijckaert, Joost Van Hyfte en William Boeva.
 Tickets kan je  bestellen aan 10€.st. via de website.  Aan de inkom kosten ze 12€/
-zaterdag 28/08/10 vanaf 14u: pIE p. KLEIN, Howlin' Bill, De Fanfaar, Antwerp Gypsy-Ska Orkestra
 GRATIS toegang
-Springkastelen, grime, een reuze-zandbak en nog verschillende andere activiteiten.En wanneer de
 avond valt is er een fantastisch vuurspektakel
Website : http://www.sintjobzomert.be/

12-06-2010, 23:50 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht wordt belangrijke stopplaats voor HST-treinen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Inge Vervotte (CD&V), minister van Overheidsbedrijven, zei ter gelegenheid van de inhuldiging dat de koetunnel oud en nieuw verenigt. 'Het station Noorderkempen wordt de draaischijf voor de mobiliteit in de Noorderkempen. Met deze tunnel, de aangelegde wegen en de afspraken met De Lijn voor busvervoer vanuit de hele regio naar het station kan het station vlot bereikt worden en wordt de E19 ontlast.'

De minister zei ook dat in 2013 acht hogesnelheidstreinen per dag tussen Brussel en Den Haag zullen rijden en dat Brecht een belangrijke stopplaats wordt van deze treinen. Ook start men begin 2011 met de aanleg van de ring. Fase drie tussen Veldstraat en Lessiusstraat wordt voorbereid. De ACW-ACV werkgroep 'Regio Noord in Verkeering' peilde bij vijfhonderd treinreizigers naar hun ervaringen met het station Noorderkempen en de lijn naar Antwerpen-Centraal. Ze hielden een actie voor een betere reizigersservice en treinen naar Brussel en Breda.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/

12-06-2010, 23:50 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

11-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewoner opgepakt na inval van politie
Klik op de afbeelding om de link te volgen De federale gerechtelijke politie ging dinsdag in alle vroegte over tot een huiszoeking en een arrestatie in een woning in Brecht.

De politie viel dinsdag om 6u binnen in de woning in de Karel Madoudreef 4 in Brecht. Daarbij sneuvelde de glazen voordeur. De bewoner werd onmiddellijk in de boeien geslagen en meegenomen.

Turkse origine

Volgens een van de speurders zou de man een hele tijd moeten vastzitten. De gearresteerde is een vijftiger van Turkse origine, die in een café in Merksem werkt. Volgens de buren was hij zelden thuis.

De inval van de woning zou wel deel uitmaken van een grote actie in binnen- en buitenland tegen de georganiseerde misdaad. Gelijktijdig met de inval in Brecht gebeurde elders in de provincie nog een tiental huiszoekingen.

Bron : http://www.gva.be/

11-06-2010, 13:20 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

09-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening koetunnel op 11 juni door Hilde Crevits
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Het is een vaste praktijk dat een gemeentebestuur de toegangswegen, parking en fietsenstallingen van de Belgische Spoorwegen overneemt als ze een tijdje in gebruik zijn. "We kunnen er nu zelf voor zorgen dat de stationsbuurt mooi oogt", legt burgemeester Luc Aerts (CD&V) uit. "Voorheen waren we totaal afhankelijk van de NMBS. Voor het onderhoud van de stationsomgeving wordt wel geen extra personeel aangeworven."
Ook de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel wordt overgedragen aan de gemeente. De inhuldiging vindt vrijdag 11 juni plaats in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V).
Bron : http://www.hildecrevits.be/

09-06-2010, 23:50 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

08-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parking gemeentehuis Brecht moeilijk bereikbaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen
In kader van de werken aan de Gemeenteplaats is de parking van het gemeentehuis niet bereikbaar via de Mudaeusstraat. Je kan de parking wel oprijden langs de tijdelijke inrit aan de Remise (Muziekschool). De grote poort staat open maar mag enkel als inrit gebruikt worden.

Ter hoogte van het gemeentehuis is een voorlopige uitrit voorzien (die alleen gebruikt mag worden als uitrit). Deze voorlopige in- en uitrit zijn gesignaleerd met de nodige verkeers- en signalisatieborden. Gelieve te parkeren op de parking en niet rond het gemeentehuis.
Deze regeling zal vermoedelijk van toepassing blijven tot 18 juni 2010.
Bron : http://www.brecht.be

08-06-2010, 16:49 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

07-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma van Gemeenschapscentrum Jan vander Noot
Klik op de afbeelding om de link te volgen
BRECHT - Gemeenschapscentrum Jan vander Noot heeft haar nieuwe programma voor het seizoen 2010-2011 bekendgemaakt. Een fraaie brochure bundelt het allemaal. Je kan de brochure opvragen bij de cultuurdienst van de gemeente Brecht.

Onder andere Wouter Deprez, Stash, De Schedelgeboorten, Jens & Jean Blaute, Lazarus en Jef Demedts zullen het komende seizoen op de planken staan. Er zijn ook heel wat theater- en filmvoorstellingen voor kinderen en hun familie. Naast het theateraanbod zijn er nog andere activiteiten zoals een cursus jazz, dansworkshops en culturele uitstappen gepland.

Ticketverkoop

De ticketverkoop startte op 1 juni 2010 voor abonnementen. Vanaf 14 juni kunnen ook losse tickets besteld worden bij GC Brecht, Mudaeusstraat 9, 03-660.28.32.

Bron : http://www.nieuws.be/

07-06-2010, 18:40 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hoogspanningslijn niet voor morgen
Klik op de afbeelding om de link te volgen In Brecht gaat het gerucht dat er in de nabije toekomst een nieuwe hoogspanningslijn zou komen die de gemeente van west naar oost zou doorsnijden ter hoogte van Overbroek. De lijn zou de opgewekte stroom van de nog te plaatsen windmolens moeten afvoeren. Navraag bij hoogspanningslijnbeheerder Elia leert echter dat dat verhaal niet klopt.

"We bestuderen inderdaad de aanleg van een nieuwe lijn van Brecht langs de E19 richting Nederlandse grens", zegt woordvoerster Lise Mulpas van Elia. "Maar dat is in functie van de nog niet vaststaande komst van nieuwe bedrijven in de buurt van het station Noorderkempen. Als die bedrijven er komen, en zover zijn we dus nog lang niet, moeten wij ze natuurlijk van stroom kunnen voorzien. Daarvoor zou vanaf 2014 een nieuwe lijn kunnen aangelegd worden langs de E19. Dat plan heeft niets te maken met de nog te bouwen windturbines. Die zullen hun stroom leveren aan het bestaande net, dat daarvoor zwaar genoeg is. De nieuwe hoogspanningslijn komt ook niet in conflict met de turbines, we respecteren de vereiste afstand tussen beide."
Bron : http://www.gva.be

07-06-2010, 18:37 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

05-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen 13/06/10
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Je kan een volmacht geven als je:

  • door ziekte of handicap niet naar het stembureau kan komen (bewijzen via een doktersattest);
  • om beroeps- of dienstredenen niet naar het stembureau kan komen (attest van de werkgever, of van de militaire of burgerlijke overheid voorleggen);
  • schipper, marktkramer of kermisreiziger bent (attest van de burgemeester, aan te vragen op de dienst bevolking);
  • door een rechterlijke maatregel van je vrijheid beroofd bent (attest van de directie van de instelling waar je verblijft);
  • omwille van je geloofsovertuiging  (attest van de religieuze overheid);
  • studenten die om studieredenen niet naar het stembureau kunnen gaan (attest van de onderwijsinstelling);
  • op reis bent in het buitenland: op vertoon van een bewijsstuk (vliegtuigticket, hotelvoucher, …) op de dienst bevolking van het gemeentehuis kan je een 'attest van volmachtgeving bij verblijf in het buitenland' bekomen. Met dit attest, gevoegd bij het volmachtformulier, kan je volmacht geven.

Het volmachtformulier, ingevuld en ondertekend door de volmachtgever en de volmachtkrijger, wordt door de volmachtkrijger afgegeven samen met één van bovenvermelde attesten in het stembureau waar de volmachtgever zou moeten gaan stemmen. 

Afwezigen

Indien je zelf niet kan gaan stemmen en je kan geen volmacht geven, dan kan je:

  • ofwel je oproepingskaart met een bewijsstuk van je reden van afwezigheid laten afgeven op je stembureau;
  • ofwel je oproepingskaart met een bewijsstuk van je afwezigheid komen afgeven op het gemeentehuis – dienst bevolking, uiterlijk op de donderdag voor de verkiezingen.
Voor formulieren: http://www.verkiezingen.fgov.be/index.php?id=1657&L=1

Bron: http://www.brecht.be


05-06-2010, 23:49 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatief met tuinafval
Klik op de afbeelding om de link te volgen Biologische moestuin

Velt-opentuinen en juni compostmaand, zondag 6 juni 10 van 18 uur in de gemeentelijke biologische moes- en kringlooptuin, Mudaeusstraat.In deze educatieve biologische moestuin van 500 m² wordt een zeer ruim assortiment aan gekende en minder gekende groenten geteeld, in de ruime serres worden 20 soorten tomaten geteeld. In het voorjaar werd een nieuwe keukenkruidentuin aangelegd. Het totale assortiment aan groenten en kruiden omvat ruim 150 verschillende variëteiten.

Thuiscomposteren

De tuin heeft ook een degelijk uitgebouwde demoplaats thuiscomposteren met zowel compostvaten als –bakken. De geïntegreerde kringlooptuin toont hoe allerhande plantaardig materiaal afkomstig uit de tuin op een eenvoudige en decoratieve manier kan hergebruiken. Een ervaren Velt-lesgever - compostmeester geeft rondleidingen telkens beginnende op het uur.

 Bron : http://www.nieuwsblad.be

05-06-2010, 23:01 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

03-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PERSMEDEDELING - VOOR WIE HET AANBELANGT
Klik op de afbeelding om de link te volgen Lions Club Antwerpen Voorkempen heeft de plicht u te melden dat de 6de editie 4 X 4 FESTIVAL dat zou doorgaan op zondag 6 juni 2010 wordt afgelast.

Dit wegens een onverwacht kortgeding aangespannen tegen de activiteiten op Kraaienhorst Brecht (Sint Lenaarts).

Lions club Antwerpen Voorkempen had met de inrichting van dit Festival alleen voor ogen om fondsen bij elkaar te brengen voor haar goede doelen.
Zij wenst de firma Steenbakkerij Floren die de terreinen ter beschikking stelt, alle vrijwilligers, deelnemers, sponsors, leveranciers en de leden van haar
vereniging te danken voor de steun. Alle reeds gestorte bedragen worden integraal terugbetaald.

Meer informatie kan u later vinden in de pers en op deze website:
Bron: http://www.vlaanderen4x4.be/forum/viewtopic.php?p=58855

03-06-2010, 19:57 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbrekers voetbalkantine keren terug
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondagnacht is ingebroken in de kantine van voetbalclub KFC Sint-Job aan de Sportveldlaan in Brecht. Dinsdag zijn de inbrekers teruggekeerd.

Clubvoorzitter Marcel Braspennincx heeft er stilaan zijn buik van vol. "Zondag hebben ze drie sloten geforceerd om binnen te geraken. Ze hebben niets gestolen, maar de schade aan de sloten bedroeg wel 500 euro. Dinsdag hetzelfde liedje: geen buit, maar voor ons wel 200 euro schade."

De voorzitter van de tweedeprovincialer drukt er op dat inbreken zinloos is, want er zijn nooit geld of waardevolle goederen aanwezig. "Zelfs geen bier of sterke drank, want sinds vroegere inbraken heeft de club maatregelen genomen." De politie van de zone Voorkempen kwam ter plaatse en onderzoekt de zaak.
Bron: http;//www.gva.be

03-06-2010, 19:35 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstacademie IKO Brecht bestaat 10 jaar

IKO, de academie voor beeldende kunst in Brecht, bestaat tien jaar. Tien jaar geleden beslisten het gemeentebestuur en de hoofdschool van IKO uit Hoogstraten een afdeling op te richten in Brecht. In 2002 nam de academie intrek in de prachtig gerenoveerde ateliers van het oude Klooster in Brecht. Ondertussen is IKO Brecht de plaats voor kinderkunsten met een volwaardige kinder- en tienerafdeling.

 

Naar aanleiding van het tienjarige bestaan maakten alle cursisten samen een groot kunstwerk. Het werk bestaat uit 20 zuilen die kunstig beschilderd werden door de leerlingen. Het werk staat opgesteld op het grasveld van de parking van gemeenschapscentrum Jan vander Noot.

 


Expositie en opendeurdagen

 

Op zaterdag 12, zondag 13 en woensdag 16 juni telkens van 14.00 tot 18.00 uur houdt het IKO opendeur. In de ateliers in de Gasthuisstraat 42 staat een fraaie tentoonstelling met werk van alle cursisten. Tijdens deze opendeurdagen kunnen kinderen en tieners zich ook inschrijven voor het volgende schooljaar.

 
  Info: Koen Bollen, cultuurconsulent, 03 660 28 35, koen.bollen@brecht.be of www.iko-brecht.be
Bron: http://www.brecht.be

03-06-2010, 18:16 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

02-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Onthoofding' Vlaams standbeeld is internationale hit
Klik op de afbeelding om de link te volgen De val van Mudaeus dateert van 23 april. 'Toen ik de werklui zag klungelen, dacht ik: dit moét fout aflopen. Ik ben meteen beginnen te filmen', zegt Ben Van Hoydonck. 'Het kleinste kind weet dat zo'n beeld uit stukken bestaat. Als je het wil verplaatsen, doe je best een stevige band om de romp.'

Nog dezelfde dag gooide Ben zijn filmpje op het internet. Intussen is het al meer dan 76.000 keer bekeken. 'Ik kreeg al meer dan driehonderd e-mails van over heel de wereld.'

Enkele Amerikaanse zenders en zelfs het productiehuis van het populaire brokkenprogramma Most Daring namen al contact op. 'Ze vroegen wat de beelden moeten kosten', zegt Ben. 'Ik heb hen mijn telefoonnummer bezorgd. Als zij van plan zijn geld te verdienen op mijn rug, kan ik beter een patent nemen bij het Copyright Office in Washington.'

Als gevolg van de tuimelpartij moest Brecht de ingebruikneming van het nieuwe plein en de viering van de 450ste verjaardag van het overlijden van Mudaeus, gepland op 5 september, uitstellen. Het beeld kan wel worden hersteld.
Link naar YouTube:   http://www.youtube.com/watch?v=l57qlJi8dp8&feature=player_embedded
Bron: http://www.nieuwsblad.be/

02-06-2010, 18:35 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINT-JOB-IN-'T-GOOR - Vanaf begin september heeft St-Job opnieuw een postpunt.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nadat enige tijd geleden het postpunt in de gemeente gesloten werd, dienden inwoners uit te wijken naar de kantoren van Brecht, Schilde of St-Antonius. Het nieuwe St-Jobse  postpunt komt in de krantenwinkel Lucie Byl, op de hoek van de Brugstraat en de Braakstraat.
Bron: http://www.zoe.fm/

02-06-2010, 14:28 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Archief per maand
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!