BRECHT
Laat je vrienden meekijken naar de blog. Stuur de link door !!



Nieuwsflitsen van St-Job-in-'t-Goor
28-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministerie geeft subsidie voor herstel zandwegen Brechtse Heide.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Onroerend Erfgoed, investeert ruim 88.000 euro in projecten van landschapszorg. Specifiek gaat het om verschillende onderhoudspremies, landschapspremies en een subsidie voor de opmaak van een landschapsbeheersplan.

Van dat bedrag wordt geld uitgetrokken voor de herstelling van de zandwegen Grote Vraagstraat en Korhoendreef in de “Brechtse Heide”, op het grondgebied van Brecht en Malle. Voor het uitvoeren van die werken kan de gemeente Brecht rekenen op een premie van 38.000 euro.

Bron: http://www.zoe.fm/

28-02-2011, 16:58 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef jouw mening over de dienstverlening gemeente Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Klantvriendelijkheid, duidelijke en verstaanbare informatie,… Het zijn begrippen die raken aan een kwalitatieve dienstverlening. Om deze kwaliteit onder de loep te nemen en indien nodig te verbeteren, wil het gemeentebestuur graag peilen naar de mening van de burger. Het is immers belangrijk dat jij, als burger van onze gemeente, als een klant behandeld wordt en tevreden bent over de dienstverlening die je kreeg.
De vragenlijst kan je vinden op dit adres:
http://www.brecht.be/eLoket/Enqu%C3%AAtegemeentelijkedienstverlening/tabid/1248/language/nl-NL/Default.aspx

Bron: http://www.brecht.be

28-02-2011, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

27-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotoreportage Haïti: 1 jaar na de aardbeving
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Rode Kruis Vlaanderen, afdeling Sint-Job-in-‘t-Goor, organiseert op ZATERDAG, 5 MAART 2011 om 19.30u in het Ontmoetingscentrum Den Bijenkorf, Lochtenbergplein 3 te Sint-Job-in-‘t-Goor een indrukwekkende en aangrijpende fotoreportage over HAITI.

De fotoreportage werd opgemaakt door WIM PINET, Rode Kruisvrijwilliger actief in de Provinciale Hulp Eenheid en Snel Interventie Team die werken onder het medisch luik van rampenbestrijding.  Wim zal zelf de fotoreportage toelichten.

De reportage geeft u de kans om vanuit de eerste hand te ontdekken wat er zoal met de opgehaalde giften effectief op het veld gebeurt en het is ook een unieke kans om de Rode Kruis vrijwilligers in actie te zien.

Wim is 2 keer op missie geweest naar Haïti: de eerste maal meteen na de ramp, samen met het team van dr. Luc  Beaucourt; een tweede maal drie maanden later waar Wim in opdracht werkte voor het Duitse Rode Kruis dat ter plaatse een veldhospitaal heeft opgericht, de enige medische post voor een kwart miljoen mensen uit de streek.

Tijdens deze missies heeft Wim de mogelijkheid gehad om een reportage te maken. 

Deel I gaat over de eerste 14 dagen: veel medisch maar ook beelden uit de stad.

Deel II gaat specifiek over het Rode Kruis veldhospitaal, 3 maanden later.

Het is eenieder duidelijk dat hier nog veel hulp dient geboden te worden zowel op gebied van basisgezondheid, hulpgoederen, watervoorziening, onderdak …  Momenteel is het Rode Kruis gestart met de bouw van tijdelijke, stevige houten huizen; dit moet de slachtoffers van de aardbeving de kans geven om het regen- en orkaanseizoen door te komen.

Bron: http://sint-job-in-t-goor.rodekruis.be/eCache/RED/65/148.html

27-02-2011, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

25-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Red de Voorkempen wil liever nieuwe knotwilgen dan huidige kale bomen
Klik op de afbeelding om de link te volgen De vzw Red de Voorkempen protesteert tegen de wijze waarop de bomen langs de Kempense Vaart in Sint-Job worden gerooid en wil een beheersplan.De vzw pleit voor het behoud van de hoogstammige bomen waar mogelijk, en wil knoteiken en knotwilgen waar de oorspronkelijke bomen gerooid worden.
De vzw is ook niet akkoord met het verwijderen van alle onderbegroeiing. 'Wat heeft die maatregel met de hoogspanningslijnen te maken? Onderbegroeiing is belangrijk voor de biodiversiteit. Het aantal bomen dat gekapt wordt, is niet gelijk met het aantal dat heraangeplant wordt.'
(Lees ook artikel van 14/02/11 op dit blog: Elke negen meter een boom weg langs kanaal)
Bron: http://www.nieuwsblad.be

25-02-2011, 22:12 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor- en Noorderkempen route is 100 kilometer lang
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondek onze regio met de wagen - 100km
De Voor- en Noorderkempenroute doorkruist het noordwestelijk deel van de provincie. Er is een leuke brochure met tal van tips. Het traject linkt de voornaamste bezienswaardigheden in de gemeenten Schilde, Brasschaat, Kalmthout, Essen, Wuustwezel, Brecht, Zoersel en Malle. De brochure kost 1,75 euro.
Deze brochure en vele anderen kan je online bestellen op volgend adres:
http://www.voorkempen.be/index.php?page=shop.browse&option=com_virtuemart&Itemid=1&vmcchk=1
Bron: http://www.voorkempen.be

25-02-2011, 22:02 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

23-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brechtenaar wordt hulpbisschop voor het vicariaat Brussel.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Monseigneur Jean Kockerols (52 jaar), deken van Brussel-Zuid en directeur van het ‘Centre d’Etudes pastorales’, wordt titelvoerend bisschop van Ieper en hulpbisschop voor het vicariaat Brussel. Hij werd op 13 augustus 1958 geboren te Brecht (Bisdom Antwerpen). Voor zijn wijding werkte hij als jurist bij de Belgische Scheepvaartmaatschappij (CMB) en was hij vrijwilliger in de Arkgemeenschappen van Jean Vanier. In 1993 werd hij in de kathedraal van Brussel tot priester gewijd. Mgr. Jean Kockerols behaalde een licentie in de rechten en het maritiem recht en later een doctoraat in theologie aan de Gregoriaanse Universiteit in Rome. Van 1995 tot 2006 was hij achtereenvolgens onderpastoor in Etterbeek en daarna pastoor in Sint-Pieters-Woluwe en verschillende parochies in Ukkel. In 2001 stichtte hij het ‘Centre d’études pastorales’ te Brussel, waar hij van bij aanvang tevens directeur werd. Hij was bovendien directielid van het Diocesaan Seminarie (Limelette en Brussel) en docent aan het ‘Institut d’Etudes Théologiques’ (te Brussel). Op 1 januari 2007 werd hij deken van Brussel-Zuid.
CV: http://www.kerknet.be/admin/files/assets/documenten/CV_-_Mgr_Jean_KOCKEROLS__NL_.pdf
Bron: http://www.kerknet.be/actua/nieuws_detail.php?nieuwsID=97897

23-02-2011, 14:36 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

22-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde Comedy-avond met Raf Coppens
Klik op de afbeelding om de link te volgen In sportzaal Maria Middelares wordt er op 26 februari keihard gelachen met de moppen van raskomiek Raf Coppens. Het evenement zal de comedy-liefhebbers bekoren, zoveel is duidelijk. Tickets kun je nu reeds bestellen aan € 9 of zelfs maar € 6 voor leden van KWB.
info: http://www.kwbsintjob.be/index.php?option=com_content&view=article&id=79:derde-comedy-avond-met-raf-coppens&catid=3:newsflash
http://www.kwbsintjob.be/

22-02-2011, 17:18 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

21-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW informeert over serviceflats
In de dienstencentra geeft het 0CMW informatie over de serviceflats in Sint-Job-in-'t-Goor. Vanaf 1 maart 2011 tot en met 31 mei 2011 kunnen personen, ouder dan 65 jaar, zich komen inschrijven voor de serviceflats van Sint-Job in dienstencentrum De Lindeboom.  Om de laatste informatie mee te geven omtrent de serviceflats zijn de geïnteresseerden, samen met hun familie, welkom op donderdag 24 februari om 20 uur in het dienstencentrum De Lindeboom in Sint-Job. Op maandag 28 februari om 14 uur vindt hetzelfde informatiemoment plaats in dienstencentrum Het Sluisken in Brecht.
Bron: http://www.nieuwsblad.be

21-02-2011, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

19-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.H.Man Jobkerk wordt 500 jaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen De H.man Jobkerk dateert van 1511 en bestaat dus 500 jaar. Tijdens het feestjaar zijn er verschillende vieringen. Het feestjaar start op 20 februari met een hoogmis om 10.30 door bisschop Johan Bonny. Daarna volgt een receptie in de zaal van Clara Fey naast de kerk. Op 4 maart is er een concert, op 22 maart een voordracht over de feesten, op 27 mei een voordracht over pater Damiaan, op 10-12 september een expo over de geschiedenis van de kerk en een dorpsfeest op 1-2 oktober.
http://www.gva.be

19-02-2011, 14:20 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

18-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervuilde stookolie gedumpt op Kraaienhorst in Brecht.
Klik op de afbeelding om de link te volgen De brandweer van Brecht werd opgeroepen omwille van een vervuiling op Kraaienhorst. Er werd in het gebied zo'n 200 liter vervuilde stookolie gedumpt.

Het waren voorbijgangers die de vervuiling opmerkten. De pompiers van Brecht slaagden erin om de olie te helpen indammen. Daarop kwam de civiele bescherming de stookolie opruimen. De politie Voorkempen heeft een onderzoek geopend.

Bron: http://www.zoe.fm

18-02-2011, 23:33 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Markten en kermissen 2011
Brecht-Centrum                        
Pasenkermis zondag 24 en maandag 25 april 2011
jaarmarkt maandag 25 april 2011
Dorpskermis zondag 19 en maandag 20 juni 2011
avondmarkt vrijdag 17 juni 2011 
Overbroekkermis zondag 18 en maandag 19 september 2011 
Biestkermis zondag 16 en maandag 17 oktober 2011 
Sint-Lenaarts  
Pinksterkermis zondag 12 en maandag 13 juni 2011
jaarmarkt en processie maandag 13 juni 2011 
Sint-Jacobkermis zondag 31 juli 2011 en maandag 1 augustus 2011
avondmarkt vrijdag 29 juli 2011
Veerlekermis zondag 11 september 2011
Boerkenskermis zondag 2 oktober 2011
Wekelijkse markt donderdag van 8.00 tot 12.30 uur
Sint-Job-in-'t-Goor  
Sint-Jobkermis zondag 15 en maandag 16 mei 2011
jaarmarkt zondag 15 mei 2011
Braderij
zondag 11 september 2011 van 11 tot 18 uur
Wekelijkse markt woensdag van 13.30 tot 17.00 uur
Bron: http://www.brecht.be


18-02-2011, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

17-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is je fiets verloren of gestolen?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Misschien werd hij al teruggevonden. Neem daarom snel een kijkje op de gevondenfietsensite. In onze databank vind je immers een overzicht van fietsen die werden teruggevonden in de provincies Antwerpen en Limburg en in verschillende andere gemeenten. Via een eenvoudige zoekactie kun je nagaan of jouw fiets er ook tussen zit. Vaak wordt je fiets teruggevonden in de buurt van waar je hem verloor. Daarom is de website geografisch ingedeeld in de provincies Antwerpen, Limburg, en de resterende deelnemende gemeenten.
Zet deze site in je favorieten:    http://www.gevondenfietsen.be/
Bron:http://www.gevondenfietsen.be/

17-02-2011, 21:37 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brechtse Heide krijgt grondige onderhoudsbeurt
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De komende twee jaar zal er 348.000 euro geïnvesteerd worden in de Brechtse Heide, een beschermd bos- en landbouwlandschap van meer dan 1.700 hectare. Het geld is afkomstig van verschillende partners die het gebied in zijn oorspronkelijke staat willen helpen herstellen, verklaart de provincie Antwerpen.


De Brechtse Heide bestaat uit een landbouwgebied omzoomd door bossen en honderden vennen. Het is een beschermd gebied maar omdat er weinig onderhoud aan gebeurt, dreigen bijvoorbeeld de vennen dicht te slibben en de zandwegen te verdwijnen.

Lokale overheden trokken aan de alarmbel en vonden gehoor bij Boerenbond, de Vlaamse overheid en niet in het minst Europa. Het Europees fonds voor plattelandsontwikkeling subsidieert het gloednieuwe project immers voor 150.000 euro. Zo zal er de komende twee jaar alles samen 348.000 euro geïnvesteerd worden in de Brechtse Heide.

Dat geld is vooral bedoeld om kleinere deelprojecten te stimuleren en eigenaars van gronden in het gebied aan te moedigen hun steentje bij te dragen. Landbouwers kunnen zo subsidies krijgen indien ze hun bermen ongemaaid laten, zodat de voor de streek karakteristieke heidevogels er een schuilplaats in kunnen vinden.

Maandag 21 februari wordt in Brecht het startschot voor het project gegeven. Er zal een toelichting worden gegeven over hoe het tot stand kwam en er wordt een nieuwswand over het gebied onthuld die de komende jaren als verplaatsbare tentoonstelling zal dienen in de omliggende gemeenten.

Bron: http://vilt.be/

17-02-2011, 20:30 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dieven hebben op St-Jobse BMW's gemunt.
Klik op de afbeelding om de link te volgen In St-Job waren deze week autodieven aan het werk. Er werd begin deze week ingebroken in twee voertuigen.

Het gaat telkens om wagens van het merk BMW. In de Kerkhofstraat werd bij een BMW 530 de ruit ingeslagen. Uit het voertuig werd de volledige middenconsole ontvreemd. In de Schorpioenlaan speelden dezelfde feiten. Daar ging het om een BMW 520.

Bron: http://www.zoe.fm

Reactie:

Het blijkt een plaag te zijn, in verschillende BMW's in de regio is al ingebroken en worden de orginele navigatie en radio uit de wagen gestolen.

19-02-2011 om 11:45 geschreven door eugene


17-02-2011, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (1)

14-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken aan nutsleidingen in Brugstraat
Klik op de afbeelding om de link te volgen Eandis, Pidpa, Integan en Belgacom werken vanaf 14 februari 2011 samen aan de nutsleidingen in de Brugstraat. De werken starten aan de oneven kant van de Brugstraat, daarna wordt er aan de even kant gewerkt. Voor de duur van de werken zal eenrichtingsverkeer ingevoerd worden met toegelaten richting komende van de Kerklei in de reichting van de brug Sas 4. In tegenovergestelde richting zal het verkeer omgeleid worden via de brug van Sas 4 richting Vaartlaan, Handbooglaan, Holleweg, Hogeweg, Zandstraat, Kattenhoflaan.

Tijdens de werken wordt in de Vaartlaan, het eerste gedeelte en aan de brug Sas 5 en in de Handbooglaan eenrichtingsverkeer ingevoerd richitng van de Holleweg.
http://www.brecht.be

14-02-2011, 20:02 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke negen meter een boom weg langs kanaal
Klik op de afbeelding om de link te volgen Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, wil later dit jaar 462 eiken, berken en platanen langs het fietspad aan de noordzijde van het kanaal laten rooien en vervangen door 398 knoteiken. Die zouden regelmatig teruggesnoeid worden tot de veilige hoogte van vier meter. Ze krijgen een jute jasje om zonnebrand door reflectie op het water te voorkomen.

De huidige bomen kunnen volgens Elia een potentieel gevaar vormen voor de hoogspanningsleiding die langs het kanaal loopt, vanaf de Botermelkbaan in Schoten tot de Handelslei in Sint-Job.

Ook de lagere begroeiing naast het kanaal, van braambessen, brem, hazelaar, rododendron en dergelijke, moet verdwijnen. In het lastenboek voor de aannemer staat letterlijk: "alle beplanting dient volledig gerooid te worden en wordt nadien grasland."

Het plan ligt ter inzage in de gemeentehuizen van Brecht en Schoten. Tot 21 februari kunnen omwonenden er bezwaar tegen indienen.
Bron: http://www.gva.be/

14-02-2011, 17:57 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

12-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agenten patrouilleren met paarden
Klik op de afbeelding om de link te volgen De politie in zone Voorkempen krijgt versterking met patrouilles te paard om de inbrakenplaag in woningen te bestrijden. In januari telde men in Brecht, Malle, Schilde en Zoersel  52 inbraken. De cavalerie van de federale politie in Brussel bezoeken zones die gevoelig liggen voor inbraken.
Bron: http://www.nieuwsblad.be

12-02-2011, 14:52 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

11-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Structurele wegenwerken op E19 in Brecht.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op vrijdag 13 mei voert het Agentschap Wegen en Verkeer structurele werken uit aan de E19. Het wegdek tussen Brecht en St-Job zal er vernieuwd worden in de richting van Antwerpen.

Het Agentschap geeft nu al een waarschuwing af dat de werken grote verkeersproblemen met zich zullen meebrengen. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, zal er de klok rond gewerkt worden. De wegenwerken duren tot en met zondag 29 mei. 

Bron:http://www.zoe.fm

11-02-2011, 23:35 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie wil mobiliteitsknoop in Noorderkempen mee ontwarren
Klik op de afbeelding om de link te volgen Tegen 2022 komen er in de Noorderkempen 15.000 huizen en appartementen bij. Dat berekende de provincie. Ook economisch wordt groei verwacht. Veertien gemeenten uit de Noorderkempen klopten bijgevolg aan bij de provincie met de vraag om de verkeersproblemen in de regio mee te helpen oplossen.

Tien jaar vooruitblikkend, ziet een provinciale studie het aantal wooneenheden in de Noorderkempen met 15.000 groeien. Tel daar 182 hectaren industriegebied bij die worden ontwikkeld en u hoeft geen verkeersdeskundige te zijn om te beseffen dat het dichte wegennet in de regio nog meer sluipverkeer krijgt te slikken en dat de dorpskernen nog meer belast worden.

Overkoepelend

Tijd voor het overschouwen van het slagveld, vindt de provincie. “Naast de verwachte socio-economische groei, staan er ook heel wat ingrepen gepland die een grote impact hebben op de mobiliteit en de leefbaarheid van die regio. Je mag geen steen verleggen in de ene gemeente, of dat heeft een effect op de naburige gemeente(n)”, zegt bestendig afgevaardigde van de provincie Inga Verhaert (sp.a). “Daarom brengt de provincie alle bestaande plannen, visies en blinde vlekken in het hele mobiliteits- en leefbaarheidsvraagstuk tegen juni 2012 in kaart.”

Dorpskernen

Bovenop komt er een kwaliteitsonderzoek naar de leefbaarheid in de veertien gemeenten. “Het einddoel is om de verkeersleefbaarheid van steden en dorpskernen te verbeteren. Daarvoor moet iedereen constructief samenwerken en water bij de wijn doen”, meent Verhaert. In de werkgroepen die de studie begeleiden, zitten ook medewerkers van de kabinetten van de ministers Crevits, Muyters en Schauvliege.

Bron: http://www.gva.be

11-02-2011, 19:07 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

10-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winnaar Kampioenenviering

Op zaterdag 5 februari vond in de gemeentelijke sporthal De Ring te Brecht de huldiging van de sportkampioenen plaats. Dit jaarlijks gebeuren is voor de gemeente de gelegenheid bij uitstek om de talrijke sportieve prestaties van het afgelopen jaar extra in de kijker te zetten.

 

2010 was weer heel succesvol! Liefst 17 individuele kampioenen en 5 kampioenenploegen werden gevierd voor hun prachtige prestaties. Bij deze nogmaals een welgemeende proficiat aan alle gehuldigden!

 

Volgende personen en/of ploegen werden regionaal, provinciaal, landelijk, Belgisch, Europees, wereld of Olympisch kampioen:

Bartholomeeusen Eric
Dakir Nadine
Dalving Shana
Heynderickx Lotte
Mangelschots Quinten
Mareen Axana
Rombouts Stijn
Van Bavel Lotte
Van Dyck Jan
Van Hofstraeten Michel
Van Looveren Eveline
Van Looveren Kathleen
Van Nimmen Mattias
Van Tichelt Dirk
Verschueren Kevin
Vertommen Matthijs
Vlemincx Scott

Darts Club Fitness 2001
Scholieren K Brecht SK
RAHC Dames Nationaal Ere Antwerp Hockey
Touwtrekvereniging Powerrangers
Zaalvoetbalclub Wouters-Rodania

 
Naast de huldiging der kampioenen worden de avond zelf ook een aantal titels verkozen.
Hieronder vindt u een overzicht van de genomineerden en de verkozenen:

Genomineerden Sportbelofte:
Dakir Nadine
Heynderickx Lotte
Mareen Axana
Verschueren Kevin
Vertommen Matthijs
Vlemincx Scott
Vlyminckx Sydney


Genomineerden Sportman:
Bartholomeeusen Eric
Mangelschots Quinten
Rombouts Stijn
Van Dyck Jan
Van Hofstraeten Michel
Van Nimmen Mattias
Van Tichelt Dirk


Genomineerden Sportvrouw:
Dalving Shana
Van Bavel Lotte
Van Hasselt Sarah
Van Looveren Eveline
Van Looveren Kathleen


Genomineerden Sportploeg:
Darts Club Fitness 2001
K. Brecht SK
RAHC Dames Nationaal Ere Antwerp Hockey
TTV Powerrangers
Zaalvoetbalclub Wouters-Rodania


Genomineerden Sportverdienste:
Decock Freddy
Marc Gysen


De 3-hoofdige jury werd door de sportraad samengesteld:

  • Joris Hellebaut (papa van Olympisch kampioene hoogspringen Tia Hellebaut)
  • Sven Marien (werkzaam bij BLOSO cel Topsport)
  • Valerie Van Hauwaert (werkzaam bij de Provinciale Sportdienst Antwerpen)
    Bron:http://www.sportiefbrecht.be

10-02-2011, 22:42 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

05-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vacatures gemeente Brecht
Voor verdere info:
http://www.brecht.be/BESTUURDIENSTEN/Diensten/Personeelsdienst/tabid/571/language/en-US/Default.aspx
Bron: http://www.brecht.be/

05-02-2011, 08:58 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

04-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusie in Brecht gaat dan toch niet door
Klik op de afbeelding om de link te volgen De fusie tussen vierdeklasser Sint-Lenaarts en vierdeprovincialer Brecht gaat niet door. Dat is gisteren door het bestuur van Brecht meegedeeld aan de spelers van de vierdeprovincialer. De reden voor het afblazen van de samensmelting zou het gebrek aan een draagvlak zijn.

Twee weken geleden werd door het bestuur van Brecht bekendgemaakt dat de club een akkoord had met vierdeklasser St-Lenaarts over een fusie. Die plannen stuitten op hevig protest binnen de club en er werden heel wat actie’s ondernomen. Gisteren gaven de bezielers achter de fusie, waaronder voorzitter Marcel Vrints, hun ontslag.

De overige leden van het bestuur willen nu het heft in handen nemen in samenwerking met andere mensen binnen de club.Brecht blijft dus bestaan als club. Er zij ook geen financiële problemen. “Wij zijn van mening dat de mensen die de besprekingen omtrent de fusie met St-Lenaarts gevoerd hebben, dit met de beste bedoelingen hebben gedaan”, zegt waarnemend voorzitter Marcel Van Dyck.

“Het feit dat de fusie nu afgeblazen wordt, betekent echter niet dat er niet moet nagedacht worden over de toekomst van Brecht. Qua accomodatie is er de eerste jaren zeker geen probleem.  Brecht S.K. blijft dus gewoon bestaan. Het eerste wat we nu gaan doen is met de huidige spelersgroep aftoetsen wie er volgend jaar nog wil blijven.”

Bron: http://www.gva.be

Persmededeling is terug te vinden op:

http://www.kbrechtsk.be/index.php?option=com_content&task=view&id=315&Itemid=1

04-02-2011, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Archief per maand
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!