BRECHT
Laat je vrienden meekijken naar de blog. Stuur de link door !!



Nieuwsflitsen van St-Job-in-'t-Goor
05-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vacatures gemeente Brecht
Voor verdere info:
http://www.brecht.be/BESTUURDIENSTEN/Diensten/Personeelsdienst/tabid/571/language/en-US/Default.aspx
Bron: http://www.brecht.be/

05-02-2011, 08:58 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

04-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusie in Brecht gaat dan toch niet door
Klik op de afbeelding om de link te volgen De fusie tussen vierdeklasser Sint-Lenaarts en vierdeprovincialer Brecht gaat niet door. Dat is gisteren door het bestuur van Brecht meegedeeld aan de spelers van de vierdeprovincialer. De reden voor het afblazen van de samensmelting zou het gebrek aan een draagvlak zijn.

Twee weken geleden werd door het bestuur van Brecht bekendgemaakt dat de club een akkoord had met vierdeklasser St-Lenaarts over een fusie. Die plannen stuitten op hevig protest binnen de club en er werden heel wat actie’s ondernomen. Gisteren gaven de bezielers achter de fusie, waaronder voorzitter Marcel Vrints, hun ontslag.

De overige leden van het bestuur willen nu het heft in handen nemen in samenwerking met andere mensen binnen de club.Brecht blijft dus bestaan als club. Er zij ook geen financiële problemen. “Wij zijn van mening dat de mensen die de besprekingen omtrent de fusie met St-Lenaarts gevoerd hebben, dit met de beste bedoelingen hebben gedaan”, zegt waarnemend voorzitter Marcel Van Dyck.

“Het feit dat de fusie nu afgeblazen wordt, betekent echter niet dat er niet moet nagedacht worden over de toekomst van Brecht. Qua accomodatie is er de eerste jaren zeker geen probleem.  Brecht S.K. blijft dus gewoon bestaan. Het eerste wat we nu gaan doen is met de huidige spelersgroep aftoetsen wie er volgend jaar nog wil blijven.”

Bron: http://www.gva.be

Persmededeling is terug te vinden op:

http://www.kbrechtsk.be/index.php?option=com_content&task=view&id=315&Itemid=1

04-02-2011, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

29-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woning onbewoonbaar na uitslaande brand in Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan Heihoefke in Brecht heeft een uitslaande brand vrijdagvoormiddag heel wat schade aangericht aan een woning. Er vielen geen gewonden, maar de woning is voorlopig wel onbewoonbaar.
ATV zond een reportage uit hierover in het dagnieuws:
http://www.atv.be/item/dagnieuws-28-januari-2011
Bron: http://www.gva.be en http://www.atv.be

29-01-2011, 09:20 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

28-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chiro Sint-Job, de tofste jeugdbeweging van St-Job!
Klik op de afbeelding om de link te volgen
De vriendenkring van
CHIRO ST-JOB
Organiseert haar
22ste
Quiz
In de eigen chirolokalen te Sint Job in ’t Goor
Zaterdag 29 januari 2011
Ploegen max. 6 personen. Deelname € 4 per persoon
Deuren open om 19u00 – Eerste vraag om 19u30
Inschrijven VOORAF bij Greet Bouchier
tel. 03 633 34 79
greet.bouchier@telenet.be
Bron: www.chirosintjob.be/

28-01-2011, 22:06 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inhuldiging fit-o-meter in het bos van de zandbergen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 29 januari om 10u30 vindt de inhuldiging van de vernieuwde fit-o-meter plaats in het bos de Zandbergen te Sint-Job.We komen samen aan het startbord van de fit-o-meter ter hoogte van
het voetbalpleintje in de Ontspanningslaan. Wij verwachten u in sportieve kledij, want we zullen meteen overgaan tot het inlopen van het parcours en uitproberen van de oefeningen. Aansluitend biedt
het Brechtse gemeentebestuur alle sportievelingen een verwarmend drankje aan.
Bron: http://www.sportiefbrecht.be

28-01-2011, 21:56 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtkranten in Brecht.
Klik op de afbeelding om de link te volgen In Brecht staan drie lichtkranten opgesteld. Dat is het geval in de Bethovenstraat, de Lessiusstraat en de Beukenkei.

Op deze lichtkranten verschijnen regelmatig berichten van activiteiten die georganiseerd worden door de sportdienst, verenigingen, wijkcomités of gemeentelijke adviesraden.  Erkende gemeentelijke wijkcomités of andere vereniging kunnen gratis gebruik maken van deze lichtkranten. Alle info daarover krijg je op het telefoonnummer 03 / 660 25 77.


Info over wijken in Brecht, hoe wijkwerking opstarten kan je op deze nieuwe site vinden:

http://www.brecht.be/VRIJETIJDTOERISME/Wijkenbuurt/tabid/1099/language/en-US/Default.aspx

Bronnen: http://www.brecht.be en http://www.zoe.fm



28-01-2011, 21:47 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

27-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aanleg ovonde Sint-Jobsesteenweg en Brechtsebaan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 22 november 2010 zijn er werkzaamheden gestart van de nutsmaatschappijen langs de Sint-Jobsesteenweg en de Brechtsebaan (baan van Overbroek naar Brasschaat) en dit als voorbereiding op de werken voor de aanleg van de ovale rotonde (=ovonde).

Vanaf 7 februari tot juli zijn de eigenlijke werken voor de aanleg van de ovonde op het kruispunt gestart. Deze ovonde moet ervoor zorgen dat het een veiliger en meer overzichtelijk kruispunt wordt. Naargelang de weersomstandigheden zouden de werken klaar moeten zijn tegen mei 2011. De Brechtsebaan wodt voor de werken volledig afgesloten, zowel de noord- als de zuidkant. Enkel plaatselijk verkeer kan nog door. Ter hoogte van de werken aan het kruispunt wordt op de Sint-Jobsesteenweg eenrichtingsverkeer ingesteld in de richting van de E19. Ook in onze gemeente kan er dus hinder zijn door deze werken.

Bron: http://www.brecht.be/

27-01-2011, 17:14 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petitie tegen fusie voetbalploegen / Reportage ATV
Klik op de afbeelding om de link te volgen De verantwoordelijken van de jeugdwerking van Brecht SK zijn niet akkoord met de fusie van hun club met FC Sint-Lenaarts.Jeugdverantwoordelijken en ouders gaan daarom rondtrekken met een petitielijst om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen tegen de fusie. De petitielijst wordt overhandigd aan het gemeentebestuur en de besturen van beide voetbalclubs.
bron: http://www.nieuwsblad.be

27-01-2011, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

26-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke toestand brug sas 5 bij taverne de Kolonie
Klik op de afbeelding om de link te volgen Als je de brug nadert via de Vaartlaan vanuit de richting Schoten is het moeilijk om de verkeerslichten te zien. Deze staan namelijk vooral gericht op de auto's die over de Vaartlaan rijden vanuit de richting St-Job. Wanneer je dan geneigd bent om vooral het aankomend verkeer in te schatten dat komt van de overkant van de vaart, dan is het best mogelijk dat je het rood verkeerslicht niet gezien hebt. Je rijdt dan nietsvermoedend de brug over en daar sta je dan: slagboom gesloten en de brug gaat achter je auto omhoog. Ronduit gevaarlijk ! Je zou maar eens het reflex moeten hebben om achteruit te rijden of wat zou er gebeuren als je een aanhangwagen hebt ? Dit voorval deed zich reeds verscheidene malen voor maar ook nu liep het gelukkig goed af voor de vrouwelijke chauffeur van  deze auto.
Klik op de foto om te vergroten

26-01-2011, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

25-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fusie voetbalclubs Brecht en St-Lenaarts
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gemeentebestuur laat ons weten dat de besturen van de voetbalclubs K. Brecht S.K. en K.F.C. Sint-Lenaarts hebben besloten om over te gaan tot een fusie van de beide clubs. Als naam werd gekozen voor K.F.C. Sint-Lenaarts-Brecht vzw.
Burgemeester Luc Aerts (CD&V) bevestigt dat er een akkoord is waarbij Brecht  zich ertoe verbindt om een voetbalstadion te bouwen naar het model van Hoogstraten. “Het zou onverstandig zijn om te weigeren wat de gemeente ons aanbiedt”, aldus De Beuckelaer. Zowel het gemeentebestuur als de verantwoordelijken van de twee clubs werken een visie uit die op lange termijn vruchten moet afwerpen, luidt het.
“Het is niet zo dat beide clubs financiële en/of sportieve problemen hebben. Die garantie kunnen we geven door een samenwerking waar iedere andere club naar kan opkijken, temeer omdat de fusieclub binnen de vier jaar een nieuwe of aangepaste accommodatie krijgt, eerste of tweede klasse waardig”, vervolgt hij.”, deelt secretaris Jos De Beuckelaer mee.
De clubbesturen hopen dat langs de nieuw aan te leggen ringweg in Brecht of aan het Molenheiken in Sint-Lenaarts. “We dachten eerst gedacht aan een inplanting op het domein De Merel, maar dat zagen de twee clubs niet zitten. We onderzoeken nu een nieuwe locatie”, besluit de burgemeester.
Bronnen: http://www.gva.be/ en http://www.nieuwsblad.be/
Commentaar:
Het was een publiek geheim dat de voetbalclub Brecht terreinen zou toegewezen krijgen op het toekomstige sportcomplex van "De Merel". Maar plotseling krijgen beide voetbalclubs fusieplannen en moet alles maar veranderen: terreinen langs de nieuwe ringweg in een zone voor landbouw met nabestemming park met recreatief medegebruik. Moet kunnen volgens de gemeentebestuur maar ik lees in de gva over de bouw van een stadion en een accommodatie eerste of tweede klasse waardig.
En dit zou allemaal moeten worden betaald door de gemeente maw de belastingbetalers. Over de deelgemeente St-Job wordt hier met geen woord gerept. Hier wonen toch de meeste belastingbetalers, niet?. H-eerlijk Brecht zal voor St-Job strijden en compensaties vragen.

25-01-2011, 21:53 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

19-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboomverbranding : filmke
http://viaplaza.onzetv.be/video/39GZRYY5
Bron: http://viaplaza.onzetv.be

19-01-2011, 00:08 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

18-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietspad Koeistraat tussen 's-Gravenwezel en Sint-Job.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

SINT-JOB-IN-'T-GOOR - De Koeistraat in 's-Gravenwezel vormde reeds lang een ontbrekende schakel in het fietsknooppuntennetwerk van de provincie Antwerpen. Daarom werd er in samenspraak met Toerisme Provincie Antwerpen besloten om er een nieuw fietspad in grijze beton aan te leggen.

De Provincie investeerde trouwens ook mee in de realisatie van dit project. De werken zijn nu bijna afgerond: het betonnen fietspad is volledig gegoten, enkel de afwerking moet nog gebeuren. Het nieuwe fietspad biedt een comfortabele verbinding tussen 's-Gravenwezel en Sint-Job voor de vele recreanten die gebruik maken van het fietsknooppuntennetwerk. De zandstrook naast het fietspad kan gebruikt worden door wandelaars en ruiters. Deze verbinding is enkel toegankelijk voor niet-gemotoriseerd verkeer. Om het ongewenste verkeer te weren, worden er paaltjes voorzien zowel ter hoogte van de Sint-Jobsteenweg als de Kaaistraat in Sint-Job.

Bron: http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=17983

18-01-2011, 23:55 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewakingscamera's tegen fietsdiefstallen
Klik op de afbeelding om de link te volgen De gemeenteraad geeft de politie Voorkempen een positief advies voor het gebruik van verplaatsbare bewakingscamera's. Die worden vooral ingezet om fietsdiefstallen te voorkomen en vandalisme tegen te gaan. Ze worden eerst ingezet op gekende plaatsen met overlastproblemen. ‘Het politiecollege is voorstander van de investering. Men wil met testsites het effect ervan op de criminaliteit in kaart brengen. Preventie en bestrijding van kleine criminaliteit ligt gevoelig en er is een maatschappelijk draagvlak', zegt burgemeester Aerts.
Bron:http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=2I352Q90&postcode=2960

artikel van 20/04/10 uit deze blog:
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsendiefstal en woninginbraak in de zone Voorkempen
Aangiftes fietsendiefstal 2003 (491) , 2006 (508) , 2007 (435) , 2008 (594) , 2009 (576).
Na een daling van 15 % in 2007 is er terug een stijging van het aantal aangiftes in 2008 en 2009. Naast overdreven snelheid en woninginbraak wordt fietsendiefstal als zeer hinderlijk ervaren. Helaas moeten we vaststellen dat vooral overdag fietsen gestolen worden. Doordat niet iedereen aangifte doet ligt het aantal fietsendiefstallen uiteraard veel hoger.
Aangiftes woningdiefstal 2008 (319) , 2009 (378)
Ook hier weer een stijging van het aantal woninginbraken waarvan 96 in Brecht. De inbraken zouden vooral gebeuren door rondtrekkende buitenlandse bendes.
H-eerlijk Brecht zal de Burgemeester en Schepenen vragen om maatregelen te nemen.

Laten we hopen dat nu het aantal fietsendiefstallen eindelijk mag dalen
alain denissen

18-01-2011, 23:47 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Igean neemt beheer recyclageparken over
Klik op de afbeelding om de link te volgen In alle recyclageparken wordt gewerkt met een systeem waarbij per beurt werd betaald. Dit systeem met beurten blijft behouden tot 1januari 2013.In het recyclagepark van Sint-Lenaarts wordt enkel in een niet-betalend gedeelte voorzien. In de parken van Brecht en Sint-Job komt een diftarsysteem met weging. Dit betekent dat de bezoeker betaalt in functie van het soort afval dat hij brengt en in functie de hoeveelheid afval die hij aflevert.Dit houdt in dat de containerparken van Brecht en Sint-Job worden opgedeeld in een betalend en een niet-betalend gedeelte. In het betalend gedeelte wordt betaald in functie van het gewicht. De bezoeker moeten zich eerst registreren met de identiteitskaart.
Het systeem maakt het mogelijk dat de inwoners van Brecht in de toekomst ook gebruik kunnen maken van andere containerparken.In Essen, Kalmthout en Wuustwezel wordt dit systeem al toegepast.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=R93530D0&postcode=2960

18-01-2011, 23:35 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

05-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboomverbranding 8 januari naast Goorhof.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bomen kunnen worden binnengebracht vanaf 5 januari.

05-01-2011, 15:06 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

01-01-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugstraat krijgt nieuwe riolen en wegdek in
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Brugstraat in Sint-Job (Brecht) krijgt weldra nieuwe riolen en een nieuw wegdek.

De heraanleg van de Brugstraat wordt in 2011 het belangrijkste openbare werk in de gemeente Brecht. "Eerst komen er riolen in de Sportveldlaan, kort daarna volgt de Brugstraat", meldt schepen van Openbare Werken Peter Schrijvers (Open Vld). Het prijskaartje dat aan de heraanleg van de Brugstraat hangt, bedraagt 2,5 miljoen euro en is een project van Aquafin. Daarvan betaalt Brecht zelf 1,2 miljoen.

De werkzaamheden starten in de tweede helft van 2011 en duren 130 werkdagen. Ze verlopen in verscheidene fasen, die elk afzonderlijk worden afgewerkt. Voor wegomleggingen wordt gezorgd. Naast gescheiden riolen komen er een nieuw wegdek, stoepen en fietspaden.
Bron: http://www.gva.be

01-01-2011, 13:16 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

31-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brand verwoest woning in St-Job.
Het heeft op kerstavond gebrand in een huis in de St-Jobse Van Bukentoplaan.

Op het ogenblik dat de brand uitbrak, waren de inwoners niet thuis. De opgeroepen brandweer kon niet verhelpen dat het vuur de bovenverdieping volledig verwoestte. De oorzaak van de brand blijft voorlopig nog onbekend.

http://www.youtube.com/watch?v=lQFf_G14Se8

Bron: http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=17869

31-12-2010, 00:06 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

30-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannabis
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een Nederlander die een cannabisplantage uitbaatte in Brecht is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden.

De Nederlander moet ook 11 000 euro boete betalen en bijna 50 000 euro schadevergoeding aan Eandis voor illegaal stroomverbruik. De plantage kwam eind 2008 aan het licht na een toevallig bezoek van de politie.

De afgelopen week werden in Brecht twee cannabisplantages gevonden door de politie.

Zo werd in de kelder van een huis in de Cambeenboslaan een plantage aangetroffen, nadat de politie op zoek was naar de Nederlandse huurder van de woning. Ook in de Bethovenstraat vond de politie een plantage. Daar werden twee mannen opgepakt. Het ging bij de twee plantage telkens om enkele honderden plantjes.

Bron: http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=17856

30-12-2010, 23:49 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht strooide al 80 ton zout op gemeentewegen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gemeentebestuur zit bijna door zijn voorraad strooizout heen. Nochtans had men een flinke voorraad zout opgeslagen maar drie weken sneeuw en ijs deden de berg sterk slinken. Dit verklaart waarom er in de kleinere straten niet meer werd gestrooid.
Bron: http://www.nieuwsblad.be

30-12-2010, 00:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

24-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenwerking en inbraakpreventie voor politie Voorkempen.
De politiezone Voorkempen (Brecht, Malle, Schilde en Zoersel) vraagt aan de bevolking aandacht te hebben voor inbraakpreventie tijdens deze risicovolle eindejaarsperiode.

De maanden december en januari zijn bij de donkerste maanden van het jaar, met als gevolg meer woninginbraken overdag. Dieven merken door het vroeger duister worden sneller op of bewoners al dan niet thuis zijn. De politie raadt de bevolking aan alle toegangen tot de woning goed te sluiten. Onder andere de deur effectief in het slot draaien, ramen niet in klikstand open laten staan en indien mogelijk ook een lampje te laten branden of de radio te laten spelen, waardoor het huis een bewoonde indruk geeft.

De politie vraagt alle verdachte gedragingen, waaronder een verdachte wagen of een persoon, in de straat onmiddellijk te melden op het telefoonnummer 03 385 16 16 of 101.

De politiezone dreef haar inspanningen om het inbraakfenomeen te bestrijden intussen op door via gebundelde krachten met de buurzones Brasschaat en ZARA twee bijkomende politiepatrouilles te laten patrouilleren op hun grondgebied. Deze interzonale samenwerking is een primeur voor het gerechtelijk arrondissement Antwerpen

Bron: http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=17831

24-12-2010, 00:39 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Archief per maand
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!