BRECHT
Laat je vrienden meekijken naar de blog. Stuur de link door !!



Nieuwsflitsen van St-Job-in-'t-Goor
31-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open deur: Keramiekatelier Roos Van Rompaey
Klik op de afbeelding om de link te volgen Open deur keramiekatelier;Roos Van Rompaey en haar cursisten stellen hun werken tentoon. Rita Latemar-Peeters demonstreert daar het branden van glasparels.

za 04/06/11, zo 05/06/11 van 10:00 tot 18:00


Keramiek Roos
Bethaniëlie 42

2960 Sint-Job-In-'t-Goor

 info : http://www.keramiekroos.be

Bron: http://agenda.nieuwsblad.be/event/1501403712

31-05-2011, 17:37 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

30-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schepen Kris Kenis stapt in huwelijksbootje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was van 1984 geleden dat een lid van het schepencollege tijdens zijn ambtsperiode in het huwelijk trad. Toen werd schepen Jos Janssens door schepen Frans Stijnen in de echt verbonden. 'En Jos Janssens is daarna burgemeester geworden. Dat opent voor jou misschien perspectieven', grapte burgemeester Aerts. Kris en Nancy zijn beiden afkomstig van Sint-Lenaarts. Nancy (28) is er actief bij het Jeugd Rode Kruis en ze is voorzitster van de jeugdraad. Kris (33) was actief bij de KLJ, speelt toneel bij Vertoli en is vendelzwaaier bij de Sint-Jorisgilde. Hij is schepen van Verkeer en Mobiliteit, Milieu en Tewerkstelling.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=UC3AQ5PJ

30-05-2011, 15:25 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

28-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepensioneerde agent vrijgesproken voor verkoop lange sigarettenblaadjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Het hof van beroep in Antwerpen heeft Marcel V. (68) uit Brecht vrijgesproken. De gepensioneerde politieman was in eerste aanleg veroordeeld omdat hij door lange sigarettenblaadjes in één van zijn automaten te koop aan te bieden, het druggebruik bij jongeren vergemakkelijkte. Het hof vond dat echter niet bewezen.



Marcel V. heeft al een tiental jaar een automatenhal aan de Bredabaan in Brasschaat, vlakbij een school. Naast brood, frisdrank en snoep, staken in één van de automaten ook lange sigarettenblaadjes en filtertips. Minderjarigen die betrapt werden toen ze een jointje aan het roken waren, verklaarden dat ze hun materiaal uit de automaat van de beklaagde hadden gehaald. In eerste aanleg kreeg Marcel V. vorig jaar zes maanden cel met uitstel en een boete van 11.000 euro. De man ging in beroep, maar liet in maart verstek gaan. Hij werd toen veroordeeld tot achttien maanden cel. Marcel V. ging in verzet en toen konden hij en zijn advocaat het hof er wel van overtuigen dat het niet zijn bedoeling was om het druggebruik bij jongeren te stimuleren of te vergemakkelijken.
Bron:http://www.metrotime.be/nlnewsbelga.html?telexid=62535285


28-05-2011, 18:31 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De treinen naar Antwerpen-Luchtbal en de Noorderkempen rijden niet
Klik op de afbeelding om de link te volgen Langs de hogesnelheidslijn in Ekeren bij Antwerpen is zaterdagochtend een verkoold lichaam aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om iemand die een koperdiefstal wilde plegen. Er ontstonden een kortsluiting en een brand in de hoogspanningscabine. Het treinverkeer - ook de Thalys - zal het hele weekend ernstig verstoord zijn. Dat werd vernomen bij spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel.

De brandweer was rond 6.45 uur opgeroepen voor een bermbrand langs de hst-lijn en trof toen het verkoolde lichaam aan. 'Er waren koperen kabels verwijderd en in de hoogspanningscabine was er een kortsluiting met brand ontstaan', aldus Frédéric Petit, de woordvoerder van Infrabel.

'De omvang van de schade wordt nog bekeken, maar het is nu al duidelijk dat er de rest van het weekend geen treinverkeer mogelijk zal zijn op de hst-lijn', voegt hij toe.

De internationale treinen - de Benelux- en Thalystreinen - moeten daardoor via de oude spoorlijn Antwerpen-Essen rijden, wat ongeveer dertig minuten vertraging met zich meebrengt. De treinen naar Antwerpen-Luchtbal en de Noorderkempen rijden zelfs helemaal niet, maar er worden wel vervangbussen ingezet.

'Onze mensen gaan de schade zo snel mogelijk herstellen en het is de bedoeling dat het treinverkeer maandagochtend weer volgens planning kan verlopen', zegt Petit.

Bron: http://www.standaard.be/

28-05-2011, 18:27 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

27-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GARAGEVERKOOP zondag 29 mei
Klik op de afbeelding om de link te volgen zondag 29 mei van 10.00u tot 17.00u

Wat is een garageverkoop? Een aantal gezinnen verkoopt spullen die ze niet meer nodig hebben tegen een zacht prijsje vanuit hun eigen garage, voortuin, oprit,...

Op welke adressen? Verschillende adressen in Sint-Job, herkenbaar aan de ballonnen en affiche.

Lijst en plan kan je raadplegen vanaf 28 mei op http://www.gezinsbond.be/sintjob of af te halen bij:

Inschrijven is niet meer mogelijk!

130 DEELNEMERS ! 

Bron:www.gezinsbond.be/sintjob

27-05-2011, 15:56 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe cultureel seizoen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gemeenschapscentrum Jan vander Noot heeft voor het seizoen 2011-2012 een aantrekkelijk programma samengesteld. Het is opnieuw een mix van humor, theater, muziek, familievoorstllingen en vormingen. Op het programma staan onder andere Hannelore Bedert, Peter De Graef, Alex Agnew, Marleen Merkcx, Jelle Cleymans, Xander De Rycke en vele anderen.
Het aanbod is gebundeld in een overzichtelijke brochure. Je kan deze aanvragen bij de vrijetijdsdienst op 03 660 28 30 of cultuurdienst@brecht.be  Vanaf 1 juni 2011 kan je een abonnement kopen. Daarvoor kies je minimaal 4 verschillende voorstellingen. Vanaf 14 juni 2011 kunnen ook losse tickets gekocht worden.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLNVE_20110524_004

27-05-2011, 15:55 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

26-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bocht Westmallebaan-Abdijlaan terug open
Klik op de afbeelding om de link te volgen De wegenwerken aan de bocht Westmallebaan-Abdijlaan zijn twee weken vroeger dan gepland op woensdag 25 mei 2011 om 13.00 uur afgerond. Vanaf dan kan het verkeer er dus terug passeren.
Bron: http://www.brecht.be

26-05-2011, 22:59 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Eénmaal zijn we omsingeld door het vuur"
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Brechtse brandweer was sinds woensdagmiddag twaalf uur ter plaatse in Kalmthout om te helpen bij de grote Heiderbrand. De ploeg van Braspennincx is één keer in nauwe schoentjes geweest, toen ze in gesloten werden door het vuur. "Dan is het allemaal in de auto springen, zien dat we compleet zijn, en dan volle gas door het vuur rijden. De slangen laat je liggen. Je eigen leven gaat voor."
"We zijn opgeroepen om 12u woensdagmiddag en hebben met zeventien man in vier voertuigen aan één stuk door geblust tot drie uur vannacht", vertelt hij. "Dan hebben we even kunnen rusten en ons opfrissen, en om vijf uur zijn we er weer ingevlogen. Vermoedelijk kunnen we straks om tien uur (voormiddag) naar huis, maar dat weten we nog niet. In de kazerne in Brecht wacht ons dan nog een dikke halve dag werk om al het materiaal te reinigen en na te kijken."
Bron: http://www.gva.be


26-05-2011, 22:53 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brechtenaar achtervolgt gestolen wagen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een Brechtenaar zag maandagavond zijn eigen wagen rijden. De auto werd afgelopen weekend gestolen in de Zandstraat in St-Job. Daarop zette de man de achtervolging in.

Hij raakte echter het spoor kwijt. De inmiddels opgeroepen politie kon de gestolen wagen wat later echter terugvinden. De dieven waren echter spoorloos. De politie Voorkempen zette een speurhond in, maar ook die actie bleef zonder resultaat. Daarop werd het labo ingeschakeld, zij onderzochten de wagen op vingerafdrukken.

Bron: http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=19157

26-05-2011, 19:30 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

23-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwilligersfeest op zondag 29 mei
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vrijwilligers maken van Brecht een levendige gemeente. Ze tappen de glazen vol op heel veel activiteiten, ze spelen spelletjes met onze kinderen, ze ondersteunen ouderen om lang en gezond (thuis) te leven, ze zetten honderden tenten en tentjes en breken ze weer af, ze lezen boeken voor en vertellen verhalen over vroeger aan schoolkinderen,… Elke dag kunnen we honderden verhalen van vrijwilligers optekenen!

 

Om al deze vrijwilligers te bedanken, nodigt het gemeentebestuur hen uit voor een pannenkoek en een drankje op zondag 29 mei 2011 van 16.00 tot 19.00 uur in het gemeentepark!
Bron: http://www.brecht.be

23-05-2011, 23:07 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

18-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra parkeerplaatsen in Brugstraat door bouw van nieuwe supermarkt
Klik op de afbeelding om de link te volgen Er komt een nieuwe supermarkt in de Brugstraat in Sint-Job.De aanvrager van het project, de Colruytgroep, wil in Sint-Job een Okay-vestiging openen. Een gedeelte van de parking wordt openbaar.De Colruytgroep laat een winkelruimte met 79 parkeerplaatsen bouwen op een perceel gelegen tussen de Brugstraat 74 en 62. Dat perceel, van 4.500 vierkante meter, grenst langs de achterzijde aan de Kerkhofstraat, waar een woonproject wordt ontwikkeld. Er zal een verbinding komen voor voetgangers en fietsers tussen de Brugstraat en de Kerkhofstraat, en  langs de kant van de Kerkhofstraat ruimte voor een speelpleintje en een parkje. Zeker 20 van de 79 parkeerplaatsen kunnen openbaar gebruikt worden en de parking wordt niet afgesloten', besluit De Veuster.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=VH3A85DN

18-05-2011, 07:45 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

16-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen *De zeepkistenrace gaat door op zondag 22 mei 2010 te Sint-Lenaarts ter hoogte van brug 9
*Inschrijven kan enkel op voorhand, tot 9 mei 2010.
*Deelnemen is GRATIS
*De kisten dienen eerst gekeurd te worden en moeten voldoen aan het reglement.
Dit gebeurt op de dag zelf ter plaatse, voor de start van de race. Alle kisten en hun bestuurders zijn om
13.30u aanwezig.
Indien de kisten afgekeurd worden door de keuringscommissie is hiertegen geen verhaal mogelijk. De
deelnemers mogen wel de kisten ter plekke aanpassen en deze opnieuw laten keuren.
*Om 14.30 u start de race
*De prijsuitreiking is gepland rond 17.00 u
*Er zijn prijzen voor:
-de snelste individuele tijd (plaats 1, 2 en 3)
-de origineelste zeepkist (plaats 1,2 en 3)
-de pechvogel van de dag
Bron: http://www.jeugdwerkingbrecht.nl/e107/e107_images/custom/tltzl.PNG

16-05-2011, 23:00 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese steun voor drie processies uit Noorderkempen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Drie eeuwenoude processies uit Hoogstraten, Sint-Lenaarts en Loenhout slaan de handen in elkaar om het erfgoed en unieke karakter te bewaren.
'We willen dit religieus erfgoed bewaren. Daarom zetten we een samenwerkingsverband op poten. We vormden de Associatie van de processies van de Noorderkempen. Deze omvat de drie aloude processies van de Noorderkempen: de Sint-Quirinusprocessie van Loenhout, de Heilig-Bloedprocessie van Hoogstraten, en de Sint-Leonardusprocessie van Sint-Lenaarts. Dit zijn drie processies die hun oorsprong vinden in de dertiende en veertiende eeuw, en die, als enige, alle daarop volgende eeuwen hebben getrotseerd', zegt Jaak Hoefnagels van de Sint-Leonardusparochie. Voor dit project krijgen de organisatoren Europese subsidies via de organisatie MarkAante Kempen.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=4G3A5TJ1&postcode=2960

16-05-2011, 22:36 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

13-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Idool 2011 :Kristof niet naar de finale
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag de 13de werd geen geluksdag voor Kristof. Het publiek koos voor Kevin en Cato. Toch was de prestatie van Kristof ook vanavond schitterend. Eén van zijn beste liedjes was te horen in liveshow 5:
Wicked Game. Hier te beluisteren:     http://www.youtube.com/watch?v=f4241xkkQ-I

13-05-2011, 23:10 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St-Jobkermis
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Kermis: zondag 15 en maandag 16 mei 2011
jaarmarkt zondag 15 mei 2011
H-eerlijk Brecht nodigt U uit op de jaarmarkt van St-Job
(Ons kraam staat in de KERKLEI voor nr 28 ter hoogte van de kerkhofstraat ,)

13-05-2011, 19:48 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brechtse dildoverkrachter blijft aankijken tegen 7 jaar cel.
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Brechtse dildoverkrachter is in beroep opnieuw veroordeeld tot een celstraf van 7 jaar en 5 jaar t.b.s. De aanklager eiste opnieuw de maximumstraf van 10 jaar.

De 41-jarige man had gehoopt op een celstraf met uitstel. De dildoverkachter probeerde zijn slachtoffers steeds 's avonds te benaderen op een afgelegen weg in de regio Malle en Schilde. Daarbij was hij telkens gemaskerd en gewapend met een groot mes en een voorbindpenis. De feiten speelden in de zomer van 2009. In het najaar kon hij wegens stalking opgepakt worden.

Bron:http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=19036

13-05-2011, 13:43 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

12-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“The University of Santo Thomas Singers” in Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op vrijdag 20 mei, om 20 uur geeft dit befaamde Filippijnse a-capellakoor  een concert in de Sint Michielskerk te Brecht.  De toegang is vrij, met vrijblijvende gift. Iedereen is welkom.

Onder de dynamische leiding van professor Fidel G. Calalang jr. verwierven de UST Singers een plaats bij ’s werelds beste jongerenkoren. In Azië, Amerika en Europa werden de podia stormenderhand veroverd, en werden talrijke prijzen in de wacht gesleept. De UST Singers traden op voor de Paus, voor koningen en presidenten, bij de Verenigde Naties, en ook met Luciano Pavarotti. In juli 2010 wonnen ze in Llangollen (Wales, UK) voor de tweede keer de titel ‘Choir of the World 2010’  gemengd koor, ‘de Eerste prijs Pavarotti.’

De UST Singers brengen een selectie uit een uitgebreid repertoire in verschillende genres: klassieke liederen van de renaissance tot de 20ste eeuw, populaire chansons, (Filippijnse en andere) volksmuziek, moderne opera’s en Broadway-musicals.Verdere info: http://www.ust-singers.com

Bron: http://www.brecht.be/


12-05-2011, 22:02 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe rijbewijzen in bankkaartmodel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 4 mei 2011 startte gemeente Brecht met de afgifte van Europese rijbewijzen. Dit bankkaartmodel vervangt de oude, papieren rijbewijzen. Alle inwoners van Brecht die liever het handige, nieuwe rijbewijs gebruiken, kunnen vanaf nu dus terecht bij de dienst burgerzaken maar de opwisseling is niet verplicht! Het nieuwe rijbewijs kost 25 euro, is 10 jaar geldig en kan je 4 dagen na de aanvraag afhalen. Oude, papieren rijbewijzen zijn vanaf nu niet meer verkrijgbaar.
Bron: http://www.brecht.be

12-05-2011, 21:46 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Serviceflatcomplex Sint-Job-in-‘t-Goor
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sinds 1 maart 2011 is de wachtlijst voor het serviceflatcomplex in Sint-Job-in’t-Goor geopend. Tot en met 31 mei 2011 kunnen geïnteresseerden hun kandidaatsdossier binnenbrengen in één van de Brechtse dienstencentra of bij het onthaal van OCMW Brecht. Diegenen die het dossier binnenbrengen tijdens deze periode, zullen uitgenodigd worden op een kijkdag in het complex waarbij we een flat openstellen ter bezichtiging. Deze personen zullen een uitnodiging ontvangen met de correcte gegevens van de kijkdag.

Kandidaatsdossiers en informatiebrochures over het serviceflatcomplex kunnen nog steeds opgehaald worden in de Brechtse dienstencentra.

Bron: http://www.brecht.be

12-05-2011, 08:28 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Technische problemen telefoonlijn dienst vrije tijd
Klik op de afbeelding om de link te volgen Door technische problemen met de telefoonlijn van de dienst vrije tijd (jeugddienst, sportdienst, cultuurdienst en dienst toerisme, Gemeenteplaats 1) zijn deze diensten momenteel enkel bereikbaar op het algemene telefoonnummer 03 660 28 30.

Het probleem wordt zo snel mogelijk opgelost!
Bron: http://www.brecht.be/

12-05-2011, 08:22 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

10-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste motorfietsen voor politie Voorkempen
Klik op de afbeelding om de link te volgen De politie Voorkempen heeft onlangs twee gloednieuwe motorfietsen aangeschaft. Het is de eerste keer dat de politiezone gebruik maakt van motorfietsen. Ze zullen ook in het straatbeeld van Brecht verschijnen.
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLNVE_20110510_002&postcode=2960

10-05-2011, 19:05 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

08-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St-Job : Max Wildiersplein
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het plein aan het gemeentehuis van St-Job zit al een tijdje op een naam te wachten. De heemkundige kring kreeg opdracht om mede te zoeken. In de notulen van het college van 26 april las ik volgende zin :

"05 Politiereglement - kermis Max Wildiersplein dd. 14, 15 en 16 mei 2011
Overwegende dat op 14,15 en 16 mei 2011 een kermis wordt georganiseerd op het Max Wildiersplein"


08-05-2011, 17:47 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

06-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie intredes bij trappistinnen te Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Over het totale aantal intredes in de abdijen en kloosters kan het bisdom Antwerpen geen cijfers geven, maar ter vergelijking: in heel Vlaanderen zijn vorig jaar maar negen seminaristen aan hun priesteropleiding begonnen. De eerste intrede in Brecht is begin juni, rond Hemelvaartsdag. Het gaat om een vrouw uit het Brusselse. De twee volgende intredes zijn vrouwen uit Rijkevorsel en Aalst.
Reportagemaakster Annemie Struyf maakte voor haar reeks op Eén 'In Godsnaam' een portret van het leven in het slotklooster.
Bron: http://www.kerknet.be

06-05-2011, 17:06 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie intredes bij trappistinnen te Brecht
Klik op de afbeelding om de link te volgen Over het totale aantal intredes in de abdijen en kloosters kan het bisdom Antwerpen geen cijfers geven, maar ter vergelijking: in heel Vlaanderen zijn vorig jaar maar negen seminaristen aan hun priesteropleiding begonnen. De eerste intrede in Brecht is begin juni, rond Hemelvaartsdag. Het gaat om een vrouw uit het Brusselse. De twee volgende intredes zijn vrouwen uit Rijkevorsel en Aalst.
Reportagemaakster Annemie Struyf maakte voor haar reeks op Eén 'In Godsnaam' een portret van het leven in het slotklooster.
Bron: http://www.kerknet.be

06-05-2011, 17:06 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

05-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezocht: Trainer voor Prov. juniors
Klik op de afbeelding om de link te volgen

KFC ST JOB is op zoek naar een trainer voor zijn Prov. juniors.

Geinteresseerden mogen contact opnemen met :

Bart Schepens    0495/12.34.74.

Bo Platteau        0495/63.85.63.


Ons 1ste elftal is nog altijd in de running om naar 1ste provinciaal te promoveren.

Zij spelen hun eerste wedstrijden voor de eindronde op:

 08/05/2011   15.00u KFC St Job - Branddonk

12/05/2011   19.00u Branddonk - KFC St Job

Daarom roepen wij alle supporters op om onze jongens een hart onder de riem te komen steken bij deze wedstrijden.

Bron: http://www.kfcstjob.be/

05-05-2011, 15:33 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buurtbewoners Mieksebaan willen automaten weg
Klik op de afbeelding om de link te volgen Buurtbewoners van Shop&Go aan de Mieksebaan klagen steen en been over geluids- en andere overlast. Die wordt veroorzaakt door mensen die gebruik maken van de brood- en andere automaten in een houten chalet.

De uitbater zegt dat de buren hem al veel jaren pesten en dat de overlast fel wordt overroepen. Volgens hem vervullen de automaten een sociale functie binnen het gebied. Burgemeester Luc Aerts (CD&V) pleit voor meer verdraagzaamheid.
Bron:http://www.gva.be/antwerpen/brecht/buurtbewoners-mieksebaan-willen-automaten-weg.aspx

05-05-2011, 15:26 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwaarloosde paarden zijn ondervoed
Klik op de afbeelding om de link te volgen In Sint-Job-in-'t-Goor is paardenverwaarlozing vastgesteld door Hach Dierenbescherming Paardenwelzijn. Dierenwelzijn is op de hoogte gebracht.Moniek Bartels van Help and Care Horses (Hach) ging maandag een kijkje nemen bij de paarden. Ze trof drie dieren aan, waarvan er twee slecht aan toe zijn.
site Hach:    http://www.hach-paardenwelzijn-inspectiedienst.com/page9.php
Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=IP39MOCU&postcode=2960

05-05-2011, 15:22 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegdek wordt vervangen op de E19 in St-Job.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vanaf 13 mei structurele werken uitvoeren aan de E19, tussen Nederland en Antwerpen, in Sint-Job-In-'t-Goor. De werken zullen 10 dagen duren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in de beide rijrichtingen.  Vooral richting Antwerpen wordt er flinke hinder verwacht. het gaat om een stuk van zo'n 6,5 km tussen de op- en afritten van Brecht en Sint-Job. Het verkeer richting Nederland moet vanaf vrijdagavond 13 mei tot zaterdag 14 mei over één rijstrook. Daarna zijn tot 20 mei twee versmalde rijstroken beschikbaar. Richting Antwerpen staat er slechter op.  Alle verkeer moet er de hele periode over één rijstrook. Daarbovenop wordt de afrit in Sint-Job afgesloten richting Antwerpen. De oprit blijft wel open. Zondagavond 22 mei moeten de werken klaar zijn.

Bron: http://www.zoe.fm/regionieuws.php?id=18932

05-05-2011, 13:56 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

04-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filippijnse a-capellakoor geeft concert in de Sint Michielskerk te Brecht.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op vrijdag 20 mei, om 20 uur geeft dit befaamde Filippijnse a-capellakoor  een concert in de Sint Michielskerk te Brecht.  

Onder de dynamische leiding van professor Fidel G. Calalang jr. verwierven de UST Singers een plaats bij ’s werelds beste jongerenkoren. In Azië, Amerika en Europa werden de podia stormenderhand veroverd, en werden talrijke prijzen in de wacht gesleept. De UST Singers traden op voor de Paus, voor koningen en presidenten, bij de Verenigde Naties, en ook met Luciano Pavarotti. In juli 2010 wonnen ze in Llangollen (Wales, UK) voor de tweede keer de titel ‘Choir of the World 2010’  gemengd koor, ‘de Eerste prijs Pavarotti.’

De UST Singers brengen een selectie uit een uitgebreid repertoire in verschillende genres: klassieke liederen van de renaissance tot de 20ste eeuw, populaire chansons, (Filippijnse en andere) volksmuziek, moderne opera’s en Broadway-musicals.

De toegang is vrij, met vrijblijvende gift. Iedereen is welkom.

Informatie: Stan De Bruyn 03 313 92 41 - Geert Debeerst 0494 560 460

UST Singers officiële webstek: http://www.ust-singers.com

Bron: http://www.brecht.be

04-05-2011, 19:09 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Archief per maand
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!