BRECHT
Laat je vrienden meekijken naar de blog. Stuur de link door !!



Nieuwsflitsen van St-Job-in-'t-Goor
14-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rommelmarkt en open deurdag op KKI Clara Fey op 20 juni
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op zondag 20 juni 2010 vindt tijdens onze opendeurdag de jaarlijkse grote rommelmarkt plaats, ten voordele van de kinderboerderij, op de voetbalterreinen van het O.C. Clara Fey campus Kristus-Koning te Sint-Job-in-‘t-Goor. Deze loopt van 10.00u. tot 17.00u.

De prijs bedraagt € 3,00  de lopende meter en de betaling gebeurt ter plaatse.Opstellen van de standen kan vanaf 08.30u. (niet vroeger). 


Bron: http://www.clarafey.be

14-06-2010, 20:34 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkeursstemmen in Brecht van de lijsttrekkers

Kamer:

ANNEMANS Gerolf 3.121

TURTELBOOM Annemie 1.769

VERVOTTE Inge 5.471

JAMBON Jan 4.331

ALMACI Meyrem 844

GENNEZ Caroline 1.843

Senaat:

DEWINTER Filip 4.476

DE CROO Alexander 3.107

VANDE LANOTTE Johan 1.648

THYSSEN Marianne 4.867

DE WEVER Bart 14.447

PIRYNS Freya 790

14-06-2010, 16:04 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

13-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen 2010 Brecht : Uitslag
Kamer : 100 % geteld                                  Senaat : 100 % geteld
NVA :           34,0                                         38,0
CD&V :        19,3                                         17,4
Vl.Bel:           16,1                                         15,4
Open VLD    10,5                                          9,9
SPA              10,5                                         10,4
Groen             5,7                                           5,4
LDD               2,3                                           2,2
PvdA              1,3                                           1,1
LSP                0,2                                           0,2
Ongeldig:        5 %                                          5 %
                                                      CAP         0,1
Bron: http://verkiezingen.hln.be/

13-06-2010, 22:32 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen wateroverlast meer in Sint-Lenaarts
Klik op de afbeelding om de link te volgen Met de aanleg van een winterbedding en het installeren van een vuilrooster moet de wateroverlast aan de Luycksebeek in Sint-Lenaarts tot het verleden behoren.

Er zijn geregeld waterproblemen in Sint-Lenaarts langs de Luyckvoortsebeek. Hoogtepunt was de overstroming op 6februari 2008, waarbij een groot gebied tussen de Wabbeslaan, Simon Goossenslaan, Fruithoflaan, Hoogstraatsebaan en Desmedtlaan onder water liep. Toen besliste het schepencollege om dit probleem op te lossen.

‘Er worden twee ingrijpende maatregelen getroffen. De eerste is de ontwikkeling van een winterbedding. Daardoor vergroot de buffercapaciteit van de Luyckvoortsebeek aanzienlijk. Aan een kant van de oever kwam een drasberm, waar zich een moerasvegetatie kan ontwikkelen. Door de zwak hellende oever kunnen dieren er ook eenvoudig in en uit het water', zegt schepen van Openbare Werken Peter Schrijvers (OpenVLD).

‘Een tweede maatregel is een aanpassing van het vuilrooster, stroomafwaarts het project. Een van de oorzaken van de overstroming was de ophoping van afval voor het bestaande vuilrooster. Ook liet dit rooster te grote stukken puin door, die verderop de buizen blokkeerden. De oplossing hiervoor is een aangepaste constructie die de doorstroming van regenwater moet garanderen. Daardoor wordt bij hoog water het afval bovenop dit looprooster afgezet, terwijl de instroming gegarandeerd blijft.'

13-06-2010, 10:55 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk terug een Postpunt in St-Job (begin augustus)
Klik op de afbeelding om de link te volgen De Post heeft nu beslist om een PostPunt toe te kennen aan Huis Bijl, Brugstraat 108. Het nieuwe PostPunt zal operationeel zijn binnen een 2-tal maanden (rond begin augustus).

Terwijl kunnen inwoners van Sint-Job-in-'t-Goor kunnen voor hun dagelijkse postverrichtingen terecht in het Postkantoor van Brecht (Gemeenteplaats 16) of in PostPunt Delhaize (Heiken 36, Sint-Lenaarts).
Bron:: http:// www.brecht.be

13-06-2010, 10:43 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De merel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij de opmaak van het masterplan voor domein De Merel mogen de inwoners hun zegje doen. Daarvoor werd een enquête uitgewerkt.

De bevraging wordt gepubliceerd in de eerstvolgende editie van het gemeentelijk infoblad. Inwoners die niet over internet beschikken, kunnen dus ook deelnemen. Voor de scholen en de sportverenigingen wordt voorzien in een specifieke bevraging. Deelnemen kan tot begin augustus.

Via internet vanaf begin juli surf naar: http://www.brecht.be/


Wensen

'De informatie die we aangereikt krijgen zal grondig onderzocht worden. We willen rekening houden met de wensen van de bevolking. Het is immers de bedoeling dat de scenario’s voor de mogelijke inrichting van het domein tot stand komen op basis van het behoefteonderzoek. Wat niet wegneemt dat we keuzes zullen moeten maken. De eerste inrichtingsschetsen moeten er zijn dit najaar. Hiervoor doet het gemeentebestuur beroep op het studiebureel Grontmij,' meldt schepen Daan De Veuster (CD&V).
Voor de scholen en de sportverenigingen : DOE MEE EN MAAK UW WENSEN BEKEND !!!

13-06-2010, 00:26 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

12-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint-Job zomert op 28 augustus 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen Programma:
-vrijdag 27/08/10 om 20u: comedy met Henk Rijckaert, Joost Van Hyfte en William Boeva.
 Tickets kan je  bestellen aan 10€.st. via de website.  Aan de inkom kosten ze 12€/
-zaterdag 28/08/10 vanaf 14u: pIE p. KLEIN, Howlin' Bill, De Fanfaar, Antwerp Gypsy-Ska Orkestra
 GRATIS toegang
-Springkastelen, grime, een reuze-zandbak en nog verschillende andere activiteiten.En wanneer de
 avond valt is er een fantastisch vuurspektakel
Website : http://www.sintjobzomert.be/

12-06-2010, 23:50 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht wordt belangrijke stopplaats voor HST-treinen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Inge Vervotte (CD&V), minister van Overheidsbedrijven, zei ter gelegenheid van de inhuldiging dat de koetunnel oud en nieuw verenigt. 'Het station Noorderkempen wordt de draaischijf voor de mobiliteit in de Noorderkempen. Met deze tunnel, de aangelegde wegen en de afspraken met De Lijn voor busvervoer vanuit de hele regio naar het station kan het station vlot bereikt worden en wordt de E19 ontlast.'

De minister zei ook dat in 2013 acht hogesnelheidstreinen per dag tussen Brussel en Den Haag zullen rijden en dat Brecht een belangrijke stopplaats wordt van deze treinen. Ook start men begin 2011 met de aanleg van de ring. Fase drie tussen Veldstraat en Lessiusstraat wordt voorbereid. De ACW-ACV werkgroep 'Regio Noord in Verkeering' peilde bij vijfhonderd treinreizigers naar hun ervaringen met het station Noorderkempen en de lijn naar Antwerpen-Centraal. Ze hielden een actie voor een betere reizigersservice en treinen naar Brussel en Breda.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/

12-06-2010, 23:50 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

11-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewoner opgepakt na inval van politie
Klik op de afbeelding om de link te volgen De federale gerechtelijke politie ging dinsdag in alle vroegte over tot een huiszoeking en een arrestatie in een woning in Brecht.

De politie viel dinsdag om 6u binnen in de woning in de Karel Madoudreef 4 in Brecht. Daarbij sneuvelde de glazen voordeur. De bewoner werd onmiddellijk in de boeien geslagen en meegenomen.

Turkse origine

Volgens een van de speurders zou de man een hele tijd moeten vastzitten. De gearresteerde is een vijftiger van Turkse origine, die in een café in Merksem werkt. Volgens de buren was hij zelden thuis.

De inval van de woning zou wel deel uitmaken van een grote actie in binnen- en buitenland tegen de georganiseerde misdaad. Gelijktijdig met de inval in Brecht gebeurde elders in de provincie nog een tiental huiszoekingen.

Bron : http://www.gva.be/

11-06-2010, 13:20 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

09-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opening koetunnel op 11 juni door Hilde Crevits
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Het is een vaste praktijk dat een gemeentebestuur de toegangswegen, parking en fietsenstallingen van de Belgische Spoorwegen overneemt als ze een tijdje in gebruik zijn. "We kunnen er nu zelf voor zorgen dat de stationsbuurt mooi oogt", legt burgemeester Luc Aerts (CD&V) uit. "Voorheen waren we totaal afhankelijk van de NMBS. Voor het onderhoud van de stationsomgeving wordt wel geen extra personeel aangeworven."
Ook de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel wordt overgedragen aan de gemeente. De inhuldiging vindt vrijdag 11 juni plaats in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V).
Bron : http://www.hildecrevits.be/

09-06-2010, 23:50 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

08-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parking gemeentehuis Brecht moeilijk bereikbaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen
In kader van de werken aan de Gemeenteplaats is de parking van het gemeentehuis niet bereikbaar via de Mudaeusstraat. Je kan de parking wel oprijden langs de tijdelijke inrit aan de Remise (Muziekschool). De grote poort staat open maar mag enkel als inrit gebruikt worden.

Ter hoogte van het gemeentehuis is een voorlopige uitrit voorzien (die alleen gebruikt mag worden als uitrit). Deze voorlopige in- en uitrit zijn gesignaleerd met de nodige verkeers- en signalisatieborden. Gelieve te parkeren op de parking en niet rond het gemeentehuis.
Deze regeling zal vermoedelijk van toepassing blijven tot 18 juni 2010.
Bron : http://www.brecht.be

08-06-2010, 16:49 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

07-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma van Gemeenschapscentrum Jan vander Noot
Klik op de afbeelding om de link te volgen
BRECHT - Gemeenschapscentrum Jan vander Noot heeft haar nieuwe programma voor het seizoen 2010-2011 bekendgemaakt. Een fraaie brochure bundelt het allemaal. Je kan de brochure opvragen bij de cultuurdienst van de gemeente Brecht.

Onder andere Wouter Deprez, Stash, De Schedelgeboorten, Jens & Jean Blaute, Lazarus en Jef Demedts zullen het komende seizoen op de planken staan. Er zijn ook heel wat theater- en filmvoorstellingen voor kinderen en hun familie. Naast het theateraanbod zijn er nog andere activiteiten zoals een cursus jazz, dansworkshops en culturele uitstappen gepland.

Ticketverkoop

De ticketverkoop startte op 1 juni 2010 voor abonnementen. Vanaf 14 juni kunnen ook losse tickets besteld worden bij GC Brecht, Mudaeusstraat 9, 03-660.28.32.

Bron : http://www.nieuws.be/

07-06-2010, 18:40 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hoogspanningslijn niet voor morgen
Klik op de afbeelding om de link te volgen In Brecht gaat het gerucht dat er in de nabije toekomst een nieuwe hoogspanningslijn zou komen die de gemeente van west naar oost zou doorsnijden ter hoogte van Overbroek. De lijn zou de opgewekte stroom van de nog te plaatsen windmolens moeten afvoeren. Navraag bij hoogspanningslijnbeheerder Elia leert echter dat dat verhaal niet klopt.

"We bestuderen inderdaad de aanleg van een nieuwe lijn van Brecht langs de E19 richting Nederlandse grens", zegt woordvoerster Lise Mulpas van Elia. "Maar dat is in functie van de nog niet vaststaande komst van nieuwe bedrijven in de buurt van het station Noorderkempen. Als die bedrijven er komen, en zover zijn we dus nog lang niet, moeten wij ze natuurlijk van stroom kunnen voorzien. Daarvoor zou vanaf 2014 een nieuwe lijn kunnen aangelegd worden langs de E19. Dat plan heeft niets te maken met de nog te bouwen windturbines. Die zullen hun stroom leveren aan het bestaande net, dat daarvoor zwaar genoeg is. De nieuwe hoogspanningslijn komt ook niet in conflict met de turbines, we respecteren de vereiste afstand tussen beide."
Bron : http://www.gva.be

07-06-2010, 18:37 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

05-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen 13/06/10
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Je kan een volmacht geven als je:

  • door ziekte of handicap niet naar het stembureau kan komen (bewijzen via een doktersattest);
  • om beroeps- of dienstredenen niet naar het stembureau kan komen (attest van de werkgever, of van de militaire of burgerlijke overheid voorleggen);
  • schipper, marktkramer of kermisreiziger bent (attest van de burgemeester, aan te vragen op de dienst bevolking);
  • door een rechterlijke maatregel van je vrijheid beroofd bent (attest van de directie van de instelling waar je verblijft);
  • omwille van je geloofsovertuiging  (attest van de religieuze overheid);
  • studenten die om studieredenen niet naar het stembureau kunnen gaan (attest van de onderwijsinstelling);
  • op reis bent in het buitenland: op vertoon van een bewijsstuk (vliegtuigticket, hotelvoucher, …) op de dienst bevolking van het gemeentehuis kan je een 'attest van volmachtgeving bij verblijf in het buitenland' bekomen. Met dit attest, gevoegd bij het volmachtformulier, kan je volmacht geven.

Het volmachtformulier, ingevuld en ondertekend door de volmachtgever en de volmachtkrijger, wordt door de volmachtkrijger afgegeven samen met één van bovenvermelde attesten in het stembureau waar de volmachtgever zou moeten gaan stemmen. 

Afwezigen

Indien je zelf niet kan gaan stemmen en je kan geen volmacht geven, dan kan je:

  • ofwel je oproepingskaart met een bewijsstuk van je reden van afwezigheid laten afgeven op je stembureau;
  • ofwel je oproepingskaart met een bewijsstuk van je afwezigheid komen afgeven op het gemeentehuis – dienst bevolking, uiterlijk op de donderdag voor de verkiezingen.
Voor formulieren: http://www.verkiezingen.fgov.be/index.php?id=1657&L=1

Bron: http://www.brecht.be


05-06-2010, 23:49 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatief met tuinafval
Klik op de afbeelding om de link te volgen Biologische moestuin

Velt-opentuinen en juni compostmaand, zondag 6 juni 10 van 18 uur in de gemeentelijke biologische moes- en kringlooptuin, Mudaeusstraat.In deze educatieve biologische moestuin van 500 m² wordt een zeer ruim assortiment aan gekende en minder gekende groenten geteeld, in de ruime serres worden 20 soorten tomaten geteeld. In het voorjaar werd een nieuwe keukenkruidentuin aangelegd. Het totale assortiment aan groenten en kruiden omvat ruim 150 verschillende variëteiten.

Thuiscomposteren

De tuin heeft ook een degelijk uitgebouwde demoplaats thuiscomposteren met zowel compostvaten als –bakken. De geïntegreerde kringlooptuin toont hoe allerhande plantaardig materiaal afkomstig uit de tuin op een eenvoudige en decoratieve manier kan hergebruiken. Een ervaren Velt-lesgever - compostmeester geeft rondleidingen telkens beginnende op het uur.

 Bron : http://www.nieuwsblad.be

05-06-2010, 23:01 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

03-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PERSMEDEDELING - VOOR WIE HET AANBELANGT
Klik op de afbeelding om de link te volgen Lions Club Antwerpen Voorkempen heeft de plicht u te melden dat de 6de editie 4 X 4 FESTIVAL dat zou doorgaan op zondag 6 juni 2010 wordt afgelast.

Dit wegens een onverwacht kortgeding aangespannen tegen de activiteiten op Kraaienhorst Brecht (Sint Lenaarts).

Lions club Antwerpen Voorkempen had met de inrichting van dit Festival alleen voor ogen om fondsen bij elkaar te brengen voor haar goede doelen.
Zij wenst de firma Steenbakkerij Floren die de terreinen ter beschikking stelt, alle vrijwilligers, deelnemers, sponsors, leveranciers en de leden van haar
vereniging te danken voor de steun. Alle reeds gestorte bedragen worden integraal terugbetaald.

Meer informatie kan u later vinden in de pers en op deze website:
Bron: http://www.vlaanderen4x4.be/forum/viewtopic.php?p=58855

03-06-2010, 19:57 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbrekers voetbalkantine keren terug
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondagnacht is ingebroken in de kantine van voetbalclub KFC Sint-Job aan de Sportveldlaan in Brecht. Dinsdag zijn de inbrekers teruggekeerd.

Clubvoorzitter Marcel Braspennincx heeft er stilaan zijn buik van vol. "Zondag hebben ze drie sloten geforceerd om binnen te geraken. Ze hebben niets gestolen, maar de schade aan de sloten bedroeg wel 500 euro. Dinsdag hetzelfde liedje: geen buit, maar voor ons wel 200 euro schade."

De voorzitter van de tweedeprovincialer drukt er op dat inbreken zinloos is, want er zijn nooit geld of waardevolle goederen aanwezig. "Zelfs geen bier of sterke drank, want sinds vroegere inbraken heeft de club maatregelen genomen." De politie van de zone Voorkempen kwam ter plaatse en onderzoekt de zaak.
Bron: http;//www.gva.be

03-06-2010, 19:35 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstacademie IKO Brecht bestaat 10 jaar

IKO, de academie voor beeldende kunst in Brecht, bestaat tien jaar. Tien jaar geleden beslisten het gemeentebestuur en de hoofdschool van IKO uit Hoogstraten een afdeling op te richten in Brecht. In 2002 nam de academie intrek in de prachtig gerenoveerde ateliers van het oude Klooster in Brecht. Ondertussen is IKO Brecht de plaats voor kinderkunsten met een volwaardige kinder- en tienerafdeling.

 

Naar aanleiding van het tienjarige bestaan maakten alle cursisten samen een groot kunstwerk. Het werk bestaat uit 20 zuilen die kunstig beschilderd werden door de leerlingen. Het werk staat opgesteld op het grasveld van de parking van gemeenschapscentrum Jan vander Noot.

 


Expositie en opendeurdagen

 

Op zaterdag 12, zondag 13 en woensdag 16 juni telkens van 14.00 tot 18.00 uur houdt het IKO opendeur. In de ateliers in de Gasthuisstraat 42 staat een fraaie tentoonstelling met werk van alle cursisten. Tijdens deze opendeurdagen kunnen kinderen en tieners zich ook inschrijven voor het volgende schooljaar.

 
  Info: Koen Bollen, cultuurconsulent, 03 660 28 35, koen.bollen@brecht.be of www.iko-brecht.be
Bron: http://www.brecht.be

03-06-2010, 18:16 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

02-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Onthoofding' Vlaams standbeeld is internationale hit
Klik op de afbeelding om de link te volgen De val van Mudaeus dateert van 23 april. 'Toen ik de werklui zag klungelen, dacht ik: dit moét fout aflopen. Ik ben meteen beginnen te filmen', zegt Ben Van Hoydonck. 'Het kleinste kind weet dat zo'n beeld uit stukken bestaat. Als je het wil verplaatsen, doe je best een stevige band om de romp.'

Nog dezelfde dag gooide Ben zijn filmpje op het internet. Intussen is het al meer dan 76.000 keer bekeken. 'Ik kreeg al meer dan driehonderd e-mails van over heel de wereld.'

Enkele Amerikaanse zenders en zelfs het productiehuis van het populaire brokkenprogramma Most Daring namen al contact op. 'Ze vroegen wat de beelden moeten kosten', zegt Ben. 'Ik heb hen mijn telefoonnummer bezorgd. Als zij van plan zijn geld te verdienen op mijn rug, kan ik beter een patent nemen bij het Copyright Office in Washington.'

Als gevolg van de tuimelpartij moest Brecht de ingebruikneming van het nieuwe plein en de viering van de 450ste verjaardag van het overlijden van Mudaeus, gepland op 5 september, uitstellen. Het beeld kan wel worden hersteld.
Link naar YouTube:   http://www.youtube.com/watch?v=l57qlJi8dp8&feature=player_embedded
Bron: http://www.nieuwsblad.be/

02-06-2010, 18:35 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SINT-JOB-IN-'T-GOOR - Vanaf begin september heeft St-Job opnieuw een postpunt.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nadat enige tijd geleden het postpunt in de gemeente gesloten werd, dienden inwoners uit te wijken naar de kantoren van Brecht, Schilde of St-Antonius. Het nieuwe St-Jobse  postpunt komt in de krantenwinkel Lucie Byl, op de hoek van de Brugstraat en de Braakstraat.
Bron: http://www.zoe.fm/

02-06-2010, 14:28 geschreven door alain denissen

Reageer (0)

Archief per maand
  • 10-2013
  • 06-2013
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!