Avontuur in China
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Vrijdag 30 april
  • Donderdag 29 april
  • Woensdag 28 april
  • Dinsdag 27 april
  • Maandag 26 april
  • Zondaq 25 april
  • Zaterdag 24 april
  • donderdag 22 april
  • dinsdag 20 april
  • maandag 19 april
  • zondag 18 april
  • zaterdag 17 april
  • vrijdag 16 april
  • woensdag 14 april
  • maandag 12 april
  • Zondag 11 April
  • Zaterdag 10 April
  • zaterdag 10 april
  • Zondag 11 April
  • Vrijdag 9 April
    Zoeken in blog

    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 11 April
























    11-04-2010, 16:58 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 10 April

    Zaterdag 10 april

    Om 08u20 vangt onze busreis aan naar Shangri-La, gelegen aan de grens van Tibet.  Deze stad is in 2000 ineens van naam veranderd en heette vroeg Zhondian. We reizen ditmaal met een agentschap en blijven dus de hele tijd met eenzelfde groep samen, wel allemaal Chinezen en ook met een zeer spraakzame Chinese gids.  Spijtig dat we het niet kunnen verstaan maar de belangrijke zaken worden door Emily vertaald.

    Bij een eerste sanitaire stop maak ik nu kennis met hurkwc’s naast mekaar, het is weer wat anders.  We rijden door een zeer mooi bergachtig landschap met de besneeuwde toppen en het uitzicht lijkt vaak op een postkaart.  Voor we een oude brug moeten overrijden wordt door de gids gevraagd uit te stappen en te voet over te steken, alleen de ouderen mogen blijven zitten.  We kijken eens rond en zien geen ouderen, dus we stappen af.  En nu blijven we met de vraag zitten ……. was dit voor ons bedoeld?  Bij een volgende halte naderen we de bekende Tijgersprongkloof, een 16 km lange kloof uitgesleten door de Yangtzerivier.  De bus rijdt ver de kloof in naar een van de beroemdste rotsblokken en van hier schijnt de beroemde tijger het water te zijn gesprongen om aan zijn jager te ontkomen.  Hier heeft de kloof haar naam verdiend.  We maken een hele mooie wandeling van 5 km verder langsheen het water en de prachtige flank van de berg.  Het landschap en de monumenten laten ons kennis maken met Tibet en we bezoeken het Songzanlin-klooster waar momenteel 900 monniken wonen en waar de tempel dateert uit de 17de eeuw.  Hier is het verboden foto’s te nemen en we hebben respect voor deze religie.  De Boeddha’s in alle vormen en kleuren kan je hier terugvinden, en de tempel is versierd met allerlei gekleurde doeken en dit geeft een zeer speciaal effect. 

    De avond valt stilaan en we dineren bij  een Tibetaanse familie met hun gebruikelijke vormen van animatie voor toeristen.  Hier zijn we dus echte toeristen en we ondergaan dit.  Om half tien nemen we onze intrek in het hotel, wat afgelegen en bijna helemaal in hout. Het is hier ijskoud, geen verwarming in de kamer, enkel een verwarmde matras.  We zijn moe en na een kattenwas zoeken we ons bed op.  We nemen de twee dekens bij mekaar en liggen kort bijeen om warm te krijgen.  Morgen is er een nieuwe dag!



















    11-04-2010, 16:53 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag 10 april

    Zaterdag 10 april

























    11-04-2010, 16:48 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 11 April

    Zondag 11 april

    Rond 3 uur horen we het water gieten!  Erik staat op en zoekt naar licht, maar helaas ….. geen elektriciteit.  Goed dat de gsm bestaat en dat beetje licht geeft de oplossing.  Om 6 uur wordt er op de deur geklopt, we moeten opstaan.  En ….. nog geen elektriciteit en dus ook geen licht en het is buiten nog pikdonker.  Bij een volgende klop op de deur wordt er een kaarsje binnengebracht en daarmee moeten we het dus doen.  We zoeken alles bij mekaar want we checken hier nu uit.  Het gezamenlijk ontbijt gebeurt dus ook met kaarslicht, dus laat het mij romantisch noemen …… al is het eten niet echt wat ik lust.  Erik en ik houden het elk bij 2 groene hardgekookte eieren.  Blijkbaar is dit probleem hier niet eenmalig want in elke kamer liggen kaarsen en onze Chinese busgenoten maken er ook geen punt van.  Dus wij ook niet!

    Vanaf nu vangt onze terugreis aan maar ondertussen hebben we nog een tweetal stops onderweg.  De eerste stop gaat naar het geografisch park Pu Dacuo aan de voet van de Himalaya waar we ons elk voorzien van een dikke jas en een zuurstofspuitbus.  We gaan dus de hoogte in….!  De bus voert ons naar 3 verschillende stops waaruit we kunnen kiezen, en we gaan voor de middenste.  Dit is een wandeling op vierduizend meter hoogte langsheen  een meer en grasland en gaat over 4,5 km. Momenteel is het grasland heel dor maar in het regenseizoen zal het hier prachtig groen zijn.  De buffels en paarden lopen hier vrij rond en zijn op zoek naar al wat eetbaar kan zijn.  We doen het heel rustig en af en toe, als we voelen dat het hoofd wat licht wordt en de spieren stram, pompen we wat zuurstof bij. Dit is wel een echt avontuur, maar we genieten ten volle van het mooie landschap.  De sneeuw is kortbij en door de zon krijgen we hier een adembenemend zicht.  De eekhoorntjes huppelen met ons mee en zijn helemaal niet bang, ze lopen ons gewoon voor de voeten. Na anderhalf uur zien we de bus staan en moeten we nog juistgeteld 110 trappen doen.  Hier trappen we wel op onze adem en is de zuurstof meer dan welkom.

    Onze laatste stop is een bezoekje aan een minderheidsgroep waar vooral houtbewerking en schilderen op doek hun grootste bezigheden zijn.  Hier wonen nog 16 families.

    De terugreis verloopt vlot en de meeste Chinezen slapen.  Na 4 uur in de bus zijn we terug in Lijiang waar we morgenvroeg het vliegtuig nemen naar Shenzen.en in de namiddag zullen we weer in Sanxiang toekomen.

    We hebben deze keer een heel speciale binnenlandse reis meegemaakt met uiteenlopende bezienswaardigheden en zelfs een beetje avontuur. En we hebben er van genoten!

     



















    11-04-2010, 00:00 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    09-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 9 April

    Vrijdag 9 april

    Onze nachtrust is niet zo best geweest, Erik heeft last van de reizigersziekte.  Hopelijk zal het met de medicatie iets beter gaan en de beste remedie is heel zeker een dagje vasten.

    Vandaag zijn onze geleide bezoeken vooral aan de oudere dorpjes van de Naxi  en die zijn gelegen aan de voet van de sneeuwberg.  Deze bevolking was in het verleden niet zo’n sterk ras en daarom werd dit dorpje gebouwd rondom beschermd door gebergte en deze plaats biedt vooral zuivere lucht.  Lijiang is gelegen 2460 meter boven de zeespiegel en de Snowmountain is 5569 meter hoog.  Tot op heden is er nog niemand in geslaagd deze berg te beklimmen, ondanks de vele pogingen.  De Naxi is één van de minderheidsgroepen en telt ongeveer 300000 leden.  De grootste groep in China zijn de Han-Chinezen.

    De streek is zeer zanderig en door de wind en de warmte momenteel heel droog en hierdoor is de plantengroei momenteel zeer arm.  Het eerste dorpje dat we bezoeken is niet gewoon aan buitenlandse toeristen, via reisagentschappen vind je deze bestemming niet terug.  De wegjes zijn uitgesleten en moeilijk berijdbaar, maar voor hun koeien en paardjes is dit geen probleem. De huizen zijn bijzonder schamel en wat me opvalt is dat ook hier weer de mannen tijd hebben om samen te zitten in een schaduwrijk plekje.  Ze bieden hun paardjes aan aan de weinige Chinese toeristen om een wandelingetje te maken doorheen hun dorpje, dit is dan ook een bron van inkomsten.  Wij volgen te voet en klimmen hogerop tot we de mooie witte berg helemaal kunnen bewonderen.  Geen enkel geluid geraakt tot hierboven, alleen de vogeltjes zingen hun mooiste lied.  Je zou zeggen: het is hier zalig ….. maar dan toch alleen maar om even te vertoeven denk ik en niet om hier te leven.  Hier is echt niets te merken van westerse invloed!  Het volgende dorpje geeft weer een heel ander beeld.  Er is een aardbeving geweest in 1996 en er resten nog enkele overblijfselen.  De overige huizen zijn vernieuwd en nu wordt het skelet gebouwd helemaal in hout en zonder schroeven of nagels.  Alles is verbonden met houten spieën zodat er een lichte beweging mogelijk is en met grote rotsblokken werken zij het verder af. Bij de aardbeving zijn een 300-tal mensen omgekomen. Buiten enkele navolgingen van Boeddha zijn de meesten onder de Naxi aanhangers van de natuur en de geesten en bij het dorpje zien we dan ook een grote totempaal.  Enkele andere dorpjes zijn al helemaal toeristisch getint en de kraampjes met zilverwerk en hun gekleurde stoffen worden snel bemand.  Het toeristische hoogtepunt zijn wel de zomermaanden en hier zie ik aan de restaurants overal buitenterrasjes, dus echt en alleen voor toeristen want zoals we al weten schuwen Chinezen heel erg de zon.  Ik eet ’s middags een echte lekkere sandwich met tonijn bij een Italiaan en daarbij een goeie koffie.  Dat smaakt ongelooflijk!  Het Chinees in de straat zijn lokale snacks en daar blijk ik toch liever af.

    We bezoeken nog een plaatselijk museum met verschillende voorwerpen uit het verleden.  En terecht wat Erik zegt: ik kan ook een museum openen met al mijn gerief dat ik thuis liggen heb!

    De blauwe regen is in volle bloei en als wij zeggen dat Japanse kerselaar ook bij ons groeit beweert Emily dat het Chinese kerselaar is.  Ok, daar discussiëren we niet over, we zijn tenslotte in China.

    Onze dagreis eindigt rond 15u30 en Erik kan een dutje goed gebruiken.  Deze avond eten Emily en ik een kleine maaltijd en we gaan vroeg slapen  We hebben via skype met Goedele contact en zijn blij te vernemen dat het met beetjes vooruit gaat.  Goed nieuws dus. Morgen vertrekken we om kwart voor 8 naar Shangri-La, en zitten we weer voor 4 uur op de bus.  Shangri-La ligt op 3200 meter hoogte en hopelijk hebben we geen last van zuurstof tekort.

     

     



















    09-04-2010, 15:37 Geschreven door chinezen
    Reageren (1)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 9 April
























    09-04-2010, 14:33 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 8 April

    Donderdag 8 april

    Reizen is ondertussen onze specialiteit geworden, maar geen nood, we zien heel wat onderweg.  De wc’s bij de tussenstop zijn nog iets eenvoudiger geworden, nu is het niet meer individueel maar gewoon een goot en achter mekaar, toch met een tussenschot dat net hoog genoeg is dat je niet kan zien wat voor jou gebeurt.  Maar het zij zo, ik heb behoefte dus ik ga.  Na 4 uur rijden bereiken we Lijiang, gelegen in de schaduw van de Jade-Draaksneeuwberg die met zijn sneeuwwitte top tot aan de azuurblauwe hemel reikt. We nemen plaats in ons hotel waar we nu wel internet hebben en onze gezellige kamer geeft uitzicht op de sneeuwberg. Het oude stadje bestaat voornamelijk uit houten huisjes en het is een aangename plek om even uit te rusten na toch al enkele vermoeiende dagen.  In Lijiang wonen de Naxi,  één van de meest fascinerende bevolkingsgroepen van China.  Het bijzondere aan hun schrift is dat ze gebruik maken van pictogrammen. De stad heeft haar ziel verkocht aan de toeristen  en de invloed van de Naxi is overal voelbaar.  Ook ’s avonds is Lijiang een bruisende stad met vele bars en zingende en dansende meisjes om de klanten te lokken naar de restaurants.  Het geluid van  de kabbelende beekjes doorheen de steegjes harmonieert perfect met hun gezangen en alles is gehuld in een zachtrood licht.  Echte wandelstraatjes voor toeristen!

    Om 20 uur volgen we een muzikale avond, maar wel heel speciaal.   De muzikanten zijn overwegend echte oude Chinezen en de senior is 87.  Ze brengen oude klassieke Chinese muziek met allerlei strijkinstrumenten waaronder een aantal zelf gemaakte. Een tweetal dames uit deze Naxibevolking zingen enkele liederen, waarvan ik de toonhoogte niet kan beschrijven. Het is wel kunstig, maar toch niet echt om een hele avond te beluisteren. De Naxi zijn bang dat dit in de toekomst eens zou kunnen verdwijnen, jongere mannen die dit kunnen zijn schaars.

    Morgen is er een nieuwe dag en zullen we onder begeleiding Lijiang verder bezoeken.

     

























    09-04-2010, 13:57 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 April
























    09-04-2010, 13:47 Geschreven door chinezen
    Reageren (1)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 7 april

    Woensdag 7 april

    37 jaar geleden zijn we in het huwelijksbootje gestapt en ik ben er van overtuigd dat we ook vandaag weer op het water zullen varen. Nu kunnen we iets langer slapen want om 9 uur staat de auto met plaatselijke gids te wachten. Bij het beneden komen worden we door Emily verrast met een mooie ruiker roze bloemen. Vandaag brengen we een uitgebreid bezoek aan Dali met een privéwagen en een gids. We ontbijten in een lokaal eethuisje in de oude stad met nog kasseistraatjes. We vertrekken nadien op verkenning naar de nabijgelegen Bai-dorpen. Onderweg rijden we door een echte landbouwstreek en vooral lookplantages en bonenvelden vallen ons hier bij op. Hier zie je nog hele families werken in de grond en enkel en alleen voor handenarbeid, we zien hier zelfs nog vaak de sikkel gebruiken. Gewonnen look ligt gewoon langsheen de straat in massa’s te drogen, en hetzelfde voor bonen waarvan nadien dan het zaad wordt geoogst. De Bai is een minderheidsvolk dat hier nog bestaat uit 4000 inwoners en zij leven in 7 verschillende dorpjes, allemaal gelegen rond een meer. Hun inkomsten bestaan voornamelijk uit alles wat in het meer te vinden is en ook nog wat landbouw dat ze bewerken er rond. Hun vervoer bestaat dan ook uit houten bootjes. De kledij van de Bai is nog heel specifiek en niet alleen gebruikt voor de aantrekking van toeristen, ook in het dagelijkse leven zie je nog de fraaie en felgekleurde hoofddeksels. Met houten bootjes varen we op het meer en luisteren naar hun inheemse gezang dat bestaat vooral uit hoog stemgebruik. Dit is iets dat wij niet kunnen nabootsen. De lunch dat zij aanbieden is zeer eenvoudig en deze keer heb ik niet zoveel honger, dus ik ben met wat soep tevreden. Onze terugtocht bestaat uit een halte aan een mooie pagodetempel waar uiteraard ook weer veel van deze jonge Bai in hun specifieke klederdracht de toeristen begroeten. Als afsluiter van deze geleide dag nemen we de kabelbaan naar de Guanzhan mountain en vanuit de eitjes hebben we weer een prachtig zicht.

    Een kleurrijke stoet trekt onze aandacht en na de uitleg weten we dat dit een begrafenisstoet is. Het overleden lichaam ligt in een ronde kist die gedragen wordt met touwen door een aantal mannen. De kinderen hebben witte linten rond hun hoofd en ze dragen kleurrijke vlaggen. Dit is geen ingetogen stoet zoals wij dat kennen maar iedereen loopt door mekaar en het grondvuurwerk trekt de aandacht van de bewoners.

    We proberen internet in een office maar het lukt ons niet, we hebben dus nog geen nieuws van het thuisfront. Ik kan het me toch niet laten en via sms vraag ik naar de toestand van Goedele. Om half elf krijgen we een antwoordje dat Steven haar mag komen halen en dat alles goed verlopen is. Ze heeft natuurlijk wel pijn en MOET slikken schrijft ze, dit om de genezing te versnellen, maar we moeten ons geen zorgen maken. We geloven graag dit toch geruststellende nieuws.

    We kunnen Dali toch niet verlaten alvorens een bezoekje te brengen aan de steegjes in de echte oude stad. En …… hier zijn we niet meer alleen als westerlingen, we vinden hier zelfs een foreignerstreet! We eten er een spaghetti en drinken een glaasje rode streekwijn. En na deze twee dagen zijn we blij dat we om half tien kunnen gaan slapen, we hebben veel gereisd en veel gezien in de provincie Yunnan.

























    09-04-2010, 11:47 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    08-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag 7 april
    Woensdag 7 april























    08-04-2010, 17:30 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Dinsdag 6 april

    Kwart na 5 vangt onze reis aan en we nemen in Guanghzou het vliegtuig om 09u40. Voor Emily is dit een spannende dag, het is de eerste dag dat ze op deze manier zal reizen. In de luchthaven krijgt ze de nodige uitleg van Erik waar ze vooral moet op letten. Misschien zal ze dit nog vaak nodig hebben in de toekomst omwille van haar job. We vertrekken met een dikke wolkenlaag, maar twee uur later schijnt de volle zon in Kumming. We nemen een taxi naar het busstation, maar dit blijkt de verkeerde te zijn. Hier zijn immers vier busstations en we zijn dus verplicht een tweede taxi te nemen naar de juiste plaats. En dan begint het wachten ….. de bus van 14 uur zal vertrekken als ze vol is! Dus eindelijk om 14u20 lukt het en na een uur bereiken we het stone forest Dit is een natuurwonder duizenden jaren geleden ontstaan door erosie. Het zand is weggespoeld en de rotsen zijn overgebleven. Deze rotsen rijzen als pilaren uit de grond en doen ons wat denken aan Turkije. We wandelen doorheen dit park en om 16u15 willen we een taxi nemen, maar helaas, die zijn hier niet te vinden. We hebben dus geen andere keuze dan weer de bus te nemen en die vertrekt om 17u15. Dit is dus China, veel wachten en nooit weten wanneer de bus juist zal vertrekken. Onze terugreis naar Kumming zelf verloopt nu vlot en we nemen onze volgende bus naar Dali. Zij zou vertrekken om 19u15 en het wordt ook nu weer 19u45. We moeten dit aanvaarden en ons vooral niet druk in maken. It’s ok, zo zeggen zij het ook.

    Bij de sanitaire stop onderweg zijn de hurkwc’s mooi naast mekaar, zonder deuren, dit moet je toch ook eens meemaken. Geen scrupules dus! Na juist 4 uur rijden zien we de lichtjes van Dali en het hotel is gelegen in de oude stad. Het is dan ook een hotel in typische bouwstijl en totaal gerenoveerd, we kunnen gaan slapen iets na middernacht en de bedden zijn meer dan welkom. Erik heeft nood aan veel zakdoeken! Om nogmaals te zeggen dat China een groot land is, we zijn vandaag dus 11 uur onderweg geweest, vliegtuigreis in begrepen. Wil je hier dus iets zien mag afstand geen rol spelen.

    Helaas, we hebben geen internet hier en dus ook geen contact met het thuisfront. We weten dus niets over Goedele die vandaag is geopereerd van haar amandelen, maar we zijn zeker in gedachten bij haar.



















    08-04-2010, 08:10 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    05-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 april


















    05-04-2010, 16:57 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 5 april

    Maandag 5 april

    Kwart na zeven staan we in de lobby klaar en vertrekken we voor het ontbijt. We hebben de kans om een tafeltje buiten te vinden, weliswaar langsheen de straat en tussen het drukke verkeer, en eten soep met noedels, een echt Chinees ontbijt. Het dorpje waar Mr. Bei is geboren is nog een dik half uurtje rijden en het draagt de naam Hu Guang, schrijven is iets gemakkelijker dan uitspreken.

    Hier belanden we op de echte boerenbuiten waar met veel volk op de velden wordt gewerkt. Een buffel en een tractor, we zien het allebei. Er is dus toch een lichte vooruitgang ook hier te bespeuren. Een wandeling langsheen de velden brengt ons echt wel in de natuur en deze weg leidt ons naar de plaatselijke school waar ik graag eens binnengluur. De klassen zijn proper maar buiten een bord en stoelen en bankjes is er niets te zien, met andere woorden, kale klassen. Hiernaast staat een familietempel opgericht door de familie Bei, 300 jaar geleden en nu op 19 maart 2010 is er een viering geweest bij het afsluiten van een totale renovatie. Fiere dorpsbewoners druppelen hier binnen, wetende dat er bezoek is, en de thee staat klaar. Het cultureel centrum is een ruimte dat gebruikt wordt voor gelegenheden zoals wij dit kennen, maar het gebouw is uiteraard niet te vergelijken met onze westerse normen. Aan de poort hangen grote platen met de donnaties van personen geafficheerd en de vader van Mr. Bei staat bovenaan, dus terecht om fier over te zijn. Het is tijd voor de celebratie voor de overleden familieleden. Na vele trappen doen komen we aan het grafmonument van de familie Bei. Ongelooflijk wat we hier meemaken! Rondom het monument worden vele gekleurde papiertjes gelegd en van op afstand lijkt dit een echt bloemenveld. Vele familieleden komen aandraven met zakken vol offers. Verschillende geslachte kippen, een eend, een geroosterd biggetje, eieren, fruit en allerlei deegwaren, maar het meest frappante dat ik zie zijn schoenen, kledij en goudstaven in papier en enorm veel hemelgeld. Een fles saké wordt verdeeld in vele kleine glaasjes en opnieuw en opnieuw wordt er bijgeschonken. Uiteraard lopen de glaasjes over, maar de betekenis hiervan is dat alles toch naar de overledenen gaat. Alles wordt uitgestald voor het monument en dan krijgt iedereen wierookstokjes en fakkels. Er valt een stilte terwijl de stokjes branden en er heerst een zekere ingetogenheid. Eén van de familieleden spreekt de overleden voorouders toe en na vertaling weten we dat hier geluk en gezondheid gevraagd wordt. Blijkbaar wordt dit ook gevraagd voor de ‘speciale’ gasten en dit voor hun hele familie. Deze religie is helemaal niet de onze, maar hierbij aanwezig zijn doet je rillingen krijgen. Hier heerst nog een echte overtuiging! Als de wierookstokjes half zijn opgebrand volgt het tweede gedeelte, alle papieren voorwerpen worden in een grote oven verbrand en het geloof bestaat hierin dat de rook alles meeneemt naar de hemel. De voeding wordt weer ingepakt en meegenomen. Het afsluiten van de ceremonie gebeurt met het afsteken van grondvuurwerk. Deze dag noemt men hier the tombscleaningday.

    Het is lunchtijd en dit wordt aangeboden voor de hele familie in het geboortehuis. Het is simpel maar echt streekgebonden en wij hebben het geluk dat wij mogen neerzitten want er is geen plaats voor iedereen. Maar het is nu niet zo moeilijk eten uit die kleine kommetjes, ze houden ze net onder hun kin.

    Vooraleer we vertrekken drinken we nog een laatste thee in het huis van een collega van Sunway.

    En nu komt hun steeds weerkerende vraag: “what are your feelings about this day?” Hier moeten we even over nadenken want een antwoord hierop is niet in één zin samen te vatten. Hun huizen zijn schamel en dat weten ze maar al te goed, ze beseffen zeer goed dat hier de ontwikkeling nog niet ver staat en daarom zijn ze bang dat wij een verkeerd beeld zouden kunnen krijgen. Maar wat wij hier mogen meemaken kan geen enkel reisagentschap aanbieden en we zijn dus Chinezen tussen hen. De vriendelijkheid en gastvrijheid staat hier bovenaan. Hoe langer we hier zijn hoe meer ik me ook kan inleven in hun eetcultuur, hoe eenvoudig dit soms ook kan zijn. Vroeger zou ik misschien gezegd hebben: ‘met alle Chinezen, maar niet met ……. en nu zeg ik graag ….. ook met den dezen’!

    Na een hartelijk afscheid vertrekken we voor onze trip van 405 km waarvan we 200 vlot kunnen doorrijden en de overige van stilstaand tot zeer traag. Nu begrijpen we goed wat reizen betekent in China! We zijn thuis om 21u45 en ruilen de inhoud van onze valies voor iets meer kleding want morgenvroeg om 5 uur staan we klaar voor onze 7daagse binnenlandse reis.



















    05-04-2010, 16:50 Geschreven door chinezen
    Reageren (0)


    We nemen je mee naar China. Tof dat je er bij bent!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008

    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • oost west thuis best (christiane)
        op Vrijdag 30 april
  • Welkom thuis! (Annemie)
        op Vrijdag 30 april
  • bijna thuis (Maria)
        op Woensdag 28 april
  • terug? (tetenne)
        op Maandag 26 april
  • back in Belgium (christiane)
        op Maandag 26 april



  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!