Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
27-01-2009
Dadels met amandelen Escolantes.
Aperitiefhapje
Dadels met amandelen Escolantes (Misdienaren). =============================================== Rooster wat blanke amandelen in een droge koekenpan en pas op dat ze niet te bruin worden.
Het heeft maar een minuutje nodig.
Stop in iedere dadel een amandel en wikkel er een (half) plakje bacon of katenspek omheen.
Vastzetten met een prikker en op de bakplaat of in een ovenschaal.
Oven op 180 graden en dadels er 20 tot 30 . minuten in tot het spek knapperig en bruin is.
Daarna overdoen in een andere schaal zodat het vet achterblijft.
Uitlekken op keukenpapier is ook een goed plan.
Niet teveel tegelijk want het is lekker als ze nog wat warm zijn.
Varkenshaasje In Rauwe Ham! =========================== 1 varkenshaasje
2 plakjes drooggezouten ham (Duke of Flanders)
olijfolie
1 bosje pijpajuintjes
1/4 koffielepel knoflookpasta
1/8 zakje verse Italiaanse kruidenmix
versgemalen zwarte peper
cocktailprikkers
. 1. Knip de kruiden heel fijn in een kopje. Maak de pijpajuintjes schoon en snij ze fijn. 2. Schep de pijpajuintjes en de knoflookpasta door de kruiden en breng op smaak met peper. 3. Snij het varkenshaasje in nootjes van 2 centimeter dikte en strooi er het kruidenmengsel over. 4. Snij de plakjes ham in even grote stukken als de nootjes en leg op elk varkensnootje een plakje. Steek ze vast met een cocktailprikker. 5. Leg de stukjes vlees op een schaal.
Aan tafel 1. Verhit een scheutje olijfolie in het gourmetpannetje. 2. Bak het plakje vlees aan beide kanten bruin.
Serveertip: Zet de kroon op uw werk door een scheutje droge witte wijn, sinaasappelsap of bouillon even mee te laten sudderen.
En/of bak op het einde nog een eetlepel champignonplakjes mee.
Varkenstongen met tomatensaus ============================= 4 varkenstongetjes
500 gram soepgroenten
1 ui
2 kruidnagels
1 bouillonblokje
Roux minut
500 gram champignons
snuifje salie
peper & zout
. Doe de tongetjes in een ruime kom en voeg daarbij de soepgroenten, prik twee kruidnagels in de ui en voeg bij de groenten.
Giet vervolgens water bij tot alles ruim onder staat en doe er nog een bouillonblokje bij.
Kruid flink met peper en zout en breng aan de kook, laat op een matig vuur gaarkoken in ongeveer anderhalf uur. Haal de tongen uit het vocht en pel ze.Houd ze warm.
Voor de saus:
Zeef het kookvocht van de tongen en laat tot de helft inkoken en roer er vervolgens de tomatenpuree en de champignons door.
Werk af met een snuifje salie, peper en zout.
Laat nog 5 minuten pruttelen tot de champignons gaar zijn.
Bind de saus met Roux minut.
Snij de tongetjes in sneetjes en schik op warme borden.
Ovenschotel Met Bloemkool, Tomaat En Basilicum ==============================================
Voor 4 personen:
800 g bereid gehakt varken + kalf
1 kleine bloemkool
1 ui
1/2 bokaal tomatenstukjes met groenten
2 dl lichte room
3 eetl. paneermeel
1 eetl. boter
1 ei
4 takjes peterselie
1/2 koffielepel tijm
1 koffielepel basilicum
1/2 eetl.paprika
peper en zout
.
De dag voordien:
Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesneden peterselie, de tijm en het paneermeel.
Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Leg de bloemkoolroosjes in een grote en diepe ovenschotel.
Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de lichte room over (zo kan de room door het gehakt tot bij de bloemkool zakken).
Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met 1 koffiel. basilicum, 1/2 eetl. paprika, peper en zout.
Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
Zet koel weg!
De dag zelf
Schuif de schotel in de voorverwarmde oven van 220 °C en laat gedurende 1 u gaar worden. Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat het gehakt niet verbrandt.
Dien op met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.