Inhoud blog
  • Red Sandra, een klasgenootje van Xander!
  • Onverwacht einde.
  • Groot verlies.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    El camino
    Een spirituele reis.
    05-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Positief-negatief Deel2
    De barmadame is de ongelovige Thomas zelve en laat zelfs de bar alleen om zich ervan te vergewissen dat ik de waarheid spreek. De 'man van achter t hoekske' komt een pint drinken. Hij weet ook van geen bus en staat me aan te gapen alsof ik van Mars ben. Zij is echt beginnen ratelen en ik versta er niets meer van. Ik betaal en vertrek want s'mans verontwaardiging begint op mijn zenuwen te werken. Hij vraagt zich nu waarschijnlijk af of hij niet meer tegen bier kan..
    Ik ga nog maar eens kijken aan de halte en ergens verderop hangt er een klein briefje. Horraire:
    s'morgens om 8.15 richting Troyes en s' avonds om 18 weer terug. Het is een schoolbus.!
    Nu ben ik het echt zat en besluit om er mee te kappen voor vandaag. Aan het deftigste huis in de straat ga ik aanbellen, er ligt een mooi groene pelouze op mij te wachten.
    Maar dit is een verrassing, deze dame is niet van plan haar tuintje te lenen en zegt me doodleuk dat ik dan maar autostop met doen als ik geen zin meer heb om te stappen. Ik kan er niet mee lachen maar zeg toch beleefd goeiedag want iedereen is hier vrij in hé. In het wild camperen durf ik nog niet en de mensen zijn hier ook niet zo vriendelijk.
    Ik vertrek te voet verder en ondertussen ga ik liften als ik een auto hoor. Ik moet geduld hebben want ik ben niet groot en blond..Uiteindelijk stopt er een jonge vrouw die naar Troyes rijdt. Lucky Me. Ze zegt me dat het de eerste keer is dat ze iemand meeneemt, ik zeg niet dat het ook voor mij geen gewoonte  is. We hebben toch een leuke babbel en de kilometers vliegen vooruit. Ze zet me af aan het station van daaruit ga ik naar Thorvillier, een grens gemeente. Dit is de streek van de champagne en je ziet aan de stokken dat het nog vroeg in het jaar is. Er staan al groene bladeren aan maar het geeft nog geen kleur aan de velden. De wijnboer waar ik wil overnachten ,hebben we meermaals bezocht met de mobilhome, hij is dus geen onbekende en ik hoop dat ik daar dan mijn tent kan opslaan.
    Ze herkennen me niet als ik aanbel en eerst moet ik een aantal vragen beantwoorden alvorens ze de elektrische poort opendoen. Zij heeft ondertussen mijn naam gecheckt en vanaf dan is het ijs gebroken, ik mag me achter hun huis in de tuin installeren. De poort gaat terug toe en dat geeft me een super veilig gevoel.s'Avonds toont ze me een nette toiletruimte die ik mag gebruiken, er is zelfs verwarming!.
    Het is berekoud buiten en ondanks de droge kleren kan ik mezelf niet verwarmen. Ik maak me een kop warme chocolademelk en eet twee mueslirepen. Veel is het niet maar het knorren van mijn maag houd even op. Zo stijf als een plank kruip ik bibberend de slaapzak in. Even later moet ik de enige truitjes die ik heb over mijn nachtgoed aantrekken. 


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 22/12-28/12 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Welkom op mijn blog!Ik wens jullie alvast veel leesplezier!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!