Inhoud blog
  • Red Sandra, een klasgenootje van Xander!
  • Onverwacht einde.
  • Groot verlies.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    El camino
    Een spirituele reis.
    10-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot verlies.
    Dinsdag 22april.

    Het is ondertussen bijna 12u, rechtover het station is '  brasserie Crocco' waar ik ondertussen iets ga eten. Er is voldoende tijd en ik ben blij dat ik kan zitten. De ober neemt mijn bestelling op en ik trakteer mezelf op een glaasje wijn bij het eten. Het biedt een klein beetje troost maar had ik dan
    geweten wat er boven mijn hoofd hing..!
    Voor het stappen met de poles heb ik handschoenen zonder vingertjes die ik uitdoe om te eten. Waarschijnlijk  is het daar dat ik mijn trouwring verlies. De ring was een beetje beginnen spannen en ik had hem aan een andere vinger gestoken waar hij iets ruimer zat. Pas ruim een dag later merk ik dat ik hem kwijt ben en het doet me veel verdriet want dit is voor mij een teken dat het nooit meer goed komt tussen ons. Toeval of niet?!
    In Parijs kom ik aan om 16u30 en de aanblik van het grote station is indrukwekkend. Er staan tientallen rijen  mensen aan te schuiven om naar hun perron te gaan en ik ga kijken welke ik moet nemen. Er is nergens sprake van een trein naar Bayonne en als ik het navraag aan een loket staat me nog een verassing te wachten. La mademoiselle legt me heel vriendelijk uit dat ik naar een ander station moet voor mijn verbinding. Hier was ik niet op voorbereid en even begin ik te zweten. En euh..hoe moet ik daar geraken?
     'Ah, avec le metro!'
     'Ah oui, biensûr'!
    Ik doe alsof het de normaalste zaak van de wereld is en koop een ticket. Ondertussen denk ik in mezelf hoe ik dit moet klaarspelen want verder dan met de trein eens naar Brussel of Blankenberge ben ik nog niet geweest. Niet alleen!
    Het is daar een komen en gaan als ik beneden in het metrostation aankom. Ik sta het even van op afstand te bekijken hoe ik in 's hemelsnaam door die metalen poort moet geraken. Eigenlijk is het lachwekkend, hier staat een Vlaams bleuke, die gans alleen naar het uiterste westen van Spanje wil, te apegapen in een Parijse metro. Plan trekken Rita!
    Je ziet dat ik geen wereldreiziger ben. In station Austerlitz moet ik zijn en ik zal er geraken, zeg ik bij mezelf. In het metrostel ben ik verre van op mijn gemak want ik moet de haltes goed in het oog houden, er is een bende jeugd die op mijn zenuwen werkt en een junk die komt bedelen met handen zo zwart als koolschoppen. Ik ben uit een kleine gemeente en op dat gebied niets gewoon.
    Als ik in station Austerlitz uiteindelijk aankom moet ik nog uren wachten want de volgende trein vertrekt maar om 23.11u. Om me dan toch maar wat bezig te houden ga ik een cappucino drinken die ik 4.40eur. moet betalen!
    Het is eindeloos wachten en ondertussen schrijf ik nog wat in mijn dagboek. Als het moment van vertrek er dan is moet ik tot wagon nr 49 gaan. Wat een trein! Je vraagt je af waar al deze mensen toch 's nachts nog naar toe gaan. Ik kon geen bed meer reserveren en uiteindelijk ben ik blij want met zes mensen in een lucifersdoos is niets voor mij. Ik heb een gemakkelijke zetel maar van slapen komt niets in huis. Geen oog heb ik dicht gedaan en ik ben echt jaloers op de snurkertjes. Het is schijnbaar een eindeloze rit en zonder slaap kom ik in Bayonne aan om 6u30. Het station zelf is niet veel zaaks en het is weer wachten..op de volgende trein.
    Na enkele minuten arriveren de eerste pelgrims al. Azië en  Australië zijn al tegenwoordig. Wie nog, het zal me benieuwen..


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 22/12-28/12 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Welkom op mijn blog!Ik wens jullie alvast veel leesplezier!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!