Parlementsverkiezingen 2007
Foto


Gastenboek
  • 11 juli 1302
  • 2000 euro
  • Ga ervoor
  • een bolleke
  • Succes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007




    Gerda De Ryck


    -14de plaats op de Kamerlijst-


    Bedankt voor de 4.790 voorkeurstemmen

    30-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ZONDER JIHAD

    ANTWERPEN IS EEN STAD ZONDER HAAT EN DUS ZEKER EEN STAD ZONDER JIHAD!

    Antwerpen islamiseert in snel tempo. Moskeeën, koranscholen en islamitische culturele centra schieten in bepaalde wijken als paddestoelen uit de grond.

    Na het invoeren van gescheiden zwemuren in de stedelijke zwembaden, het voorstel van SP.a schepen Voorhamme om Arabisch als tweede taal in te voeren in het stadsonderwijs, het exclusief serveren van halalvoedsel naar aanleiding van schooluitstappen ook in het stedelijk onderwijs, raakte bekend dat onder druk van islamitische radicalen er heel wat snackbars, cafés en restaurants o.a. op de Turnhoutsebaan geen alcohol meer schenken. Reeds eerder verstoorden radicale moslims concerten in de Roma, die ze in strijd achtten met de islam.

    Veel Antwerpenaren voelen zich niet meer thuis in bepaalde wijken en buurten van onze stad.

    Het is een illusie te veronderstellen dat de radicale islam streeft naar een zogenaamd multicultureel evenwicht. Wie de eigen Vlaamse en Europese identiteit en culturele eigenheid durft te verdedigen wordt onmiddellijk verweten onverdraagzaam te zijn of zelfs  voor racist uitgescholden. Een buurtwerkster van de stad Antwerpen die waarschuwde tegen de opkomst van de radicale islam, werd zonder pardon ontslagen omdat haar waarschuwingen het multiculturele discours van het stadsbestuur doorkruisten.

    Vlaams Belang wil een halt toeroepen aan de islamisering van onze stad. Aan de radicale moslims die de sharia bij ons willen invoeren, moeten we een duidelijk signaal geven: aanpassen of terugkeren!

     

    30-05-2007, 16:38 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (3)

    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang bekleedt brug met goud


    Wij hebben vanochtend een brugpijler aan het Albertkanaal in Antwerpen bekleed met behangpapier in goud. Het Vlaams Belang wil zo haar communautaire eisen visueel voorstellen.

    Als de transfers naar Wallonië stoppen, dan heeft Vlaanderen genoeg geld om de nodige infrastructuurwerken te betalen.

    "Met een transferstop van zes weken zouden we de verhoging van de brugpijlers aan het Albertkanaal kunnen betalen", zegt Gerolf Annemans. Om 40 bruggen te verhogen is 1,3 miljard euro nodig.

    "De infrastructuurwerken zijn nodig om onze wegen te ontlasten”. Door de bruggen te verhogen, wordt de binnenvaart gestimuleerd en kan het containerverkeer uit de haven vlotter verlopen.

    29-05-2007, 21:26 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (0)

    28-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vier plechtige beloftes van Vanhecke

     

     

     

     

     

    Op het verkiezingscongres van zondag 27 mei in Antwerpen reveleerde
    Vanhecke  vier plechtige beloftes.

    Een stem voor de partij garandeert de onmiddellijke splitsing van de sociale zekerheid, een resoluut vreemdelingenbeleid (met de afschaffing van de snel-Belgwet en het vreemdelingenstemrecht), een harde aanpak van de criminaliteit (met de afschaffing van de wet Lejeune) en meer sociale voorzieningen (hogere pensioenen, meer kinderbijslag, minder belastingen) voor Vlamingen.

     

    28-05-2007, 00:00 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (0)

    27-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Electorale cadeautjes


    Uitgerekend op 8 juni, 2 dagen voor de federale verkiezingen, betaalt de federale overheid
    het bijkomende kindergeld voor alleenstaanden uit.

    Het kindergeld voor alleenstaanden wordt met 20 euro per kind per maand opgetrokken.
    Op zich een heel lovenswaardig initiatief want de kans op armoede bij alleenstaanden is de jongste jaren aanzienlijk toegenomen.
    Maar dat dit gebeurt net 2 dagen voor de verkiezingen is wel ‘heel toevallig’ en lijkt meer op een electorale stunt.

    Het verhoogde kindergeld doet trouwens denken aan de schoolpremie die paars net voor de zomer invoerde. Ouders van schoolgaande kinderen kregen zo in september enkele tientallen euro’s extra toegestopt. Een maand later vielen de gemeenteraadsverkiezingen. Of was dit ook puur toeval.

    En er is toevallig nog een toevallig electoraal cadeautje.

    Op het einde van deze maand mei kunnen de loontrekkenden of bedrijfsleiders ook iets extra's verwachten. Dan wordt de jobkorting verrekend via de bedrijfsvoorheffing. De jobkorting komt neer op een verhoging van de forfaitaire fiscale aftrek voor beroepskosten. Voor 2006 gebeurde de verrekening in december. Dit jaar werd om een onverklaarbare reden, dus ook heel toevallig, voor mei gekozen. De jobkorting kan oplopen tot enkele tientallen euro's per persoon.

    Wat deze regering in haar wanhoop al niet moet bedenken om een paar stemmen te ronselen.

    Denken die politiekers nu werkelijk dat de mensen zo stom zijn dat ze zich voor een paar 'zilverlingen' laten omkopen?

    27-05-2007, 20:14 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (5)

    26-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingscongres


     

     Onder de slogan ‘Vlaamse Kracht’ willen we de traditionele machtspartijen op 10 juni opnieuw de rekening presenteren voor het wanbeleid van de jongste jaren. Meer dan ooit is het Vlaams Belang het enige alternatief tegen het dictaat van de Parti Socialiste en haar Vlaamse knechten.

     Het Vlaams Belang rekent op uw massale aanwezigheid nu zondag 27 mei in Antwerpen!

    26-05-2007, 14:59 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (0)

    25-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatshervorming géén prioriteit voor CD&V


    De staatshervorming is géén prioriteit voor de CD&V. Dat blijkt uit de lijst van prioriteiten die de partij zelf opstelde op vraag van de redactie van de Gazet van Antwerpen.

    Dinsdag publiceert Gazet van Antwerpen een verkiezingsbijlage. Daarin zal de lezer ook de prioriteiten terugvinden waar de verschillende partijen werk van willen maken na de verkiezingen. De redactie vroeg de partijen om zelf hun tien voornaamste prioriteiten op papier te zetten. CD&V, Open Vld, sp.a, Groen! en Vlaams Belang gingen daar spontaan op in.

    Over de tien voornaamste prioriteiten die door de CD&V werden opgegeven kwam de krant vandaag al tussen, want het was hen opgevallen dat de staatshervorming hier niet bij stond.  De tamelijk socialistisch georiënteerde Gazet van Antwerpen die de CD&V op de vingers tikt : het kan verkeren, zei Bredero. 

    Inmiddels zou het "euvel" hersteld zijn en wordt door de CVP, pardon, de CD&V meegedeeld dat het allemaal berust op een vergissing. Heel België berust op een vergissing.

    Was het misschien ook een vergissing tijdens het debat in Terzake over de Gezondheidszorg dat de vertegenwoordiger van CD&V , Rudy Verhoeven, beweerde dat zijn partij – weliswaar na veel bochtenwerk- géén voorstander (meer) is van de overheveling van de gezondheidszorg naar Vlaanderen? 

    Voor Frank Vanhecke was dit een dankbaar moment : na eerst de lijsttrekster van de SP-A, Christine Van Broeckhoven, verschillende keren  met de mond vol tanden geplaatst te hebben, kon hij nu ook de vloer aanvegen met de kartelpartner van de NV-A.

    Ik vraag mij werkelijk af wat de echte Vlaams-nationalisten die nog op de NV-A stemmen doormaken als zij dergelijke debatten aanschouwen ?

    Het is nu toch duidelijk dat N-VA in deze campagne enkel als kruiwagen dient om op 10 juni Vlaamsgezinde stemmen aan te leveren met als enige doel om Yves Leterme aan het premierschap te helpen en  niét  om de terechte Vlaamse eisen te verwezelijken.

    25-05-2007, 20:35 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (2)

    24-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Analyse van de VRT-programma's


    De Vlaams-Belangfractie in het Vlaams Parlement heeft een analyse gemaakt van de voornaamste VRT-programma’s waarin politici worden uitgenodigd.

    Tijdens de periode 1-11-2006 t.e.m. 29-04-2007 werden de programma’s: Het Journaal, De Zevende Dag, Terzake en Morgen Beter geanalyseerd.

    Bij deze analyse werd enerzijds nagegaan hoeveel maal een item aan bod kwam dat rechtstreeks handelde over een idee, voorstel, programmapunt, beleidsdaad van… een bepaalde politieke partij (of kartel) of politicus.

    Volgende uitzendingen werden bekeken :

    Programma

    Journaal

    7de Dag

    Morgen Beter

    Terzake

    Aantal uitzendingen

    149

    33

    36

    114


    Totaal van de analyse :

    CD&V/NVA

    SP.a

    VLD

    Vlaams Belang

    Groen!

    169

    167

    165

    37

    31

     


    Conclusie van deze analyse :

    Deze analyse toont duidelijk aan dat de VRT het meest aandacht besteed aan de Vlaamse politieke partijen die deel uitmaken van de Vlaamse of federale regeringen.

    SP.a, VLD en CD&V/N.VA kwamen samen maar liefst in 87% van de politieke berichtgeving aan bod.

    Het Vlaams Belang – op Vlaams niveau de grootste oppositiepartij en op federaal niveau de op één na grootste oppositiepartij – kreeg in slechts 7 % van de gevallen enige aandacht.

    Uitschieter is het programma Terzake waar de Vlaamse en federale regeringspartijen samen in maar liefst 92% van de gevallen aan bod kwamen. Het Vlaams Belang moest hier tevreden zijn met een schamele 3%.

    Voorstellen van het Vlaams Belang

    Voor het Vlaams Belang moeten de kernwoorden van de openbare omroep VRT zijn : onafhankelijk, informatief en objectief in de informatieverstrekking en de duiding, vooruitstrevend, vernieuwend en breed toegankelijk voor alle Vlamingen in de programmatie.

    De openbare omroep, gefinancierd met overheidsgeld, dus met belastingsgelden, moet zich houden aan de strikte regels van objectiviteit en neutraliteit.

    Het Vlaams Belang pleit dan ook – bij het niet respecteren van de opgelegde objectiviteit en neutraliteit - voor de invoering van een sanctiesysteem, met intrekking van een gedeelte van de overheidsdotaties. Een onafhankelijke mediaregulator (naar het voorbeeld van de Franse mediawetgeving van 1986) moet instaan voor het respect voor de vrije meningsuiting op radio en televisie in het bijzonder wat politieke en algemene informatieve programma’s betreft en moet op regelmatige basis aan het parlement meedelen hoe vaak en hoe lang iedere partij aan het woord komt in de media.

    Door het bijhouden en politiek ook analyseren van dergelijke objectieve cijfers is het voor de omroepen onmogelijk om het uitsluiten of het beperkt aan bod laten komen van partijen of kandidaten onder de mat te vegen, wat in Vlaanderen meestal het geval is.

    24-05-2007, 17:40 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (1)

    23-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Heet van de naald: 'De kiesbrieven van Halle-Vilvoorde'


    Gemeenten Halle-Vilvoorde weigeren organisatie verkiezingen.

    Deze namiddag hebben de burgemeesters uit Halle-Vilvoorde die betrokken zijn bij de acties voor de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde in Leuven de kiesbrieven van hun gemeente overhandigd aan de Vlaams-Brabantse gouverneur Lodewijk De Witte.

    De kieskring BHV werd nog steeds niet gesplitst. Ondanks de plechtige beloften en de overeenkomst die de Vlaamse minister-president Bart Somers, VLD-voorzitter Dirk Sterckx, sp-a voorzitter Steve Stevaert en Spirit-voorzitster Els Van Weert op 13 mei 2004 ondertekenden met de burgemeesters. Ondanks het arrest van het Arbiragehof van 26 mei 2003, waarbij de kieskring ongrondwettelijk en discriminerend werd verklaard en de federale wetgever werd verplicht om de wet aan te passen.


    De actie gaat uit van 24 gemeentebesturen uit Halle-Vilvoorde die hun medewerking weigeren aan de organisatie van de verkiezingen uit protest tegen het feit dat deze kieskring nog niet gesplitst is.

    Begin april lieten ze de gouverneur al weten dat ze niet zouden ingaan op de brief van Binnenlandse Zaken om het rijksregister toelating te geven om de kiezerslijsten aan te maken en deze vervolgens vast te stellen. De gouverneur deed dit vervolgens in hun plaats en verzond de lijsten aan de betrokken gemeentebesturen. Wat de kiesbrieven betreft is het opmerkelijk dat de gouverneur zijn naam gezet heeft onder de gedrukte kiesbrieven in de plaats van de burgemeesters.

    Ik wil ook een oproep doen om massaal aanwezig te zijn op de spoedmeeting  op donderdag 7 juni om 20.30u in Halle, Possozplein. Verdere gegevens kan u vinden op de volgende website.

    ONVERWIJLD TE LAAT !!!

    23-05-2007, 00:00 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (3)

    22-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling uitgevoerd door "de Frut van Koekestad"


    H
    et  onderstaande artikel heb ik integraal overgenomen uit “de Frut van Koekestad”, met dank aan Jos voor de tip.

    Ik ben even op Wikipedia gaan kijken naar “de Frut van Koekestad” en die schrijven het volgende :

    “De Frut van Koekestad is een satirische magazine in Vlaanderen. Het werd opgericht door een groepje redacteurs die door herstructurering plots zonder werk waren komen te staan.

    De Frut van Koekestad behandelt de lokale politiek (Antwerpen), de nationale politiek, sport, life style en maatschappelijke problemen die het volk beroeren”.

     

    Tussen woensdag 9 mei en zondag 20 mei werd heel de redactie van de Frut van Koekestad full time gemobiliseerd om zoveel mogelijk mensen uit het kiesarrondissement Antwerpen (zeg maar de hele provincie) af te bellen met één enkele vraag: Op welke partij gaat u stemmen op 10 juni voor de verkiezing van het federaal parlement? In die tijdspanne konden we exact 6.530 kiesgerechtigden bereiken. We hadden graag al de uitslag gisteren gepubliceerd - één dag voor de 'grootschalige' opiniepeiling van de VRT-De Standaard, maar dat is ons net niet gelukt. Het voordeel is wel dat we zo kunnen vergelijken. Voor die 'grootschalige' peiling van VRT-DS werden iets meer dan 4.000 kiesgerechtigden ondervraagd over héél Vlaanderen. Wij belden er meer dan 6.000 op alleen in de provincie Antwerpen.

    Dit gaf volgend resultaat (tussen haakjes de uitslag bij de federale verkiezingen voor de Kamer in 2003, kiesarrondissement Antwerpen)  

    Analyses laten we aan analisten over. Toch enkele opvallende gegevens:

    ·         In tegenstelling tot de resultaten van VRT-DS is in Antwerpen het Vlaams Belang de grootste partij (29,1%).
     

    ·         De VLD krijgt de zwaarste klappen en stijgt amper boven de 10% uit.
     

    ·         Groen! haalt in Antwerpen geen enkele zetel.
     

    ·         De Lijst Dedecker (met lijsttrekker Jurgen Verstrepen) haalt vlot de kiesdrempel - al blijft het wellicht bij één zetel.

    Belangrijke vaststelling: volgens VRT-DS hebben 51% van de Vlamingen nog geen keuze gemaakt - wat de kwaliteit van hun peiling natuurlijk zéér twijfelachtig maakt. Het dan hebben over een foutenmarge van 2% plus of min, maakt de zaak des te belachelijker. Van de 6.530 kiesgerechtigden die we effectief aan de lijn kregen, verklaarde slechts 18,2% niet te weten voor wie hij/zij ging stemmen, of weigerde te antwoorden. Wellicht (ongetwijfeld) ligt dat aan onze directe vraagstelling - Wie ooit zelf enquêtes afnam weet dat er eerst gevraagd wordt naar persoonlijke zaken genre leeftijd, studies, inkomen enz. wat een zekere weerbarstigheid teweegbrengt. Wij hebben dit niet gedaan, net zomin als de stemcomputer u die vragen stelt.

    De immer goedlachse redactie van

    De Frut van Koekestad
    (Het enige blad dat af en toe de waarheid zegt)

     

    Tot hier het artikel van de Frut van Koekestad, en ik geef dit voor wat het waard is (zoals trouwens alle enquêtes met een korrel zout moeten genomen worden) maar ik hoop stilletjes dat de enquête gelijk krijgt voor wat betreft de grootste partij in provincie Antwerpen, met name het VLAAMS BELANG met 29,1%.

    22-05-2007, 21:26 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (4)

    21-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedenkingen

    De kortzichtigheid waarmede de media en de VRT/VTM beslissen om de politieke debatten te herleiden tot een onderonsje tussen de traditionele partijen, opent bij heel wat mensen de ogen.

    Waar is het Vlaams Belang ?  Ik hoor de vraag al enige dagen tijdens mijn diverse marktbezoeken en het antwoord is eenvoudig en kort : "Wij willen wel in de kranten betaalde advertenties plaatsen, wij willen wel meedoen aan de debatten op TV, maar ze weigeren ons".  Waarop de meeste mensen je verbaasd aankijken en verontwaardigd zeggen dat zoiets "niet mag".

    De zenders en de politiekers die hierachter zitten beseffen onvoldoende de impact van wat zij beogen door het Vlaams Belang uit te sluiten.  Als onze tenoren op televisie komen om mee te praten, scoren deze dames en heren meer dan behoorlijk.  Als zij niet uitgenodigd worden scoort de partij ook ... louter omwille van de uitsluiting. 

    Het verraadt echter veel over de ‘democratische inborst’ van de tegenstrevers én de ‘politieke gebondenheid’ van alle media.

    Ons politiek systeem is aan het afglijden naar een vorm van  particratische dictatuur met een democratische façade.

    Een democratie is immers een maatschappij waar elke partij zich in verkiezingstijd op gelijkwaardige wijze kan uitdrukken, niet alleen op straat of via eigen communicatiemiddelen, maar ook via de openbare media, waarvan het belang in de verkiezingsstrijd niet moet onderstreept worden. De richtlijnen van de OVSE op dat vlak zijn duidelijk: alle partijen moeten zonder onderscheid gelijk worden behandeld door de openbare media in verkiezingstijd (Verklaring van Warschau van 2003).

    Laat me afsluiten met wat De Standaard  vandaag vaststelt : Leterme heeft al een verkiezingsthema uitgeschakeld.  Over de nationale solidariteit tussen de gewesten wordt niet gepraat. Hij zegde dit tijdens het weekeinde op een bijeenkomst van de christelijke arbeidersbeweging. M.a.w. de transfers van 12,68 miljard euro per jaar blijven doorgaan. De Vlamingen verliezen op deze manier meer dan 7% van hun BNP. Dit is een afdracht van meer dan 2.100 euro per Vlaming per jaar.

    En hoe reageert kartelpartner NV-A op dergelijke uitspraken ? Ook zij gaan akkoord met de transfers, als ze maar transparant, redelijk en doelmatig zijn. Wat moeten we ons daar bij voorstellen?

    Elke dag blijkt meer en meer dat Leterme en ook De Wever om aanvaard te worden over de taalgrens én door het Belgische machtscentrum bereid zijn tot heel veel toegevingen.

    21-05-2007, 18:28 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (4)

    20-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tscheldt




     Een cartoon overgenomen uit tscheldt

    20-05-2007, 18:44 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (0)

    19-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Vlaams sportbeleid


    Het Vlaams Belang breekt  een lans voor een eigen Vlaams sportbeleid. Ho maar, zal u zeggen, we hebben dat toch al. We hebben toch een eigen sportminister? Bert Anciaux, voor wie het niet zou weten.

    Klopt, maar dat neemt niet weg dat er nog een en ander schort. Er gaat heel wat overheidsgeld naar de sport, maar dat valt helemaal buiten de bevoegdheid van de Vlaamse minister van Sport. “Het geld wordt federaal (dus vanuit België) beheerd en toegewezen.” Dat gaat over dingen zoals de veiligheid bij voetbalwedstrijden, de sociale zekerheid en sociale, sportieve en culturele participatieprojecten. De huidige gang van zaken bevordert een coherent beleid niet.

    Trouwens een aantal sportorganisaties – de Belgische voetbalbond en het Belgisch Olympisch Comité bijvoorbeeld – zijn nog altijd niet aangepast aan de gewijzigde staatsstructuren. Tussen haakjes: ze weigeren dat trouwens ook koppig en worden door het hof en het Belgische establishment beschouwd als één van de laatste pijlers van het afbrokkelende unitaire België.

    Dat is voor de voetbalclubs in Vlaanderen een zware rem op hun ontwikkeling, aangezien de voetbalsport zo enkele miljoenen euro subsidies vanuit de Vlaamse Gemeenschap misloopt.

    De reden: volgens een decreet uit 2001 kunnen enkel sportfederaties die gesplitst zijn in een Vlaamse en een Waalse vleugel, aanspraak maken op overheidssteun. Omdat de Belgische voetbalbond niet is opgesplitst, kunnen de clubs geen Vlaams overheidsgeld krijgen. Wallonië heeft die beperking echter niet…België op zijn best dus.

    Zo kregen de vijf Waalse voetbalclubs in eerste klasse sinds 1998 minstens 31 miljoen euro van het Waalse Gewest voor aanpassingen aan hun voetbalstadions. De stad Bergen kreeg 7.062.170 euro van het Waals Gewest voor de bouw van het nieuwe stadion, zo’n 60% van de totale kostprijs. De overige 40% van de kosten nam de stad van burgemeester Di Rupo voor haar rekening.

    Aan Vlaamse zijde moeten de clubs krabben om die aanpassingen te betalen en kunnen ze onmogelijk de concurrentie aangaan met de Waalse ploegen en moeten ze zelfs de financiële tekorten verhalen op de jonge spelertjes.

    En de fameuze Rode Duivels, jarenlang werden ze voorgesteld als één van de laatste symbolen van nationale trots, maar zelfs zij slagen er niet meer in om de Belgische driekleur te laten wapperen. Het spelpeil is ondermaats.

    De communautaire kwelduivels laten zich hier ook gelden. Er zit een flink haar in de boter tussen Vlamingen en Walen en de keuze voor trainer en spelers leidde in het verleden al vaak tot potige duels. Ook op de grasmat is de verstandhouding vaak zoek door het grote mentaliteitsverschil tussen de Vlamingen en de Walen.

    De Koninklijke Belgische Voetbalbond is een vermolmd instituut en is niet in staat de problemen die zich vandaag de dag stellen in de voetbal efficiënt aan te pakken. Zo slaagde de KBVB er niet in een afdoend antwoord te bieden op de grote omkoopschandalen van het vorig seizoen en worden hervormingsplannen voor de bond verticaal geklasseerd.

    Het Vlaams Belang en de Vereniging Vlaamse Voetbalsupporters voeren dit weekend aan zowat alle Vlaamse voetbalstadia actie voor de  splitsing van de KBVB en de oprichting van een Vlaamse voetbalbond, met een Vlaamse voetbalcompetitie en een Vlaams nationaal elftal.

    “Vlaamse Leeuwen in plaats van Rode Duivels!”

    De nationale actie van het Vlaams Belang en de VVV werd vrijdagavond in gang getrapt door Filip Dewinter voor de aanvang van de wedstrijd Germinal Beerschot-Roeselare.


    Voetballiefhebbers die de eis van het VB tot splitsing van de Belgische Voetbalbond willen steunen, kunnen daarvoor terecht op deze website waar een internetpetitie kan ondertekend worden.

     Daarnaast blijft ook een eigen statuut voor topsporters en hun trainers in de Belgische schuif liggen. Vlaamse sportlui moeten aan internationale competities kunnen deelnemen onder de vlag van de Vlaamse Gemeenschap.

    Het BOIC moet worden gesplitst en in de plaats moet er een Vlaams Olympisch Team komen.

    Met de grote groei en bloei van de Vlaamse sport voor allen, blijkt steeds duidelijker dat Vlaanderen en Wallonië ook in de sport meer en meer uit elkaar groeien. Dit bemoeilijkt het (top)sportbeleid, aangezien ons land nog steeds als één land aangezien wordt in de internationale sportarena.”
    Ook op sportief vlak zijn er dus reden zat om een streep te trekken onder het uitzichtloze Belgische verhaal en resoluut te kiezen voor Vlaamse onafhankelijkheid.

    19-05-2007, 15:45 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (3)

    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Electronisch stemmen en oproep tot tel- of stemgetuige


    Er bestaat bij velen een (terecht ?) wantrouwen over de verwerking van de verkiezingsresultaten bij stemcomputers.  Zeker als de uitslagen vertragingen oplopen in cruciale plaatsen, zoals bij de recente gemeenteraadsverkiezingen te Antwerpen.  Ook als alles correct verlopen is, heeft de samenloop van omstandigheden de geruchtenmolen over onregelmatigheden niet stilgelegd.  Gezien er nauwelijks gereageerd is geworden, zij het met enkele vage, oncontroleerbare antwoorden, steekt het wantrouwen ook nu de kop op.

    In de onderrichtingen van Binnenlandse Zaken staat duidelijk vermeld, dat iedereen na het uitbrengen van zijn elektronische stem en na deze bevestigd te hebben de mogelijkheid heeft, zijn magneetkaart terug in te voeren en te controleren of zij inderdaad de juiste gegevens bevat !

    Voor alle duidelijkheid kopieer ik hierna de desbetreffende teksten afkomstig van de officiële webstek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken :


     Hoe stemt U elektronisch ?

    1.    

      • U steekt uw magneetkaart in de kaartlezer.  Op het scherm ziet U voor welke verkiezing U een stem kunt uitbrengen (U stemt eerst voor de Kamer en dan voor de Senaat).
      • - U plaatst steeds de lichtpen loodrecht op het scherm in het vakje van uw keuze.  U maakt uw keuze uit de verschillende lijsten en kandidaten.
      • - Na iedere keuze moet U deze bevestigen (= er mee akkoord gaan).

    2.      

      • U kiest vooraf de lijst waarvoor U wil stemmen.
      • U heeft volgende mogelijkheden om geldig te stemmen op de gekozen lijst :
        • ofwel bovenaan een lijststem · (druk hiervoor met de lichtpen op het bolletje naast de naam van de lijst)
        • ofwel een naamstem voor één of meer kandidaten bij de titularissen en/of opvolgers (druk hiervoor met de lichtpen gelijk waar in het stemvak van één of meer gekozen kandidaten en/of opvolgers ; ieder gekozen kandidaat en/of opvolger wordt lichtgrijs).

          Indien U zich vergist is er geen enkel probleem :
          U doet uw stem teniet en maakt opnieuw uw keuze.
          U mag dus niet vergeten telkens uw keuze te bevestigen, indien U er mee akkoord gaat.
    • Na de laatste bevestiging krijgt U uw magneetkaart terug.  U kunt dan onmiddellijk opteren voor visualisatie (= zichtbaar maken en herbekijken) van uw stemmen.  Steek hiervoor uw kaart terug in de kaartlezer ; er kan echter niets meer worden gewijzigd.  U steekt vervolgens uw kaart onder toezicht van de voorzitter van het stembureau in de elektronische stembus.

      Op deze manier hebben wij de minimale geruststelling dat de magneetkaart de gegevens bevat die wij (de kiezers) er op aangebracht hebben.

    Elke partij heeft het recht om bij de verkiezingsverrichtingen 'getuigen' af te vaardigen. Deze personen moeten toezien op het correct verloop van alles. Het spreekt voor zich dat het voor een partij als het Vlaams Belang belangrijk is hier gebruik van te maken.

    Op de verkiezingsdag zelf is het dan ook van het allergrootste belang dat we zoveel mogelijk getuigen kunnen aanduiden in de telbureaus van de kantons waar niet electonisch gestemd wordt en in de stembureaus van de kantons waar electronisch gestemd wordt. Deze getuigen zullen er enkel door hun aanwezigheid reeds voor zorgen dat onze rechten gevrijwaard worden.

    Iedereen mag als getuigen worden aangeduid van zodra hij of zij als kiezer is ingeschreven. Ook alle kandidaten kunnen als getuige optreden.

    Daarom doe ik hier een oproep aan eenieder : geef uw naam liefst zo snel mogelijk en zeker voor 1 juni a.s. op via uw regionaal secretariaat of via het nationaal secretariaat : tel. 02/219.60.09 of per email :
    verkiezingscel@vlaamsbelang.org

    Als getuige zorgt u er mee voor dat er geen Vlaams Belang-stemmen verloren gaan !

    18-05-2007, 22:34 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (1)

    16-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kranten weigeren advertentie Vlaams Belang


    De Vlaamse kranten zijn niet van plan een advertentie van het Vlaams Belang te publiceren. De partij wil een betaalde advertentie op A4-formaat publiceren in de Vlaamse kranten. De advocaat van voorzitter Frank Vanhecke dreigt er in een brief mee naar de rechtbank te stappen als de kranten de advertentie weigeren.

    Vanhecke heeft aan “de commerciële redacties” laten weten desnoods via de rechtbank de publicatie van advertenties te zullen afdwingen. “Het gaat er niet om een onverstandige oorlog te voeren tegen de media. De politieke advertenties vallen trouwens manifest buiten alle redactionele verantwoordelijkheid. Het gaat er wel om dat wij vanwege de media voor onze kiezers evenveel respect vragen als voor de kiezers van andere partijen”, schrijft Vanhecke.

    De Belgische Vereniging van de Dagbladuitgevers neemt geen gemeenschappelijk standpunt in over de kwestie. “Elke uitgever neemt een onafhankelijke beslissing”, luidt het. “De wet voorziet overigens dat de uitgevers advertenties mogen weigeren. Krantenuitgevers zijn overigens privé-ondernemingen en worden niet verplicht, zoals de openbare omroep om alle democratische verkozen partijen aan het woord te laten”, luidt het.

    België, een democratisch land ???

    En het gaat niet enkel om de Vlaamse dagbladen, ook de openbare omroep negeert het Vlaams Belang uit de “premier-debatten”.

    Dit is pure schande !!!

    Nochtans wordt in heel de wereld de gelijke toegang tot de media voor alle politieke strekkingen als één van de belangrijkste voorwaarden beschouwd voor het rechtvaardig verloop van democratische verkiezingen. In Frankrijk is er zelfs een politiek onafhankelijke “Conseil supérieur de l’audiovisuel” die er tijdens verkiezingscampagnes streng op toeziet dat alle politieke strekkingen gelijkwaardig behandeld worden.

    Maar het Vlaams Belang beschikt over de meest gemotiveerde en meest idealistische militanten die dag-in-dag-uit in de weer zijn en die ervoor zullen zorgen dat ondanks alles de partij manifest in het straatbeeld aanwezig zal zijn.

    Maar toch mogen we de politieke discriminatie niet zomaar over ons heen laten gaan. We moeten deze discriminatie rondbazuinen zodat ieder Vlaming weet op welke onheuse manier de partij behandeld wordt en in welk dictatoriaal regime we terecht gekomen zijn met de zogenaamde “politiek correct denkenden” die ons land besturen.

    16-05-2007, 07:34 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (6)

    15-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie op het interview van Bart De Wever in de Morgen


    Open brief geschreven door Ray De Bouvre

    Toen ik jou voor het eerst zag en hoorde op televisie als woordvoerder voor de NV-A was ik gecharmeerd door je welsprekendheid.  Ik herinner me nog gezegd te hebben tegen mijn vrouw : "Hij doet me denken aan Hugo Schiltz in zijn jonge jaren tijdens de debatten van Ieder zijn  waarheid".
     

    Er is intussen veel gebeurd en we hebben je beter leren kennen, Bart.  De vergelijking met Hugo Schiltz klopt nog steeds.  Helaas , want  je bevindt je  op hetzelfde pad :  dat van de opdringerige flamingant die in ruil voor luttele macht, Vlaanderen op de wachtlijst zet bij de palliatieve afdeling.  Hugo is steeds een persoonlijke vriend van mij geweest en ik wens die kameraadschap niet te verloochenen.  Wèl de politieke weg die hij gevolgd heeft en die al geruime tijd niet meer de mijne is.


    In het gesprek, Bart, dat je gehad hebt met Yves Desmet van de Morgen, ben je grandioos onderuit gegaan.  Natuurlijk botert het niet tussen jouw NV-A en het VB, zeker niet een maand voor de verkiezingen.  Je bent boos omdat het VB jullie in het Vlaams Parlement de kans op zendtijd heeft willen ontfutselen. Dat begrijp ik.   Ben jij en je bescheiden fractie al vaak in de bres gesprongen om het VB electoraal van dienst te zijn ?  Heb jij al pogingen ondernomen om het cordon sanitaire te doorbreken, anders dan met woorden ? Neen ?  Ik verwacht dat ook niet direct, want partijpolitiek is in dit land soms de wurgpaal van de democratie ; gelukkig nog niet van de vrije geest.


    Wat ik zo ontzettend pijnlijk vind, is de nijd die opklinkt als je het hebt over bepaalde aspecten van het Vlaams-nationalisme.  Je haalt precies die franjes aan waar onze tegenstrevers op geilen : het Zangfeest, de Vlaamse kroeg en “een bepaald soort nationalisme van het Vlaams Belang, waar jij van gruwt.  Net als Napoleon en Hitler zijn ze gedoemd tot een lange en pijnlijke achteruitgang”. Je schroomt je er zelfs niet voor je geschiedkundige achtergrond te verloochenen, gewoon om de naam van de twee oorlogsgekken in verband te kunnen brengen met je politieke opponenten.  Als je hoopt daarmee te scoren bij het publiek van de Morgen, zit je er naast, jongen : jij zal steeds een rechts oproerkraaiertje blijven, een mannetje met verderfelijke ideeën, een welsprekende maar onbetrouwbare arrivist.  Als je aan mijn woorden  twijfelt, leg je oor eens te luisteren in de omgeving van het Schoon Verdiep, waar de progressieve kameraden die jij zo tof vindt en die je beter liggen dan de Vlaams-nationalisten, besmuikt zwijgen als jij voorbij huppelt.


    Herlees  wat Jo van Deurzen en Cathy Berx over je zeggen in dat zelfde interview : door hun kwansuise uitlatingen, zetten ze je nog meer in de kou en ze sleuren en passant enkele kledingstukken van je lijf. Je komt uit hun beoordeling  naar voren als een ambitieuze kerel die zijn leden en kiezers beschouwt als troepen die hem moeten volgen.  Zoals Napoleon ?  Of zoals Hitler ? Of ben je tevreden met de rol van die andere toffe kerel, Nero, die zijn eigen Rome in de fik stak ?


    Het Vlaams-nationalisme behoort geen enkele politieke partij toe, geen enkele beweging, laat staan enkele zelfverklaarde Leiders, het Vlaams-nationalisme is van het volk en is het volk.


    Bart, je bent bezig afstand te nemen  van het Vlaams-nationalisme.  Je wordt opgeslorpt door de vaagheid van de christen-democratie  (een grote rechtse burgerpartij zoals de CSU, je herinnert je nog je droomuitspraak ?) en je wil vooral voor jezelf met steun van je partij en je kiezers  de hoogste toppen bereiken.  En dan, Bart ?


    Ik heb het allemaal al eens meegemaakt, ik ben niet verzuurd, noch verbitterd maar ik weet intussen dat wie de basis van zijn idealen in vraag begint te stellen, op weg is naar een andere bestemming.


    Ray

    15-05-2007, 20:30 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (1)

    14-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhofstadt en zijn groot TV-debat


    Dat Verhofstadt van oordeel is dat de kiesstrijd zich moet beperken tot een debat van 3 uur tussen hem en Leterme zegt veel over het democratisch gehalte van die figuur.

    Als de mensen dat (verplicht ?) bekeken hebben, is er geen verdere informatie meer nodig : men weet genoeg en vooral wie de beste is. 

    Dat de  premier ook zijn tegenstander aanduidt is typerend voor die man : Leterme, die niet eens zitting heeft in Kamer noch Senaat. Leterme die als een ongeloofwaardige bruid maanden haar zwangerschap probeerde te verdoezelen en bij de geboorte blozend uitriep "Och, kijk nu, de ooievaar is gepasseerd".

    Dat Verhofstadt een slechte democraat is weten we al lang.  Hij bewijst het nog eens extra door over het hoofd te zien dat er nog andere kandidaat-premiers zijn dan diegene waar hij de degen wil mee kruisen.  En dan nog dit : is het de taak van de politicus om op te leggen aan de televisie wat zij moet uitzenden? En met wie?  Of gebeurt dat normaal altijd achter de schermen en was het hem nu even openbaar ontglipt?

    De manier waarop in dit land de democratie mishandeld wordt door het Paarse regime is huiveringwekkend.  Het zeer spijtige is dat ook de media bereidwillig meespelen in deze voortdurend vervalste verkiezingsstrijd.  Veel van de informatie is eenzijdig, een objectieve benadering door de politieke redacties is onbestaande en de houding van de door ons allen zwaar betaalde VRT tart elk gevoel voor rechtvaardigheid.

    Als men het aandurfde zou men zelfs de naam van onze partij op de kiesbrieven weglaten.

    14-05-2007, 20:05 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (2)

    13-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJzeren Rijn


    'IJzeren Rijn is weggegooid geld'


    De Waalse regering kant zich in
    een advies aan de Nederlandse provincie Limburg vierkant tegen de heropening van de IJzeren Rijn.

     

     

    Investeren in de historische treinverbinding tussen Antwerpen en het Ruhrgebied is volgens de Waalse regering "weggegooid geld". De regering Di Rupo vreest dat de IJzeren Rijn trafiek gaat afsnoepen van de Montzenlijn (Antwerpen-Hasselt-Visé-Montzen-Aken) die in het Luikse een aantal arbeidsplaatsen oplevert.

    Met verbijstering heb ik dit gelezen , dit is het summum van solidariteit in één richting, Wallonië krijgt elk jaar meer dan 12 miljard euro van Vlaanderen en als dank hiervoor wordt Vlaanderen weer eens gedwarsboomd, weer eens voor schut gezet.

    Voor de verdere Vlaamse en Antwerpse economische expansie is de onmiddellijke realisatie van het hele traject van de  IJzeren Rijn en de daarmee samenhangende heropening van lijn 18 een dringende noodzaak. Dit is van levensnoodzakelijk belang voor de Antwerpse haven.

    Sinds april 2007 rijden er acht tot tien keer per week treinen over een gedeelte van de IJzeren Rijn tot Roermond,. voorlopig gaat het treinverkeer dan via een omweg naar het Ruhrgebied wat zes uur extra betekent. Over het stukje van 7 km tussen Roermond en Duitsland is grote discussie tussen België en Nederland, omdat het door een natuurgebied loopt. En nu heeft Nederlands-Limburg een stevige bondgenoot gevonden in het verzet tegen de IJzeren Rijn" en de Nederlandse minister van Verkeer Camiel Eurlings juicht de Waalse bezwaren toe.

    Dit is een echte schande, dit is economische broodroof, dit is nogmaals de bevestiging dat België en Wallonië een hinderpaal zijn voor de verdere economische ontwikkeling van Vlaanderen.

    Er is maar één alternatief : EEN ONAFHANKELIJK VLAANDEREN

    13-05-2007, 21:04 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (4)

    12-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stemmen via volmacht

     

    Er zijn een aantal redenen waarom een kiezer niet kan gaan stemmen en een volmacht kan geven aan een andere kiezer.

     

    1)    de kiezer is door ziekte of door een gebrekkigheid niet in staat om te gaan stemmen :

    “medisch attest bijvoegen bij de volmacht”.

     

    2)   de kiezer verblijft om beroeps- of dienstredenen in het buitenland :

    de kiezer is in België, maar moet op de dag van de verkiezingen werken :

    “attest van werkgever bijvoegen bij de volmacht”.

     

    3)   de kiezer oefent het beroep van schipper, marktkramer of kermisreiziger uit :

    “attest uitoefening beroep afgegeven door de burgemeester bijvoegen bij volmacht”.

     

    4)   de kiezer die ten gevolge van een rechterlijke maatregel in een toestand van vrijheidsbeneming verkeert :

    “attest van de directie van de strafinrichting bijvoegen bij de volmacht”.

     

    5)   zijn geloofsovertuiging laat de kiezer niet toe om te gaan stemmen :

    “attest van de religieuze overheid bijvoegen bij de volmacht”.

     

    6)   de kiezer is student en kan om studieredenen niet gaan stemmen :

    “attest van de directie van de school bijvoegen bij de volmacht”.

     

    7)   de kiezer verblijft om privé redenen (vb. vakantie) tijdelijk in het buitenland :

    “attest tijdelijk verblijf in het buitenland, afgegeven door de burgemeester bijvoegen bij de volmacht”.

    De kiezer moet een afschrift van een vliegtuigticket of een reserveringsbewijs van hotel en/of vakantiewoning of een e-mail van een boeking van vliegtuigtickets via internet…enz. voorleggen aan de burgemeester.

     

    Via de volgende link kan u een volmachtformulier downloaden en afprinten : website

    U kan een volmacht geven aan gelijk welke "andere kiezer" ook al woont die niet in uw gemeente. Wel is het zo dat deze "andere kiezer" niet meer dan één volmacht mag hebben.

     

    De persoon die in uw plaats gaat stemmen, geeft dit ingevulde volmachtformulier af aan de voorzitter van het stembureau waar u moet gaan stemmen, samen met het attest dat bewijst dat u niet kunt gaan stemmen.

    De persoon die bij volmacht stemt voor een andere kiezer moet bovendien in het bezit zijn van zijn eigen identiteitskaart, zijn eigen oproepingsbrief en van de oproepingsbrief van de kiezer in wiens naam hij komt stemmen.

     

     

    Het is erg belangrijk om geen enkele stem verloren te laten gaan. Het is heel eenvoudig en het vraagt geen tijd om een volmacht te geven. Zet ook mensen uit uw omgeving aan om een volmacht te verlenen indien ze niet in staat zijn om zelf te gaan stemmen.

    Indien u niet weet aan wie een volmacht te verlenen, mag u mij steeds contacteren en ik zorg voor een betrouwbaar iemand.

     

    Het Vlaams Belang heeft meer dan ooit uw stem nodig.

    12-05-2007, 16:51 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (4)

    11-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De woordbreuk van Vande Lanotte en de gezondheidszorg


    Op 3 maart 1999 werden mede onder impuls van de huidige regeringspartijen vijf resoluties gestemd waarmee het Vlaams parlement de uitgangspunten aangaf voor een volgende staatshervorming.

     

    4de resolutie :

    Goed bestuur is maar mogelijk bij duidelijke bevoegdheidsafspraken (“coherente bevoegdheidspakketten”); Vlaanderen moet bevoegd worden over lokale en provinciale besturen (gemeenten en provincies), over gezondheids- en gezinsbeleid, sociaal beleid, wetenschap- en technologiebeleid, buitenlandse handel, telecommunicatie, spoor, binnenvaart, statistiek, ontwikkelingssamenwerking, landbouw, tuinbouw en visserij.

     

    De SP.A liet in de krant de Morgen alvast optekenen dat zij zonder enig schaamtegevoel woordbreuk pleegt. Werd de PS-druk  alweer te groot?

    Johan Vande Lanotte, voorzitter van de Vlaamse vleugel van de PS, wil de gezondheidszorg namelijk niet langer splitsen. Wég Vlaamse resoluties, wég Vlaams front. “Dat medische overconsumptie in het zuiden van het land een heel groot probleem vormt, is voor de SP.A-voorzitter niet langer een argument om de bevoegdheid te splitsen”.

     

    De SP.A negeert de oproep van 76% van de Vlaamse artsen die voorstander zijn om de gezondheidszorg te splitsen.

     

    De SP.A gaat voorbij aan de cijfers die de landsbond van Neutrale Ziekenkassen publiceren.

     

    De SP.A heeft er geen enkel probleem mee met de cijfers van het Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid : In 2005 transfereerde Vlaanderen enkel en alleen via de ziekteverzekering 1,414 miljard euro naar Wallonië en Brussel.

     

    Nee, nog liever plat op de buik onder druk van de Waalse arrogantie dan dit geld te benutten voor dringende sociale Vlaamse noden.

    11-05-2007, 09:08 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (3)

    10-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Demotte ziet geen heil in defederalisering gezondheidszorg.

     

    Uit een enquête in opdracht van de Artsenkrant blijkt dat :

    drie op de vier Vlaamse artsen willen dat de gezondheidszorg in ons land verder gedefederaliseerd wordt, terwijl slechts 10 procent van de Waalse artsen gewonnen is voor dat idee.
    In Vlaanderen is liefst 76 procent voorstander om de gezondheidszorg verder aan de gemeenschappen toe te vertrouwen.
    In Wallonië ziet het er helemaal anders uit: liefst 87 procent van de artsen is  tegen een verdere splitsing. Slechts 10 procent staat positief tegenover het idee. In Brussel-Halle-Vilvoorde is 70 procent tegen.

    "Maak de deelstaten financieel verantwoordelijk en ze worden gedreven om rationeler met de kosten om te springen", luidt het bij de Vlaamse artsen. Bovendien, zegt de Artsenkrant, kan elke gemeenschap dan een eigen gezondheidsbeleid voeren, dat tegemoet komt aan de eigen behoeften.

    En wat zegt de socialistische, Franstalige minister van Gezondheidszorg Rudy Demotte ?

     

    De reactie van Demotte is een typisch Waalse reactie : “enkel wat de Waalse artsen verkondigen, interesseert mij. Aan de Vlaamse meerderheid veeg ik mijn francofone laarzen”.

     

    "We houden alles zoals het is”, met het leugenachtig excuus,“dat anders de patiënten meer moeten betalen en de kwaliteit van de zorgen er niet zal op verbeteren". 

    Demotte negeert niet alleen het overduidelijke signaal van de Vlaamse artsenwereld, hij pleit zelfs voor de herfederalisering van het preventiebeleid, dat nu al tot de bevoegdheid van de gemeenschappen behoort.
    Hij voegt er ook nog fijntjes aan toe dat de recente cijfers aantonen dat de regionale verschillen in gezondheidszorgkosten erg beperkt zijn.

    Klopt dit ? En als dat zo is, waarom verzet hij zich dan zo halsstarrig tegen de splitsing van de gezondheidszorg?

    Hier volgt het antwoord :

    Volgens het RIZIV zouden de uitgavenverschillen tussen de regio’s voor

    de ziektekosten verkleind zijn.

    Het Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid (AK-VSZ) zetten zich aan het rekenen en blijven met ongeloof naar de nieuwe Riziv-cijfers kijken. Ze stroken niet met hun ervaringen in het veld.

    De uitgavenverschillen voor geneeskundige verzorging verkleinen een beetje voor Brussel en voor Wallonië stagneren ze.

    Uit andere cijfers dan deze van het AK-VSZ nl. deze van de landsbond van Neutrale Ziekenkassen blijkt dat in 2006 de ziekteverzekering per hoofd van de bevolking bijna 100 euro meer uitgaf aan Waalse dan aan Vlaamse verzekerden. Dat komt neer op een meeruitgave van 603 miljoen euro.

    Volgens het AK-VSZ blijven de uitkeringen voor ziekte-afwezigheden op het werk en voor invaliditeit,  in Wallonië en Brussel een kwart hoger liggen dan in Vlaanderen.

    Ook de Neutrale Ziekenfondsen spreken hier van een opmerkelijk verschil: de cijfers voor 2006  leren dat een Waalse gerechtigde gemiddeld een dag langer arbeidsongeschikt is dan een Vlaming Het aantal dagen arbeidsongeschiktheid en invaliditeit van een Waalse gerechtigde bedroeg in 2006 gemiddeld 16,29 dagen. Bij de Vlaamse gerechtigden was dat 15,42 dagen per hoofd.

    Maar bovenal gaan de transfers niet enkel over de uitgaven maar ook over de inkomsten, nl. de sociale bijdragen.

    Per inwoner wordt vanuit Vlaanderen 173 euro meer aan bijdragen betaald dan er per Vlaming uitgegeven wordt. In Wallonië is dat net omgekeerd (171 euro minder bijdragen dan uitgaven). Voor Brussel is het verschil zelfs nog groter: er wordt 493 euro per inwoner minder betaald dan er uitgegeven wordt.

    De totale transfers zijn dus niet weg en ze zijn niet afgenomen maar toegenomen, besluit AK-VSZ.

    In 1999 stroomde 1,086 miljard euro via de ziekteverzekering van Vlaanderen naar de andere gewesten.

    In 2005 transfereerde Vlaanderen enkel en alleen via de ziekteverzekering 1,414 miljard euro naar Wallonië en Brussel.

    De stuitende arrogantie van een minderheid die de meerderheid meent te mogen gijzelen, moet nu zelfs de meest naïeve Vlaming doen inzien dat met de PS geen land meer te bezeilen valt.

    Vlaanderen zelfstandig : meer dan ooit !!!

    10-05-2007, 08:49 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (2)

    Foto

    Inhoud blog
  • 11 juli boodschap van Frank VANHECKE
  • 11 juli 2007
  • UITSPRAAK VAN ELIO DI RUPO
  • VOLK , word STAAT !
  • Tijdelijk afscheid
  • Paars
  • Resultaten
  • Na 8 jaar :
  • Zondag 10 juni 2007
  • Virus bij Digipolis
  • De mythe van de omgekeerde transfers
  • Laatste loodjes
  • Sociaal beleid
  • Elektronisch stemmen : hoe stem je geldig en voor wie kan je stemmen
  • Minister Flahaut steekt stokken in de wielen en blundert er weer op los.
  • STAD ZONDER JIHAD
  • Vlaams Belang bekleedt brug met goud
  • De vier plechtige beloftes van Vanhecke
  • Electorale cadeautjes
  • Verkiezingscongres
  • Staatshervorming géén prioriteit voor CD&V
  • Analyse van de VRT-programma's
  • Heet van de naald: 'De kiesbrieven van Halle-Vilvoorde'
  • Peiling uitgevoerd door "de Frut van Koekestad"
  • Bedenkingen
  • tscheldt
  • Een Vlaams sportbeleid
  • Electronisch stemmen en oproep tot tel- of stemgetuige
  • Vlaamse kranten weigeren advertentie Vlaams Belang
  • Reactie op het interview van Bart De Wever in de Morgen
  • Verhofstadt en zijn groot TV-debat
  • IJzeren Rijn
  • Stemmen via volmacht
  • De woordbreuk van Vande Lanotte en de gezondheidszorg
  • Demotte ziet geen heil in defederalisering gezondheidszorg.
  • Vlaams Belang niet uitgenodigd op de grote VRT-verkiezingsdebatten
  • Hoger pensioen
  • Enkele sfeerbeelden van de 'Mars voor onafhankelijkheid'
  • Enkele sfeerbeelden 'Mars voor onafhankelijkheid' (2)
  • Yves Leterme
  • 'Mars voor onafhankelijkheid'! - vervolg en vervolg (2)
  • Vlaamse kracht
  • Politiek fatsoen
  • De Gucht met anti-Vlaams Belang boek op VRT en ATV
  • De geldstromen naar Wallonië
  • 1 mei-manifestatie
  • Karel Dillen
  • Het nationale debat
  • Burgerzin
  • Splits kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde
  • Een Europese islam ?
  • Onverwachte steun uit Nederland
  • Zouden we dit land niet afschaffen !!!
  • Vlaams Nationaal Zangfeest
  • Exit Jurgen Verstrepen
  • de snel-Belgwet
  • Laurette Onkelinx
  • Zeggen wat u denkt
  • Vlaamse politici niet op internetfilmpjes
  • Mars voor onafhankelijkheid
  • Franstalige ambulanciers
  • Centrum voor Gelijke Kansen en voor Racismebestrijding
  • Programma
  • Pasen
  • Bart DEBIE
  • Bobbejaanland - vervolg
  • ex Vlaams-nationalisten
  • Familiedag Vlaams Belang
  • Guy Leterme = Yves Verhofstadt
  • 14de plaats Antwerpse Kamerlijst Vlaams Belang
  • Vande Lanotte
  • Meer over mezelf
  • Kennismaking

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!