Parlementsverkiezingen 2007
Foto


Gastenboek
  • 11 juli 1302
  • 2000 euro
  • Ga ervoor
  • een bolleke
  • Succes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007




    Gerda De Ryck


    -14de plaats op de Kamerlijst-


    Bedankt voor de 4.790 voorkeurstemmen

    11-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paars




    De Vlaamse socialisten kiezen voor de oppositie. Vande Lanotte neemt ontslag als voorzitter.

    En Verhofstadt die zet een stap opzij en likt zijn wonden.

    11-06-2007, 16:29 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (2)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resultaten

     

    De teerlingen zijn geworpen, de resultaten zijn bekend.

    Het had natuurlijk een beetje meer mogen zijn en ja we hadden gehoopt dat het 20 % zou zijn, maar al bij al mogen we tevreden zijn als we denken aan de mediaboycot,  de heisa rond de vraag ‘wie wordt de nieuwe premier’, het niet aan bod komen gedurende de campagne van de belangrijke thema’s van het Vlaams Belang (vreemdelingenbeleid – veiligheid – staatsvorming…), de opkomst van de lijst Dedecker en ga zo maar door.

    Hieronder een overzicht van de Kamer voor Vlaanderen :

     

    en de zetelverdeling van de Kamer voor België :

     


    En wat mezelf betreft, ik ben een gelukkig iemand, volledig terug van nul vertrokken, zonder ruggensteun van welk vereniging of club dan ook, maar met een groot dynamisme en de hulp van enkele toffe mensen ben ik er toch in geslaagd om een meer dan behoorlijk resultaat neer te zetten. Ik wil dan ook de 4.790 kiezers bedanken die voor mij gestemd hebben, dit resultaat had ik nooit verwacht.

    Een kamerzetel zit er niet in, maar daar had ik ook niet op gerekend, ik wilde vooral mensen, die normaal niet voor het Vlaams Belang zouden stemmen, aanzetten om dit nu toch te doen en op die manier mijn steentje bijdragen.

    Ik wil de nieuwe Antwerpse Kamerfractie van het Vlaams Belang (Gerolf Annemans – Alexandra Colen – Bruno Valkeniers – Jan Mortelmans – Rita De Bont en Luc Sevenhans) een dikke proficiat wensen en al mijn steun verlenen en hopen dat ze er met zijn allen met volle geweld  tegen aan zullen gaan.

    11-06-2007, 11:21 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (6)

    10-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na 8 jaar :


     Eindelijk

     verlost

     van...

    10-06-2007, 20:05 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (1)

    08-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 10 juni 2007

     

     

    Nu zondag moeten we met zijn allen gaan stemmen. Natuurlijk kiest U voor :

    nummer 4      HET VLAAMS BELANG

    er is gewoonweg geen alternatief.

    U heeft mij en mijn standpunten de voorbije maanden leren kennen en wie in de provincie Antwerpen woont, vraag ik om een voorkeurstem. Ik sta
    op nummer 14 voor de Kamer bij de effectieve kandidaten.

    U kan natuurlijk zoveel effectieve kandidaten en opvolgers kiezen als u zelf wenst op één zelfde lijst.

    Als u wil zien wie er allemaal kandidaat is en op welke plaats iedereen staat en/of hoe het computerscherm eruit ziet verwijs ik naar mijn artikel van 2 juni ‘Elektronisch stemmen, hoe stem je geldig en voor wie kan je stemmen’, (vb. ik sta in de tweede kolom op de tweede plaats).

    Elke stem voor het Vlaams Belang (en voor mij) is een stem voor de toekomst van een onafhankelijk Vlaanderen.

    Dank U.

    08-06-2007, 08:58 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (8)

    07-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Virus bij Digipolis


    Het computervirus almanahe_ed teisterde de laatste dagen de Antwerpse stadscomputers.

    Het virus, alma nahe_ed, is mogelijk uit China afkomstig en deed vanaf vrijdag de ene pc na de andere blokkeren. De beschikbare anti-virussoftware was niet bestand tegen de indringer, die bovendien voortdurend muteerde. Er zijn in de loop van het weekend liefst 35 versies van een speciaal opgemaakt anti-virusprogramma opgestart, vooraleer het probleem helemaal verholpen was.

    Toen maandagochtend veel personeelsleden van de stad hun computer opzetten, hadden ook zij prijs zodat de Digipolis-'brandweerploegen' een nieuwe piek beleefden. 
     Naar verluidt kon het wel geen definitieve schade aanrichten.

    ??? is dit de aanloop naar  de ‘zogenaamde - toevallige’ problemen bij Digipolis die ons zondag weer te wachten staan als het Vlaams Belang een te gunstige uitslag zou hebben. Zullen de computers bij Digipolis, zoals bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, weer even de geest laten?

    Maar niet getreurd, er is internationale hulp op komst.

    De OVSE gaat toezien op federale verkiezingen van 10 juni.

    De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) stuurt een missie observatoren naar België voor de federale verkiezingen van 10 juni.

    De delegatie voor 10 juni zal bestaan uit een tiental experten, onder de verantwoordelijkheid van Lubomir Kopaj, iemand met ervaring inzake observatiemissies. Deze missie zal alle aspecten van de verkiezingen analyseren. De Belgische kieswetgeving zal uitgeplozen worden. Ook de ‘persvrijheid’ zal nagegaan worden. Toch is het vooral het elektronisch stemmen het belangrijkste motief voor de komst van de missie. In het handboek over observaties van verkiezingen worden ‘elektronische stemsystemen als een eventueel probleem aanzien’. Het boek viseert systemen die geen "spoor op papier nalaten dat kan worden nagekeken door de kiezer zelf, en manueel consulteerbaar is op welke wijze dan ook".

    En nu maar naïef en braaf geloven dat het verloop van de verkiezingen en de telling van de stemmen op een correcte eerlijke manier zullen gebeuren.

    07-06-2007, 15:51 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (2)

    06-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mythe van de omgekeerde transfers


    Op 30 april heb ik in het  artikel “de geldstromen naar Wallonië” de schandalige transfers van Vlaanderen naar Wallonië besproken.

    Een van de hardnekkige mythes die steeds terugkomen zijn de zogenaamde omgekeerde transfers.


    In zijn boek ‘De mythe van de omgekeerde transfers’ maakt emeritus hoogleraar Juul Hannes komaf met deze kwakkel en bewijst hij dat Vlaanderen al sinds 1830 meer bijdraagt tot de Belgische schatkist dan Wallonië.




    'De mythe van de omgekeerde transfers', Prof. em. Dr. Juul Hannes, 2007, Roularta Books, 117 p. € 15,90.

    In het debat over de transfers wordt vaak gezegd dat de huidige geldstroom van Vlaanderen naar Wallonië te rechtvaardigen is omdat het welvarende Wallonië vroeger lange tijd met het arme Vlaanderen solidair is geweest. Dat zou tot 'omgekeerde' transfers geleid hebben.

    Er is evenwel geen feitelijke basis voor dat argument, zegt professor Juul Hannes. Hij is emeritus hoogleraar economische geschiedenis aan de Universiteit Gent en aan de Vrije Universiteit Brussel en onderzoekt al meer dan 15 jaar de fiscale verhoudingen in het 19e-eeuwse België. Hij heeft de resultaten daarvan in een boek gegoten: De mythe van de omgekeerde transfers.

    'Vanaf 1860 lag het regionaal product, de rijkdom van Wallonië veel hoger dan dat van Vlaanderen', zegt professor Hannes. 'Maar dat zie je niet in de belastinginkomsten.' Vlaanderen bleef als armere regio meer tot de schatkist bijdragen doordat de fiscale wetgeving verouderd was. Die dateerde nog uit de periode toen België onder de Nederlandse kroon viel.

    Hannes: 'Ons belastingsysteem is in de 19e-eeuw nooit aangepast aan de industriële revolutie en benadeelde het landelijke Vlaanderen. Toen het fiscale systeem door de Nederlanders hervormd werd, bestonden er zeer weinig grote fabrieken. Daardoor spitste het systeem zich toe op 'oude rijkdom'. De inkomsten van kleine handelaars zoals slagers en timmermannen, het grondbezit van de boeren: dat waren inkomsten die men al jaren goed kon schatten en belasten. De groeiende industrie in Wallonië werd nooit belast.'

    Volgens professor Hannes werd België een fiscaal paradijs voor de grotendeels Waalse industrie door het uitblijven van een hervorming. 'In de Nederlandse tijd had je enkel nog maar kleine hoogoventjes. De belastingtarieven waren voor hen heel licht. Mettertijd ontwikkelden die zich tot industriële mastodonten. Toch bleven zij door de staat als een klein fabriekje belast worden.'

    Vlaanderen bleef als armere regio meer tot de schatkist bijdragen doordat de fiscale wetgeving verouderd was.

    De wetgeving is ondertussen wel aangepast, Vlaanderen is de rijkere regio geworden maar één ding is er nog steeds niet veranderd : de transfers naar Wallonië nemen jaarlijks nog toe en bedragen nu reeds meer dan 12 miljard euro.

    Hoe lang moeten we dit nog blijven accepteren?

    06-06-2007, 14:28 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (1)

    05-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste loodjes


    Over een vijftal dagen brengen de kiezers hun stem uit.  Wat normaal een triomf voor de democratie moet betekenen, wordt bij ons herleid tot een ordinair kamp: "Wie is de minst antipathieke?" of " Wie kan het beste liegen ?"

    Eens de resultaten bekend zondagavond, sluiten de partijcenakels de poorten van de democratie zoals de kardinalen in Rome na de pauskeuze de Sixtijnse kapel afsluiten.

    Ik heb deze laatste weken bijna elke dag op openbare markten folders uitgedeeld en met vele onbekende mensen gesproken.  Er is zeer veel sympathie, begrip én kennis bij velen over de juiste politieke toedracht in dit land. Velen zien het Vlaams Belang terecht als de volkspartij die verkondigt wat de gewone Vlaming meemaakt, aanvoelt en denkt.  De partij die tegen de stroom in durft gaan en de mistoestanden blijft aanklagen.  Anders dan de "partijen die geleid worden door reclamejongens":  bij ons  geen mooie slogans, geen holle woorden, geen ijdele beloftes, geen belastingsverminderingen van 2500 euro's ...  maar het leven zoals het is.

    De partijpolitiek begint hoe langer hoe meer te gelijken op de Nationale Loterij : kom bij ons en u wint de Lotto.

    Maar intussen wordt er met geen woord gerept over de verloedering van onze maatschappij, de toename van de misdadigheid, de onveiligheid (en niet alleen "het gevoel van"), de oprukkende islamisering en de constante overdracht van Vlaams geld naar Wallonië.

    Wij moeten processen voeren om een advertentie te mogen plaatsen in de kranten, terwijl de CD&V ruimte aangeboden krijgt om onze leden toe te snauwen, dat ze bij de verkeerde partij zitten.  Zo werkt de democratie in dit land, geregeerd door “de Drie Apen” : u ziet ze elke dag op televisie en vandaag stel ik ze ook nog even tentoon.

    Uw kandidaat-Premiers :  Doof, Blind en Stom.

    05-06-2007, 13:29 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (4)

    03-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociaal beleid


    Onderstaande video is opgenomen voor de Meeting, regio Antwerpen van het Vlaams Belang nu woensdag 6 juni 2007 in de Bosuil, Oude Bosuilbaan 54, Deurne om 20 u, waar U massaal verwacht wordt.
    Sprekers zijn : Gerolf Annemans, Filip Dewinter en Bruno Valkeniers.

    Er werd me gevraagd om in één minuut enkele punten te belichten die me nauw aan het hart liggen.




    In de ondertiteling is een fout geslopen. Ik sta niet bij de opvolgers maar sta wel degelijk op nummer 14 voor de Kamer bij de effectieven.

    03-06-2007, 19:48 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (2)

    02-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektronisch stemmen : hoe stem je geldig en voor wie kan je stemmen


    In de gemeenten waar er elektronisch gestemd wordt, krijg je bij het binnenkomen na afgifte van je identiteitskaart een magnetische kaart.

    In het kieshokje staat er op het scherm :

    “Gelieve de kaart in de gleuf van het toestel te steken om het stemmen te starten”

    Nadat u dit gedaan heeft komt er voor de provincie Antwerpen het volgende scherm :

     

     

    Ik ga ervan uit dat u nu met de leespen op 4 VLAAMS BELANG zal drukken, u moet daarna uw keuze bevestigen en dan verschijnt voor de provincie Antwerpen het volgende scherm :

     

     

    U mag nu op de door u gekozen lijst, uw stem uitbrengen door :

           -  ofwel bovenaan een lijststem te geven(druk hiervoor met de
              leespen op het bolletje naast de naam van de partij)

    -         ofwel een naamstem te geven voor één of meer kandidaten bij de effectieve kandidaten en/of opvolgers (druk hiervoor met de leespen, gelijk waar, in het vak van één of meer effectieve kandidaten en/of opvolgers; ieder door u gekozen kandidaat en/of opvolger wordt lichtgrijs).

    Indien u zich vergist is er geen enkel probleem. U drukt met de leespen onderaan op: “druk hier om uw stem teniet te doen” en maakt opnieuw uw keuze.

    Indien u uw keuze correct heeft ingevoerd drukt u onderaan op : “druk hier om uw stem  te bevestigen”.

    Daarna krijgt u (en dit geldt voor gans Vlaanderen) het volgende scherm :

     

    Ik ga er weer van uit dat u nu met de leespen op nummer 4 VLAAMS BELANG drukt (u bevestigt uw keuze) en dan verschijnt (en dit geldt voor gans Vlaanderen) het volgende scherm :

     

     

    U mag nu op de door u gekozen lijst, op dezelfde wijze uw stem uitbrengen en uw keuze bevestigen.

    Na de laatste bevestiging krijgt U uw magneetkaart terug.

    U kunt eventueel onmiddellijk opteren voor visualisatie (=zichtbaar maken en herbekijken) van uw stemmen. Steek hiervoor uw kaart terug; er kan echter niets meer worden gewijzigd.

    Daarna steekt u de kaart in de elektronische stembus en krijgt u uw identiteitskaart terug.

    02-06-2007, 08:17 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (1)

    31-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Flahaut steekt stokken in de wielen en blundert er weer op los.

     

    Muziek
    Optredens
    Eten & drinken
    Voorstelling van de lijst voor de Kamerverkiezingen
    Animatie voor jong en oud.

    De gemeente Brasschaat had de toelating verleend om dit feest te laten doorgaan op de terreinen van de Lt. Coppenskazerne.

    Maar dit was zonder de Vlaminghater Flahaut gerekend. Als hij het Vlaams Belang kan boycotten zal hij dat niet nalaten. De gemeente Brasschaat heeft deze terreinen al wel aangekocht maar nog niet betaald. Dus zijn deze terreinen nog het bezit van ‘het leger’, de speeltuin van Flahaut en daar mag het Vlaams Belang niet komen spelen.

    Het Vlaams Belang heeft als compensatie van de burgemeester wel de toestemming gekregen om te verhuizen naar het Park van Brasschaat (Brasschaat-centrum) van 13 tot 18 uur.

    Eigenlijk is deze locatie zelfs beter en zichtbaarder en moeten we Flahaut misschien nog bedanken voor zijn weigering.

    En dat er aan de blunders en flaters van Flahaut geen einde komt bewijst het volgende artikel dat deze week verscheen in een reclameblaadje dat wekelijks gedropt wordt in onze brievenbussen.

     

     


    Het leger is en blijft een francofoon bastion met een Waalse minister op kop.

    En ja, dit artikel zal wel weer de zoveelste vergissing zijn, maar ondertussen is het toch maar gepubliceerd.

    Het doet me verdacht veel terugdenken aan de tijd dat de legerofficieren hun bevelen  in het Frans gaven aan de Vlaamse frontsoldaten:

    “Et pour les flamands la    même chose”.

     

    31-05-2007, 16:50 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (2)

    30-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STAD ZONDER JIHAD

    ANTWERPEN IS EEN STAD ZONDER HAAT EN DUS ZEKER EEN STAD ZONDER JIHAD!

    Antwerpen islamiseert in snel tempo. Moskeeën, koranscholen en islamitische culturele centra schieten in bepaalde wijken als paddestoelen uit de grond.

    Na het invoeren van gescheiden zwemuren in de stedelijke zwembaden, het voorstel van SP.a schepen Voorhamme om Arabisch als tweede taal in te voeren in het stadsonderwijs, het exclusief serveren van halalvoedsel naar aanleiding van schooluitstappen ook in het stedelijk onderwijs, raakte bekend dat onder druk van islamitische radicalen er heel wat snackbars, cafés en restaurants o.a. op de Turnhoutsebaan geen alcohol meer schenken. Reeds eerder verstoorden radicale moslims concerten in de Roma, die ze in strijd achtten met de islam.

    Veel Antwerpenaren voelen zich niet meer thuis in bepaalde wijken en buurten van onze stad.

    Het is een illusie te veronderstellen dat de radicale islam streeft naar een zogenaamd multicultureel evenwicht. Wie de eigen Vlaamse en Europese identiteit en culturele eigenheid durft te verdedigen wordt onmiddellijk verweten onverdraagzaam te zijn of zelfs  voor racist uitgescholden. Een buurtwerkster van de stad Antwerpen die waarschuwde tegen de opkomst van de radicale islam, werd zonder pardon ontslagen omdat haar waarschuwingen het multiculturele discours van het stadsbestuur doorkruisten.

    Vlaams Belang wil een halt toeroepen aan de islamisering van onze stad. Aan de radicale moslims die de sharia bij ons willen invoeren, moeten we een duidelijk signaal geven: aanpassen of terugkeren!

     

    30-05-2007, 16:38 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (3)

    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang bekleedt brug met goud


    Wij hebben vanochtend een brugpijler aan het Albertkanaal in Antwerpen bekleed met behangpapier in goud. Het Vlaams Belang wil zo haar communautaire eisen visueel voorstellen.

    Als de transfers naar Wallonië stoppen, dan heeft Vlaanderen genoeg geld om de nodige infrastructuurwerken te betalen.

    "Met een transferstop van zes weken zouden we de verhoging van de brugpijlers aan het Albertkanaal kunnen betalen", zegt Gerolf Annemans. Om 40 bruggen te verhogen is 1,3 miljard euro nodig.

    "De infrastructuurwerken zijn nodig om onze wegen te ontlasten”. Door de bruggen te verhogen, wordt de binnenvaart gestimuleerd en kan het containerverkeer uit de haven vlotter verlopen.

    29-05-2007, 21:26 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (0)

    28-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vier plechtige beloftes van Vanhecke

     

     

     

     

     

    Op het verkiezingscongres van zondag 27 mei in Antwerpen reveleerde
    Vanhecke  vier plechtige beloftes.

    Een stem voor de partij garandeert de onmiddellijke splitsing van de sociale zekerheid, een resoluut vreemdelingenbeleid (met de afschaffing van de snel-Belgwet en het vreemdelingenstemrecht), een harde aanpak van de criminaliteit (met de afschaffing van de wet Lejeune) en meer sociale voorzieningen (hogere pensioenen, meer kinderbijslag, minder belastingen) voor Vlamingen.

     

    28-05-2007, 00:00 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (0)

    27-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Electorale cadeautjes


    Uitgerekend op 8 juni, 2 dagen voor de federale verkiezingen, betaalt de federale overheid
    het bijkomende kindergeld voor alleenstaanden uit.

    Het kindergeld voor alleenstaanden wordt met 20 euro per kind per maand opgetrokken.
    Op zich een heel lovenswaardig initiatief want de kans op armoede bij alleenstaanden is de jongste jaren aanzienlijk toegenomen.
    Maar dat dit gebeurt net 2 dagen voor de verkiezingen is wel ‘heel toevallig’ en lijkt meer op een electorale stunt.

    Het verhoogde kindergeld doet trouwens denken aan de schoolpremie die paars net voor de zomer invoerde. Ouders van schoolgaande kinderen kregen zo in september enkele tientallen euro’s extra toegestopt. Een maand later vielen de gemeenteraadsverkiezingen. Of was dit ook puur toeval.

    En er is toevallig nog een toevallig electoraal cadeautje.

    Op het einde van deze maand mei kunnen de loontrekkenden of bedrijfsleiders ook iets extra's verwachten. Dan wordt de jobkorting verrekend via de bedrijfsvoorheffing. De jobkorting komt neer op een verhoging van de forfaitaire fiscale aftrek voor beroepskosten. Voor 2006 gebeurde de verrekening in december. Dit jaar werd om een onverklaarbare reden, dus ook heel toevallig, voor mei gekozen. De jobkorting kan oplopen tot enkele tientallen euro's per persoon.

    Wat deze regering in haar wanhoop al niet moet bedenken om een paar stemmen te ronselen.

    Denken die politiekers nu werkelijk dat de mensen zo stom zijn dat ze zich voor een paar 'zilverlingen' laten omkopen?

    27-05-2007, 20:14 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (5)

    26-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingscongres


     

     Onder de slogan ‘Vlaamse Kracht’ willen we de traditionele machtspartijen op 10 juni opnieuw de rekening presenteren voor het wanbeleid van de jongste jaren. Meer dan ooit is het Vlaams Belang het enige alternatief tegen het dictaat van de Parti Socialiste en haar Vlaamse knechten.

     Het Vlaams Belang rekent op uw massale aanwezigheid nu zondag 27 mei in Antwerpen!

    26-05-2007, 14:59 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (0)

    25-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatshervorming géén prioriteit voor CD&V


    De staatshervorming is géén prioriteit voor de CD&V. Dat blijkt uit de lijst van prioriteiten die de partij zelf opstelde op vraag van de redactie van de Gazet van Antwerpen.

    Dinsdag publiceert Gazet van Antwerpen een verkiezingsbijlage. Daarin zal de lezer ook de prioriteiten terugvinden waar de verschillende partijen werk van willen maken na de verkiezingen. De redactie vroeg de partijen om zelf hun tien voornaamste prioriteiten op papier te zetten. CD&V, Open Vld, sp.a, Groen! en Vlaams Belang gingen daar spontaan op in.

    Over de tien voornaamste prioriteiten die door de CD&V werden opgegeven kwam de krant vandaag al tussen, want het was hen opgevallen dat de staatshervorming hier niet bij stond.  De tamelijk socialistisch georiënteerde Gazet van Antwerpen die de CD&V op de vingers tikt : het kan verkeren, zei Bredero. 

    Inmiddels zou het "euvel" hersteld zijn en wordt door de CVP, pardon, de CD&V meegedeeld dat het allemaal berust op een vergissing. Heel België berust op een vergissing.

    Was het misschien ook een vergissing tijdens het debat in Terzake over de Gezondheidszorg dat de vertegenwoordiger van CD&V , Rudy Verhoeven, beweerde dat zijn partij – weliswaar na veel bochtenwerk- géén voorstander (meer) is van de overheveling van de gezondheidszorg naar Vlaanderen? 

    Voor Frank Vanhecke was dit een dankbaar moment : na eerst de lijsttrekster van de SP-A, Christine Van Broeckhoven, verschillende keren  met de mond vol tanden geplaatst te hebben, kon hij nu ook de vloer aanvegen met de kartelpartner van de NV-A.

    Ik vraag mij werkelijk af wat de echte Vlaams-nationalisten die nog op de NV-A stemmen doormaken als zij dergelijke debatten aanschouwen ?

    Het is nu toch duidelijk dat N-VA in deze campagne enkel als kruiwagen dient om op 10 juni Vlaamsgezinde stemmen aan te leveren met als enige doel om Yves Leterme aan het premierschap te helpen en  niét  om de terechte Vlaamse eisen te verwezelijken.

    25-05-2007, 20:35 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (2)

    24-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Analyse van de VRT-programma's


    De Vlaams-Belangfractie in het Vlaams Parlement heeft een analyse gemaakt van de voornaamste VRT-programma’s waarin politici worden uitgenodigd.

    Tijdens de periode 1-11-2006 t.e.m. 29-04-2007 werden de programma’s: Het Journaal, De Zevende Dag, Terzake en Morgen Beter geanalyseerd.

    Bij deze analyse werd enerzijds nagegaan hoeveel maal een item aan bod kwam dat rechtstreeks handelde over een idee, voorstel, programmapunt, beleidsdaad van… een bepaalde politieke partij (of kartel) of politicus.

    Volgende uitzendingen werden bekeken :

    Programma

    Journaal

    7de Dag

    Morgen Beter

    Terzake

    Aantal uitzendingen

    149

    33

    36

    114


    Totaal van de analyse :

    CD&V/NVA

    SP.a

    VLD

    Vlaams Belang

    Groen!

    169

    167

    165

    37

    31

     


    Conclusie van deze analyse :

    Deze analyse toont duidelijk aan dat de VRT het meest aandacht besteed aan de Vlaamse politieke partijen die deel uitmaken van de Vlaamse of federale regeringen.

    SP.a, VLD en CD&V/N.VA kwamen samen maar liefst in 87% van de politieke berichtgeving aan bod.

    Het Vlaams Belang – op Vlaams niveau de grootste oppositiepartij en op federaal niveau de op één na grootste oppositiepartij – kreeg in slechts 7 % van de gevallen enige aandacht.

    Uitschieter is het programma Terzake waar de Vlaamse en federale regeringspartijen samen in maar liefst 92% van de gevallen aan bod kwamen. Het Vlaams Belang moest hier tevreden zijn met een schamele 3%.

    Voorstellen van het Vlaams Belang

    Voor het Vlaams Belang moeten de kernwoorden van de openbare omroep VRT zijn : onafhankelijk, informatief en objectief in de informatieverstrekking en de duiding, vooruitstrevend, vernieuwend en breed toegankelijk voor alle Vlamingen in de programmatie.

    De openbare omroep, gefinancierd met overheidsgeld, dus met belastingsgelden, moet zich houden aan de strikte regels van objectiviteit en neutraliteit.

    Het Vlaams Belang pleit dan ook – bij het niet respecteren van de opgelegde objectiviteit en neutraliteit - voor de invoering van een sanctiesysteem, met intrekking van een gedeelte van de overheidsdotaties. Een onafhankelijke mediaregulator (naar het voorbeeld van de Franse mediawetgeving van 1986) moet instaan voor het respect voor de vrije meningsuiting op radio en televisie in het bijzonder wat politieke en algemene informatieve programma’s betreft en moet op regelmatige basis aan het parlement meedelen hoe vaak en hoe lang iedere partij aan het woord komt in de media.

    Door het bijhouden en politiek ook analyseren van dergelijke objectieve cijfers is het voor de omroepen onmogelijk om het uitsluiten of het beperkt aan bod laten komen van partijen of kandidaten onder de mat te vegen, wat in Vlaanderen meestal het geval is.

    24-05-2007, 17:40 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (1)

    23-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Heet van de naald: 'De kiesbrieven van Halle-Vilvoorde'


    Gemeenten Halle-Vilvoorde weigeren organisatie verkiezingen.

    Deze namiddag hebben de burgemeesters uit Halle-Vilvoorde die betrokken zijn bij de acties voor de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde in Leuven de kiesbrieven van hun gemeente overhandigd aan de Vlaams-Brabantse gouverneur Lodewijk De Witte.

    De kieskring BHV werd nog steeds niet gesplitst. Ondanks de plechtige beloften en de overeenkomst die de Vlaamse minister-president Bart Somers, VLD-voorzitter Dirk Sterckx, sp-a voorzitter Steve Stevaert en Spirit-voorzitster Els Van Weert op 13 mei 2004 ondertekenden met de burgemeesters. Ondanks het arrest van het Arbiragehof van 26 mei 2003, waarbij de kieskring ongrondwettelijk en discriminerend werd verklaard en de federale wetgever werd verplicht om de wet aan te passen.


    De actie gaat uit van 24 gemeentebesturen uit Halle-Vilvoorde die hun medewerking weigeren aan de organisatie van de verkiezingen uit protest tegen het feit dat deze kieskring nog niet gesplitst is.

    Begin april lieten ze de gouverneur al weten dat ze niet zouden ingaan op de brief van Binnenlandse Zaken om het rijksregister toelating te geven om de kiezerslijsten aan te maken en deze vervolgens vast te stellen. De gouverneur deed dit vervolgens in hun plaats en verzond de lijsten aan de betrokken gemeentebesturen. Wat de kiesbrieven betreft is het opmerkelijk dat de gouverneur zijn naam gezet heeft onder de gedrukte kiesbrieven in de plaats van de burgemeesters.

    Ik wil ook een oproep doen om massaal aanwezig te zijn op de spoedmeeting  op donderdag 7 juni om 20.30u in Halle, Possozplein. Verdere gegevens kan u vinden op de volgende website.

    ONVERWIJLD TE LAAT !!!

    23-05-2007, 00:00 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (3)

    22-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling uitgevoerd door "de Frut van Koekestad"


    H
    et  onderstaande artikel heb ik integraal overgenomen uit “de Frut van Koekestad”, met dank aan Jos voor de tip.

    Ik ben even op Wikipedia gaan kijken naar “de Frut van Koekestad” en die schrijven het volgende :

    “De Frut van Koekestad is een satirische magazine in Vlaanderen. Het werd opgericht door een groepje redacteurs die door herstructurering plots zonder werk waren komen te staan.

    De Frut van Koekestad behandelt de lokale politiek (Antwerpen), de nationale politiek, sport, life style en maatschappelijke problemen die het volk beroeren”.

     

    Tussen woensdag 9 mei en zondag 20 mei werd heel de redactie van de Frut van Koekestad full time gemobiliseerd om zoveel mogelijk mensen uit het kiesarrondissement Antwerpen (zeg maar de hele provincie) af te bellen met één enkele vraag: Op welke partij gaat u stemmen op 10 juni voor de verkiezing van het federaal parlement? In die tijdspanne konden we exact 6.530 kiesgerechtigden bereiken. We hadden graag al de uitslag gisteren gepubliceerd - één dag voor de 'grootschalige' opiniepeiling van de VRT-De Standaard, maar dat is ons net niet gelukt. Het voordeel is wel dat we zo kunnen vergelijken. Voor die 'grootschalige' peiling van VRT-DS werden iets meer dan 4.000 kiesgerechtigden ondervraagd over héél Vlaanderen. Wij belden er meer dan 6.000 op alleen in de provincie Antwerpen.

    Dit gaf volgend resultaat (tussen haakjes de uitslag bij de federale verkiezingen voor de Kamer in 2003, kiesarrondissement Antwerpen)  

    Analyses laten we aan analisten over. Toch enkele opvallende gegevens:

    ·         In tegenstelling tot de resultaten van VRT-DS is in Antwerpen het Vlaams Belang de grootste partij (29,1%).
     

    ·         De VLD krijgt de zwaarste klappen en stijgt amper boven de 10% uit.
     

    ·         Groen! haalt in Antwerpen geen enkele zetel.
     

    ·         De Lijst Dedecker (met lijsttrekker Jurgen Verstrepen) haalt vlot de kiesdrempel - al blijft het wellicht bij één zetel.

    Belangrijke vaststelling: volgens VRT-DS hebben 51% van de Vlamingen nog geen keuze gemaakt - wat de kwaliteit van hun peiling natuurlijk zéér twijfelachtig maakt. Het dan hebben over een foutenmarge van 2% plus of min, maakt de zaak des te belachelijker. Van de 6.530 kiesgerechtigden die we effectief aan de lijn kregen, verklaarde slechts 18,2% niet te weten voor wie hij/zij ging stemmen, of weigerde te antwoorden. Wellicht (ongetwijfeld) ligt dat aan onze directe vraagstelling - Wie ooit zelf enquêtes afnam weet dat er eerst gevraagd wordt naar persoonlijke zaken genre leeftijd, studies, inkomen enz. wat een zekere weerbarstigheid teweegbrengt. Wij hebben dit niet gedaan, net zomin als de stemcomputer u die vragen stelt.

    De immer goedlachse redactie van

    De Frut van Koekestad
    (Het enige blad dat af en toe de waarheid zegt)

     

    Tot hier het artikel van de Frut van Koekestad, en ik geef dit voor wat het waard is (zoals trouwens alle enquêtes met een korrel zout moeten genomen worden) maar ik hoop stilletjes dat de enquête gelijk krijgt voor wat betreft de grootste partij in provincie Antwerpen, met name het VLAAMS BELANG met 29,1%.

    22-05-2007, 21:26 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (4)

    21-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedenkingen

    De kortzichtigheid waarmede de media en de VRT/VTM beslissen om de politieke debatten te herleiden tot een onderonsje tussen de traditionele partijen, opent bij heel wat mensen de ogen.

    Waar is het Vlaams Belang ?  Ik hoor de vraag al enige dagen tijdens mijn diverse marktbezoeken en het antwoord is eenvoudig en kort : "Wij willen wel in de kranten betaalde advertenties plaatsen, wij willen wel meedoen aan de debatten op TV, maar ze weigeren ons".  Waarop de meeste mensen je verbaasd aankijken en verontwaardigd zeggen dat zoiets "niet mag".

    De zenders en de politiekers die hierachter zitten beseffen onvoldoende de impact van wat zij beogen door het Vlaams Belang uit te sluiten.  Als onze tenoren op televisie komen om mee te praten, scoren deze dames en heren meer dan behoorlijk.  Als zij niet uitgenodigd worden scoort de partij ook ... louter omwille van de uitsluiting. 

    Het verraadt echter veel over de ‘democratische inborst’ van de tegenstrevers én de ‘politieke gebondenheid’ van alle media.

    Ons politiek systeem is aan het afglijden naar een vorm van  particratische dictatuur met een democratische façade.

    Een democratie is immers een maatschappij waar elke partij zich in verkiezingstijd op gelijkwaardige wijze kan uitdrukken, niet alleen op straat of via eigen communicatiemiddelen, maar ook via de openbare media, waarvan het belang in de verkiezingsstrijd niet moet onderstreept worden. De richtlijnen van de OVSE op dat vlak zijn duidelijk: alle partijen moeten zonder onderscheid gelijk worden behandeld door de openbare media in verkiezingstijd (Verklaring van Warschau van 2003).

    Laat me afsluiten met wat De Standaard  vandaag vaststelt : Leterme heeft al een verkiezingsthema uitgeschakeld.  Over de nationale solidariteit tussen de gewesten wordt niet gepraat. Hij zegde dit tijdens het weekeinde op een bijeenkomst van de christelijke arbeidersbeweging. M.a.w. de transfers van 12,68 miljard euro per jaar blijven doorgaan. De Vlamingen verliezen op deze manier meer dan 7% van hun BNP. Dit is een afdracht van meer dan 2.100 euro per Vlaming per jaar.

    En hoe reageert kartelpartner NV-A op dergelijke uitspraken ? Ook zij gaan akkoord met de transfers, als ze maar transparant, redelijk en doelmatig zijn. Wat moeten we ons daar bij voorstellen?

    Elke dag blijkt meer en meer dat Leterme en ook De Wever om aanvaard te worden over de taalgrens én door het Belgische machtscentrum bereid zijn tot heel veel toegevingen.

    21-05-2007, 18:28 geschreven door Gerda De Ryck

    Graag ook uw gedacht (4)

    Foto

    Inhoud blog
  • 11 juli boodschap van Frank VANHECKE
  • 11 juli 2007
  • UITSPRAAK VAN ELIO DI RUPO
  • VOLK , word STAAT !
  • Tijdelijk afscheid
  • Paars
  • Resultaten
  • Na 8 jaar :
  • Zondag 10 juni 2007
  • Virus bij Digipolis
  • De mythe van de omgekeerde transfers
  • Laatste loodjes
  • Sociaal beleid
  • Elektronisch stemmen : hoe stem je geldig en voor wie kan je stemmen
  • Minister Flahaut steekt stokken in de wielen en blundert er weer op los.
  • STAD ZONDER JIHAD
  • Vlaams Belang bekleedt brug met goud
  • De vier plechtige beloftes van Vanhecke
  • Electorale cadeautjes
  • Verkiezingscongres
  • Staatshervorming géén prioriteit voor CD&V
  • Analyse van de VRT-programma's
  • Heet van de naald: 'De kiesbrieven van Halle-Vilvoorde'
  • Peiling uitgevoerd door "de Frut van Koekestad"
  • Bedenkingen
  • tscheldt
  • Een Vlaams sportbeleid
  • Electronisch stemmen en oproep tot tel- of stemgetuige
  • Vlaamse kranten weigeren advertentie Vlaams Belang
  • Reactie op het interview van Bart De Wever in de Morgen
  • Verhofstadt en zijn groot TV-debat
  • IJzeren Rijn
  • Stemmen via volmacht
  • De woordbreuk van Vande Lanotte en de gezondheidszorg
  • Demotte ziet geen heil in defederalisering gezondheidszorg.
  • Vlaams Belang niet uitgenodigd op de grote VRT-verkiezingsdebatten
  • Hoger pensioen
  • Enkele sfeerbeelden van de 'Mars voor onafhankelijkheid'
  • Enkele sfeerbeelden 'Mars voor onafhankelijkheid' (2)
  • Yves Leterme
  • 'Mars voor onafhankelijkheid'! - vervolg en vervolg (2)
  • Vlaamse kracht
  • Politiek fatsoen
  • De Gucht met anti-Vlaams Belang boek op VRT en ATV
  • De geldstromen naar Wallonië
  • 1 mei-manifestatie
  • Karel Dillen
  • Het nationale debat
  • Burgerzin
  • Splits kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde
  • Een Europese islam ?
  • Onverwachte steun uit Nederland
  • Zouden we dit land niet afschaffen !!!
  • Vlaams Nationaal Zangfeest
  • Exit Jurgen Verstrepen
  • de snel-Belgwet
  • Laurette Onkelinx
  • Zeggen wat u denkt
  • Vlaamse politici niet op internetfilmpjes
  • Mars voor onafhankelijkheid
  • Franstalige ambulanciers
  • Centrum voor Gelijke Kansen en voor Racismebestrijding
  • Programma
  • Pasen
  • Bart DEBIE
  • Bobbejaanland - vervolg
  • ex Vlaams-nationalisten
  • Familiedag Vlaams Belang
  • Guy Leterme = Yves Verhofstadt
  • 14de plaats Antwerpse Kamerlijst Vlaams Belang
  • Vande Lanotte
  • Meer over mezelf
  • Kennismaking

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!