Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokers en nietrokers.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Toen ik mijn bijdrag over de Christelijke vastentijd schreef vermoedde ik niet dat ik daarmee een debat over rokers en nietrokers zou uitlokken. Ik wou alleen maar aantonen dat de Christelijke vastentijd zeer humaan is vergeleken met de waanzin van de Ramadan.

    Ik kan nu echter niet nalaten ook mijn mening over het roken neer te schrijven;

    Mijn vader en , mijn grootvader die bij ons inwoonde, rookten beide. Mijn twee broers en ik zijn daarvan als kinderen niet ziek geworden en we hebben er ook geen last van gehad. We werden drie gezonde jongens mijn oudste broer die twee jaar geleden op 78 jarige leeftijd naar de eeuwige jachtvelden vertrok en die zijn leven lang ook rookte is niet aan longkanker gestorven maar maar aan leverkanker. Mijn jongere broer die enkele jaren geleden ook nog rookte is nog kerngezond. En ik, die als zestienjarige begon te roken en nu in mei 75 word ben eveneens nog kerngezond alhoewel ik al 58 jaar rook. Ik erger mij rot over de onzin die ik op cigaretten-en tabakspakjes lees. Mijn vader en grootvader waren niet impotent en zij stierven ook niet op jonge leeftijd, mijn vader was reeds 93 toen hij dit aardse gekkenhuis verliet. Mijn grootmoeder moederzijds heeft 13 kinderen op de wereld gezet terwijl haar man rookte als een Turk van impotentie was daar zeker geen sprake. En voor zover ik dat begrepen heb is ook mijn vriend Victor niet impotent geworden.

    Er zijn zeker mensen die allergisch zijn en ziek worden van het roken zoals er mensen zijn die allergisch zijn tegen walnoten en vele andere produkten maar dat kan men niet veralgemenen. Ik word misselijk , niet van het roken, maar van de bemoeialzucht van een stelletje EU-potentaten die ons als kleine kinderen willen behandelenen. Wij zijn volwassen mensen, die zelf kunnen bepalen wat voor hen goed en niet goed is.

    Trouwens, eerlijkheidshalve moet ik nu bekennen dat ik mezelf in mijn voornemen voor de vastentijd overschat heb, ik heb tijdens ik deze regels tipte uit pure gewoonte een cigaret opgestoken en ik heb er geen spijt van ze smaakt! Maar mijn belofte dat ik met Pasen met het bedrag dat ik anders door nietroken zou gespaard hebben iemand een plezier wil doen blijft!

    Zo zie je maar weer, dat de pastorale zorg eng met het profane verbonden is.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (4)
    09-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedenk mens dat gij stof en as zijt en tot stof en as zult wederkeren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag begint de Christelijke veertigdaagse vastentijd. De Katholieke Christenen ontvangen op het voorhoofd een askruisje terwijl de priester zegt: "Gedenk o mens dat gij stof en as zijt en dat gij tot stof en as zult wederkeren!"
    Sterfelijk zijn we allemaal één van de weinige rechtvaardigheden op deze aarde. Of het nu pausen zijn of koningen, ministers, rijken of armen, academiker of analfabeet alle zullen ze eenmaal tot stof en as wederkeren.

    De Christelijke vastentijd eindigt op paaszaterdag. Van de Christenen wordt verlangt dat zij zich gedurende deze veertig dagen zullen onthouden van alles wat niet noodzakelijk en levensnoodwendig is. Het moet een tijd van inkeer en bezinning zijn. We zullen deze veertig dagen geen Christelijke jongeren zien die met lege magen rondlopen en die autos beschadigen en in brand steken en die hun medemensen terroriseren. We zullen er  in onze kranten ook niets over lezen want het is de Christelijke vastentijd en geen Ramadan! Er zullen bij de BRT, ik meen VRT ook geen bisschoppen of pastoors uitgenodigd worden om de betekenis van de  Christelijke vastentijd een beetje nader toe te lichten want dat is niet politiek correct en past helemaal niet in het kraam van de rode papenfreters. 

    Ik drink gedurende deze veertig dagen nog wel elke avond mijn Trappist want dat vind ik wel levensnoodzakelijk maar ik heb besloten tot paaszaterdag niet meer te roken want dat is niet levensnoodzakelijk met het geld dat ik daardoor spaar wil ik dan Pasen iemand een plezier doen.

    Dat de monikken met bierbrouwen begonnen was geen toeval. In de Orden was het vasten heel streng, maar drinken breekt het vasten niet. Maar het is wel zo dat de Trappisten van Westmalle, en dat weet ik omdat ik tijdens mijn militaire dienstplicht mijn vrije dagen in de abdij verbracht,  alleen maar alkoholvrijes bier drinken maar één echte Trappist is gelijk aan twee boterhammen.

    Kartuiser.

    Reageer......



     


    >> Reageer (6)
    07-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen .......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er gebeuren rare dingen in dit belgenland.
    De operette figuur Koekelberg treedt na zijn snoepreisje van meer als 90.000 Euro terug. Het is wel zeer merkwaardig dat niemand zich afvraagt waarom hem voor dit reisje dat alleen maar in zijn belang was, hij wou toch daar voor een nog beter betaalde baan soliciteren, wel 35.000 Euro belastinggeld was toegestemd. Deze reis was geenzins in het belang van het belgische volk maar enkel en alleen in het belang van de heer Koekelbeg, wie heeft toen dit bedrag goedgekeurd ? Wordt het niet lanzaam tijd, dat ook alle snoepreisjes van de politieke klasse onder de loep genomen worden? Nog maar te zwijgen over de koninklijke sippe die ons meer als 30 miljoen Euro per jaar kost. Terwijl het land financieel aan de rand van de afgrond staat en vele gezinnen nog met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen verbrassen de dames en heren het zuurverdiende geld van de belastingbetalers. Voor kogelvrije vesten van de politie is er geen geld, ik geloof, dat men voor 90.000 Euro en een paar miljoentjes Euro minder voor de overbodige Coburgers heel wat kogelvrije vesten zou kunnen kopen.

    De op kosten van het belgische volk rijk geworden Verhofstadt heeft ook weer eens van zich laten horen. Zijn gebit is al even miserabel als de man zelf. Ik weet niet of het waar is, maar boze tongen beweren dat de Chinese regering hem ter gelegenheid van het jaar van het konijn naar China heeft uitgenodigt.

    Kartuizer.

    Reageer..... 
     


    >> Reageer (5)
    06-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijbelse plagen en hedendaagse plagen......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het duurt soms wel enkele uren eer ik de dagelijkse nieuwsberichten verwerkt heb maar nu is het zover, het is dan ook al weer 03:17.

    Terwijl de hele wereldpers zich gebannt met Libie bezig houdt heb ik vandaag de ontwikkelingen in Egypte eens kritisch bekeken. De oude Egytenaren hadden hun bijbelse sprinkhanenplaag en nog enkele anderen. De hedendaagse Edyptenaren hebben nu hun islamplaag die waarschijnlijk het hele volk in een theocratische diktatuur zal storten, de woestijngodsdienstpredikers laten nu al van zich horen.

    Als onze Europese politiekers nu nog niet wakker worden zou het in Europa wel eens tot toestanden kunnen komen zoals in de Arabische wereld want ook wij hebben te maken met een moslimplaag die door de meerderheid der Europese Volken niet langer geduldt zal worden.

    In de moslimlanden worden de Christenen medogenloos vermoord. Als de moslims ooit in Europa de overhand zouden krijgen zouden zij zonder twijfel bij ons hetzelfde doen
    want zij zijn de aartsvijanden van het Christendom "doodt alle ongelovigen" zo staat het in hun koran, met alle ongelovigen menen zij alle niet moslims! Ons Europese avondland is op de wortels van de Joods-Christelijke-Humanistische waarden opgebouwd en deze waarden en normen moeten wij met hand en tand verdedigen. Als wij dat niet doen lopen wij  gevaar dat de komende Europese generaties vrouwen ook hier te lande als wandelende tenten en de mannen met nachthemden rondlopen onderworpen aan een theocratuur die nog erger is als degene die onze voorvaderen in de duistere middeleeuwen meegemaakt hebben. Wij hebben ons vrijgevochten van deze godsdienstfanaten geef toch nu deze nieuwe gekken die meer als zesduizend jaar achter lopen geen kans.

    Voor de lezers van mijn blog verwijs ik naar "Het vrije Volk" en voor degenen die de Duitse taal beheersen naar de bijdragen van IP. en Kopp Verlag.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (0)
    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grüßen aus Ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat nu het NVA zich ook al begint te bemoeien met de "binnenlandse" aangelegenheden van de Duitstalige Gemeenschap kan de huidige belgische chaos alleen nog maar groter maken. Dat de vier Duitstalige ministers (voor 72000 inwoners) en de leden van het Duitstalige parlement zich zorgen maken om hun duurbetaalde postjes bij een eventuele splitsing van het belgische vaderland is duidelijk. Als deze splitsing realiteit zou worden, zijn er maar drie mogelijkheden 1- de Duitstalige Gemeenschap sluit aan bij de Waalse Republiek. 2- De Duitstalige Gemeenschap sluit aan bij Duitsland. 3- De Duitstalige Gemeenschap sluit aan bij Luxemburg. In alle drie de mogelijkheden zouden de huidige Duitstalige ministers en parlementsleden hun vetbetaalde baantjes verliezen. De meerderheid van de Duitstaligen opteren voor een aansluiting bij het Groot Hertogdom Luxemburg. Ook de Duitstaligen willen weg van het Waalse juck zoals trouwens de inwoners van de provicie Luxemburg die een aansluiting bij hun oorspronkelijke heimat het Groot Hertogdom zouden begroeten.
    Wij hier hebben de hulp van het NVA echt niet nodig de meerderheid van de Duitstaligen willen eindelijk van de   belgische tiranie en het waalse juck verlost worden. Trouwens, het eenvoudige Volk hier betracht het NVA niet als een echte Vlaams Nationale partij, de meeste mensen hier voelen zeer scherp aan dat er in het NVA heel wat Volksverraders zitten.

    Benedictus XVI komt langzaam met mij, schismatische bisschop, op één lijn. In zijn nieuw verschenen boek zegt hij duidelijk dat de moordenaars van Jezus van Nazareth niet de Joden maar de Romeinen waren.  Mijn respect voor hem stijgt! Als hij nu ook nog zou zeggen, dat volgens de bijbel Allah een afgod is en Moha een valse profeet zou mijn achting voor hem nog meer stijgen. Als hij dan ook nog klaar en duidelijk de uitmoording van de Christenen in de moslimstaten zou veroordelen en klaar en duidelijk zou zeggen dat de islamisering van Europa moet ophouden zou ik in de verleiding komen terug Rooms Katholiek te worden.
     Dat Israel volgens de bijbel het uitverkoren Volk van God is, is duidelijk de Paus zou zich bijgevolg honderd procent achter Israel moeten stellen. Jeruzalem was al meer als duizend jaar Joods voor de valse profeet moha geboren werd.

    Kartuizer.

    Reageer......


    >> Reageer (1)
    04-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reacties en nog eens reacties......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerst het goede nieuws van de dag, de partij van Geert Wilders heeft het weer eens triomfantelijk gehaald. Wij Vlamingen kunnen toch van de Nederlanders nog wat leren!


    De reacties die ik gisteren van Jaen en Fikken kreeg bewijzen weer eens dat de Vlamingen niet te beroerd zijn vreemde talen te leren. Zij menen niet dat de hele wereld Nederlands spreekt en hoeft te verstaan. Een ander gedeelte van dit land denkt daar kennelijk anders over, die menen dat de hele wereld Frans spreekt en moet spreken.

    De juiste vertaling van Stammesführer is Eenheidsleider, Victor, een Eenheid is de scoutsgroep in een stad of gemeente, deze eenheid bestaat uit Welpen, (wolfkes) Jongverkenners en Verkenners. De leider van de  Jongverkenners, in het Duits Jungpfadfinder, en de Verkenners, in het Duits Pfadfinder, worden Hopman genoemd in het Duits Gruppenführer, de leider van de Welpen Duits Wölflinge (lijkt wel een beetje op onze Wolfkes) is Akela. De Eenheidsleider leidt de hele Eenheid. Zo was het tenminste in mijn tijd in Duitsland.

    Toen ik in Hameln kwam waren daar twee scoutsbonden aktief, de Christlichen Pfadfinder (Evangelisch) en de Katholischen Pfadfinder. Ik vond deze scheiding op grond van de geloofsovertuiging niet goed, ik had goede vrienden die Katholiek waren en ik had ook goede vrienden die Evangelisch (protestant) waren en deze vrienden hadden ook kinderen. Daarom heb ik toen in Hameln de Bund Deutscher Pfadfinder opgericht. De toenmalige bezettingmacht had alleen maar deze drie bonden toegelaten. Daar ik toen nog practiserend Rooms Katholiek was en ook ministreerde in de enige Rooms Katholieke kerk in Hameln kreeg ik al onmiddellijk erger met de Rooms Katholieke Deken die mij van toen aan nooit meer in zijn kerk gezien heeft.

    Eèn jaar na de oprichting was mijn Eenheid de grootste van Hameln, in het totaal 60 leden, waarvan driekwart protestanten en de rest katholieken. Als we op kamp waren hebben we bij de "Abendweihe" steeds samen het Onze Vader gebeden. De Duitsers waren over hun Vlaamse Stammesführer zeer tevreden en ook de Stadtjugendpfleger (de leider van het Jugendambt) verleende mij steeds zijn volle medewerking en stelde mij het grootste jeugdlokaal van de stad ter beschikking. Ik denk graag aan deze tijd terug het was een der mooiste van mijn  leven. Maar 1966 dreef mij het heimwee terug naar Antwerpen, mijn opvolging in de Eenheid was verzekerd, mijn opvolger had ik zelf gekozen en hij werd ook door iedereen aanvaard en tot in de jaren 70-80 ook in Duitsland de verloedering begon heeft de groep verder bestaan. Het mooie is, dat ik nu tot mijn levenseinde van de Duitse pensioenkas voor die zes jaren elke maand 140 Euro krijg dit bedrag wordt jaarlijks een beetje verhoogd soms met twee of drie Euro.
     
    Zo leert men elkaar steeds beter kennen.

    Kartuizer.

    Reageer....







    >> Reageer (1)
    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag maar heel kort en in de derde landstaal....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het verheugd mij eens een reactie in de Duitse taal te kunnen beantwoorden. Daar Pascha vijftien jaar in Köln woonde beheerst zij de Duitse taal zeker zo goed als ik, uitzonderlijk wil ik haar reactie in de Duitse taal beantwoorden, het gaat tenslotte om Duitsland en mijn overige blogvrienden moeten ook maar eens een beetje moeite doen om onze derde landstaal te begrijpen:

    " Ja, Pascha Sie haben recht, Deutschland ist nicht mehr was es mal war.
    Sie wohnten fünfzehn Jahren in Köln. Ich wohnte sechs Jahren in Hameln, die Rattenfängerstadt. Die vier letzten Jahren, von 1962 bis 1966, war ich dort Stammesführer vom Bund Deutscher Pfadfinder. Die jetzige Deutsche Jugend ist nicht mehr zu vergleichen mit der Jugend der sechziger Jahre. Damals gab es noch Ordnung und Diziplin. Dr. Sarazin hat vollkommen recht, "Deutschland schafft sich ab!"

    Bij uw volgende reactie zal ik natuurlijk weer in het Nederlands antwoorden, we zijn en blijven tenslotte Vlamingen!

    Kartuizer.

    Reageer.......
     


    >> Reageer (3)
    02-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knettergek.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sommige politiekers menen plotsklaps dat de man waarmee zij jarenlang goede maatjes waren, Kadhafi, knettergek is. Het is merkwaardig dat zij dat nu eerst merken, ieder mens met een beetje gezond verstand wist dat al lang. Gezond verstand is echter bij de meeste politiekers ver te zoeken, ook in ons land lopen er in de politiek nogal wat gekken rond die er niet zouden voor terugdeinzen hun tegenstanders met geweld het zwijgen op te leggen als zij daartoe de kans zouden krijgen. Voorlopig doen zij dat bij ons en ook in Nederland met schijnprosessen en omgekochte rechters. 

    Ik ben benieuwd wanneer men de machthebbers in Iran, Turkije en nog enkele minarettenstaten en de verkondigers van de waanzinnige woestijnideologie eindelijk ook voor knettergek gaat verklaren. 80 procent van de normaaldenkende mensen in Europa hebben dat reeds gedaan alleen de politiekers die tegen de wil van het Volk regeren hebben dat nog niet begrepen. Men kan wel een tijd lang tegen de wil van het Volk regeren maar er komt een moment dat het Volk zich tegen de regenten keert met alle gevolgen vandien.

    2011 is niet alleen een schrikkeljaar maar schijnt ook een verschrikkelijk jaar te worden.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (0)
    01-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele aanmerkingen op de recties der laatste dagen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Over de abortuskwestie zijn lucky9 en ik verschillende mening maar dat verandert niets aan onze vriendschap ik respecteer zijn mening, "Die Gedanken sind frei!"

    Dat ook Victor het met mij niet altijd helemaal eens is vind ik ook normaal, het zou een saaie boel worden als wij het altijd met elkaar volkomen eens zouden zijn wij zijn tenslotte denkende mensen op zoek naar de waarheid. Vrienden moeten elkaar steeds open hun mening kunnen zeggen.

    Ik had natuurlijk wel begrepen dat het om een Heeroom ging, Jaen die H moet wel op mirakuleuze wijze verdwenen zijn. Ik dank je trouwens voor je tip Alt + 0235 ik heb het geprobeert maar het functioneerd niet.

    Maar Jutta toch, mij zijn in je reacties nog nooit fouten opgevallen, ik tip er af en toe ook wel eens naast en mijn bijdragen zijn tenslotte ook geen literaire meesterwerken, gisteren heb ik alweer een domme fout geschreven; Erdogan ekelt, heb ik geschreven maar dat is Duits, in het Nederlands is dat hekelt met H, ja, die H ! Onze blogs zijn doorgaans geen letterkundige meesterwerken ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is, dat geldt ook voor de bloggers en voor de reacties. Het komt erop aan vrank en vrij onze mening te schrijven wij begrijpen elkaar wel.

    Ja, Pascha, ik hoop ook dat ik de bal mis sla maar ik heb vandaag 46 Euro betaald voor 26 liter 95 octaan benzine en morgen stijgen de prijzen weer. Vandaag las ik in de krant dat Electrabel de gebruikers aanspoort hun maandelijkse voorschotten te verhogen. Zij verwachten dus wel degelijk een forse stijging van de gasprijzen. En wat we niet in onze kranten lezen, de Eurocratische bendeleden zijn volop bezig hun privaat vermogen in goud om te zetten, ja, zij kopen nu volop goud omdat ze zelf niet meer aan hun veelgeprezen Euro geloven.

    Dat was het dan voor vandaag, tijd nu voor mijn dagelijkse Trappist zo lang de bruine dat nog kan trekken.

    Kartuizer.

    Reageer...




    >> Reageer (2)
    28-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe Turkse provincie :"Duitsland"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Turkse ministerpresident Erdogan riep gisteren in Dusseldorf de Turken er toe op zich wel in Duitsland te integreren en de Duitse taal te leren maar zich niet te assimileren maar hun Turkse afstamming niet te verloochenen.

    Op het eerste gezicht is daar niets op tegen. Ik woon nu 22 jaar in de Duitstalige Gemeenschap, mijn dagelijkse omgangstaal is Duits zelfs mijn computer is volledig aan de Duitse taal aangepast, en daar ik met een Qwertz klavier schrijf kan ik bvb de twee punjes die op de laatste E van Walonie horen niet plaatsen omdat ik die niet heb. Na 22 jaar kan ik mij zelfs in de Duits nauwkeuriger uitdrukken als in het Nederlands. Extra voor mijn blog heb ik de digitale Grote Van Dale gekocht en in mijn computer geinstalleert omdat ik telkens als ik Nederlands schrijf het gevaar loop te Germaniseren wat soms ook wel eens gebeurd. Ik moet bij het schrijven van deze texten regelmatig in de Grote Van Dale nakijken of het woord dat ik geschreven heb wel het juiste Nederlandse woord is. Ik heb mij dus volledig in de Duitstalige Gemeenschap geintegreerd maar ik heb mijn Vlaamse afstamming niet verloochend, in mijn hart ben en blijf ik Vlaming. Tot daartoe kan ik Erdogan begrijpen.

    Maar er schuilt een addertje onder het gras, Erdogan meent op de eerst plaats dat de in Duitsland levende Turken trouwe moslims moeten blijven. Hij is toch de man die kortgeleden nog zei:" onze minaretten zijn onze wapens" Erdogan ekelde ook het toenemende "racisme" in Duitsland en in andere Europese landen, hij vergeleek ook, en dat ligt in Duitsland nog zeer gevoelig, het toenemende antiislamisme met antisemitisme. In werkelijkheid is er een zeer groot verschil tussen de inderdaad toenemende antiislamische gevoelens van zeer vele Europeanen en de holocaust. Zestig procent van de gevangenisbewoners in Duitsland zijn Turkse criminelen de daders van de veelvuldige  verkrachtingen zijn bijna allemaal Turken en andere aanhangers van de vredelievende mohareligie. 

    Dat Turkije in de Europese Gemeenschap niet thuis hoort zullen inmiddels de meeste Europeanen wel begrepen hebben. Turkije is geen Europees land.

    Kartuizer.

    Reageer.


    >> Reageer (2)
    27-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg "En Hij schiep de mens naar Zijn beeld en gelijkenis...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren uitte ik mijn twijfels aan de bijbelse God die ik echter nog steeds met een hoofdletter schrijf.
    Ik dank lucky9 en Jaen voor hun bemoedigende reacties die ik onmiddellijk heb goedgekeurd maar die tot mijn verbazing nog niet op mijn blog verschenen zijn.

    Ik weet wel dat ik de theologen niet letterlijk mag nemen, Lucky9 heeft gelijk, zij waren en zijn ook maar mensen. Ik heb mij jarenlang verdiept in de theologie van Thomas van Aquino de 36 banden heb ik grondig doorgenomen en bij vele leerstellingen heb ik grote vraagtekens geplaatst. Maar Thomas was ook een kind van zijn tijd.

    Maar, niettegenstaande mijn twijfels blijf ik de Christelijke leer van de bijbelse God met het kruis in de vuist verdedigen. Op deze Christelijke leer is onze westerse samenleving opgebouwd, het is een leer van verdraagzaamheid, naastenliefde en eerbied voor alle schepselen. Het is een leer die ons zegt dat we de fouten en de tekortkomingen van anderen moeten vergeven omdat we zelf niet zonder fouten zijn. Als alle mensen op deze aarde volgens deze leer zouden leven zou onze planeet een paradijs zijn. We zouden geen legers en geen wapens nodig hebben en er zouden geen mensen honger lijden, iedereen zou tevreden en gelukkig zijn.

    Maar het is niet zo, omdat het Christendom een verwaterd Christendom geworden is. We weten het uit ervaring, de politieke partijen die een C van Christen in hun naam dragen zijn soms de ergste antichristen geweest zij hebben zelfs niet geaarzeld een grondrecht, het recht op leven, met de voeten te treden door de abortuswetgeving goed te keuren, sindsdien worden er ook in ons land jaarlijks duizende ongeborenen in de moederschoot gedood.Er staat nochthans:"gij zult niet doden!" Vele kopstukken van deze partijen, niet alleen in ons land, konden en kunnen het stelen, liegen en bedriegen niet laten en hebben zich verrijkt op kosten van het Volk. In Duitsland hebben we nu een mooi voorbeeld van een "Herr Von und Zu" die zelfs zijn doktortitel gestolen heeft. 

    Daarom is het belangrijk dat wij tot de ware Christelijke waarden en normen terug keren. Als wij dat niet doen staat Europa aan de rand van de afgrond. We worden overspoeld door charlatans die het Christelijke erfgoed willen vernietigen en die een leer verkondigen van een middeleeuwse woestijngod. Deze leer is precies het tegengestelde van de Christelijke leer. Het is een leer die haat moord en verderf verkondigt, een leer die onverdraagzaam is en die overal op deze wereld de oorzaak is van onrust en slachtpartijen. Overal waar de volgelingen van deze leer opduiken wordt de vreedzame samenleving verstoord. Overal waar de volgelingen van deze leer opduiken worden de kassen van de sociale voorzieningen geplundert en voelen de burgers zich niet meer veilig. Wij moeten ons weren tegen de onbekwame politiekers die dit alles in de hand werken, wij kunnen dat nu nog door deze volksverraders bij de volgende verkiezingen een flinke trap onder hun broek te geven. Er moet een einde komen aan deze wereldvreemde invasie van onruststokers en criminelen. We moeten ons weren voor het te laat is.

    Kartuizer.

    Reageer.....

     

     


    >> Reageer (6)
    26-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En Hij schiep de mens naar Zijn beeld en gelijkenis......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "En Hij schiep de mens naar Zijn beeld en gelijkenis!"
    Dat lezen wij in de bijbel.
    Als ik God was aan wiens werkelijk bestaan ik hoe langer hoe meer twijfel, zou ik dezen die dat verkondigen met een bliksemstraal neerslagen.

    De mens is het gruwelijkse dier dat op deze planeet rondloopt. Dieren koesteren en beschermen hun jongen, de mens doodt het ongeboren leven reeds in de moederschoot om verder zoveel mogelijk te kunnen genieten.

    Dieren doden elkaar alleen uit honger, de mens doodt zijn soortgenoten uit winstbejag en schrikt er niet voor terug miljoenen soortgenoten uit te roeien om zijn honger naar steeds meer welstand te stillen.

    Steeds weer worden velen van deze gruweldaden met een godsdienstig manteltje omhangen. In de duistere middeleeuwen werden in onze kontreien allen die niet paaps waren gemarteld en op gruwelijke wijze ter dood gebracht. De Europese Volken hebben met veel offers aan deze toestanden een einde gemaakt. Nu echter duikt een middeleeuwse woestijngod in Europa op en de scharlatans die deze misdadige god verkondigen verlangen in hun grootheidswaan dat allen voor deze denkbeeldige god op knieen zullen gaan.

    Daar ik niet aan het bestaan van deze woestijngod geloof kan ik hem dus ook niet beledigen men kan alleen maar reale personen beledigen en geen denkbeeldigen. En wat mijn bijbelse God betreft, houd ik mij het recht voor Hem te vragen eindelijk Zijn bestaan te bewijzen. Mijn grote vraag aan Hem is: "waarom laat Hij dat voortdurende moorden en slachten toe, als Almachtige zou Hij dat toch moeten kunnen verhinderen. Als Hij dat echter niet kan, dan is Hij ook niet almachtig en bijgevolg geen God!

    Dat is de twijfel van een Kartuizer.

    Reageer.... 


    >> Reageer (2)
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weldra geen files meer op onze wegen ???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De brandstofprijs stijgt van dag tot dag. Degenen die zich verheugd hebben over de opstanden in de Arabische wereld zullen nu wel een klaaglied aanstemmen. We mogen ons eraan verwachten dat de benzinneprijs begin maart reeds 3 Euro per liter zal bedragen inzover de voorraad nog reikt. Ook de stookolieprijs stijgt van dag tot dag en vele gezinnen zullen weldra financieel niet meer in de mogelijkheid zijn hun voorraad aan te vullen. Ook de gasprijzen die aan de olieprijzen gekoppeld zijn zullen drastisch stijgen. In vele huizen zal het koud worden. Maar ook de industrie die van de olie afhankelijk is zal een flinke deuk krijgen met het logische gevolg dat de prijzen gigantisch zullen stijgen. Bovendien wordt Europa door een paar miljoen "vluchtelingen" overstroomd en daar de staatskassen nu al leeg zijn zal daardoor de ellende nog groter worden. Toen ik enkele maanden geleden in mijn blog een financiele crisis voor het einde 2010 begin 2011 aankondigde werd mij gezegt dat ik mijn glazen bol moest oppoetsen. Een glazen bol heb ik niet, maar ik volg wel aandachtig de internationale politiek en ik lees dagelijks berichten die geloofwaardiger en betrouwbaarder zijn als onze flutkranten die vol halve waarheden staan en een halve waarheid is een hele leugen. Ik geloof echter dat het onheil dat nu op ons toekomt het begin is van een keerpunt dat onvermeidelijk moest komen en zoals lucky9 in een reactie op mijn bijdrag van gisteren zei, het is alleen nog maar de vraag waar de lont zal onstoken worden die het begin van een ware burgeroorlog zal zijn. Het zou wel eens vroeger kunnen zijn als verwacht. Dat wij van onze Eurodweil en zijn aanhang niets te verwachten hebben zullen allen die zonder oogkleppen rondlopen wel reeds begrepen hebben. Deze Euroreus op lemen voeten zal als een kaartenhuis bij de geringste wind in elkaar storten. 
    Nogmaals, ik ben geen profeet en ik heb geen glazen bol maar ik bekijk de toestand nuchter en realistisch. Er is geen beweging mogelijk zonder oorzaak en wie aandachtig de oorzaken volgt kan ook de daaruitvolgende bewegingen inschatten.

    Kartuizer.

    Reageer..... 


    >> Reageer (3)
    24-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele korte bemerkingen op de laatste reacties....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We kunnen de wagen niet voor het paard spannen gedachten moeten rijpen. Victor heeft gelijk, Jaen, nooit overmoedig worden. Zoals ik in mijn blog al eens schreef, de ware omwenteling begint eerst in 2012. Voor zover ik het tot nu toe begrepen heb zal 2012 het einde van de huidige Vlaamse regering inluiden er zullen dan grote veranderingen komen maar niet alleen in het kleine Vlaanderen maar in heel Europa. Mijn blik gaat veel verder als alleen maar Vlaanderen. In heel Europa zal er in 2012 een enorme weerstand losbreken tegen de toenemende mosliminvasie. De meerderheid van het volk wordt steeds eerst wakker als het in de portemonnee krap wordt. Dat zal in 2012 het geval zijn als de Euro ten grave gedragen wordt. En Duitsland noodgedwongen de DM. weer zal invoeren en Nederland de Gulden. De Europese Volkeren zullen dan ook begrijpen dat de miljoenen moslims die jarenlang op hun kosten geleefd hebben mede oorzaak zijn van deze geweldige inflatie. We kunnen een bloedige burgeroorlog verwachten in heel Europa omdat de Europese Volken niet langer bereidt zijn zich de kaas van het brood te laten eten door tafelschuimers. De huidige situatie in de Arabische landen mag ons niet verblinden, het is kenmerkend dat in de plaats van de verdreven of nog te verdrijven tirannen er nu een moslimdictatuur komt en de velen zogenaamde vluchtelingen naar Europa hebben maar één doel, ook in Europa het moslimkalifaat op te richten. 

    Ik verwacht moeilijke en zelfs bloedige tijden maar uiteindelijk zullen de Europese Volken de groene middeleeuwse ideologie uit Europa verbannen.

    P.s. Ik acht het niet voor uitgesloten dat Israel bij een mogelijke mosliminvasie atoomwapens ter zelfverdediging zal gebruiken die dan een einde zullen maken aan verschillende schurkenstaten.

    Kartuizer.

    Reageer......

     


    >> Reageer (2)
    23-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen beter......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het lag in mijn bedoeling een nieuwe bijdrag te schrijven, maar van 000 uur tot 03 uur had ik op onverklaarbare wijze geen internetaansluiting meer. Ik verzamel steeds de nieuwsberichten tot 000uur en schrijf dan daarna mijn mening. Terwijl ik de laatste berichten aan ´t lezen was viel de internetverbinding uit. Nu is het reeds 03:18 en ik voel mij te moe om nog iets zinnigs te schrijven.

    Wat ik echter niettegenstaande het late uur nog wil zeggen: " de sexburgers schijnen er niet naast gesext te hebben, "zijne majesteit" Albert de laatste heeft niet alleen een onwettige dochter maar ook een halfzus en een halfbroer." Wie weet wat er nog allemaal aan het licht komt!

    Morgen meer en beter.

    Kartuizer.

    reageren mag natuurlijk als het maar fatsoenlijk blijft!


    >> Reageer (1)
    22-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer gaat men het eindelijk begrijpen ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Noch steeds zijn er begicisten die het belgische lijk dat reeds in vergaande staat van ontbinding is terug tot leven willen wekken in de hoop op enkele vetbetaalde postjes en een eventuele baron- of andere belachelijke adelstitel. Zij begrijpen niet dat de tijd van de belgische bananenmonarchie ten einde is. Noord en zuid zijn twee verschillende volken die niet in één kunstmatig koninkrijk kunnen samenleven, alleen al het begrip "koninkrijk" is middeleeuws en niet meer van deze tijd. Het moet eindelijk eens afgelopen zijn met de zogenaamde majesteiten die steeds op kosten van het Volk geleefd hebben, dat geldt zowel voor de belgische als voor de Nederlandse majesteiten.

    Vlaanderen hoort bij de Nederlanden, het volk der lage landen. Samen met een vrij en democratisch Nederland, gezuiverd van alle vreemde invloeden, kan het weer groot worden. Daarom is het nu noodwendig een vrije Vlaamse republiek uit te roepen in een confederatie met het mede door Wilders gezuiverde Nederland. Samen kunnen wij sterk zijn! Alléén dat is de toekomst.


    >> Reageer (1)
    21-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe geloofwaardig zijn onze kranten ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag las ik in verschillende kranten dat duizende gezinnen hun energierekening niet kunnen betalen. Er werd echter niet bij vermeld welke gezinnen dat zijn. Van Vlaamse gezinnen is er sprake. Ik geloof echter dat er maar weinig echte Vlaamse gezinnen zijn die hun rekeningen niet correct betalen. Toen ik nog kind was, werden er van het maandelijkse inkomen de huur en de overigen vaste lasten appart gelegd en de rest was dan het leefloon. Zo heb ik dat als kind geleerd. 
    Ook ik heb als alleenstaande maar een pensioentje van 900 Euro ik heb dan wel het voordeel dat ik maar 175 Euro huur betaal maar daar staat tegenover dat ik per jaar bijna 3 ton steenkolen nodig heb om dit oude huis in de wintermaanden warm te houden plus de extra kosten aan electrabel voor de electrische verwarming op de bovenverdieping
    tijdens de koudste maanden dat was vorig jaar 273 Euro extra op een totale rekening van 900 Euro. Tot nu toe heb ik echter al mijn rekeningen correct kunnen betalen. En ook mijn rekeningen aan Belgacom worden steeds correct betaald anders zou deze blog niet meer functioneren. Ik heb dan ook geen kalf als een hond in huis en geen flatscreen en alhoewel ik roker ben koop ik tabak en geen dure cigaretten. Ook mijn autobelasting en verzekering en het jaarlijkse onderhoud van mijn wagen kan ik nog betalen, deze auto is voor mij geen luxe, want in de streek waar ik woon kan men echt niet zonder auto de dichtsbijzijnde stad is 9 kilometer verwijderd. En toch kan ik mij nog verheugen over een spaartegoed van meer als 3000 Euro.

    De lezers van mijn blog weten dat ik wat eten betreft een lekkerbek ben aan eten heb ik nooit gespaard en ik kan het mij nog steeds permiteren elke avond een Westmalse Trappist te drinken en aansluitend een glaasje wijn. En dat alles met 900 Euro per maand! Ik heb echter geleerd de tering aan de nering aan te passen. Iets wat velen jammer genoeg niet kunnen.

    Ik kan natuurlijk ook niet verlangen dat iedereen als een kartuizer leeft want ik geloof dat de meesten het niet zouden kunnen.

    Kartuizer.

    Reageer.......

     
     


    >> Reageer (5)
    19-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan de Vlamingen nu eindelijk wakker worden ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na alle mislukte pogingen van de belgicisten om het belgische lijk weer tot leven te wekken zal het uiteindelijk wel op nieuwe verkiezingen uitdraaien. Dat de traditionele partijen bij de gedachte daaraan in hun broek doen is duidelijk, zij weten maar al te goed dat zij door hun verraad aan de Vlaamse zaak massaal stemmen zullen verliezen. Men kan alleen maar hopen, dat de vele Vlamingen die bij de vorige verkiezingen hun stem aan het NVA gaven nu eindelijk ook begrepen hebben dat hun idool Bart Dewever zich eveneens aan de zijde van de belgicisten schaarde in de hoop het lijk weer tot leven te wekken. De Vlamingen hadden moeten weten, dat de man die het Vlaams Belang wilde uitroken geen overtuigde Vlaming kon zijn.

    Er is voor Vlaanderen maar ook voor Walonie maar één goede en verstandige oplossing, twee onafhankelijke republieken die na hun onafhankelijkheid in vrede met elkaar leven. Er moet eindelijk een einde komen aan deze belgische bananenmonarchie die Vlaanderen nooit iets goeds gebracht heeft.

    De enige Vlaamse partij die deze onafhankelijkheid in haar program heeft staan is het Vlaams Belang daarom werd zij door de pervente belgicisten in de verdomhoek geplaatst. De meeste Vlamingen die een vrij Vlaanderen wensen zullen dat ondertussen wel begrepen hebben. Ik hoop dat nu alle Vlamingen die zelf baas willen zijn in eigen land en zelf willen bepalen wat voor het Vlaamse Volk goed is nu in overgrote meerderheid bij de onvermijdelijke komende nieuwe verkiezingen hun stem aan het Vlaams Belang zullen geven. Voor die , die nog twijfelen, slechter als het nu is kan het niet meer worden. 

    Ik weet wel dat het Vlaams Belang door interne conflicten soms in de kritiek kwam die dan door de tegenstrevers breed uitgemest werden. Daarom heb ik ook in een van mijn vorige bijdragen de partijleiding daartoe opgevorderd zich aan zelfkritiek te onderwerpen. Door deze conflicten is echter mijn vertrouwen aan het program der partij niet beschadigd. 

    Kartuizer.

    Reageer toch Vlamingen ! 


    >> Reageer (5)
    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een kort maar interessant bericht...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren reeds had ik het bericht bij Kopp-Verlag gelezen en tot mijn vreugde stond het vandaag in het Nederlands vertaald in het Vrije Volk. Er is een nieuwe brandstof in aantocht die amper 30 cent zou kosten. Wie er het fijne van weten wil moet naar Het Vrije Volk surfen, "NIEUWE BRANDSTOF IN AANTOCHT" De lezers van Angeltjes vinden het Vrije Volk bij de aanbevolen steks. Het interessante van deze nieuwe brandstof is, dat zij ons totaal onafhankelijk zou maken van de Oosterse oliepotentaten en de milieubelasting.

    Meer heb ik vandaag niet te melden.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    17-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3000 Euro loonsverhoging voor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl het land gebukt gaat onder de schulden hebben de federale parlementariers zichzelf een loonsverhoging van 3000 Euro toegekend. Zowel de Walen als de Vlamingen waren het zonder NON en stijve benen roerend met elkaar eens. Als er nu nog één politieker is die het waagt het "ordinaire" volk tot sparen en bezuinigen aan te sporen, noem ik hem of haar een gemene huichelaar!

    Voor de verdere actualiteiten heb ik gisteren en vandaag geen tijd gehad en dat kan nog wel enkele dagen zo blijven. Ook een kartuizerwoning moet af en toe eens grondig geputst worden en afgezien van mijn privaatkapel en twee stallen heb ik hier op het gelijkvloers drie en op de eerste verdieping drie kamers met in het totaal acht vensters die een regelmatige schoonmaakbeurt verlangen. Daar de lentekribbels mij nu reeds te pakken hebben ben ik daarmee begonnen. Bovendien moet er ook gewassen en gestreken worden en daar ook een kartuizer niet alleen van brood, trappist en psalmen kan leven moet er ook nog gekookt worden. Af en toe laat ik mij wel eens gemakshalve tot een kant en klare maaltijd die men alleen nog maar moet opwarmen verleiden maar dat mag geen gewoonte worden want er gaat niets boven een versbereide maaltijd. Daarom heb ik dan vandaag maar weer eens een lekkere verse groentensoep met gehaktballetjes toebereid en voor morgen staat er een heerlijke Hongaarse gulasch met fritten op het menu, de rest van de gulasch gaat dan in de diepvries en uit de diepvries haal ik dan een portie zelfgemaakte erwtensoep met gerookt spek en een varkenspootje. Die varkenspootjes moet men trouwens bij de slager extra bestellen, in de supermakten vindt men ze niet meer.

    Als dan eindelijk het huis weer tiptop in orde is komt de tuin aan de beurt en die is met zijn 2000 vierkante meter tamelijk groot maar daarbij krijg ik hulp.

    En zo blijf ik dan fit en monter zoals ook mijn computer die trouwens met de beste beveiligings- en antispionageprogrammen is uitgerust.

    Vanaf Zaterdag begin ik mij dan weer met de actualiteiten bezig te houden.

    Kartuizer.

    Reageer.....


    >> Reageer (1)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    engelen
    blog.seniorennet.be/engelen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    popauto
    blog.seniorennet.be/popauto
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!