Dwarsligger
Inhoud blog
  • Arrogante onverschilligheid bij de overheid
  • Provocaties en leugens regeren...
  • Als schapen midden een massa grote en kleine ezels...
  • Ook mooie vakanties eindigen...
  • Ze dronken een glas, pisten een plas en alles bleef zoals het was....

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Handleiding voor stoethaspels
    15-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze dronken een glas, pisten een plas en alles bleef zoals het was....



    Quo vadis?

     

    Dit is niet alleen de titel van een mooie, verouderde filmepos, maar het tevens een vraag die veel politici bezighoudt in deze dagen…Waar moet het heen, na deze turnulente verkiezingen?

     

    Overigens, we zijn razend benieuwd naar wat er van al die stoere uitspraken terecht zal komen. Hoe betrouwbaar zijn Leterme en zijn NVA-aanhang na al hun “straffe”,  communautair gekleurde verklaringen?

     

    Als die politieke aardverschuiving alleen maar bewerkt, dat nu anderen de postjes kunnen verdelen, dan waren de verkiezingen een maat voor niks, zoals zo dikwijls al... Maar kom, we hebben (voorlopig) geen behoefte aan een pessimistische kijk, en daarom krijgt voorlopig iedereen het voordeel van de twijfel….

     

    • Maar, heren en dames van de politiek, de “domme” kiezer ziet wel wat er wel en niet functioneert. Hij stelt bijvoorbeeld  vast dat de Vlamingen, de absolute wereldkampioenen “belasting-betalen” zijn. En, dit om een stelletje onbekwame egotrippers te betalen, waarvan sommige meer niet dan wel (lijfelijk)aanwezig zijn in de Kamer, laat staan dat ze daar iets constructief zouden verwezenlijken!

     

    • De kiezer stelt gewoon vast dat de geleverde kwaliteit niet evenredig is met het formidabel aantal ministers in "functie". En, ook daar zijn we, gerekend per hoofd van de bevolking, met afstand de “wereldkampioenen”. Duitsland, het land van "Recht und Ordnung", geldt bij sommigen als een halve politiestaat. Maar, ondertussen hebben wij beduidend veel meer "justitie-ambtenaren en politiemensen" per hoofd van de bevolking!  Werkt bij ons de politie en/of justitie dan zoveel efficiënter (beter) dan in Duitsland of Nederland?  Nee dus! 

     

    • De kiezer stelt ook vast dat we (via onze hoge belastingen, t.t.z. directe en steeds meer indirecte belastingen) rond 2000 postjes in de kabinetten betalen, terwijl deze, ondanks hun verbluffend (= verbijsterend) aantal, er maar niet in slagen de echte problemen op te lossen.

     

    Oplossingen zijn er wel, maar die iedereen ontwijkt die met een wijde (communautair geïnspireerde) boog... Hoe lang die verziekte situatie nog kan aanslepen is onduidelijk, maar de CD&V – NVA  doen er goed aan te beseffen, dat hun geloofwaardigheid, ondanks onze beroemde communautaire consensus-tolerantie, steeds nauwere grenzen krijgt.

     

    Wat er uiteindelijk uit de bus zal komen, is perfect voorspelbaar, en niet wat we willen, dit hoewel de Vlaming eens een duidelijk signaal gegeven heeft (aan bepaalde partijen) van hoe het niet moet... Maar, zoals gewoonlijk, zal elke oplossing WEER een onzalig Belgisch compromis zijn, waar niemand zich echt gelukkig mee zal (kan) voelen.

     

    Die adempauze in de ontwikkelingen komt eigenlijk goed uit, want de vakantie wenkt en tot 15 augustus leggen wijzelf er tijdelijk (in schijfjes) “den blok op”…. Hoe het er in de politieke arena uit zal zien, is af te leiden uit een fictief gesprek tussen twee “nieuw” verkozenen. Hoe wrang-grappig dit is, moet uzelf beoordelen.

    Zegt de eerste
    : “Och mijn beste, iedereen weet toch, dat jij het doet wegens het geld, terwijl ik het alleen doe voor de eer , en da’s een groot verschil!”  Waarop de tweede antwoordt: “Ik geloof verdorie, dat je ditmaal 100% gelijk hebt, we doen het allebei voor wat ons persoonlijk het meest ontbreekt!...

     

    Een prettige vakantie, grasduin nog maar eens in de vorige artikelen, misschien helpt het om de komende regering (kritisch) tegen het licht te houden!

    Uw toegenegen Erwan. En....

     

    Tot 15 augustus 2007

    15-06-2007, 00:00 geschreven door Ragnar

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De naweën van veel, heel veel politici...

    De filosofie van de domheid…

     

    Wie een kritische “column” schrijft, moet zich aan de weerbots van zijn "slachtoffers" verwachtten. Daar is weinig tegen te doen en dat is goed zo. Want, waarom zou een kritische columnist zich niet moeten verantwoorden voor zijn schrijfsels? Alsof hij, zoals veel politici, per definitie de wijsheid in pacht menen te hebben!

     

    Een columnist zal daar niet zwaar aan te tillen, want in wezen wil hij geen evangelie verkondigen, maar gewoon de (toevallige) lezer aanzetten tot nadenken . De lezer moet met de inhoud niet akkoord te zijn, het enige wat een columnist hem vraagt is dat hij (zij) "effe" nadenkt. 
     

    Als we de pandoering van “paars” tegen het licht houden, dan moet men wel tot de conclusie komen dat de “blauwen” noch de “roden” het contact met hun “kiesvee” verzorgden of ernstig namen… En, dan helpt de late inschakeling van glibberige communicatieslangen (sic) ook geen fluit.

     

    Moesten de studiediensten van de paarse coalitie hun huiswerk goed gemaakt hebben, dan hadden ze kunnen (moeten) weten wat men denkt over al die blunders (zoals Freya’s - inmiddels - unieke... verzameling) of de redeloze arrogantie van een minister van justitie (met al die ontsnappingen uit de gevangenissen en haar op zijn minst duistere huwelijksperikelen)... “Slimmigheidjes” helpen niet (zoals de verkoop van gebouwen die ze nadien moeten terug huren) of, nog erger, het feit dat de politie verkeersboetes gebruikt om de kosten van de politie zelf te betalen (van rechter en partij zijn gesproken)!

     

    Wie heeft er geen boter op zijn hoofd?

     

    • Wie veroorzaakte, door potverteren, die kolossale staatsschuld, zodat elke nieuwgeboren Belg zijn leven begint met een schuld van één miljoen Belgische frankskens? Zijn daar ooit een verantwoordelijke “partij” of schuldige politici voor aangeduid, laat staan ter verantwoording geroepen?
    • Wie gebruikte de pensioenbijdragen als een inkomst, zoals de belastingen, en maakte de burgers wijs, dat de toekomstige seniorenpensioenen afhankelijk zullen zijn van de (soms problematische) solidariteit van de actieve bevolking… Dit terwijl de senioren zelf hun levenlang de illusie koesterden, dat ze door de (overigens wettelijk verplichte) afhoudingen de zekerheid van hun eigen pensioen op konden bouwen?
    • Wie is er verantwoordelijk voor de ongelooflijke oplichtingpraktijken van “de politici”, die ontstaat wanneer militaire terreinen (gekocht met belastinggeld), nu opnieuw gekocht worden met nieuw belastinggeld door een  gemeentelijke (CD&V-gekleurde) overheid en het politiek-gekleurde I.O.K., de Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij van de Kempen? Hier geldt dus voor de burger “éénmaal halen, tweemaal betalen”... Moest die burger zo'n ding draaien, werd hij rechterlijk vervolgd voor fraude!

     

    Iedereen kan zich voorstellen, dat de studiediensten van politici bepaalde “BLOGS” volgen; om het contact met hun kiespubliek niet helemaal te verliezen. Maar ze zouden veel beter eens (icognito) komen luisteren naar de "toogpalavers" in de volkscafeetjes. Daar zouden ze kunnen kennismaken met de onverbloemde mening van het  (in hun ogen)"domme plebs”…Dat politici gepikeerd reageren op "toogpraatjes", zegt meer over hun egocultus dan over de kwaliteit van de “borrelpraatjes” door een, in hun ogen, “stelletje dorpsidioten” die toch niet meetellen!

     

    • Dat politici zich storen aan de mening van een “belegen” columnist in het seniorennet, betekent dat politici overtuigd zijn dat de mening van de modale senior in de verkiezingsperiode storend, maar verder totaal onbelangrijk is. Zoals "strontvliegen" storend; maar verder ook totaal onbelangrijk zijn.

     

    De politici mogen gerust zijn, columnen ontstaan meestal niet uit frustratie, maar uit de gepercipieerde noodzaak, om al die politieke hansworsten regelmatig een trap onder hun kont te geven.

     

    • Daarom vinden veel senioren dat de Belgische politiek een “straatvechter” zoals Jean Marie nodig heeft om hun politieke dwaasheid aan de kaak te stellen. Politici moeten vooral niet vergeten dat Dedecker nooit een kans had gekregen als zij hun “job” op een eerlijke (integere) wijze zouden gedaan hebben.

    Per definitie heeft een columnist er plezier in om dingen te zeggen waar anderen over kunnen nadenken, en, men moet daarvoor geen filosoof te zijn.

     

    • Rare dingen te vertellen of scheve opmerkingen te maken, is geen teken van verstand, maar niet meer dan een rare hersenkronkel waardoor men de dingen net iets anders ziet dan de gemiddelde mens…

     

    Dat een columnist de dingen soms een beetje “anders” ziet dan wat voor de hand ligt, kan men gemakkelijk aantonen met een voorbeeld…

     

    Bertrand Russell (met zekerheid een echte filosoof) schreef met kennis van zaken over veel onderwerpen. Over de democratie beweerde hij: dat deze staatsvorm tenminste het ene grote voordeel heeft, dat de gekozen bestuurders niet dommer konden zijn dan het kiezersvolk, want als een gekozen bestuurder dom is, moeten de mensen die hem hebben gekozen nog dommer zijn….

     

    Deze puntige tekst is wat iedereen leest, zonder dit in een context teplaatsen... Maar, columnisten hebben nu eenmaal een gekke kronkel in hun hersenen, en daarom lezen ze net iets anders…Voor hen staat daar: Ook in de Belgische politiek kunnen de mandatarissen onmogelijk dommer zijn dan hun kiezers, want wanneer politici dom, onbetrouwbaar of oneerlijk zijn, dan is dat omdat de kiezers wellicht nog dommer zijn…. Of deze hersenkronkel filosofisch is, mag men niet beweren, al was het maar omdat men een sublieme geest, zoals die van Bertrand Russell, niet mag  beledigen.

     

    Tja, brave senioren, steeds weer komen we terug tot de stoute stelling van Matthijs van Boxsel in zijn Encyclopedie van de Domheid, waarin hij vraagt: “Wie is intelligent genoeg om zijn eigen domheid te begrijpen?”…. Tja misschien, heel misschien zit er toch een stukje filosoof in en belegen columnist?

     

     

    Nu ga ik met verlof, en denk aan jullie (misschien)…

     

    Uw toegenegen Erwan.

     

     

     

    11-06-2007, 00:00 geschreven door Ragnar

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 05/05-11/05 2008
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!