Dwarsligger
Inhoud blog
  • Arrogante onverschilligheid bij de overheid
  • Provocaties en leugens regeren...
  • Als schapen midden een massa grote en kleine ezels...
  • Ook mooie vakanties eindigen...
  • Ze dronken een glas, pisten een plas en alles bleef zoals het was....

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Handleiding voor stoethaspels
    21-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als schapen midden een massa grote en kleine ezels...



    Communautaire egotrippers in een rechtstaat...

    We krijgen steeds meer rollen te spelen. En, de klassieke rollenpatronen bestaan zelfs niet meer of nauwelijks. Dit is enerzijds een verrijking (boeiend), maar anderzijds maakt het ons leven ook ingewikkelder, want die complexiteit dwingt tot nog meer spelregels en wetten!

    Dura lex, sed lex

    Wist u bijvoorbeeld, dat België "geniet" van meer dan 750.000 (!) wetten en voorschriften? En, dat er dagelijks bij komen?  Het fabeltje dat iedere Belg de wet moet kennen, is dus een lachertje. Niet voor niks hebben grote bedrijven (o.a. banken en verzekeringsaatschappijen) een batterij aan juristen in dienst, om zich af te schermen. Elk van deze juristen is gespecialiseerd in een klein deelgebied van de wetgeving. Dit heeft grote gevolgen... Zo worden belastingambtenaren regelmatig geconfronteerd met juridisch goed beslagen fiscalisten, die beter weten hoe de regels moeten (en kunnen) worden toegepast dan de controleurs zelf!

    Dingen die vroeger op basis van goed fatsoen (ethiek) vanzelfsprekend waren, moeten nu worden opgelegd, want steeds meer mensen vinden dat wat niet verboden is ook toegelaten is... Onze maatschappij verliest hierdoor snel haar normbesef.

    Bovendien worden de spelregels door politieke leerling-tovenaars bepaald. Zij beseffen nauwelijks (of te laat) wat ze aanrichten... Getuige hiervan zijn het verbazend aantal wetten die nadien moeten worden aangepast (t.t.z. niet toegepast of zelfs verworpen)!

    De ergernis van een Vlaming die uit een Belgisch nest komt...

    De generatie die onmiddellijk na de oorlog naar een katholieke school gingen (onze Colleges bijvoorbeeld), constateerde dat men liever niet vertelde een fiere Vlaming te zijn, want dan was men al gauw zwart of minstens bruin-gezind. Tot op de dag van vandaag kleeft aan het woord "flamengantisme" een kwalijke geur, waar zogenaamd "politiek correcte mensen" (sic) hun neus voor ophalen. Men doet dan alsof er in Vlaanderen meer fascisten geweest zouden zijn dan in Wallonië of Nederland!

    Het heeft weinig zin oude koeien uit de gracht te blijven halen, maar Ir. A.A. Mussert en de schreeuwlijke Leon Degrelle waren geen Vlamingen, wat natuurlijk niet betekent dat er in Vlaanderen niks dan politieke (antifascistische) kerstekinderen rondliepen... Belangrijk is dat we ons (als volk) over en weer niks verwijten, je weet wel: van die pot en de ketel...

    Het stoot elke weldenkende mens tegen de borst dat "barricadespringers", zoals Happart, Maingain zich democraten noemen; strijders die zogezegd legitiem voor de Waalse belangen opkomen, maar in feite alleen oog hebben voor hun persoonlijke voordelen.  Deze mensen ontzeggen de Vlaming zelfs het recht zich te verdedigen.

    We doen er goed aan, om ons bewust te zijn van hun imperialistische mentaliteit.. Ze willen zoveel mogelijk "terrein" (= macht) veroveren. Mocht je dat niet duidelijk zijn, dan moet je eens goed naar de taalgrens kijken, en vooral naar het aantal oude Vlaamse gemeentenamen die nu aan de Waalse kant liggen!

    In Wallonië en Vlaanderen leven er goede mensen en egoïstische ezels, zoveel is zeker. Walen en Vlamingen hebben samen al een paar wereldoorlogen en beurscrashes overleefd, en het doet daarom pijn (of het is gewoon ergerlijk) te moeten horen dat alle Vlamingen fascisten zouden zijn. Dat, terwijl mijn beide grootvaders en vader hun leven en/of gezondheid gaven om België tegen het Duitse imperialisme en/of fascisme te verdedigen. 

    Separatisten beseffen niet dat ze generaties stille verdedigers van Belgie degraderen tot  idioten, die hun leven gaven voor dit land. En, de schaapachtige bevolking beseft niet of te weinig, dat al die barricadespringers aan de basis liggen van de antigevoelens die Vlamingen en Walen aangepraat krijgen.

    De goegemeente beseft veel te weining dat het separatisme een kunstmatig probleem is. Een probleem dat aangewakkerd wordt door mensen die uit het conflict voordeel wilen halen. Platte egoïsten zijn het, die op kosten van een schimmig identiteitsprobleem de macht willen veroveren. Waarom ze dit doen, mag duidelijk zijn... Kijk maar eens naar de loopbaan van Monsieur Happart en een paar politieke postjesjagers aan onze kant!

    De meeste mensen (dus ook Vlamingen) willen gerespecteerd worden. Dus hebben we het recht ons als Vlaming te voelen (zonder associaties met welk extremisme ook), we hebben zelfs het recht ons Belg te voelen (ondanks de machinaties van een Mosieur Maingain, Monsieur Happart, en onze Waalse badkamerprinse, madame Arena of de over het paard getilde madame "non")...

    We hebben zelfs het recht ons Europeaan te voelen of wereldburger (zonder daarom te geloven in de ongebreidelde vrije markteonomie die ons langzaam maar zeker wurgt)...

    We hebben het recht te vertellen wat we vinden van politici die ons regelrecht naar een chaos voeren, zo lang ze er zelf maar beter van worden...

    We hebben zelfs het recht te vertellen dat we het niet eens zijn met een hardvochtige pharma-industrie die rijk wordt op kosten van menselijke miserie!

    En tenslotte kunnen we stellen, dat - onafhankelijk van alle historische fouten die onze onze voorouders in de opbouw van de westerse beschaving hebben gemaakt - we het recht hebben het onze cultuur te verdedigen tegen hen die ze willen vernietigen.

    Zondagse groetjes van Erwan.







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 05/05-11/05 2008
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!