Ik ben Martin Vanhee, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Maarten.
Ik ben een man en woon in Roeselare (België) en mijn beroep is met pensioen.
Ik ben geboren op 26/07/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: corresponderen en zo van mensen houden en omgekeerd.
Eigenlijk geloof ik in het goede van de mensen ondanks alles, vriendschap en liefde zijn dan ook de sleutels in mijn leven. Want elke liefde heeft haar waarde al betaal je soms de prijs van pijn, verdriet en verlatenheid.
Sluit vriendschap met de bomen sluit vriendschap met de wind sluit vriendschap met de bloemen die je op de wereld vindt
Sluit vriendschap met de wolken sluit vriendschap met de maan sluit vriendschap met de sterren die aan de hemel staan
Sluit vriendschap met de golven de zee met eb en vloed maar vooral met alle mensen die je op je weg ontmoet
Broer Christiaan Vanhee
02.12.1956 - 28.07.2014
zijn dochter
Eline Vanhee
11.02.1986-14.05.2013
Volg jouw eigen weg soms kronkelend soms rechtdoor volg jouw eigen droom al lijkt hij vaag: ga ervoor!
Luister naar jouw kloppend hart het spreekt een eigen taal het kent jouw leven door en door het kent jouw verhaal.
Vertrouw steeds wat je voelt en twijfel nooit aan jezelf jij bent de zon, de maan, de ster, schitterend aan het hemelgewelf!
Eens kwam de rabbijn van Krakau de kamer in waar zijn zoon in diep gebed verzonken was. In de hoek stond een wieg met een huilend kind. De rabbijn vroeg zijn zoon: “Hoor je niet dat dat kind ligt te huilen?” De zoon zei: “Vader, ik was in God verzonken.” Toen zei de rabbijn: “Wie in God verzonken is, ziet zelfs de vlieg die op de muur kruipt.”
Voor de vanwege de moord op zijn vader getraumatiseerde Christian is het eiland Elandsoog toevluchtsoord, maar hij en zijn vrienden mogen daar niet meer komen sinds eigenaar Ivan en zijn vriendin er wonen. Christian koestert verdenkingen tegen hem. Hij blijft het eiland stiekem bezoeken, niet wetende dat hij via camera's bespied wordt. Op een dag wordt zijn vriend doodgeschoten en ontkomt Christian zelf ternauwernood. Als Ivan de schutter niet is, wie dan wel? Het is Hideo die Christian helpt, de vriend die opvallend lauw reageerde op het verlies van Elandsoog. Een vanuit diverse personages geschreven thriller, lekker spannend maar niet al te ijzingwekkend, zeker niet tot en met het einde.
Wanneer hij tijdens een verhoor onverwacht hardhandig uitvalt naar de verdachte, wordt commissario Guido Brunetti op verlof gestuurd. Er wordt hem opgedragen even rust te nemen, en zijn vrouw Paola stuurt hem naar een villa op Sant’Erasmo, een van de grotere eilanden in de Venetiaanse lagune. Brunetti brengt er zijn dagen door in een bootje en geniet van de stilte. Alles verloopt volgens plan, tot Davide Casati, de beheerder van de villa, na een heftige storm onverwachts is verdwenen. Niemand weet waar hij is, en zelfs de vrouw die hij in het geheim bezocht, heeft hem sinds de storm niet meer gezien. Brunetti voelt zich verplicht de verdwijning te onderzoeken, en zet zijn vakantie opzij om uit te vinden wat er gebeurd is met de man die nog maar net een vriend was geworden.
Wielrenner Julien Vermote: ‘Geloof brengt balans in mijn leven’
De 29-jarige West-Vlaamse wielrenner getuigt over zijn geloof in een interview met het Vlaams Bijbelgenootschap (VBG).
Julien Vermote (29) traint momenteel voor de Ronde van Frankrijk, die op 6 juli van start gaat. Vorig jaar ontglipte hem net de zege in de rit Kuurne-Brussel-Kuurne. Toch genoot hij ervan: ‘Je start tussen het volk, je rijdt in een arena van 160 kilometer, en mensen zeggen daarna: Chapeau! We zaten op het puntje van onze stoel. Dat ik mensen zo kan amuseren of inspireren, vind ik het mooiste.’
Julien draagt de rozenkrans die hij kreeg van zijn grootmoeder altijd om zijn hals, als symbool van zijn geloof en omdat het een gevoel van bescherming geeft. ‘Sport is mooi, maar naar de kerk gaan is net zo mooi. Het brengt balans in de hectiek in mijn leven’, vertelt Julien in het VBG-ledenblad Dichterbij.
Met een bevriende priester bezoekt hij scholen om te laten zien dat geloof en sport prima samengaan (zie ook het filmpje onderaan deze pagina). ‘Geloof heeft niet alleen met saaie dingen te maken! Soms komt dat over bij de kinderen, soms niet. Wie de bijbelverhalen strak leest, kan ze achterhaald vinden. Maar wie ze toepast in het dagelijks leven, ontdekt de waarheid ervan. En een beetje traditie kan geen kwaad, toch?’
Julien was achttien toen een neef van hem om het leven kwam bij een auto-ongeluk. ‘Toen besefte ik hoe kwetsbaar mensen zijn’, zegt Julien. ‘We hebben het niet in de hand en krijgen allemaal ons kruis te dragen. Het geloof geeft mij kracht en bescherming.’
Het favoriete bijbelverhaal van de wielrenner is ’de gelijkenis van de talenten’.
Het was de vraag die ik me stelde toen ik deze foto zag passeren. Mijn directe antwoord is NEEN. Toen ik deze vraag voorlegde aan iemand kreeg ik dit doordacht antwoord.
Het is van een totaal ander genre dan de al bij al milde taalhumor van die 'christelijke' T-shirts en zoekt meer de controverse op omdat het de zaken erotiserend voorstelt terwijl het afgebeelde in zijn oorsprong een totaal andere bedoeling/betekenis heeft.
Al laat het ook wel de denkoefening maken over hoe kunst omgaat met gegevens uit de godsdienst ; niet alleen nu maar ook in het verleden. Ik kan me voorstellen dat bepaalde schilderijen en beeldhouwwerken die we nu (terecht) bekijken en beschouwen als meesterwerken uit de kunst, destijds misschien ook controverse en afkeer opgeroepen hebben ?
Je zou méér moeten weten over wie die bewuste foto gemaakt heeft. Welk statement wil de artiest maken ? Wil hij enkel de grootste groep van de christenen choqueren ? Wil hij godsdienst tout court choqueren (en kiest de artiest daarvoor de godsdienst die daaromtrent het meest tolerant is) ? Wil de artiest benadrukken dat men in het verleden de figuren uit de bijbel altijd al op een bepaalde manier (maar niet de authentieke manier) voorstelde ? I
Ik zou zeggen : op het eerst gezicht (en dat was ook mijn aanvoelen), denk je "jekkies, dat kan niet ; dat is beledigend", maar soms moet je er even over filosoferen (en wat mij betreft, mag je dan gerust bij je eerste mening blijven, hoor.)
Persoonlijk zou ik ook geen taferelen uit de godsdienst naspelen en zeker niet in een erotiserend sfeertje. Er zijn genoeg andere tafereeltjes mogelijk om mooie mensen in beeld te brengen, ook als ze (semi)-naakt zijn.
Wij kennen elkaar, jij en ik. De reis van het leven maken we samen, vanaf de dag van je geboorte. Voor jou kan die reis niet lang genoeg duren en daarom probeer je mij angstvallig te ontwijken en van je af te houden. Je praat niet over mij, moffelt me weg. En toch… op een dag kijken jij en ik elkaar recht in de ogen. Het lot daaraan ontkomt geen mens. Vrees mij niet, maar aanvaard mijn komst.
Zeer genegen,
Meester Dood'
Na de zaak Pan worstelt wetsdokter Tom Beckx meer dan ooit met zichzelf en zijn duistere verleden. Als hem van hogerhand psychiatrische hulp wordt opgedrongen, is hij hier hoegenaamd niet blij mee. Door het graven in zijn verleden lijkt hij de grip op het heden te verliezen. Hierdoor is zijn blik vertroebeld en ziet hij geen patroon in een aantal moorden die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben
Over geweld wordt normaal gedaan. Liefde, genegenheid, de liefde voor het mooie van een lichaam behoort tot taboesfeer .Wat is mooier als mensen in volle puurheid genieten van elkaar of je nu jong of iets ouder bent .Ik walg van dat soort schijnheiligheid die geweld als normaal aanziet en liefde, passie en naaktheid als taboe omschrijft . Op liefde staat ook geen leeftijd , je ziet iemand graag als persoon niet als getal .
Doe al het goede dat je kunt met de middelen de je hebt op de manier die je gewoon bent op de plaats waar je staat in de tijd die je gegeven is voor de mensen die je kent zolang het mogelijk is.
Geef mij uw goddelijke goedheid. Maagd vol van genade, Vrouwe van de glimlach, Herstel in mij de goddelijke goedheid, Leer mij te genezen wie ik heb verwond, Dat mijn lippen mogen overtromen van tederheid, Vol woorden van liefde die vrede brengen.
IK GA VOOR VERDRAAGZAAMHEID!
Dit kaarsje kreeg ik uit dank, maar er werd me gevraagd het te laten branden voor elkaar. Op mijn beurt geef ik dit licht door aan anderen, uit dank; als teken van hoop misschien, maar vooral als bevestiging, of nog meer als aanmoediging voor mensen die het nu echt nodig hebben. IK WIL ER ZIIJN VOOR U!
Als ik in India ben, is dat een groot wonder, dan wil ik er zoveel mogelijk zien.
Ik ben zo verliefd op dit land, deze nieuwe wereld, waarin ik geleidelijk een ander mens wordt.
India is zo'n boeiend land, een fascinerend land van paleizen en tempels van goden en godinnen, van Hindu's, Siksen enz….. , van kasten en paria's.
India is een land waar alles anders is als bij ons, India maakt een ander mens van u.
Wie India heeft bezocht, zal nooit meer zijn zoals voorheen was.
U leert relativeren, U gaat inzien dat er nog en andere kant aan het menszijn zit, dan die welke u hier in de luxueuze,. gehaaste, westerse wereld leerde kennen
U zult het begrip 'Tijd' anders gaan interpreteren.
Tijd bestaat immers niet in India.
Het is de gehaaste mens die de tijd heeft gemaakt .
En in India hebben de mensen geen haast.
Wie door de gids van het reisbureau van het ene monument naar het andere wordt gejaagd, zal uiteraard weinig van India leren kennen en begrijpen.
India behoort u in alle rust te leren kennen,
Doe het rustig aan, de eerste dagen niet alleen om aan het klimaat te wennen, maar veeleer om te herstellen van de cultuurschok, die u bij een eerste kennismaking met India onherroepelijk oploopt.
Ontvlucht de schok niet.
Ga hem tegemoet en verwerk hem.
Dan zult u inzien dat niet al het negatieve negatief is, dan zult u leren begrijpen waarom de armoede, die wellicht helemaal geen armoede is bestaat en waarom het verschijnsel bestaat zoals het bestaat .
Dan zult u van uw vooroordelen over India gaan houden .
U zult ernaar verlangen en gaan behoren tot de grote schare mensen die iedere kans aangrijpt om weer te kunnen genieten van de mooiste en ontroerendste ervaringen die zij in hun leven deelachtig zijn geworden: de ervaringen die India hen heeft geboden en weer zal bieden.