Bourgondiërs... Natuurlijk zijn we Bourgondiërs... Zijn we dat niet allemaal?
Hoe zit dat daar in India vraagt men ons.
Eigenlijk is er een hele boel te vertellen over de Indische keuken.
Eerst en vooral: er zijn grote verschillen: de keuken uit Rajastan is heel anders dan die van het Zuiden.
Logisch natuurlijk als je ziet hoe ver die streken van elkaar verwijderd zijn.
Een ding hebben ze gemeen: weinig, of totaal geen vlees. Goed voor de vegetariërs onder ons. En lekker! Terwijl ik in India verblijf denk ik steeds: nu wordt ik vegetariër... Tot ik een lekkere T bonesteak voorgeschoteld krijg....
nu goed, soms krijg je wel s vlees, meestal kip. Toegegeven, het beestje is meestal doodgegaan van de honger (lees: weinig of geen vlees aan de knoken), maar het kan smaken!
De keuken is zeer lekker, bovendien n echte kunst! Koken interesseert me, en wanneer ik kan ga ik een kijkje nemen in de keuken, n mens kan altijd bijleren.
De eigenares van onze guesthouse ergens in centraal India nodigde me uit om s morgens vroeg te helpen bij het maken vh. ontbijt..
opstaan voor dag en dauw is voor mij niet echt n probleem, maar om dat nu iedere dag te doen voor een lekkere petit dejeuner... Geef mij maar n croissantje van onze warme bakker.
de mevrouw wijdde me in in de geheimen vd Oosterse keuken. Mosterdzaadjes uitbakken, deeg kneden, stapels groentjes prepareren, noem maar op. Ik stond pas echt versteld toen de kruiden werden bovengehaald: onvoorstelbaar wat n scala aan smaakjes en mengels verborgen lagen in de ontelbare lades in het heiligdom vd Vrouw des Huizes.
Moeilijk.. Dikwijls heb ik thuis geprobeerd om een poging te wagen, maar het bleef bij een zwakke immitatie.
ik kijk er al naar uit, naar die Indische lekkernijen, maar ook naar de frietjes die we sporadisch wel s zullen tegenkomen. Je bent n goeie Belg of niet ;0)
wordt vervolgd ;0)
|