Zoeken in blog

Foto
Inhoud blog
  • Incredible India
  • Mc Donald
  • Het Rode Fort
  • Bewoonde wereld
  • Graftombe van Sheik Chilli
  • Kurukshetra
  • Huwelijksfeesten
  • Afternoontea tea
  • Verkeersagressie
  • Maharadja s van de Punjab
  • Uitstap
  • Shit happens...
  • Enkele " bad days "
  • Moniek Giel, oftewel Lobsang Nyima
  • Jonge hippies & patjoeli...
  • Halve dag uitstap
  • Norbulingka klooster
  • Fort van Kangra
  • Beetje ontgoocheld
  • Zwarte voeten en propere handen.
  • Dalai Lama
  • Achteraf bekeken...
  • Haantjesgevecht
  • Wagah border parade
  • Devotie Sikhs
  • Kleurrijk
  • Gouden Tempel
  • Wijziging van de plannen
  • Gouden Tempel
  • Gouden Tempel
  • Sikhisme
  • Srinagar
  • Amritsar, dag 1
  • Meer van Srinagar
  • Srinagar dag 2
  • Soldaatjes
  • Nabeschouwing Orissa
  • Terug in de bewoonde wereld...
  • Koperen beeldjes in " verloren was "
  • Boetseren van siervoorwerpen in klei
  • Hotel voor een nacht
  • Weinig internet
  • Met onze chauffeur op ons terras
  • Jungleresort
  • Sjamanen & witchdocters...
  • Lastig
  • Gevelschilderingen
  • Weversdorp onderweg
  • Chitorgargh
  • Beestjes
  • Maoisten
  • Bedankt!
  • Gujarat thali
  • Primitieve muurschilderingen
  • Stiekeme foto onderweg
  • Vleermuizen
  • WC s ...
  • Foto s langs de kant vd weg
  • Bonda
  • Foto s
  • Festival in Tibetaans klooster
  • Tempels en stammen
  • Foto s
  • Waarom India? ( part 7645 )
  • Doodmoe!
  • Selfie
  • De aankomst
  • Kinderen...
  • Laatste loodjes...
  • Geluk in Zuid India
  • Orkaan
  • Reizen...
  • Derde keer: Zuid India
  • 2'de Keer India
  • India (1)
  • Moe
  • Bourgondiërs 3
  • Bourgondiers (2)
  • Bourgondiërs...
  • Warm
  • Cadeautjes...
  • Reizen... what's in a name?
  • Ziezo
  • De zon
  • Papierwerk...
  • Foto s van tablet
  • vervolg
  • Visum
  • sorry
  • vandaag niets...
  • Amritsar Gouden Tempel
  • Broekzakjes...
  • Voorbereidend werk...
  • Waarom zo lang geen blog?
  • De helft van de tijd hete woestijn, de rest hoge bergen...
  • PLANNING!!!
  • Kaart van India en reisroute
  • Binnenkort
    Reizen met Marc & Anne
    India
    "Reizen met de rugzak" in zijn ruimere betekenis: individueel, alles zélf georganiseerd met plaatselijk vervoer. Soms met wagen en chauffeur.
    05-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgondiërs 3

    Kijk, smaken verschillen, maar wij vinden over het algemeen de Chinese keuken de lekkerste. Waarom? Steeds vers en meest verscheiden. Misschien minder geraffineerd dan de Thaise, maar, als je een langere tijd door een land trekt dan is het belangrijk om te kunnen variëren.

    Nu heeft China 4 grote keukens: de Noordelijke, de Zuidelijke, de Westelijke en, ja hoor, de Oostelijke.

    De ene is meer pikant, terwijl de andere zoeter is. Maar steeds nogal verschillend.

    Het is ook het land waar we van de meest "rare" culinaire hoogstandjes konden genieten.

    Zo hebben we daar slang leren eten. Ik moet toegeven, het klinkt exotisch, maar wat is het verschil met een lekkere paling? OK, levend is dat nogal wat anders, maar op je bord? En is het niet vooral de bereiding die belangrijk is?

    Ik wil altijd wel eens proeven van de plaatselijke specialiteiten. Da's niet altijd zo simpel, vooral wanneer dat bijvoorbeeld levende scampi's zijn. Ik hou niet van dat gewriemel in mijn mond, ik heb ze liever dood met n duivelssausje, maar ja, ik moest dat toch s proberen.

    Een andere leuke specialiteit zie je op de foto: plaatselijke schildpad.

    Leuk, vooral wanneer ze dat dooie diertje opdienen: je zou denken dat de sukkel net uit bad komt, hij zag er een beetje verzopen uit.

    Ik twijfelde: hoe begin ik hier nu aan? Ik kon moeilijk een pootje vastnemen met een eetstokje. Helaas had ook niemand in het restaurant voor dezelfde dagschotel gekozen, anders zou ik stiekem kunnen afloeren hoe de Chines etikette werkt bij het verorberen van een klaargemaakte schildpad.

    Mijn laatste redding was de vriendelijke kelner. Hoe simpel kan het zijn? Je heft gewoon het deksel op en begint eraan.

    De inhoud zag eruit alsof het al een keertje gegeten was! Met lange tanden ben ik er dan toch maar aan begonnen.

    Héérlijk! Echt een delicatesse! De Chinezen kunnen er wat van!

    En wanneer mijn kleindochter twijfelt aan een nieuw gerecht vertel ik haar over de Chinese specialiteiten. Dan trekt ze even haar wipneusje op en denkt ze waarschijnlijk "wat n gekke oma heb ik toch"... maar ze heeft toch al een keertje gevraagd wanneer we samen het vliegtuig kunnen nemen om naar dat verre exotische land te reizen.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek Je kan ook prive een mailtje sturen Alvast bedankt!


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!