We kunnen natuurlijk al een heel boek schrijven over de Indische keuken.
Nu, op deze reis zijn er 2 verschillen: de gerechten die we krijgen in de hotels, en die onderweg.
In de hotels is het simpel: je krijgt een prachtige menukaart met maaltijden uit alle Indiase regio, daarnaast nog een boel Chinese gerechten en om af te sluiten nog enkele Europese.
Meestal draait het hierop uit: van hetgeen je bestelde is slechts de helft voorradig, voor de rest doen zij voorstellen. We zijn uiterst tevreden van de hotels, het eten is er lekker tot heel lekker, mild pikant en meer dan genoeg.
De restaurants onderweg is een ander paar mouwen: op het eerste zicht helemaal niet proper. Je eet er meestal de dagschotel, altijd lekker, meestal betrouwbaar. Marc had eens een aanvalletje van toerista, maar was eenmalig en heeft niet lang geduurd. We staken het op het eten onderweg. Vandaag zei onze gids: "lunch in verry clean restaurant!" Dus gingen we mee.
De dagschotel was er ( ik denk alme dagen ) : Gujarat Thali. Laat dit nu een van mijn favorieten zijn:
je krijgt een groot soort aluminium dienbord met rijst in het midden. Rondom rond staan kleine potjes met verschillende gerechten. Je kan kiezen: vegetarisch of niet vegetarisch. Er hoort ook chapati ( soort brood ) of papadum ( soort gefrituurde pikante pannenkoek ) bij. De kleine potjes worden steeds aangevuld, á volonté dus!
Het voordeel is dat je alleen die schoteltjes eet die je lekker vindt ( ik vind ze meestal allemaal lekker ).
We hebben genoten! Het was echt super lekker!!!
En zeg nu zelf: waar vindt je nog een dagschotel voor 1 Euro?
|