GEGROET!. een dessert voor Valentijn: en ook om
nader kennis te maken met Fran.
JENEVER APPELTJES.
____________________
dit heb je nodig: appels,boter, bruine
suiker,dunne vannille pudding,Appeljenever " Mertens"
Ik koos als dessert, de mooiste appeltjes
uit
en daar kan mijn verbeelding alle kanten mee
uit.
Ik zocht iets eenvoudig en toch in de
trend
't moest origineel zijn en liefst
onbekend.
Toen dacht ik:"waarom niet verleiden zoals Eva
deed?"
en zie nu weet ik waarom Adam in de appel
beet!
Eva had zeker, net zoals ik, die appel
gemarineerd
en hem met "Appeljenever" geserveerd.
Ik schilde de appel en haalde 't klokhuis naar
buiten.
en propte hem vol met boter en suiker.
Een flinke scheut appeljenever ging er dan
overheen.
Ik zette toen alles in de koelte,
meteen!
Ondertussen maakte ik een dunne vanilje
pudding,
terwijl ik..... eens aan de jenever nipte, wat wil
je,
ik moest toch wel weten hoe zoiets
smaakt
vooraleer ik er anderen tipsy mee
maak!
Na een paar uur wachten in een vrij koele
ruimte,
terwijl ik mijn keuken, al zingende
opruimde,
bestrooide ik de appeltjes rijkelijk met bruine
suiker en boter
en strooide er vliegensvlug nog wat minne
over.
Na een 10tal minuutjes waren de appeltjes gaar
en stonden ook mijn mooi versierde borden
klaar.
Op de rand van het bord lag een gele
roos,
over de appel de crème-vanille en....
nu weet je meteen waarom ik een gele roos
verkoos.
Je krijgt, net als ik, menig
compliment
Als je het geheim van "Koken met Minne" kent.
Fran.
|