Lekker en heel simpel
Aardappelen met spinazie en spek.voor 2 / 3 personen
INGREDIENTEN Aardappelen - 1/2 kg verse spinazie - 1/2 kg spek - 1 sjalot - snuifje zout en peper naar smaak.100gr bakboter of scheutje olie - ALPRO soya kookroom
BEREIDING
Spinazie ontdoen van de harde steeltjes , en 2 tot 3 maal wassen in veel water.
4 tot 5 min. laten koken (jonge blaadjes hebben minder tijd nodig om gaar te worden).
In een vergiet doen en laten afkoelen .
Laat boter smelten (of olie) versnipper daarin de sjalot en laat bruinen
Stoof de doorgelekte spinazie in de boter doe hierbij peper en zout naar smaak.
Afwerken met 2 eetlepels room.
Aardappelen geschild en gewassen voor 15min laten koken in zout water .
Spek in een pan bakken zonder boter zonder zout of peper tot je een mooi bruin korstje hebt.
Alles gereed in minder dan 1/2uur EET SMAKELIJK
07-10-2011 om 00:00
geschreven door MIELO
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
|