KOOKBOEK Dit zijn menu s die ik zelf heb gemaakt in de eerste plaats voor mijzelf,maar ook als ik iemand hiermee kan helpen , zou dit mij plezieren.
15-07-2013
PAELLA
ZELFGEMAAKTE PAELLA VOOR 4 Personen
INGREDIENTEN
4 kippenbillen 2 konijnenbouten - 4 chorizo worsten (spaans) - 200GR inktvisringen
8 scampi s 150GR erwten 6 tomaten 3paprikas rood- geel- groen 1 citroen
1 rode peper - 1 sjalot 2 teentjes knoflook 250GR rijst 1 capsule saffraanpoeder
1L kippenbouillon ( 2blokjesopgelost in 1L heet water 4 eetl. Olijfolie 1 koffiel. Curry
peper en zout.
VOORBEREIDING
- Laat de scampis volledig ontdooien en dep droog
- Snipper de sjalot ende knoflookteentjes fijn
- Verwijder de pitjes en het witte zaad uit de paprika ,en snij in fijn reepjes
- Pel de tomaten , en snij ze in blokjes
- Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij heel fijn
BEREIDING
Verhit 3 eetl. Olijfolie in een grote pan op een hoog vuur. Bak de konijnbouten en de kippenbillen , aan alle kanten goudbruin en laat nog 20 min .bakken. Kruid met peper en zout (of met kippenkruiden).
Laat de laatste 6 min. De chorizo worsten met het vlees meebakken .Haal het vlees uit de pan en snij de worsten schuin in 2 stukken .
Bak de fijngesnipperde sjalot en de knoflook lichtjes glazig in dezelfde pan , voeg de paprikareepjes het fijngesnipperde pepertje , de rijst , het saffraanpoeder de tomatenblokjes , de erwtjes de inktvisringen en ¾ van de kippenbouillon toe.
Meng goed en laat even garen .
Verhit intussen in een andere pan1 eetl. Olijfolie , en bak de scampis 4min.
Schik het gebakken vlees bovenop de rijst en laat 15 min. Sudderen op een zacht vuurtje, voeg eventueel nog wat bouillon toe als de paella te droog wordt.
Voeg er de gebakken scampis bij en laat nog 10 min. Sudderen KLAAR !!!!!!
SMAKELIJK