Inhoud blog
  • PAELLA
  • GEBAKKEN KIP
  • BASIS Menu S
  • SCAMPI'S IN CURRIESAUS
  • VOL AU VENT
    Email-mij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    KOKEN als beginneling
    KOOKBOEK
    Dit zijn menu s die ik zelf heb gemaakt in de eerste plaats voor mijzelf,maar ook als ik iemand hiermee kan helpen , zou dit mij plezieren.
    15-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PAELLA
    ZELFGEMAAKTE PAELLA VOOR 4 Personen INGREDIENTEN 4 kippenbillen – 2 konijnenbouten - 4 chorizo worsten (spaans) - 200GR inktvisringen 8 scampi ‘s – 150GR erwten – 6 tomaten – 3paprika’s rood- geel- groen – 1 citroen 1 rode peper - 1 sjalot – 2 teentjes knoflook – 250GR rijst 1 capsule saffraanpoeder 1L kippenbouillon ( 2blokjesopgelost in 1L heet water – 4 eetl. Olijfolie – 1 koffiel. Curry peper en zout. VOORBEREIDING - Laat de scampi’s volledig ontdooien en dep droog - Snipper de sjalot ende knoflookteentjes fijn - Verwijder de pitjes en het witte zaad uit de paprika ,en snij in fijn reepjes - Pel de tomaten , en snij ze in blokjes - Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij heel fijn BEREIDING Verhit 3 eetl. Olijfolie in een grote pan op een hoog vuur. Bak de konijnbouten en de kippenbillen , aan alle kanten goudbruin en laat nog 20 min .bakken. Kruid met peper en zout (of met kippenkruiden). Laat de laatste 6 min. De chorizo worsten met het vlees meebakken .Haal het vlees uit de pan en snij de worsten schuin in 2 stukken . Bak de fijngesnipperde sjalot en de knoflook lichtjes glazig in dezelfde pan , voeg de paprikareepjes het fijngesnipperde pepertje , de rijst , het saffraanpoeder de tomatenblokjes , de erwtjes de inktvisringen en ¾ van de kippenbouillon toe. Meng goed en laat even garen . Verhit intussen in een andere pan1 eetl. Olijfolie , en bak de scampi’s 4min. Schik het gebakken vlees bovenop de rijst en laat 15 min. Sudderen op een zacht vuurtje, voeg eventueel nog wat bouillon toe als de paella te droog wordt. Voeg er de gebakken scampi’s bij en laat nog 10 min. Sudderen KLAAR !!!!!! SMAKELIJK

    15-07-2013 om 17:27 geschreven door MIELO

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/07-21/07 2013
  • 25/06-01/07 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!