INGREDIËNTEN Voor 6 personen
1 Soepkip - Selder - 2 wortels - 1dikke prei 1 dikke ui Peper en Zout . 1/2 kg gehakt - 1 ei - 3 beschuiten 1 eetl. maizena 1 eetl. aardappel bloem. 300gr verse champignons . beetje bakboter . 1 citroen
BEREIDING
Meng het gehakt en het ei en vermorzel de 3 beschuiten over het vlees ,Doe er zout en peper op , goed mengen en maak er fijne balletjes van. Breng 3 liter water aan de kook Doe er de balletjes in en laat 5min koken .Vis er de balletjes uit , en zet deze opzij.Doe in hetzelfde water de versneden groenten en de kip . Laat 30 tot 35min. koken .Haal de kip er uit en zeef de bouillon . Gebruik 1liter bouillon (De rest kan je later gebruiken om soep te maken) Meng de maizena en de bloem in een beetje water , breng al roerend aan de kook, Snij de kip in blokjes , doe deze bij de saus alsook de balletjes . Laat in een pan , de bakboter smelten en bak de champignons tot ze bruin zijn . Meng alles samen doe er nog het sap van een halve citroen op . SMAKELIJK
|