onze nieuwe wereld
meegaan in de veranderingen
07-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreuk van de week
DROOM........................niets!!!!!!!!!!!!!!!


Dalai Lama



javascript:emoticon(' ')
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
07-12-2008, 14:28 geschreven door freekje
Reacties (1)
06-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hebberigheid ten val, alles gaat zoals het MOET gaan
De hebberigheid heeft verloren. Jaren lang moesten we meer en meer en de grote jongens, de grote spelers, en dat gaat niet over duizenden maar over enkele honderden, hebben verloren met het systeem, "het kapitalisme".

In "onze nieuwe wereld" is het tijd voor vernieuwing. Een nieuw systeem moet zich NU aan dienen. Een systeem dat ieder het goed heeft. Voor ons zal dat betekenen, minder goed dan nu, financieel gezien zeker. Maar voor de armen in de wereld zal dat een grote verbetering betekenen.

Onze hebberigheid houdt geen stand meer. De basis waarop het kapitalisme is opgebouwd, is gebaseerd op een luchtbel. Iedereen heeft daar in meerdere of mindere mate van geprofiteerd in het westen dan. In de arme gebieden werden ze enkel nog wat armer. De zee voor Somaliƫ wordt gebruikt als stortplaats voor chemisch en nucleair afval (de morgen dd.6/12) Zimbabwe zakt ineen als een plumpudding doordat er zogezegde "leider" alles voor zijn volk overheeft. Soedan is een onhoudbare plaats geworden met afschuwelijke taferelen. IJsland gaat ten onder door financiele debacle, de amerikaanse autoconstructeurs gaan eronder door. AFSCHUWELIJK nieuws voor de miljardairs, ze zijn miljarden armer geworden (de morgen 6/12) Voor de miljonairs in belgie, tja die zijn vele miljoenen kwijt. Zo kan ik nog 5 pagina's doorgaan met nutteloze informatie, waar U niets aan heeft.

Alles gaat zoals het moet gaan. Of we ons nu druk maken of niet. Maar toch hebben vermoedelijk een grote groep mensen "de echte denkers" dit proces in gang gezet. Hoe vaak heeft U niet bij U zelf gedacht, hoe kan deze wereld zo draaien zoals die draaide. Met aale vuiluitstoot door de fabrieken, auto's, door de anarchie her en der, door de wetteloosheid in de wereld,door de tomeloze groei van de mensheid op zich. Hoeveel mensen hebben weleens de gedachten gehad, zo kan het echt niet doorgaan. Wij maken de wereld kapot, wij maken elkaar kapot, dit zal niet lang stand houden.

Door enkel deze gedachten hebben wij de krachten in het heelal gestuurd en dit is het resultaat. Zoals de Bond zonder naam zegt. Dit is een prachtige nieuwe kans voor de mensheid.

Maar we moeten zeker niet doorgaan op de oude voet. De regeringsleiders zijn aan het steunen om de bedrijven in gang te houden, prachtig, maar is dat de oplossing???? Moeten we echt denken dat we met wat financiele injecties de boel weer recht krijgen. Neen, moeten wij denken en zeggen. Er moet iets anders in gang worden gebracht. Een andere manier van denken, een andere manier van werken. Een manier waarop de mensen weer echt gelukkig kunnen worden. Niet gelukkig van de nieuwe plasma TV of de snellere PC die ze ooit gehad hebben of door die prachtige villa met zwembad, of hun derde vakantie naar die zalige Dominicaanse Republiek of whatever. Nee gelukkig om de vogel die voor het raam zit, de boom die zo mooi bloeit, gelukkig om het werk wat je doet, gelukkig met de vrouw/man met wie jij bent, de dochter/zoon die je hebt, het lekkere eten die jij voor je gezin hebt gekookt. Weer gelukkig zijn met het kleine.

We moeten weer met de voetjes op de grond komen, en dat is NU bezig en niemand hoeft bang te zijn. Niet bang te zijn van de angstige senario's die door de pers worden beschreven, want of je het wilt of niet, alles gaat zoals het moet gaan.

Wees gelukkig. Ik omhels U ,

Freekje



0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
06-12-2008, 16:16 geschreven door freekje
Reacties (0)
Over mijzelf
Ik ben Fred, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Freekje.
Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is zaakvoerder transportbedrijf.
Ik ben geboren op 21/08/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lezen, wandelen met vrouw en honden,mijn werk, films,eten en eten bereiden voor vrienden.
Enige jaren geleden div.problemen opgelost door o.a. meditatie/yoga. Deze moeilijke periode, dacht ik, was voor mij vernietigend.Hierdoor raakte ik verzeild in "de mooie wereld" van meditatie en bleken deze problemen een gift te zijn.
Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Music on demand/legale gratis muziek
  • Eckhart teachings
  • Deva Premal and Miten
  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Inhoud blog
  • Kerstmis, het feest van de pakjes
  • een wonderschoon liedje.
  • spreuk van de week
  • uitleg bij spreuk van de week; Droom.......Niets
  • Spreuk van de week
    Archief per week
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    guitarking
    blog.seniorennet.be/guitark

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!