onze nieuwe wereld
meegaan in de veranderingen
16-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een wonderschoon liedje.


Discover Frans Bauer!
Niet alle muziek moeten we vinden op verre plaatsen. Hier hoor je een liedje van Frans Bauer. Ik ben niet een echte fan van hem, maar toen ik dit liedje hoorde had ik tranen in de ogen. Namaste Freekje
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
16-12-2008, 09:50 geschreven door freekje
Reacties (0)
14-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spreuk van de week

Hoewel de meeste mensen op zoek zijn naar geluk, lijden de meeste mensen aan een tragisch onbegrip over waar het uit voortkomt. Roger Walsh
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
14-12-2008, 16:25 geschreven door freekje
Reacties (1)
11-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitleg bij spreuk van de week; Droom.......Niets
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dromen(als fantaseren) maakt ons zo gelukkig. Onze gedachten gaan alle kanten uit. Waar gaan we heen met vakantie?
Hoe zal die prachtige nieuwe blinkende auto rijden??
Een nieuw huis, hoe fijn is het niet daar???? Dromen is heerlijk.

Maar wanneer de realiteit daar is, blijkt de droom veraf te zijn.

De vakantie in het zonnige zuiden is verregend, of werd erg verstoord door de arme mensen die bedelden, of het vliegtuig had uuuuuuuuuuuren vertraging, of de kamer was niet zoals "gedroomd"of het eten was afschuwelijk ofofofofof.

En de blinkende auto blijkt na een weekje nog wel leuk te rijden maar verder ook niet. Hij gebruikt wel wat te veel diesel. Het onderhoud valt tegen. De kleur vervaagt na een tijdje.

Het nieuwe huis blijkt veel problemen te kennen. Vocht in de muur, rammelende deuren, CV die niet goed werkt, nog niet geïsoleerd zo als het hoort, rottige buren.

De realiteit is anders dan de droom. Alleen 1 ding is jammer tijdens het dromen vergat je te leven in het NU. Je leefde in de toekomst en het NU vergat je. De belangrijkste periode was er niet voor jou. Wat heb je niet allemaal gemist tijdens je droom.

En wat een nare gevoelens als de dromen, die in het hoofd zo fijn waren, op een teleurstelling uitdraaien. Waar sta je dan. Als een teleurgestelde mens.

Leer te leven in het NU. Dat is leven. Het verleden is gedaan, was ooit NU. De toekomst bestaat nog niet, het wordt wel eens NU en dan moet je je leven leven.

Uiteraard kan, mag en moet je plannen maken om verder te gaan. Maar droom niet. Als je een zaak beginnen wilt en je moet voor de bank een plan maken, overdrijf niet. Wees realistisch met alles. Droom je niet rijk, droom je niet in een catastrofe. Wees gelukkig in het NU, want in die tijd zit jij.

Lieve mensen, dikke knuffel voor U.
Namasté.

(foto van classic resorts: paradise)

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
11-12-2008, 20:26 geschreven door freekje
Reacties (1)
07-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreuk van de week
DROOM........................niets!!!!!!!!!!!!!!!


Dalai Lama



javascript:emoticon(' ')
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
07-12-2008, 14:28 geschreven door freekje
Reacties (1)
06-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hebberigheid ten val, alles gaat zoals het MOET gaan
De hebberigheid heeft verloren. Jaren lang moesten we meer en meer en de grote jongens, de grote spelers, en dat gaat niet over duizenden maar over enkele honderden, hebben verloren met het systeem, "het kapitalisme".

In "onze nieuwe wereld" is het tijd voor vernieuwing. Een nieuw systeem moet zich NU aan dienen. Een systeem dat ieder het goed heeft. Voor ons zal dat betekenen, minder goed dan nu, financieel gezien zeker. Maar voor de armen in de wereld zal dat een grote verbetering betekenen.

Onze hebberigheid houdt geen stand meer. De basis waarop het kapitalisme is opgebouwd, is gebaseerd op een luchtbel. Iedereen heeft daar in meerdere of mindere mate van geprofiteerd in het westen dan. In de arme gebieden werden ze enkel nog wat armer. De zee voor Somalië wordt gebruikt als stortplaats voor chemisch en nucleair afval (de morgen dd.6/12) Zimbabwe zakt ineen als een plumpudding doordat er zogezegde "leider" alles voor zijn volk overheeft. Soedan is een onhoudbare plaats geworden met afschuwelijke taferelen. IJsland gaat ten onder door financiele debacle, de amerikaanse autoconstructeurs gaan eronder door. AFSCHUWELIJK nieuws voor de miljardairs, ze zijn miljarden armer geworden (de morgen 6/12) Voor de miljonairs in belgie, tja die zijn vele miljoenen kwijt. Zo kan ik nog 5 pagina's doorgaan met nutteloze informatie, waar U niets aan heeft.

Alles gaat zoals het moet gaan. Of we ons nu druk maken of niet. Maar toch hebben vermoedelijk een grote groep mensen "de echte denkers" dit proces in gang gezet. Hoe vaak heeft U niet bij U zelf gedacht, hoe kan deze wereld zo draaien zoals die draaide. Met aale vuiluitstoot door de fabrieken, auto's, door de anarchie her en der, door de wetteloosheid in de wereld,door de tomeloze groei van de mensheid op zich. Hoeveel mensen hebben weleens de gedachten gehad, zo kan het echt niet doorgaan. Wij maken de wereld kapot, wij maken elkaar kapot, dit zal niet lang stand houden.

Door enkel deze gedachten hebben wij de krachten in het heelal gestuurd en dit is het resultaat. Zoals de Bond zonder naam zegt. Dit is een prachtige nieuwe kans voor de mensheid.

Maar we moeten zeker niet doorgaan op de oude voet. De regeringsleiders zijn aan het steunen om de bedrijven in gang te houden, prachtig, maar is dat de oplossing???? Moeten we echt denken dat we met wat financiele injecties de boel weer recht krijgen. Neen, moeten wij denken en zeggen. Er moet iets anders in gang worden gebracht. Een andere manier van denken, een andere manier van werken. Een manier waarop de mensen weer echt gelukkig kunnen worden. Niet gelukkig van de nieuwe plasma TV of de snellere PC die ze ooit gehad hebben of door die prachtige villa met zwembad, of hun derde vakantie naar die zalige Dominicaanse Republiek of whatever. Nee gelukkig om de vogel die voor het raam zit, de boom die zo mooi bloeit, gelukkig om het werk wat je doet, gelukkig met de vrouw/man met wie jij bent, de dochter/zoon die je hebt, het lekkere eten die jij voor je gezin hebt gekookt. Weer gelukkig zijn met het kleine.

We moeten weer met de voetjes op de grond komen, en dat is NU bezig en niemand hoeft bang te zijn. Niet bang te zijn van de angstige senario's die door de pers worden beschreven, want of je het wilt of niet, alles gaat zoals het moet gaan.

Wees gelukkig. Ik omhels U ,

Freekje



0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
06-12-2008, 16:16 geschreven door freekje
Reacties (0)
30-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor een lichte muziek meditatie


Discover Niveos!
Enjoy Freekje
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
30-11-2008, 12:25 geschreven door freekje
Reacties (0)
29-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijnlichamen die elkaar versterken
Dag lieve mensen,

Ik hoop dat mijn uiteenzetting en die van de grote meester Tolle, een beetje begrepen is.

Zelf in mijn omgeving ken ik een koppel wiens leven er op gericht is hun pijnlichamen te voeden.

De ene is nog koppiger dan de ander en het rare is dat ik, hoe graag ik dat ook wil, niet kan doordringen tot de echte mens, de enige echte ik van deze 2 personen.

De pijnlichamen zijn continue in een dusdanige staat van opwinding, dan hun IK volledig in het niets verdwijnt. En dat alle vele lange jaren.

De man ligt nu in het ziekenhuis. Ik weet zeker dat het veel te maken heeft met de stress situatie die hij ondervindt. Hij is in het ziekenhuis veel opener dan thuis, als hij bij zijn vrouw is. Als ik hem alleen zie, kan ik echt praten met hem. Het pijnlichaam blijft wel aanwezig, dat merk ik wel, maar er is een gesprek mogelijk. Ik moet wel uitkijken dat ik de boel weer niet op laat flakkeren. Het gekke is dat zijn pijnlichaam ook mijne tracht te bereiken, door bepaalde opmerkingen.

Zijn vrouw was eigenlijk in dezelfde staat. Zij is nu al een week alleen thuis en meer aanspreekbaar als anders. Alleen zocht zij meer openingen om mij te treffen,uit te dagen, zodat ik hem dan weer kan treffen.

Raar hoor. Maar ik ben niets meer dan een toeschouwer. Ik kijk en observeer en ik kies voor geen van beiden of moet ik zeg, ik kies voor beiden.
Dat maakt het wel moeilijk voor het koppel. Hun dochter is nl op haar "hand"; de zus van de man is  op zijn "hand". En ik, de vriend van het koppel ben neutraal.

Toch ben ik niet klaar om deze mensen echt te helpen. Ik kan eigenlijk alleen luisteren en mij niet laten vangen. Zware dag was het dus. Maar dat was al in het verleden. Nu zit ik alweer in het NU, lekker wat te typen. In de toekomst ;-) over een uurtje staat mijn witlofsoepje klaar, die ik dan,met een boel oude kaas, in het heden lekker kan opslurpen. Mmmmmmmm.

Dag lieve mensen,

Namaste,

Freekje

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
29-11-2008, 16:52 geschreven door freekje
Reacties (0)
28-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier hoort U de grote meester Tolle over het pijnlichaam.

Veel plezier; Freekje
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
28-11-2008, 19:41 geschreven door freekje
Reacties (0)
27-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meditatie na het verhaal over ons pijnlichaam

Kom tot rust lieve mensen, Namaste Freekje
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
27-11-2008, 16:48 geschreven door freekje
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitleg over ons pijnlichaam/ uit :de nieuwe aarde van Eckhart Tolle

Vanwege de menselijke neiging om oude emoties in leven te houden draagt bijna iedereen in zijn energieveld een opeenhoping van oude emotionele pijn, wat ik het 'pijnlichaam' noem. Het pijnlichaam is echter niet alleen individueel van aard. Het draagt ook iets mee van de pijn die ontelbaar velen gedurende de hele geschiedenis van de mensheid, een geschiedenis van voortdurende stammen-oorlogen, in slavernij voeren, plunderingen, verkrachting, marteling en andere vormen van geweld geleden hebben. Die pijn leeft nog steeds in de collectieve psyche van de mensheid en daar wordt dagelijks nieuwe pijn aan toegevoegd, wat je kunt constateren door vanavond naar het journaal of naar het drama in de relaties van mensen te kijken. Het collectieve pijnlichaam is waarschijnlijk gecodeerd in het DNA van alle mensen, ook al hebben we het daar nog niet ontdekt. Elke nieuwgeborenen betreedt deze wereld met een emotioneel pijnlichaam. Bij sommigen is het zwaarder, dichter dan bij anderen. Sommige baby's zijn het grootste deel van de tijd heel gelukkig. Andere torsen zo te zien een geweldige last aan ongelukkig-zijn. Het is waar dat sommige baby's veel huilen omdat ze niet genoeg aandacht en liefde krijgen, maar andere huilen zonder aanwijsbare reden, bijna alsof ze proberen iedereen in hun omgeving even ongelukkig te maken als zijzelf zijn - en daar slagen ze maar al te vaak in. Ze zijn ter wereld gekomen met een groot aandeel menselijke pijn. Andere baby's huilen misschien vaak omdat ze de uitstraling van de negatieve emotie van hun vader of moeder voelen, wat hen pijn doet en waardoor hun pijnlichaam al gaat groeien door energie uit het pijnlichaam van hun ouders op te nemen. Wat de oorzaak ook is, het lichaam van de baby begint te groeien en hetzelfde gebeurt met het pijnlichaam. Eckhart Tolle
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
27-11-2008, 16:45 geschreven door freekje
Reacties (0)
25-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogmoed komt voor de val en veroorzaakt massale angsten.
De bankwereld is ingestort. De mannen aan het stuur, hebben een paar flinke steken laten vallen. En het trekt de gehele wereld mee in een spiraal van angst.
 
De angst heerst nu in elke hoek van de wereld. Wie zal zijn baan nog houden, zijn huis nog kunnen betalen, gewoon zijn boodschapjes blijven doen. Hoe zal de wereld er gaan uitzien. Angsten die niet meer controleerbaar zijn.? Flink opgepookt door de media, ja, want zij leven van de angst.

Angst is een emotie zonder einde.
Blijdschap of een gevoel van geluk duurt veel korter dan angst. Hoezee ik heb een mooi cadeau gekregen, een mooie salaris verhoging, een mooie auto. Ik heb een mooi huis gekocht, hoezee. En binnen de kortste tijd is het allemaal weer gewoon. Angst over de toekomst (wat is dat???) kan je veel meer en langer "genot" van hebben. Ons pijnlichaam wordt graag gevoed door angst en ellende. Dat is het summum van ons pijnlichaam. Hoe meer hoe beter.

Angst voor de toekomst is een beetje raar, want voor welke toekomst heb je angst?? Is er wel toekomst, en zal die dan zo erg zijn, mocht de toekomst er zijn???? Weet jij dat?? Weet ik dat?? Weet de media dat???

Leef NU. Geniet van deze dag, geniet van je lekkere maaltijd, van je schatten van kinderen/kleinkinderen. Je uitstap naar de zoo, naar de zee, naar de ski borstelbaan. Geniet van het NU en maak je geen zorgen om de dag van morgen.

Deze week zal ik het verder hebben over ons pijnlichaam. (een stout stukje van ons)

Namaste lieve mensen,
Freekje

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
25-11-2008, 18:21 geschreven door freekje
Reacties (0)
22-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deva en Miten

Nog even genieten van Deva
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
22-11-2008, 15:44 geschreven door freekje
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verleden, heden,toekomst
Het verleden is geweest, maar hoeveel mensen leven niet in het verleden. Hun pijnlijke herinneringen, hun scheiding, hun ziekte, hun ruzies, de man die hen oplichtte,  hun fijne momenten, bruiloft, zwanger zijn. maar het verleden is geweest. Gepasseerd, voorbij.

Velen zijn bezig met de toekomst. Ik wil dat nog bereiken, of stel je voor dat ik die ziekte krijg, of hoe moet dat nu met de mensheid in de toekomst, de olie op, recessie wordt misschien wel depressie.Mijn werk, mijn pensioen. Hoe zal ik dood gaan. De toekomst bestaat op dit moment niet. Is onbekend.


Leven in het heden, het NU is blijkbaar moeilijker voor vele mensen. Het moment van wakker worden, jezelf goedemorgen wensen, de vogel die voorbij vliegt nakijken. De boom die prachtige rode bladeren heeft eens goed bekijken. Van je werk genieten, van je echtgenote/echtgenoot, kinderen, kleinkinderen genieten, zonder meer. De koude wind in je gezicht voelen, de regen die op je hoofd neerkomt voelen, van het gesprekje met de buurman of zomaar een vreemde genieten. Beetje tokkelen op je toetsenbord van de PC en het www afschuimen. Leven in het heden. in het NU. Dat geeft pas kracht.

Lees het boekje van Eckhart Tolle: de kracht van het NU en je leven zal er anders uitzien.

Namasté lieve mensen

Freekje

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
22-11-2008, 15:40 geschreven door freekje
Reacties (0)
18-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Second life
Ik was vandaag voor het eerst in "second life". U kent dat misschien wel. Dat is een internetwereld met miljoenen mensen die een "internet"leven leven.
Erg vreemd maar toch ook erg mooi. Ik kwam mensen tegen uit Brazilie, Zuid Amerika, een noorse die in de VS leeft, een Nederlander enz.

Ik ga daar door het leven als een lightbringer. Mens wat een probleemjes hoorde ik daar. Geen werk, geen leven, geen man, geen vrouw, kinderen dood enz.

Ik ga daar ook een plaats maken voor mensen die mee willen doen met een satsang. Eigenlijk een wekelijkse, of maandelijkse geleide meditatie in groep. Als het zo ver is kunnen mensen daar ook komen en meedoen.

T'is eigenlijk wel keileuk. Niets te doen stap dan ook maar eens in second life.


Namastee

Freekje

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
18-11-2008, 20:36 geschreven door freekje
Reacties (0)
17-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier heeft U een mooi boeket lieve lezers
Klik op de afbeelding om de link te volgen Prachtig toch

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-11-2008, 20:15 geschreven door freekje
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn job is nu in de bloemen
Ik heb jaren in de paardenwereld gezeten. 20 jaar professioneel welgeteld. Van mijn hobby maakte ik mijn werk. Ik exploiteerde een grote manege voor eigen rekening. Na verkoop van de manege kwamen er problemen met de nieuwe eigenaar. Die eigenaar, die niets van paarden wist,zag mij meer als zijn personeel, nu dat ging dus niet door. Op mijn pagina: aanvaarding kunt U er een beetje meer over lezen. 't is niet meer de moeite om er over door te gaan.

Ik ben na wat heen en weer gezoek een bvba begonnen en vervoer nu vooral bloemen, planten en grafwerk voor een grote bloemenzaak in het Antwerpse. Na 20 jaar manege was dat wel even wennen. Ik heb verschillende malen op het punt gestaan om te stoppen daar ik het zo'n onzinnige bezigheid vond. OK het verdiende genoeg, maar verder vond ik het eigenlijk "lullig" werk. Totdat ik mij dus bezig ging houden met meditatie. Boeken ging lezen van Walsch en Eckhart Tolle en ik ontdekte plots dat ik bezig was met een prachtige job.

Ik leerde van Tolle waarom de mensen altijd zo blij kijken wanneer ze een boeket krijgen.
Door de schoonheid van de bloemen te zien, herkennen ze plots de schoonheid van hun ziel. VOILA.

Toen ik dat door had herkende ik de blik van de mensen die de schoonheid van hun ziel zagen in het boeket. Ze stralen, hun ogen zien er prachtig uit, de lach is op zijn mooist. Jong en oud. Man en vrouw.
En nu ben ik altijd gelukkig als ik weer zo'n heerlijke blik heb gezien.

Namastée lieve mensen,
Freekje





0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-11-2008, 20:14 geschreven door freekje
Reacties (0)
15-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een heerlijk muziek meditatie


Discover AA. VV.!
Geniet van deze muziek en zoek daarbij Uw IK op in een heerlijke meditatie.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
15-11-2008, 18:38 geschreven door freekje
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ANGSTEN
Angst is de meest destructieve emotie die er bestaat. Nu praat ik niet over de angst fobieen. Begrijp mij niet verkeerd. Dat is een afschuwelijke ziekte.

Maar ik heb het over angsten die zorgen voor dwang gedachten. Wat gaat er morgen met me gebeuren??
Wat gaat er met de wereld gebeuren nu we in een recessie komen??? Wat gaat er gebeuren als de olie op is??? Wat gaat er gebeuren als ik mijn spaargeld niet terug krijg van de bank??? Wat gebeurt er met mij wanneer ik ontslagen word???  Wat zus en wat zo???

Aangezien we in het NU leven en niet in het verleden en ook niet in de toekomst, moeten we ons niet druk maken over de toekomst. We moeten genieten van het moment, van het NU. Doordat we ons te vaak focussen op wat er zou kunnen gebeuren, kunnen we nooit meer genieten.

Ik heb enige jaren geleden in een situatie gezeten dat ik ook zo bezig was met de toekomst.(lees artikeltje aanvaarding) Ik durfde de brievenbus niet te legen omdat ik angst had, wat daarin aan te treffen. Ik had angst van de telefoon, want de bank zou mij zeker bellen omdat ik achter stond. De angst was enkel nog in mijn leven en nu 8 jaar later gaat het nog steeds perfect met mij.
Ik heb mijn gezin altijd kunnen blijven verzorgen, een dak boven hun hoofd kunnen blijven geven. Maar de angsten waren een hel.

De media profiteert ook van deze zwakte van ons. Hoe meer ellende ze over ons heen storten hoe meer lezers.(denk ik) Hierdoor ontstaat collectieve angsten die nog veel sterker zijn, dan wat dan ook/.
Kijk nu maar: de mensen kopen niets meer, want we zijn inrecessie. Ik denk dat 50 % van de mensen nog niet weet wat dat betekend. Maar ze doen in ieder geval de knip op de portefeuille, want stel je voor. De auto gaat nog even uitgesteld worden, de TV kan ook nog wel even mee, Kleding nog genoeg, misschien nog een truitje in de solden? Hierdoor draaien de zaken zeker niet meer en werkt men mee aan de recessie.
Collectieve angsten worden psychoses. Met iedereen waar ik mee praat, komt het wel te sprake. Wat een ellende he, met de banken. Wat gaat er nu van komen.
Dan vraag ik altijd, Heb je nog te eten?? Heb je nog een huis??  Ja natuurlijk. Mensen waar zijn we mee bezig.

Een egyptische schrijfster ,Nawal El Saadawi werd in de jaren 70 plots opgesloten. Vanwege???? Op het moment van opsluiting wist ze niet waarom?? 3 maanden zat ze in de gevangenis, weg van haar 3 kinderen en man en haar praktijk. (dokter/schrijfster) Ze maakte er het beste van om met de dag te leven( te leven in het nu) en zeker geen angst te hebben. Ze bestudeerde elke dag iedereen om haar heen, ze bestudeerde haar omgeving. (vuile smerige vettige cel met 15 vrouwen) Ze bestudeerde het gevangenispersoneel, de direkteur. Ze sprak in op de dames in haar cel en maakte het zo gezellig mogelijk. Eten van brood was moeilijk vanwege de meelwormen. Zij lachte daarom, hier mee kon ze juist de nodige proteinen binnen krijgen.En alle dames aten lekker alles op. 3 maanden zat ze in onzekerheid en toch stond ze boven de daders. Want zo kan je de staat en de toenmalige president Sadat wel noemen. Ze was opgesloten vanwege de feministische toon in haar boeken en de afkeuring hoe de staat de Islam misbruikte voor hun macht te vergroten.

Lees dat boek eens: de vrouwengevangenis. En dan weet je dat angst niet moet bestaan, maar enkel bestaat in ons hoofd. Angst in niet tastbaar enkel een emotie die we in bedwang moeten houden.

Namaste lieve mensen

Freekje




0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
15-11-2008, 18:31 geschreven door freekje
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.enthousiasme
Naast aanvaarding en plezier, hebben we de volgende belangrijke emotie :  enthousiasme.
Dit is misschien wel de krachtigste emotie die zeer waardevol is in werk en leven.
Met enthousiasme geef je jezelf een enorme push, maar deze push geef je ook door aan iedereen om je heen en beter nog, je geeft deze prachtige emotie ook door aan het universum. Je wilt niet weten hoe een krachtig antwoord je daarvan terug krijgt. Wees vol enthousiasme en je zult zien dat je dan alles kan bereiken. En let op, is het enthousiasme echt en eerlijk: je krijgt iedereen mee!!!!
de letterlijke betekenis van het woord enthousiasme :
fanatiek, gemotiveerd, verwoed, bezield, geestdriftig, vurig levendig, uitgelaten.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
15-11-2008, 17:55 geschreven door freekje
Reacties (0)
11-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PLEZIER
Probeer zoveel mogelijk met plezier te leven, te werken, te reizen, te sporten, te diëten, op bezoek te gaan, met je vrouw om te gaan, met de kinderen om te gaan, met de klein kinderen om te gaan, met het leven om te gaan, enz.

Als je alles, of zoveel mogelijk met plezier doet, zullen er ongekende krachten jou nog veel meer plezier geven. Dat is de kracht van plezier en het universum.

Heb je een probleem met het een of ander en het lukt niet met plezier iets aan te pakken: doe het dan met AANVAARDING.

Trek geen gezicht, ambeteer de andere mensen om je heen niet met jou nare humeur omdat iets niet fijn gaat. Aanvaardt en je zal zien dat je resultaat dan het uiteindelijk ook goed is. Maar vooral, probeer het eerst met plezier.

Namasté Fred



0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
11-11-2008, 14:05 geschreven door freekje
Reacties (1)
Over mijzelf
Ik ben Fred, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Freekje.
Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is zaakvoerder transportbedrijf.
Ik ben geboren op 21/08/1954 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lezen, wandelen met vrouw en honden,mijn werk, films,eten en eten bereiden voor vrienden.
Enige jaren geleden div.problemen opgelost door o.a. meditatie/yoga. Deze moeilijke periode, dacht ik, was voor mij vernietigend.Hierdoor raakte ik verzeild in "de mooie wereld" van meditatie en bleken deze problemen een gift te zijn.
Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Music on demand/legale gratis muziek
  • Eckhart teachings
  • Deva Premal and Miten
  • Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Inhoud blog
  • Kerstmis, het feest van de pakjes
  • een wonderschoon liedje.
  • spreuk van de week
  • uitleg bij spreuk van de week; Droom.......Niets
  • Spreuk van de week
    Archief per week
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
    Zoeken in blog

    Startpagina !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    fonsrack
    blog.seniorennet.be/fonsrac

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!