OP STAP MET PAT
Foto
Foto
Zoeken in blog

Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Cultuursite
  • Kunst blog
  • Marleentje
  • afm
  • Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    De dag plukken met ernst en humor
    Image Hosted by ImageShack.us
    09-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank u wel beste lezers.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Bericht vanuit de perszaal van de eerste minister”.

    Voor deze speciale gelegenheid dankt Opapat vanuit de perszaal van de premier, alle mensen voor de ontvangen felicitaties ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van het blog “Opapat”.

    Bij deze wens ik alle bloggers, die het ook al een jaar volhouden, van harte proficiat voor hun volharding, en dat zijn er heel wat deze maand.

     

    Het resultaat van een jaar bloggen vertaalt zich in een groot aantal bezoekers, zonder de bezoekers, jullie dus, houd men het nooit zolang vol, ik dank uit het diepst van mijn hart alle mensen, waarvan velen dagelijks, zich de moeite getroosten om mijn blog te bezoeken.

     

    Bij deze vraag ik ook aan de persoon die de 100.000ste pagina aanklikt zich kenbaar zou maken, er wacht hem een aangename verrassing.

     

    Klik op de foto.

    09-04-2006, 13:19 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (2)


    08-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Senioren van de toekomst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soms zit ik te denken aan mijn jeugd, de rockers, en hoe wij er toen bijliepen tegenover hoe wij er vandaag uitzien en ons gedragen. Waar zijn de hippies van welleer en hoe zien die er nú uit.

    En als ik aan de huidige generatie denk hoe die er gaan uitzien over een jaar of dertig, dan zouden ze eruit moeten zien als op de foto.

     

    Klik op de foto.

    08-04-2006, 23:22 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen in zicht.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De paashaas, de klokken van Rome, de chocolatiers, de arme Paaskuikens  klaar om bespoten te worden, de kindertekeningen, allen staan ze  klaar om met Pasen op hun Paasbest de dag van PASEN kleur te geven.

    Na die paasdagen hebben de tandartsen volop hun werk om de door chocolade aangetaste tanden te herstellen.

    Geef mij maar een groot paasei zonder chocolade, zo een met een surprise erin, en liefst met een hoofdprijs zoals op de foto te zien is.

     

    Klik op de foto.

    08-04-2006, 10:05 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (1)


    07-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen één jaar Opapat !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen bestaat het blog van opapat één jaar, tijd dus om even een evaluatie te maken.

    Alles begon na het lezen van een artikel in de krant over Seniorennet, nieuwsgierig als ik ben, moest ik natuurlijk eens gaan piepen of dit wel iets voor mij kon zijn. Op het eerste zicht kon die site mij niet onmiddellijk bekoren, tot ik plots ergens bovenaan “blogs – nieuw” zag staan, natuurlijk kon ik het niet laten om dit even aan te klikken, begreep snel dat blogs eigenlijk een soort voorgekauwde websites zijn die iedereen toelaat om, zonder al teveel technische kennis, teksten en foto’s op het internet te plaatsen.

    Het aanmaken van het blog opapat verliep zonder problemen, enkel de instructies volgen, een naam bedenken, opapat is de afkorting van opa Patrick zoals mijn kleindochter mij noemt, en je hebt je eigen stek op het internet.

    Wat uiteindelijk wel een probleem was, wat ga ik daar nu in godsnaam opzetten, een gevoel dat hoogstwaarschijnlijk de meeste onder ons eveneens ervaren hebben.

    Uiteindelijk begon ik met volgens mij grappige foto’s te plaatsen met een beetje commentaar erbij, iets wat ik uiteindelijk nog altijd probeer te doen. Gezien ik marktkramer ben, begon ik daarbij regelmatig korte reportages te maken over “opapat” die zogezegd heel veel markten bezocht, zonder dat de lezer kon opmaken dat opapat eigenlijk zelf marktkramer was, iets wat ik lange tijd kon volhouden, en dit verder afgewisseld met de grappige foto’s, zelfs regelmatig pikante beelden begonnen ook een soort handelsmerk te worden van het blog.

    In november 2005 organiseerden opapat samen met Lana een eerste bloggersmeeting in Burcht, nog geen massale opkomst, maar voor hen die er waren, een onvergetelijke dag. Het ging goed in wat men nu “bloggenland” noemt.

    Hoe langer Seniorennet bestond, hoe méér mensen gebruik begonnen te maken van de blogs, maar ook hoe méér verschillende gedachten. Af en toe kwam er zelfs een “moraalridder” bij, en dan nog een, en nog een, die het dan nodig vonden om kritiek te spuwen van het ogenblijk dat ze ook maar een stukje bloot te zien kregen, Seniorennet begon ook een weerspiegeling van de maatschappij te worden, maar spijtig genoeg met mensen die in “hun” tijd waren blijven stilstaan. Ook jaloezie en nijd begonnen de kop op te steken, wat een plezierige bezigheid was, begon door die kankeraars en boosaardige individuen moeilijker te worden voor mensen die het zich erg aantrokken, vele blogs vielen stil of verdwenen. Maar ik stel vast dat een groot deel van de bloggers van het eerste uur er nog altijd staan, dat zijn de echte, die boven kritiek kunnen staan, en gewoon verder doen, waarschijnlijk tot grote ergernis van, gelukkig een beperkt aantal onmensen onder ons, zo van die mensen waarvoor het nooit goed is, teveel bloot is slecht, teveel reizen, dat zijn dikke nekken, over uw hondje praten is kinderachtig, over de natuur praten, die is toch al naar de knoppen, en zo kan ik nog een tijd doorgaan, voor DIE kankeraars zal het nooit goed zijn, dus negeren dat soort.

    Hoewel het bepaalde perioden moeilijk aan het worden is wegens tijdsgebrek, ben ik nog niet van plan ermee op te houden, het is nog altijd een leuke bezigheid ook door de nieuwe contacten die, weliswaar op afstand, gelegd worden, tot zelfs in het buitenland.

    We zullen doorgaan, enkel het plezier van het bloggen bekijken, de kritiek negeren en verder doen met de vriendschappen die er ontstaan zijn.

    Ik drink er in elk geval een glaasje op, gezondheid.

     

    07-04-2006, 01:12 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (10)


    06-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing fotoraadsel deel 20.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De persoon die we zochten is:

     

    PACOOTJE  (Ingrid)


    Klik op de foto om op haar blog te komen.

    06-04-2006, 20:01 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fotoraadsel deel 20.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie is de blogger op de misvormde foto?

     

    Tot donderdag 6 april 2006  19u om te raden.

     

    ENKEL  VIA  E-MAIL  a.u.b.

    Dat is snel:  LADY X - LANA
     Ook gevonden door: CORRYBOSTERS - SWEETLOVE - MARLEENTJE - CREARIAZELZATE - MIEKE MOMA - SANDRA1968-

    06-04-2006, 19:54 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (3)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bushaltes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op dit traject rijden de bussen altijd met ernstige vertragingen, deze kunnen soms oplopen tot een uur.

    Ze hebben dan maar de bushaltes wat aangepast om het de reiziger zo comfortabel mogelijk te maken tijdens die lange wachttijden.

     

    Klik op de foto.

    06-04-2006, 11:08 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    05-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiezen is soms moeilijk.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb een zwak voor poesjes, ik heb een aangeboren neiging om poesjes te aaien, maar als er 2 poesjes in de omtrek zijn heb ik een probleem om te kiezen!!

     

    Klik op de foto.

    05-04-2006, 13:00 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (3)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avondmarkten en andere.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat een feest zou moeten geweest zijn voor de marktkramers met het oog op het komende seizoen, is uiteindelijk uitgelopen in een op de maag liggend gevoel!

    Nog NOOIT heeft opapat zoiets meegemaakt, marktkramers zijn uiteindelijk misschien kleine zelfstandigen, maar WEL zelfstandigen!

    Zoals ik eerder had gemeld zijn de gevechten onder de organisatoren van avondmarkten uitgevochten, spijtig genoeg in het NADEEL van de marktkramers. Ik heb van héél mijn leven nog NOOIT zo een kinderachtig gedrag moeten ervaren, zeker niet in mijn vroeger professioneel leven dat toch op een stuk hoger niveau lag.

    Maar dat zelfs (volwassen) bondsvoorzitters zich verlagen tot dergelijk gedrag, is niet meer normaal. Ik heb de mogelijkheid gehad om met enkele bondsvoorzitters te praten, ik kan ELK zijn standpunt begrijpen, maar de marktkramers kopen daar niets mee, ze zijn GELIJK HOE, de DUPE van de heersende bondenoorlog! Een voorbeeld bij kinderen zou zijn, “als je met DIE speelt, krijg je van mij nooit nog een snoepje”, waarschijnlijk een kinderlijke uitspraak, maar typerend voor het bondsgedrag dit jaar, iedereen van de kramers neemt er uiteindelijk zijn eigen conclusies uit, maar zoals de bonden rekenen in hun eigen voordeel, marktkramers reken OOK, voor UW inkomen!

     

    Klik op de foto.(Als voorbeeld een schijnbaar geslagen hond, maar zeker de geslagen marktkramer)

    NB: graag reacties via e-mail, en voor wie het aandurft via reageer onderaan dit item.

    05-04-2006, 01:17 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (12)


    04-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het goede doel !!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ophaling van kleren en bruikbare zaken voor “Belgen in nood” draait op volle toeren. Vandaag hadden Roos en ikzelf een ontmoeting met Sonia (Palson). Het is de bedoeling om zoveel mogelijk zaken te centraliseren nog vóór het feest van Seniorennet in Oostende eind deze maand, met het doel dat er zo weinig mogelijk mensen de kleren moeten meebrengen naar het feest.

    Opapat heeft zich geëngageerd om er zich in West-Vlaanderen mee bezig te houden, via e-mail kan je hem laten weten waar en hoe hij een omhaling kan doen, er kan zéér veel in mijn wagen, niemand hoeft zich in te houden, niet enkel de bloggers, maar ook bezoekers kunnen met mij contact opnemen via e-mail op mijn blog. (rechts bovenaan)

    Vraag ook aan familie en vrienden om hun kleerkasten eens op te ruimen, bij ervaring weet ik dat het niet zo moeilijk is, het is trouwens voor een goed doel welke Roos en ikzelf zijn gaan bezoeken  in Frankrijk, wij weten dat “Belgen in nood” een écht bestaande organisatie is, voor mensen die er nog mochten aan twijfelen. Op de foto Roosje, Lady, en Sonia deze voormiddag in Zwevegem.

     

    Klik op de foto.

    04-04-2006, 16:46 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vóór en na !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren gezien op TV, in Telefacts geloof ik, een programma over jongeren weblogs die handelen over “hoe kan je graatmager worden”. Ze willen het mager zijn tot een ideaal beeld promoten met allerlei tips in caloriearme gerechtjes en papjes.

    Op de foto zie je twee uitersten, extreem dik, en extreem mager, geef mij maar iets tussenin !

     

    Klik op de foto.

    04-04-2006, 09:14 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (2)


    03-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afslanken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Men hoort zowat dagelijks over diëten, vermageren, slank zijn, en zoveel mogelijk vegetarisch eten.

    Na het bekijken van deze foto ben ik ervan overtuigd dat vegetarisch eten geen garantie betekent om slank te zijn, tenzij die giraf frieten met mayonaise eet, maar dat zal wel niet zeker?

     

    Klik op de foto.

    03-04-2006, 23:38 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie Belgen in nood.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Actie Oostende "Belgen in Nood"

     

       Inzameling Kledij & Spullen

     

    Beste Bloggers,
    Momenteel is er door de webmaster van het Seniorennet nog geen vaste plaats bepaald waar de zakken met kledij en spullen
    kunnen gedeponeerd worden.

    Wat kan nu al wel:

    - Voor de mensen die per trein naar Oostende reizen.

    - Voor de mensen die niet naar Oostende komen

    - Voor de mensen die geen ruimte in de wagen overhouden

    is vanaf heden in voege wat volgt:
    Zakken met kledij en diverse spullen kunnen afgeleverd worden:
    (wegens hygienishe redenen moeten klederen gewassen en gestreken zijn)

    1. Voor de omgeving van Antwerpen
    In Niel-Antwerpen bij Frieda De Meester.
    Voor verdere afspraken blog:
    http://blog.seniorennet.be/frieda
    e-mail: frieda.demeester@telenet.be

    2. Voor West-Vlaanderen
    contact Patrick Vincke blog: http://blog.seniorennet.be/opapat
    e-mail: patrickvincke@telenet.be
       

    3. Voor Oost-Vlaanderen
    In Zelzate bij Ria Jorissen 
    contact Ria 2 blog http://blog.seniorennet.be/creariazelzate
    e-mail: jorissenmaria@telenet.be

    4. Voor Limburg
    In Zelem (Halen) bij May
    Contact May
    http://blog.seniorennet.be/may





    Belangrijk:
    - Wij zijn dringend op zoek naar mensen uit diverse provincies en plaatsen, die voldoende opslagruimte hebben en uiteraard bereidt zijn om spullen op te stapelen tot bij hun ophaal eind april. Ten dien einde kan u contact op nemen met mezelf via het e-mailadres: peeters.jean2@wanadoo.fr of via het-mailadres van Opapat: patrickvincke@telenet.be

    - Wie nog een bijdrage wil storten voor "Belgen in Nood" kan dat nu ook op een Belgische bankrekening.

    Voor verdere inlichtingen u wenden tot Patrick Vincke vinden: patrickvincke@telenet.be - http://blog.seniorennet.be/opapat

    1.Wat kan er ingezameld worden :
    kledij - schoeisel - kleine elektronische, of niet electronische keukenapparatuur - huishoudartikelen - toiletartikelen - kinderspeelgoed - schrijfgerei en papier - leesboeken Nederlands en Frans - baby artikelen (wastafel, badje enz..) - klein werkmateriaal, elektrisch of niet. Kortom al wat bruikbaar is in een huishouden.

    Opgepast!
    - Aan versleten en uitgerafelde kledij, schoeisel, of kapotte apparatuur heeft niemand wat aan, het overbelast enkel het voertuig.
    - Broeken, vesten, overjassen, anorak's, kleedjes enz.., waar de ritssluiting aan ontbreekt of stuk is, kan evenmin worden gebruikt.
    - Kledij waar er knopen aan ontbreken is eveneens af te raden, doch wel aanvaardbaar.

    2. De Verpakking. Twee mogelijkheden:
    a) in plastieken zakken, wat gemakkelijk stapelt, maar het nadeel heeft dat de kledij er verkreukt uitkomt, vooral indien ze niet met zorg werd ingepakt.
    b) in kartonnen dozen, wat minder goed stapelt gezien de diverse afmetingen, maar daarentegen wel minder kreukt.
    Beiden kunnen echter wel toegepast worden.

     
    Blog's die hun medewerking verlenen
    La douce france: http://blog.seniorennet.be/la_douce_france
    Opapat:  http://blog.seniorennet.be/opapat
    Trekhaak73: http://blog.seniorennet.be/trekhaak73
    Marleentje:  http://blog.seniorennet.be/marleentje
    Ria2:  http://blog.seniorennet.be/creariazelzate
    Tinaatje:  http://blog.seniorennet.be/tinaatje
    Frieda:  http://blog.seniorennet.be/frieda
    May:  http://blog.seniorennet.be/may
    Het Vuurpeloton: http://blog.seniorennet.be/het_vuurpeloton  
    SunRise: http://blog.seniorennet.be/sunrise
    Sandra 1968: http://blog.seniorennet.be/sandra1968
    Lange Lou: http://blog.seniorennet.be/lange_lou1
    Redpoppy: http://blog.seniorennet.be/redpoppy54
    Hotlips/Wisewiske: http://blog.seniorennet.be/wisewiske
    Marylou: http://blog.seniorennet.be/natuurfreek
    Milo: http://blog.seniorennet.be/milo
    Brabbes: http://blog.seniorennet.be/brabbes
    Leentje: http://blog.seniorennet.be/mooieteksten
    Leentje: http://blog.seniorennet.be/schorpioen1955
    Paulie vertelt:  http://blog.seniorennet.be/paulie
    Sonia: http://blog.seniorennet.be/palson

    03-04-2006, 14:23 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man overboord.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn man?  die heb ik niet meer gezien na de ruzie die we hadden gisteren, ik heb hem eens goed tegen de muur gekwakt, en plots was hij verdwenen.

     

    Klik op de foto.

    03-04-2006, 11:53 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    02-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biljarten deel ??
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nogmaals een foto over biljart, wat onze vriend Pedro ook mag beweren, ik blijf mijn bedenkingen hebben over biljart.

    Het doet mij denken aan een mop over een man die zijn kleren met blauw biljartkrijt besmeurt vóór hij thuiskomt, en op de vraag van zijn vrouw waar hij zolang gebleven is, doodleuk zegt, “ik ben met een andere vrouw naar bed geweest”, waarop zijn vrouw antwoord “zeveraar, je bent terug gaan biljarten ik zie het aan het krijt op je kleren”.

    Beste Pedro, als ik deze foto zie, dan denk ik dat het een combinatie is van de twee, biljarten én vrouwen.

     

    Klik op de foto.

    02-04-2006, 22:32 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fantaseren.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij auto’s hebben we van die sterke 4x4 terreinwagens.

    In de dierenwereld lopen ook  sterke exemplaren rond, de sterke olifant, nu ook gekweekt met 4x4 turbo poten én uitgerust met speciaal krachtige trekhaak !!

     

    Klik op de foto.

    02-04-2006, 18:13 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tennis ongeval ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om even bij het tennis te blijven, die twee zijn hier een demonstratie aan het geven.

    Is dit nu de bedoeling om met een smash de bal via de achterkant tot in de mond te krijgen? Of had die een bal in de mond gekregen die bleef steken, en met een mep op de kont de bal er terug uitkomt? Of spelen ze gewoon met ons voeten?

     

    Klik op de foto.

    02-04-2006, 12:40 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    01-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vierkant !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je kunt zo van die dagen hebben dat alles vierkant draait, niet enkel bij onze tennissters Kim klijsters en Justine Henin is dat het geval, ook bij de gewone mens, en daar hoort opapat ook bij, de avondmarkten voorbereiden draait wat vierkant, het afwerken van het opgestapelde werk draait wat vierkant, en in de maag ligt precies iets vierkants te draaien, zou dat een vierkante aprilvis kunnen zijn die op de maag is blijven liggen? 

     

    Klik op de foto.

    01-04-2006, 19:27 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auto wassen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zaterdag, voor vele mensen de dag waarop de auto moet gewassen worden. Meestal is het de job van manlief, maar een auto wassen kan het snelst gebeuren door een vrouw, niet omdat ze sneller is, maar heeft mogelijkheden die de mannen ontbreken om het sneller te laten vooruit gaan, voorál de voorruit.

     

    Klik op de foto.

    01-04-2006, 13:14 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (0)


    31-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit zal wel een graf zijn op de begraafplaats van die bewegwijzering hieronder, hier is een duidelijk protest te zien tegen de buur, het containerpark, er is teveel geurhinder om rustig in vrede te slapen.

     

    Klik op de foto.

    31-03-2006, 11:10 Geschreven door OPAPAT
    Reageren (2)



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto van de markt in Kortrijk.


    Rondvraag / Poll
    Hoeveel maal bezoekt u het blog van opapat?
    3 x per dag of méér.
    2 x per dag.
    1x per dag.
    3x per week of méér.
    2 x per week.
    1 x per week.
    1 x per maand of méér.
    1 x per maand.
    Zelden.
    Bekijk resultaat


    Foto

    Mijn vriend Lady, Cavallier King Charles.
    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!