Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    01-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vearts
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De vearts is geweest.
    Spike had zijn poot bezeerd en dat begon te ontsteken.
    Nu moet hij medicamenten nemen om alles weer in orde te krijgen.
    Nu weten ik en Jako van welk geslacht wij zijn.
    Wij zijn alletwee MEISJES.
    Ik heb al gevraagd aan papa Ronny om ons dan maar voortaan aan te spreken met jongedame.
    Volgens hem zou de naam "zeurkous" beter bij ons staan.
    Ik beloof het, daar krijgt hij nog van terug.
    Jako is ook sinds vandaag gechipt.
    Jongens, wat een dikke naald was me dat zeg.
    Chappo voor Jako, want die gaf geen enkele kik.
    Tenslotte nog even vertellen dat het wel eens mogelijk zou zijn dat hier uitbreiding komt met een bonte boertje.
    Ik zeg wel misschien want niets is nog zeker.
    Het kan ook terug een grijsje zijn.
    Die bonte boertjes zijn waarschijnlijk afkomstig van Groen!
    Je weet wel, die partij. (grapje)
    Dat was het weer tot zover.

    01-03-2006 om 20:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Roomsoep van flageoletbonen met kervel

     

    Ingrediënten voor 2 personen
    400 g flageoletbonen
    1 bosje kervel
    1 eetlepel room

    Doe de bonen in een snelkookpan.

    Zet ze ruim onder water en kook ze 10 minuten.
    Was intussen de kervel en haal de blaadjes van de takken.
    Mix de soep fijn en doe er nog wat water bij als ze te dik is.

    Breng op smaak met peper en zout.
    Voeg de room toe en roer goed tot alle room is opgenomen.

    Doe de kervelblaadjes in de soep en meng alles goed.

    Dien heet op.

     

    01-03-2006 om 19:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Clafoutis van hespenrolletjes met prei

     

    Ingrediënten voor 4 tot 6 personen
    4 preiwitten
    12 sneetjes parma- of bayonneham (heel dun gesneden)
    2 eierdooiers
    2 hele eieren
    5 dl melk
    10 gram maïszetmeel
    5 gram boter
    paneermeel
    zout
    peper

    Was de preiwitten goed onder stromend water en snij ze in drie stukken.

    Breng water met wat zout aan de kook en laat de prei 10 minuten koken.

    Giet het water af en laat uitlekken.
    Wikkel rond elk stuk een dun sneetje ham.
    Verwarm de oven voor op 240°C (gasoven 8).
    Doe de eieren, de eierdooiers, de melk en het maïszetmeel in een kom en klop goed op.
    Breng op smaak met peper en zout.
    Wrijf een taartvorm in met boter en bestrooi de bodem me wat paneermeel.

    Leg de hamrolletjes in de vorm en giet er het beslag over.
    Zet de vorm in de oven en laat 30 tot 40 minuten bakken.

     

    01-03-2006 om 16:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Salade van flageoletbonen met avocado

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 blikje flageoletbonen
    2 avocado's
    2 citroenen
    100 g mosselen (diepgevroren)
    1 haring in olie
    2 tomaten
    150 g kropsla (of andere)
    2 eetlepels magere room
    1 mespunt mosterd
    zout
    peper

    Laat de bonen goed uitlekken en doe ze in een slakom.

    Schil de avocado's en snij het vruchtvlees in stukken.

    Besprenkel de avocadostukjes met citroensap en doe ze bij de bonen.
    Laat de mosselen ontdooien, snij de haring in kleine stukjes en doe alles bij de groenten in de kom.
    Dompel de tomaten even in kokend water en schrik ze onder koud water.

    Ontvel ze en verwijder de pitjes.

    Snij het vruchtvlees in stukjes en doe ze bij de rest in de kom.
    Was de sla onder stromend water en dep ze goed droog.

    Doe ze in de kom en meng alles heel voorzichtig door elkaar.
    Giet de room in een apart kommetje en voeg er het sap van de citroenen en de mosterd bij. Breng op smaak met peper en zout.

    Klop het sausje even los en giet het over de salade.

    Meng alles nog eens voorzichtig en dien op.

     

    01-03-2006 om 13:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pannenkoeken met zalm en spinazie

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bloem (tarwebloem)
    5 dl melk (halfvol)
    25 g gist
    2 eieren
    5 g suiker
    1 dl zure room
    3 cl arachideolie
    4 tomaten
    250 g spinazie
    600 g zalmfilet
    peper
    zout
    nootmuskaat
    1 takje dille
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier

     

    De gist oplossen in een beetje lauwe melk en mengen met een lepel bloem, een snuifje zout en suiker.

    Dit mengsel op een warme plaats laten rijzen.

    In een kom de resterende bloem mengen met de melk en het gistmengsel.

    Vervolgens olie, eieren en zure room toevoegen.

    Goed roeren en gedurende ongeveer 2 uur verder laten rijzen.

    Ondertussen de spinazie schoonmaken, blancheren in lichtgezouten water, goed laten uitlekken, even aanstoven in wat boter en kruiden met peper en nootmuskaat.

    De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en in stukken snijden.

    Op smaak brengen met olie, peper, zout, dille, tijm en laurier.

    Per persoon een stukje zalm inwrijven met zout en peper en laten bruinen onder de ovengrill.

    Kleine pannenkoekjes bakken en beleggen met spinazie, tomaten en zalm.

     

     

    Koninginnepasteitje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kip
    1 ui
    2 stengels bleekselderij
    1 preiwit
    1 wortel
    0.5 bosje peterselie
    2 blaadjes laurier
    2 takjes tijm
    5 mespuntjes peperkorrels
    100 g gehakt (kippengehakt)
    250 g champignons
    30 g boter (bakboter)
    30 g bloem (tarwebloem)
    1 dl room
    6 bladerdeegpasteitjes
    1 citroen
    peper
    zout

     

    De kip in stukken snijden en overgieten met koud water tot de kip helemaal onderstaat.

    Op een zacht vuur aan de kook brengen.

    Ongeveer 15 minuten laten koken en geregeld afschuimen.

    Vervolgens de in grove stukken gesneden groenten en de kruiden toevoegen.

    De kookpan goed afsluiten en nog ongeveer anderhalf uur verder laten sudderen.

    De bouillon door een fijne zeef of een doek gieten.

    Het vet verwijderen.

    Laten afkoelen en opnieuw ontvetten.

    Het kippenvlees van de gekookte kip in blokjes snijden.

    De champignons reinigen, in stukjes snijden en in een lichtjes beboterde pot samen met een geutje water en het sap van een halve citroen onder deksel aan de kook brengen.

    Balletjes rollen van het kippengehakt en gaarkoken in een beetje kippenbouillon.

    Een blonde roux maken met een gelijke hoeveelheid boter en bloem.

    Onder voortdurend roeren kippenbouillon en sap van de champignons toevoegen tot een gladde saus wordt bekomen.

    De rest van het citroensap toevoegen en nog enkele minuten laten inkoken.

    Op smaak brengen met peper en zout en de room toevoegen.

    De kippenblokjes, champignons en balletjes door de saus roeren en in warme bladerdeegpasteitjes scheppen die in het midden van de verwarmde borden werden geplaatst.

    Afwerken met gemengde sla en serveren met frietjes of kroketten.

     

     

    Kippenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 eierdooiers
    1.2 dl water
    180 g suiker
    180 g amandelpoeder
    300 g broodkruim
    kaneelpoeder
    100 g bloem (tarwebloem)
    75 g boter (roomboter)
    25 g boter (bakboter)

     

    De suiker en het water tot een stroopje koken.

    Laten afkoelen.

    Ondertussen de eierdooiers kloppen en er met een fijn straaltje het stroopje bijgieten.

    Vervolgens het amandelpoeder, het broodkruim, de bloem, de boter en de kaneel toevoegen.

    1 uur laten opstijven in de koelkast.

    Boter smelten en met een kwast de bakplaat insmeren.

    Met mooie vormpjes 20 tot 22 koekjes uit het deeg steken en die gedurende 30 minuten in een oven van 190 graden goudbruin bakken.

    Heerlijk met een kopje koffie.

     

    01-03-2006 om 13:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Salade van prei met rode biet

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 rode biet (voorgekookt)
    4 preien
    50 gram gehakte okkernoten
    1 eetlepel notenolie
    1 eetlepel wittewijnazijn
    1 eetlepel mosterd
    zout
    peper

    Pel de rode biet en verdeel ze in kleine blokjes.
    Haal het groen van de prei en snij het wit overlangs in tweeën.

    Was de helften goed, dep ze droog met een keukendoek en snij ze in fijne schijfjes.
    Stoom de prei gaar in 15 minuten en laat afkoelen.
    Doe de rode biet in een slakom en voeg er de prei bij.
    Meng de mosterd, de azijn en de okkernoten in een aparte kom.

    Voeg er de notenolie bij en kruid met zout en peper.

    Meng goed en giet de vinaigrette over de salade.

    U kunt deze salade zowel lauw als koud eten.
    Gooi het groen van de prei niet weg, maar gebruik het in een soep.

     

    28-02-2006 om 18:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Griekse envelopjes

     

    Ingrediënten voor 10 stuks

    200 gram katenspek

    1 pak diepvriesdeeg voor hartige taart

    (olie om in te vetten)

    1 ui

    125 gram feta

    75 gram olijven zonder pit

    1 theel. gyroskruiden

    peper

    1 ei

     

    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Haal de deeglapjes met een mes van elkaar, laat ze 5 minuten ontdooien en verwijder de folie. Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier.

     

    Snijd het katenspek in kleine stukjes.

    Pel de ui en snipper deze fijn.

    Snijd de feta in kleine stukjes en hak de olijven fijn.

    Meng katenspek met ui, feta, olijven, gyroskruiden en peper.

     

    Bestrijk de randen van de deeglapjes met een beetje water.

    Leg de vulling in het midden van de deeglapjes.

    Vouw de hoeken van de lapjes naar het midden en knijp de deegranden met twee vingers goed dicht.

    Bestrijk het deeg met losgeklopt ei.

    Prik met een vork hier en daar gaatjes in het deeg.

    Bak de envelopjes in het midden van de oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.

     

    28-02-2006 om 16:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kalfstong met mosterdsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    2 kalfstongen
    1 grote ui
    het wit van een dikke prei
    3 wortelen

    5 stengels groene selder
    1 laurierblad

    1 takje tijm
    4 kruidnagels

    1 el zwarte peperkorrels
    1 el graanmosterd

    1 el kappertjes
    40 g boter

    40 g bloem
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    Zet de kalfstongen de avond van tevoren in koud gezouten water, spoel ze de dag zélf af onder stromend water en leg ze in een ruime pan.


    Snijd de prei, selder en wortelen in grove stukken, bestrijk de ui met de kruidnagels en voeg dit alles, samen met de laurier, tijm, snuifje zout en de peperkorrels bij het vlees.

    Voeg koud water toe tot alles onder staat en breng aan de kook.

    Draai het vuur lager en laat in ongeveer anderhalf tot 2 uur gaar worden.


    Neem de tongen uit de pan, zeef de bouillon en doe deze terug in de pan, hou warm.


    Verwijder het vel van de kalfstongen en snij het vlees in mooie schijfjes.

    Hoe ze nog even warm in de bouillon.


    Smelt voor de saus de boter en voeg de bloem eraan toe, schep nu bouillon toe en roer flink met de garde tot er een mooi gladde saus ontstaat.

    Roer er de mosterd en kappertjes door en breng indien nodig verder op smaak.


    Verdeel de plakken kalfstong op warme borden en lepel er het mosterdsaus over.


    Lekker aardappelpuree en al denté gekookte peultjes.

    28-02-2006 om 13:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gevulde Speculaas

     

    Ingrediënten
    200 gram bloem
    100 gram bruine basterdsuiker
    100 gram boter
    10 gram speculaaskruiden
    1 theelepel bakpoeder
    zout
    Boterkoek vorm Ø 20 cm
    Amandel spijs:
    150 gram gepelde amandelen
    150 gram suiker
    1 klein ei
    de geraspte schil van 1 citroen
    Af werking:
    1Zakje amandelen
    1 los geklopt ei

     

    Amandelspijs
    Maal de amandelen door een amandelmolen of door een vleesmolen (niet met de messen van een keukenmachine/blender, daar er anders te veel olie vrijkomt).

    Vermeng ze met de overige ingrediënten en maal deze vochtige massa nog een keer.

    Laat de amandelspijs liefst enige tijd (minstens 4 dagen) in een afgesloten jampot staan, dit verhoogt de smaak.

    Speculaas:
    Verwarm de oven voor op 175°C.
    Vet de vorm met een kwastje in met boter.
    Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een soepele bal.
    Verdeel het deeg in twee ongelijke delen.

    Druk het kleinste deel in de vorm uit.

    Kneed de amandelspijs goed door.

    Druk het kleinste gedeelte van het deeg in het bakblik.

    Rol de spijs uit en plaatst de spijs er bovenop, verdeel het tot het overal even dik is, doe dit met behulp van de bolle kant van een lepel.

    Zorg dat er een halve centimeter rond om vrij is.

    Maak nu van de andere gedeelte van het deeg het deksel. 

    Rol het deeg dit uit op een met bloem bestoven aanrecht, en plaats het bovenop de amandelspijs.

    Druk de zijkanten goed op elkaar.

    Maak het deeg van boven glad met de bolle kant van een natte lepel.

    Bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt ei.

    Druk de amandelen erop en bestrijk het geheel weer met ei.

    Plaats het blik in het midden van de oven en bak hem in ongeveer 30 á 40 minuten bruin en gaar.
    Eet smakelijk.

    28-02-2006 om 11:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Lachertje

     

    Margo komt van school en huilt van het lachen.

    Haar vader: "Vanwaar die pret?"

    Margo: "Ik moet vijfhonderd keer "IK BEN EEN EZEL" schrijven.

    "Vader: "Wat is daar zo grappig aan?"

    Margo: "jij moet het ondertekenen.”

     

    28-02-2006 om 11:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bloemkool met nootjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    0.5 bloemkool
    2 uien
    30 g hazelnoten
    50 g rozijntjes
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    1 cl notenolie
    kruidenzout

     

    Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in heel kleine roosjes.

    Snij de ui fijn.

    Verwarm de olijfolie en voeg de ui en de bloemkoolroosjes toe.

    Laat zachtjes bakken met een deksel op de pan en roer af en toe.

    Voeg indien nodig een scheutje water toe en laat het geheel beetgaar worden.

    Roer er op het laatst de rozijnen en de nootjes door en laat nog even opwarmen.

    Breng op smaak met een weinig zout.

     

     

    Vegetarische moussaka

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    700 g aubergines
    200 g linzen
    2 teentjes knoflook
    1 ui
    400 g tomaten in blik
    olijfolie om te bakken
    groentebouillon van 1 bouillonblokje
    peper
    zout
    0.5 theelepel tijm
    8 blaadjes salie
    0.5 theelepel oregano
    200 g volle yoghurt
    100 g gemalen kaas
    1 ei
    1 kg aardappelen (Bintje)

     

    Kook de linzen gaar.

    Snij de gespoelde aubergines in schijven van 0,5 cm dik.

    Bak ze aan in olijfolie.

    Pel en snij de ui en de lookteentjes fijn.

    Fruit ze aan in olijfolie.

    Voeg de tomaten toe en laat vijf minuten stoven.

    Doe er de groentebouillon, de tijm, de salie en oregano bij.

    Breng op smaak met peper en zout en laat nog vijf minuten stoven.

    Meng de yoghurt met de gemalen kaas en klop hierin het ei los.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes.

    Schik in een ingevette ovenschotel achtereenvolgens een laag aardappelschijfjes, aubergineschijven, de helft van de tomatensaus en ten slotte nog wat aubergineschijven.

    Plaats de schotel afgedekt met aluminiumfolie in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 minuten.

    Verwijder nadien de aluminiumfolie en overgiet de bereiding met het yoghurtmengsel.

    Plaats nog 30 minuten in de hete oven. Dien de schotel warm op.

     

     

    Broodpudding

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eieren
    12 sneetjes wit brood
    2 dl melk (halfvol)
    200 g suiker
    60 g rozijntjes
    kaneelpoeder
    1 eiwit
    150 g suiker

     

    De suiker losroeren in de warme melk.

    De korsten van het oud brood snijden en daarover de zoete melk gieten.

    Een half uurtje laten rusten.

    De eieren klutsen en er de gespoelde rozijnen en wat kaneelpoeder bijvoegen.

    Dit mengsel door het broodpapje roeren.

    De oven voorverwarmen op 200 graden.

    Een bakvorm insmeren met zachte boter.

    Hierin het broodmengsel gieten en 50 minuten laten bakken.

    De broodpudding storten op een rooster en laten afkoelen.

    Glazuur maken met het stevig opgeklopte eiwit en de fijne suiker.

    Over de broodpudding uitstrijken om te laten opstijven.

     

    Tip: deze broodpudding is ook zeer lekker wanneer in het broodpapje gehakte nootjes of enkele lepels aardbeienconfituur worden geroerd.

    Ook eiergelei (of lemon curd) gaan goed samen met dit gerecht.

     

     

    28-02-2006 om 10:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kaneelmuffins

    ingrediënten
    250 gram bloem
    3 tl bakpoeder
    1 groot ei
    150 gram suiker
    1 pakje vanillesuiker
    8 el zonnebloemolie
    150 ml halfvolle biogarde, maar met melk, yoghurt, karnemelk of zure room gaat het ook
    zonnebloemolie om in te vetten
    3-4 tl kaneelpoeder

    Muffinplaat invetten met zonnebloemolie of papieren bakvormpjes in de holtes zetten.

    Zonder plaat kun je 2 papieren vormpjes in elkaar zetten en op een bakplaat opstellen.

    Oven alvast voorverwarmen op 180 graden C. (hetelucht 160 graden C.).
    Bloem met bakpoeder mengen.

    Het ei in een kom klutsen.

    Er de suiker, dan de vanillesuiker, olie, kaneelpoeder en biogarde doorheen roeren.

    Beetje bij beetje het gezeefde meel doorroeren.

    Met het beslag de vormpjes vullen en de muffins 20-25 minuten in het midden van de oven bakken.

    Ze daarna nog even met rust laten, uit de vormpjes bevrijden en warm of gekoeld eten.

     

    27-02-2006 om 18:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gevulde satésaus met rijst

     

    Ingrediënten

    400 gram kipfilet of hamlap

    4 ons rijst

    250 gram champignons

    2 preien

    2 uien

    groot blik perziken op sap

    5 el pindakaas

    3 tl sambal

    5 el ketjap

    2 tl gemberpoeder

    2 tn knoflook

    Zout

     

    Snijd het vlees in stukjes en bak het bruin met gemberpoeder, zout en 1 tl sambal.

    Kook intussen de rijst.

    Snij de prei, ui, knoflook en champignons in stukjes.

    Haal het vlees uit de pan en bak de groenten hierin.

    Laat de perziken uitlekken, bewaar het vocht en snijd ze in stukjes.

    Voeg de sambal, ketjap, en pindakaas bij de groenten en laat dit warm worden.

    Voeg zoveel perziksap toe tot de gewenste dikte bereikt is.

    Voeg tot slot het vlees en de perziken toe en warm alles goed door.

     

     

    27-02-2006 om 16:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kipblokjes met honing en aceto balsamico

     

    Hoofdgerecht / 2 personen

    kipfilet (circa 250 g) 

    2 eetl. bloem

    zout en versgemalen peper

    40 g braadboter

    2 eetl. honing of gembersiroop

    2 eetl. aceto balsamico

     

    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Snijd de kipfilets in blokjes van circa 2x2 cm.

    Doe de bloem met wat zout en peper in een plastic zak en schud de blokjes kip erdoor tot ze rondom met bloem zijn bedekt.

    Verhit de boter in een koekenpan met een antiaanbaklaag en laat de kipblokjes omscheppend op middelhoog vuur in circa 8 minuten rondom bruin en gaar worden.

    Roer de honing of de gembersiroop en de aceto balsamico in een kommetje door elkaar, giet over de kipblokjes en laat omscheppend nog kort doorwarmen.

    Lekker met rijst, mihoen of pasta.

     

    27-02-2006 om 13:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gevulde courgettes met ham en roomkaas


    Ingrediënten

    2 grote courgettes
    zout, peper
    2 eetlepels gehakte basilicum
    1 ui
    1 eetlepel boter
    200 gram reepjes achterham
    2 vleestomaten
    125 gram roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou)
    75 gram geraspte belegen kaas

    Oven voorverwarmen op 200°C..

    Courgettes in de lengte halveren en met een lepel uithollen.

    Het vruchtvlees in stukjes snijden en even opzij zetten.

    Courgettes in ruim kokend water 4 minuten koken en goed laten uitlekken.

    Ovenschaal invetten.

    Courgettes hierin leggen.

    Boter verhitten in een koekenpan en hierin de gesnipperde ui glazig fruiten.

    Roomkaas hierop laten smelten.

    Tomaten ontvellen door ze even in kokend water te leggen en daarna direct heel koud af te spoelen.

    Pitjes en vocht van tomaten verwijderen en tomaten in kleine blokjes snijden.

    Tomaten en ham bij de ui met roomkaas voegen.

    Basilicum, peper en zout naar smaak toevoegen.

    Courgettehelften hiermee vullen.

    Bestrooien met geraspte kaas. ± 30 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven. Lekker met rijst.

    27-02-2006 om 13:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Andijvieflan met gehakt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g andijvie
    1 citroen
    4 eieren
    peper
    zout
    nootmuskaat
    500 g gemengd gehakt
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    20 g boter (bakboter)
    tomatensaus

     

    De andijvie zorgvuldig wassen en in reepjes snijden.

    Gedurende 5 minuten blancheren in kokend water met citroensap en een weinig zout.

    De andijvie in een vergiet goed laten uitlekken.

    De eieren loskloppen en mengen met de kruiden, de gehakte peterselie en het gehakt. Vervolgens de andijvie door het mengsel roeren en in een beboterde souffléschaal gieten.

    In een voorverwarmde oven plaatsen en op 200 graden gedurende 1 uur laten garen au bain-marie.

    De flan direct opdienen en serveren met warme tomatensaus.

     

     

    Roergebakken kalkoen met tofu

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g kalkoenfilet
    2 wortelen
    2 lente-uitjes
    150 g oesterzwammen
    100 g shiitake
    250 g broccoli
    1 eetlepel gember (geraspt)
    1 ei
    150 g tofu
    5 g suiker
    2.5 eetlepels ketjap (sojasaus)
    2 eetlepels saké
    2 cl arachideolie

     

    De kalkoen en de schoongemaakte groenten in stukjes snijden.

    De gember schillen en raspen.

    De lente-uitjes en het groene loof fijnhakken.

    De olie in de wok verhitten en daarin de in reepjes gesneden kalkoen kort laten kleuren.

    De wortelen, paddestoelen en broccoli toevoegen en daarover de verkruimelde tofu verdelen.

    Al roerend laten bakken en op smaak brengen met geraspte gember, suiker, sojasaus en saké (of witte wijn).

    Vervolgens het losgeklopte ei erdoor roeren en afwerken met de lente-uitjes.

    Serveren met rijst.

     

     

    Boterwafels

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    120 g boter (roomboter)
    500 g bloem (tarwebloem)
    5 dl water
    5 dl melk (halfvol)
    40 g gist
    5 g suiker
    5 eieren

     

    De eieren splitsen.

    Het eiwit tot sneeuw kloppen samen met de suiker.

    De gist oplossen in lauw water en samen met de losgeklopte eierdooiers bij de melk voegen.

    De bloem zeven en tegelijk door de vloeistof roeren.

    Alles zorgvuldig mengen.

    De eiwitsneeuw voorzichtig door het deeg spatelen.

    Ten slotte de boter smelten en bij het mengsel voegen.

    Bakken in een heet wafelijzer.

    Serveren met boter, suiker, slagroom, confituur of vruchten.

     

    27-02-2006 om 11:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kipfilet in Marsalaroom

    hoofdgerecht voor 4 personen
    4 kipfilets
    olijfolie
    2,5 dl room
    1/4-1/2 dl Marsalawijn
    allesbinder
    peper

    zout

    verse tijm

    Bak de kipfilets in de olijfolie rondom bruin en gaar, voeg de room en Marsala toe en bind eventueel tot de gewenste dikte met de allesbinder.

    Breng op smaak met peper, zout en verse tijm.

     

    26-02-2006 om 18:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gepofte nieuwe aardappelen met ei-kaasboter

     

    Ingrediënten:

    100 g boter of margarine

    5 eieren

    zout

    cayennepeper

    worcestershiresaus

    1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas

    8 nieuwe aardappelen

    boter of margarine om in te vetten

     

    Bereiding:

    De boter of margarine zachter laten worden.
    Ondertussen de eieren hard koken, ze pellen en de dooiers eruit wippen (eiwitten worden niet gebruikt, maar u kunt ze later fijnhakken en over een salade strooien).

    De dooiers zeer fijn maken met een vork en ze, samen met wat zout, cayennepeper, enkele druppels worcestershiresaus en de kaas door de boter roeren.

    Koel wegzetten.
    De aardappelen schoonborstelen, droog maken en ze in een stukje ingevet aluminiumfolie wikkelen.

    De aardappelen op het rooster in het midden van een hete oven (210°C) plaatsen en ze in ± 50 minuten gaar laten worden.
    De aardappelen kruislings inkerven en ze iets indrukken, zodat het kruim een beetje loskomt. In elke inkerving een klontje ei-kaasboter leggen en de aardappelen in het folie opdienen.

     

    26-02-2006 om 16:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    AVONDCURSUS VOOR MANNEN

    Alleen toegankelijk voor mannen!
    Let op: vanwege de complexiteit en moeilijkheidsgraad van de lessen, zal elke cursus maximaal 8 cursisten accepteren.

    De cursus is verdeeld over 2 weken en zal de volgende onderwerpen omvatten:

    WEEK 1
    HOE GEEF IK DE PLANTEN WATER.
    Stappenplan en diavoorstelling.

    TOILETROLLEN- GROEIEN ZE ZELF WEER AAN?
    Groepsdiscussie.

    VERSCHILLEN TUSSEN DE WASMAND EN DE VLOER.
    Oefenen met verschillende soorten wasmanden (visualisatietraining).

    IS HET GENETISCH GEZIEN MOGELIJK STIL TE ZITTEN ALS ZIJ FILEPARKEERT? Rijsimulator.

    DE AFSTANDSBEDIENING.
    De afstandsbediening loslaten: telefonische hulplijn en diverse praatgroepen.

    HOE KAN JE DINGEN VINDEN.
    Training in het zoeken op de goede plek in plaats van schreeuwend het hele huis overhoop te halen.

    Open forum.

    WEEK 2
    LEGE MELKPAKKEN: KOELKAST OF PRULLENBAK?
    Groepsdiscussie en rollenspel.

    BLOEMEN MEEBRENGEN VOOR HAAR IS NIET SCHADELIJK VOOR JE .

    PowerPoint presentatie.

    ECHTE MANNEN VRAGEN DE WEG ALS ZE VERDWAALD ZIJN.
    Waar gebeurd verhaal van de man die het eens probeerde.

    DE VAAT/ SERVIESGOED: VLIEGEN ZE ZELF NAAR HET AANRECHT/ AFWASMACHINE?

    Debat met enkele experts.

    BASISVERSCHILLEN TUSSEN JE MOEDER EN JE PARTNER.
    Praktijkles en rollenspel.

    HET IDEALE WINKELMAATJE ZIJN.
    Ontspanningsoefeningen, meditatie en ademhalingstechnieken.

    BELANGRIJKE DATA ONTHOUDEN & BELLEN ALS JE LATER THUIS KOMT.

    Neem agenda/ PDA mee naar de cursus.

    LOSLATEN: ERMEE LEREN LEVEN DAT JE TOCH NOOIT GELIJK HEBT .

    Persoonlijke begeleiding mogelijk.

     

    26-02-2006 om 13:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kippenbout Español 

     

    Ingrediënten voor 2 personen:

    2 kippenbouten
    1 rode ui
    wit van één prei
    3 stengels groene selder
    2 dikke wortelen

    2 tomaten (ontvelt, ontpit en in stukken)
    1 Spaans pepertje

    2 el tomatenpuree
    1 liter kippenbouillon (blokjes)
    1 dl droge witte wijn
    olijfolie
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    Bereiding

    Snijd de groenten grof, ontpit het pepertje.


    Kruid de kippenbouten royaal met peper en wat zout en bak ze goudbruin aan in olijfolie.


    Strooi er de grofgesneden ui en tomaten rond en laat even meestoven, blus met de witte wijn.

    Laat de alcohol verdampen.


    Voeg de rest van de groenten en het pepertje toe en giet de bouillon erbij, breng aan de kook.


    Draai het vuur matig, roer er de tomatenpuree door en laat in ongeveer 20 à 30 minuten gaar worden.


    Breng op smaak en bind eventueel de saus met wat maïzena.


    Lekker met rijst of gestoomde krieltjes.

    26-02-2006 om 13:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!