Foto

mijn zorgenkind Stefke ( leeuwke )

Foto
Foto
Mijn zonnetjes ! mijn kleinkinderen & partners & achterkleinkinderen !
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
We zijn de 19de week van 2024
Foto
Bij steffie

07-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7- vandaag ...

Vandaag ... rregen ! Als je  nu  daarboven denkten dat zoiets   op mijn humeur inspeelt ... niets van  ! We houden hier  natuurlijk ook veel  meer van een zonnig weertje maar men dag laten verpesten door de regen ... mij niet gezien hoor ! Waarom dient ons parapluke anders voor dus word het( meschien ) boodschappen doen a la " singing in the rain" !Stoort me totaal niet en ...een overdekt terrasje met verwarming voor een koffietje  daar zal ook wel nog een plaatsje vrijn zijn !Dus ...laat ook niet je dag verpesten door het weer en daarom wens ik jullie een ...


En vergeet vooral niet wat nu niet is kan nog komen op deze  dinsdag !    liefs


>> Reageer (9)
06-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6- we ...


We beginnen een nieuwe week ... al zijn dit wel nutteloze woorden op dat plaatje  want we weten dit  ondertussen allen wel ,die dag is al een stukje gevorderd dus dat eerste lijntje was  overbodig Maar het tweede lintje " wens jullie allen alvast  een mooie Maandag " dat is wel van belang ! Om die woorden nog wat kracht bij te zetten is daar de zon ( hier toch) en als we die zien dan is dat een goed teken om van je dag er het beste van te maken !Amaai  wat een gekrabbel over een simpel zinnetje  vandaag waar 4  woorden volstaan ... GENIET VAN JE DAG !Voila en daarmee is alles wat de bedoeling  hier was   voor deze  Maandagse voormiddag en dag    volbracht !

liefs


>> Reageer (9)
05-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5-- de...


" Zondag mag het altijd wat meer zijn "Dus inplaats van een bloemetje ... een warrige   bos bloemen om de Zondag op te fleuren ! Och het is niet de stijl van dat tuiltjr bloemrn die telt maar de bedoeling ervan !Maar hier is het zoals iedere Zondag ... druk -druk te danken aan ons Stefke maar nog steeds met plezier  ...zolang ze maar gelukkig is !

liefs 


>> Reageer (14)
04-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4;- dat ...

Dat zonnig Weekend zal zo te zien aan onze hoele zijn ... jammer maar het is en blijft Weekend en we zullen koppig ons best doen om er iets van te maken  !  Ook al die eerste  voorjaarsbloemen gezien ? Zoiets heeft je hoop over wat  staks zal volgen .... groene bomen - bloemenpracht in overvloed - veel zon ! Ola we zijn hier al aan het wegdromen van die Lente ....  maar nu zijn we  terug met beide voetjes tbij het nu en dat  is .... Zaterdag en wens jullie allen v an harte  een


 

(ook al is het zonder zon )

liefs


>> Reageer (9)
03-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3- voila ..

Voila sè  we zitten terug op ons lievelingsplekje  om een koffiepauze te houden aan ons peeceeke en dat we dan ook  wat rondneuzen in  of op de blog hoef ik er in de blog hoef ik er niet bij te zetten zeker ( al geloof ik toch dat ik niet de enige ben die het op die manier doet  ) En neen ....


ben het niet vergeten dat het vandaag de laatste werkdag van de week is !!! Al zouden sommigen met ons lachen als wij senioren het van Maandag tot en met Vijdag nog steeds een werkweek noemen ! Och ... laat ze maar lachen & doen we lachen er soms zelf mee en genieten ondertussen  toch  mooi van onze "' OP RUST " 

liefs


>> Reageer (11)
02-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2- Vandaag ...

Vandaag gaan we weer eens tegen de stroming in  toch wat  dat het krabbeltje hier betreft...


 

Starten met wat volgens de normen steeds het laatste moet zijn  ... vind het zelfs plezant   zoiets eens tegendraads te zijn  zonder dat  daar iemand er hinder van heeft!! Dat plaatje  van vandaag geeft een goede hint  Als je nog niet zeker bent wat er verder  vandaag  nog op dat  " te doen "lijstje "  staat of zal komen  !Rustig genieten van een stralende zon   met of zonder oortjjes heerlijk genieten deze namiddag van een stukje muziek ! Zie je zoiets wel zitten ???? wel doen dan ! 

liefs


>> Reageer (9)
01-03-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1- een ..

Een .


Neem de tijd voor  je  koffie of thee -neem de tijd  als senioor om te genieten van de zon en het leven - neem de tijd om even  terug op adem  komen ... hoeveel keer horen  en zien we zoiets en beloven we  ons zelf steeds op nieuw  dit te doen ????? En hoeveel keer lappen we zelf deze goede & wijze raad aan onze laars ? Dat drukke leven  ligt achter ons en toch zoiets als " dit moet eerst  dit  en nog  dat "  blijft maar  in je  kopeke voortwoekeren ! Dat kwam even boven zwemmen vandaag omdat ik ook wat later was met het korabbeltje van de dag ... och we zijn wie we zijn en ondanks alles hopen zo te blijven ( zolang de de gezondheid het ons toelaat )! 

liefs 


>> Reageer (9)
28-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28-vandaag ...

Vandaag gaan we weer eens onze ouwe mekespraat boven sè! In onze tijd dan was het ..." mannen gaan werken en vrouwen thuis voor de kinderen zorgen en het huishouden doen "Een kinderopvang bestond dan nog niet en een loopbaan voor een vrouw mochten we  vergeten Pfff !  Maar tegenwoordig heeft bijna iedere vrouw een eigen loopbaan en de man en vrouw delen samen de huishoudklusje . De zorg voor de kinderen delen ze samen met een kinderopvang tot de kleintjes naar school lopen  ! Wij werden op het hart gedrukt wat onze plichten waren als huisvrouw en dat was het ! Tegenoordig word zowel jongens als meisjes voorbereid op beide dingen een loopbaan en het huishouden! Nu mag je als vrouw buiten je druk leven ook een hobby hebben en daar starten ze soms reeds heel  vroeg mee en ervan genieten  zoals achterkleinkind Maybelle ..


liefs.


>> Reageer (10)
27-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27- we...

We starten onze dag( ook al is het wat later dan anders ) met dit  


Of zou ik beter zeggen blogdag want die kluusjesmaandag is al een tijdje vroeger gestart en we waren hier toe aan aan een koffietje om terug op adem te komen en als senioren mag ( en moet ) je daar  (in alle rust??) op ingaan!  Olala ... wat een stralende zon vandaag en ja die kou moeten moeten we er dan maar bij nemen è ! Maar ... dat koffietje is uit dus (ook al is hier  een kort gekrabbel  )even kijken of de kaboutertje de rest niet hebben opgeruimd maar  vrees ... dat zoiets  wel aan men hoela zal zijn !!

liefs


>> Reageer (7)
26-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26- een

Een..


Of het een goede morgen word ?... dat ligt wel wat aan onszelf wat wij er van maken ! Of het een warme ochtend  is of word ?.. lekker warm binnen maar buiten dat is een ander paar mouwen brrr...verdraaid frisjes! Of het een zonnige morgen is of word ? ... dat zeker ze straalt uit al haar kracht om die kou te verdrijven of ze daarin ook zal slagen ... zullen we wel zien ! Wat het ook is of  worden Geniet van je Zondag!

liefs


>> Reageer (11)
25-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25- we ...

We wensen iedereen van uit 't Rommelkotje een ...


 

Home ( thuis )?????? daar staat er  voor veel mensen nog een vraagteken bij maar voorlopig is het hier stralende zon of het zo zal blijven ondanks de voorspellingen zijn nog meer ???? ! Maar het is Weekend en we proberen die zorgen wat opzij te zetten en  niet te  doemenken  wat het weer betreft ... we moeten toch nemen wat we krijgen ! Nu genoeg over dat weer anders lijkt het hier meer op een soort flauw  afgietsel van het weerbericht ! Wat je ook doet op deze Zaterdag ...  geniet ervan want dat is de bedoeling van het Weekend ! 

liefs 


>> Reageer (5)
24-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24- kleur..

"KLeur" ... we staan  er nooit bij stil hoeveel dat  kleine woordje van amper 5 letters zoveel betekenis en invloed  heeft in ons leven! In de Winter is alles grijs en is  onze  kleding  ook soberder en soms wel aan de donkere kant!Hoe in de winter de natuur grijs en grauw eruit ziet en hoe tevreden we zijn  die  jonge groene blaadjes en die eerste gekleurde bloemen te zien !   Maar  in de zomer passen we ons voledig  aan de kleuren van de natuur & zonneschijn  dan word er gekozen voor fleuriger dingen met meer kleur ! Hoe in huis een ander kleurtje van de muren je een goed gevoel kan geven ! En zo kan je nog  nog lang doorgaan  over " kleur " die  zonder dat we erg in hebben  een grote rol speelt in ons leven !  Maar genoeg daarover alleen nog dit wat  kan ons ook nog  een  heel goed gevoel geven ??? We zijn....


 hopelijk kleurt die zon het tot een zonnige dag ( een mensen mag toch wensdromen è )

liefs 


>> Reageer (7)
23-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23-als...


Als we nu eens die gouden raad van dat plaatje  regeltje  per regeltje zouden uitvoeren  hoe zou onze dag er  dan uitzien ????? " Een fijne dag " buiten  nog mist te  zien ( voorlopiog ) geen zon te zien buiten dus geen zonnige dag , maar voor een gezellige dag binnen kunnen we  best zelf zorgen en dat eerste is al opgelosten uitvoerbaar !Nu n2 " zing een mooi lied " Al goed en wel maar als er nu en dan wat valse noten  tussen klinken wat dan ? Wel je  trekt daar  lekker niets van aan ! En iemand in je omgeving zal dat  ook horen wat dan ??? Die zal al dik tevreden zijn  je zo vrolijk te zien  en zo iets werkt aanstekelijk! dus is nr2  ook uitvoerbaat r "  Geniet  " dat is heel simpel als je nr1 & nr2 kan uitvoeren kom je zowiezo bij de nr3 " Geniet "van je dag en je leven ! 

liefs


>> Reageer (5)
22-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22- zomaar ...

Vandaag zo te zien een grijze dg ( hier toch nog )maar .


..

Zoals een bloem of bloemetjes de  dag kan opfleuren zo fleuren de blogmaatjes & blog je dag op ! Klinkt zoiets melig of lijkt het of we watjes geworden zijn ????? Denk het niet !  De jongelu zelfs kinderen van tegenwoordig  zijn verloren zonder hun G.S.M- tablet & laptop en we lachen daar graag mee maar..  wij senioren  zijn wij ook niet  een beetje  door het  dezelfe internetvirus gebeten en  voelen wij ons   ook niet zonder ons blogje en de maatjes die er achter zitten niet  wat verloren  ??????het antwoord is .... JA !!!!! dus ....

 liefs


>> Reageer (11)
21-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21- een..

Een...


Die eerste dag van die nieuwe week zit er op we kijken nu vooruit wat deze 2de dag ons zal brengen !  Ook al kijken we nog eens graag   achterom naar de mooie momenten van toen  zolang we nog vooruit kunnen kijken is alles nog dik in orde !Ook bij jullie een zon die het ( voorlopig toch ) laat afweten ?? Wat een vraag en dat in putje wwinter we mogen al gelukkig zijn dat die sneeuw en vriezeman niet op bezoek komen we zijn echt verwend wat het weer betreft !Als je  dan verder kijkt wat er allemaal gebeurt in de wereld .. oorlog - aardbevingen en veel menselijke ellende dan zijn wij toch( ondankds de steeds stijgende kosten ) rusige en  heel gelukkige mensen in ons Belgenlandje ! Geniet van je dag zoveel je kan er zijn  mensen die zelfs zoals wij  niet eens die kans krijgen om gelukkig te zijn ! 

liefs 


>> Reageer (12)
20-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20- oef..

Oef .. nu een koffietje zoiets kunnen we wel gbruiken na die Maandagse klusjes (ook al gaat het wat vlugger samen met ons beiden  zoals  ieder koppel het doet  )! Verdorie waarom willen we nog steeds zoals vroeger dat alles zo vlug mogelijk  weer netjes ien  op zen gewone plaatsje staat ???  Soms vraag ik me af ... zouden we niet  beter een voorbeeld nemen aan ons Steke want die weet maar al te goed wat rustig genieten is( ook al zet ze nog liever alles  op zen kop   )


Zoals gisteren namiddag ze was bezig druiven aan het eten lekker lui op haar bedje maar ... toen ze me zag om een fotoke ervan te nemen keek ze me even aan met een boze blik  van " Je moet me nu niet storen " heb het dan ook maar bij dat ene fotoke gehouden en haar rusig verder laten genieten van haar smulmoment ! zouden we ook meer moeten doen ! 

liefs 


>> Reageer (10)
19-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19- maak ...

Maak er vandaag een  ....


van laat je niet teneerslaan door dat grijze weer , het is Zondag rust of wandeldag of wat ook de plannen zijn voor va ndaag ... die weekend dagen zijn er om van te genieten ! En dit of dat  die ( zogezegd ) dringend moet gedaan worden ???  niets loopt weg en morgen is er een nieuwe  dag! Kortom geniet van je dag en maak er zoals iedere Zondag een verwendag voor iedereen in je omgeving en ook voor ... jezelf !

liefs


>> Reageer (9)
18-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18- wat ....

Wat is de eerste gedachte die als je wakker word smorgens????? Vandaag moet ik eerst dit of dat doen ???- vandaag klusjesdag en dat heeft een goede beurt nodig ???- Je zou graag blijven liggen als je dat weer buiten  hoort???   of nog meer van die dingen in dezelfde trent ??? Wel een ding weet ik toch zeker .. mijn eerste gedachte op Zaterdag is ...


 

( al  laat ik wel al dat wild springen & dansen  voor wat het is )Het gekrabbel van vandaag komt daar op neer" GENIET VAN JE DAG" en laat je door niets of niemand tegen houden ! 

liefs


>> Reageer (9)
17-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17- dat ..


Dat is wat we voor iedereen  iedere dag opnieuw wensen en  hopen  ook al weten we dat zoiets niet ieder moment van de dag kan gebeuren  maar ....toch blijven we hopen ! Helaba ... geen gepieker vandaag want  morgen is het  Weekend  en daarvan  moeten we dan dubbel zoveel ervan genieten dan op gewone werkdagen !Al goed en wel maar vandaag is het hier door de onstandigheden wat aan de korte kant dus ...

liefs   


>> Reageer (10)
16-02-2023
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16- ver ....

Verdraaid...  wat zal het nu worden  regen - zon -  mist ??? We hebben ze reeds alle drie gezien ze volgen elkaar in  een razend snel tempo op ! Och ...  gedaan daarover we hopen het beste en  we zullen wel zien wat het word vandaag !  Het ligt in onze handen wat het weer ook is er het beste van te maken en een potje koffie( of thee ) als opkikkertje is steeds een goede start om die woorden in daden om te zetten   !  Maak er  zelf een gezellige dag hier is alvast dat opkikkertje van de partij  ...


liefs


>> Reageer (9)


Foto

Foto

moeder van 7kinderen ( waaronder een zorgenkind)
oma van 8 zonnetjes van kleinkinderen  en partners &
  10 achterkleinkinderen  !


Foto

Foto

Gastenboek
  • Zalige Hoogdag!
  • MOJI MILÍ KAMARÁDI
  • vriendelijke Donderdagsgroetjes
  • Goedemorgen blog vrienden
  • Onze Lieve Heer Hemelvaart !!!


    Foto


    voor de zieken 


    Foto

    De kinderen
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Over mijzelf
    Ik ben Jackie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Steffie.
    Ik ben een vrouw en woon in of liever bij Oostende () en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 07/12/1941 en ben nu dus 82 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: .
    waken over de kinderen en ons leeuwke
    Foto

    Een interessant adres?

    .


    Foto

    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!