SCHREEUWAREND

In de noordoostelijke streken van oostelijk Duitsland komt de schreeuwarend als zeldzame broedvogel voort het huidig bestand is stabiel maar er bestaat een tendens tot uitbreiding naar het westen
In Polen en in het oosten van Tsjechoslowakije is hij vrij talrijk in Hongarije zeldzamer
In de rest van Midden Europa is de schreeuwarend daarintegen een zeer zeldzame gast dat men slechts met uitzondering te zien krijgt een paar maal in Nederland





















