Zondag 1 april 2007
ZUIDELIJKE TAMANDUA

De zuidelijke tamandua of Boommiereneter heeft een smalle kop en een dun behaarde grijpstaart
Hij kan goed klimmen en zoekt zijn voedsel zowel
in de bomen als op de grond ; hij breekt nesten van termieten mieren en bijen open
Hij heeft actieve periodes van ongeveer 8uur
zowel overdag als s'nachts
Na een draagtijd van 4-5 maanden word 1jong geworpen
dat door de moeder word meegedragen
Geschreven door zee om 20:22
Reageer op dit bericht





















