Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Image and video hosting by TinyPic
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Zoeken in blog

Foto
Foto
Foto
Foto
Image and video hosting by TinyPic

                             HAVEN
Image and video hosting by TinyPic

                            BOUVIGNE
Image and video hosting by TinyPic

                   van COOTHPLEIN
Image and video hosting by TinyPic

                       VALKENBERG
Image and video hosting by TinyPic

                     WATERTOREN

Image and video hosting by TinyPic

                  SPANJAARDSGAT
Image and video hosting by TinyPic

                      GROTE MARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    ACADEMIESINGEL
Image and video hosting by TinyPic

                  GERECHTSGEBOUW
            AAN DE KLOOSTERLAAN
Image and video hosting by TinyPic

                      DE HOOP - BAVEL
Image and video hosting by TinyPic

         NIEUWE GINNEKENSTRAAT
              HOEK - BARONIELAAN
Image and video hosting by TinyPic

                  GINNEKENMARKT
Image and video hosting by TinyPic

                    TUIN - BOUVIGNE
BREDA IN BEELD

30-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amoah van NAC in definitieve selectie Ghana
 


Klik voor een vergroting               1

Amoah van NAC in definitieve selectie Ghana

Het was eigenlijk al zeker, maar sinds gisteren is het officieel: Amoah gaat met Ghana naar het WK. De aanvaller is door bondscoach Milovan Rajevac in de definitieve selectie voor het WK in Zuid-Afrika opgenomen.

Amoah heeft in de spits concurrentie van collega-aanvallers Asamoah Gyan, Prince Tagoe en Dominic Adiyiah


30-05-2010 om 13:35 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoppen: het komt allemaal wel weer goed
 


Klik voor een vergroting               1

Hoppen: het komt allemaal wel weer goed

Jan Hoppen gelooft ondanks zijn boosheid dat alles wel goed gaat komen met NAC. “Als je nu ziet dat de kosten van de verbouwing netjes zijn betaald, terwijl er enkele zware crediteuren zijn….” Daaronder zou Randstad zijn


De sponsor is overigens niet alleen boos op Mommers. Ook het bestuur krijgt er van langs. “Het kan niet dat het bestuur er pas na een jaar achter komt wat er speelt. Het argument dat ze verkeerde info hebben gehad in een begroting die niet goed was is te mager. Dat kan je niet maken met geld”.

Ook het vertek van Stewart zit hoppen niet lekker.. “Ik heb veel respect voor wat hij met weinig geld aan spelers heeft versterkt. Maar als ik hoor dat Mommers spelers heeft gekocht, zonder Stewart te raadplegen, dan kan ik me voorstellen dat hij verder gaat kijken”.

Ondanks zijn kritiek op de Raad van Bestuur houdt Hoppen de huidige interim voorzitter en interim directeur van NAC de hand boven het hoofd. “Er is veel expertise bij en rond NAC. Ook financieel komt het wel goed, maar er moet wel een 100% borging komen dat dit nooit meer kan gebeuren. Verder is van groot belang dat de supporters, spelers en sponsors vierkant achter de club gaan staan”. De direkteur van HeJa spreek expliciet zijn vertrouwen in Bas van Bavel en Willem van der Hoeven uit.
Dat het hele gelazer banen gaat kosten sluit Hoppen niet uit. Maar hij laat dat aan de Raad van Bestuur, evenals het wel of niet aanblijven van Theo Mommers.

Waarom Hoppen nu naar buiten komt met dit verhaal, terwijl er een afspraak met NAC is te wachten tot in ieder geval dinsdag? “Als ik niks zeg, raak ik ook nog beschadigd. Daar ben ik boos over. Ik krijg van sommigen de schuld, terwijl ik hier geheel buiten sta”.


30-05-2010 om 10:06 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
29-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoppen eist koppen NAC
 


Klik voor een vergroting               1

Hoppen eist koppen NAC


De grote geldschieters van NAC zijn deze week totaal verrast door de beroerde financiële toestand van NAC. ,,Bij NAC moet een frisse wind gaan waaien om het zwaar geschonden vertrouwen te herstellen", meent een boze en teleurgestelde fan en topsponsor Jan Hoppen. Pas deze week werden hij en de andere geldschieters op de hoogte gebracht van de zware financiële problemen waarin NAC verkeert.

,,Het was een donderslag bij heldere hemel, ook voor de gemeente. We hebben er zeven jaar voor gevochten om NAC financieel op orde te krijgen. Ik en andere belanghebbenden hebben hun nek uitgestoken met ongelofelijk veel geld“, zegt de laaiende Hoppen.

Ook zegt hij: ,,Wat directeur Theo Mommers betreft is het wat mij betreft einde oefening.”

29-05-2010 om 10:08 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
28-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC kreeg bezoek van belastingdienst
 


Klik voor een vergroting               1

NAC kreeg bezoek van belastingdienst

Financieel zwaar weer. Zo luidt het klimaat momenteel voor veel betaald voetbal organisaties. NAC Breda maakt volgende week het exacte begrotingstekort bekend. De fiscus bracht onverwachts een bezoek aan de club.


Volgens interim-directeur Willem van der Hoeven is de inboedel enkel getaxeerd, niet in beslag genomen: "Dat is pertinent niet waar. De belastingdienst doet bij alle eredivisieclubs die in financiële moeilijkheden zitten onderzoek. NAC is één van die clubs", liet hij weten tegen BN DeStem.

De belastingdienst zou op die manier inzicht willen krijgen in de waarde van de inboedel. Dit memt het oog op de toekomst, indien de club haar betalingsachterstanden niet meer kan voldoen.

Dit jaar vielen clubs of hebben clubs grote moeite om overeind te blijven. Haarlem ging failliet, BV Veendam lijkt ook niet meer te redden. MVV, sc Heerenveen en Willem II zijn andere voorbeelden van financieel wanbeleid.

28-05-2010 om 12:04 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Publiekslieveling Zwaanswijk blij met NAC-boek 2009-2010
 


Klik voor een vergroting               1

Publiekslieveling Zwaanswijk blij met NAC-boek 2009-2010


Het eerste exemplaar van het BN DeStem NAC-boek 2009-2010 gaat straks mee in de koffer naar Australië. Publiekslieveling Patrick Zwaanswijk, die na vijf jaar vertrekt bij NAC, toonde zich zeer verguld met het weer foto-rijke jaarboek, dat vanaf vandaag in de winkels ligt en waarin onder meer alle wedstrijdverslagen van de Bredase trots terug te vinden zijn.

Waarschijnlijk vandaag zet Zwaanswijk zijn krabbel onder een contract voor een jaar, met een optie voor een tweede seizoen, bij het Australische Central Coast Mariners FC, waar de gewezen NAC-spits Graham Arnold manager is. De verdediger vertrekt medio juni naar Down Under.


28-05-2010 om 11:15 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
27-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorter: "Niets gehoord van Twente of Utrecht"
 


Klik voor een vergroting               1

Gorter: "Niets gehoord van Twente of Utrecht"

Donny Gorter maakte afgelopen week zijn debuut voor Jong Oranje en er gaan geruchten over interesse van FC Utrecht en FC Twente. Zelf weet de middenvelder van NAC daar echter niets vanaf.


"Ik stond vaak op de standby-lijst", zegt de in Zwitserland geboren Nederlander als hij terugkijkt op zijn eerste stappen bij Jong Oranje. "Maar iedere keer was het net niet. Ook dit keer stonden er weer genoeg mensen op de lijst, maar nu hoorde ik er wel bij. Toen ik dat hoorde gaf dat wel een erg lekker gevoel. Het is denk ik toch wel een bekroning, voor mezelf is het mooi. Het is voor mijn leeftijd het hoogst haalbare."

Gorter zat vaker bij de nationale selecties, speelde onder meer het internationale toernooi in Toulon, maar zat niet eerder bij Jong Oranje. Nieuw en dus anders. "Het is anders trainen. Je bent met allemaal jonge jongens, die gretig zijn en zich willen bewijzen. Dat is hier bij NAC ook wel en dat zal bij iedere club zijn, maar zonder ouderen erbij is het toch anders."

Na twee dagen trainen in Doorwerth vloog Gorter met het team van trainer Cor Pot naar Portugal, waar de linkspoot zijn debuut maakte voor Jong Oranje. "Ik viel in bij een 3-1 stand. Dat was wel jammer, want bij zo'n stand is een wedstrijd vaak al doodgebloed. Ik probeerde er nog wel iets van te maken en ik denk dat er voor ons ook wel meer in had gezeten dan de 3-1 nederlaag. We hebben in de tweede helft een paar echt goede kansen gehad", zegt Gorter, die absoluut genoot van zijn invalbeurt.

Drie dagen later volgde de tweede interland voor Gorter, als basisspeler. Althans, dat was de bedoeling. "Een dag voor de wedstrijd kreeg ik te horen dat ik in de basis zou beginnen. Op de laatste seconde van de training ging het echter mis." De NAC'er klapte door zijn enkel en voelde direct dat het niet goed zat. "Ik dacht meteen: dit wordt moeilijk om het duel van morgen te halen, ik had echt pijn. Dat was een zuur moment. Er zijn foto's gemaakt en ik heb een lichte verrekking."

De 21-jarige Gorter, die bij de selectie van Jong Oranje hoopt te blijven tot en met het EK, komt niet alleen door zijn debuut in het nieuws. Geruchten gaan rond over interesse van FC Twente en FC Utrecht. "Ik heb nog niks van de clubs gehoord. Van de geruchten weet ik wel. Pas belde een vriend op en die vroeg of ik bij FC Utrecht ging voetballen, omdat dat gerucht ging. Van FC Twente heb ik het ook gelezen, maar ik heb niets vernomen."

27-05-2010 om 10:52 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leo Canjels overleden.
 


Klik voor een vergroting               1

Leo Canjels overleden.

Gisteren is oud-NAC-speler en -trainer Leo Canjels op 77-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Breda.


Canjels was een van de grootste iconen uit de NAC-historie. Als speler stond hij bekend als ‘Het Kanon’, om zijn fabelachtige uithaal. Zijn schot leverde hem tweemaal de titel Topscorer van Nederland op in de seizoenen 57-58 (32 goals) en 58-59 (33 goals). In totaal scoorde Canjels in 313 wedstrijden 251 goals.

Na zijn actieve carrière ging Canjels aan de slag als trainer. Hij begon zijn loopbaan als oefenmeester bij NAC (68-71). Na zijn vertrek bij de Parel van het Zuiden pakte hij in 1973 de landstitel met Club Brugge. Vervolgens trainde hij ondermeer MVV, KV Mechelen en Cercle Brugge.


27-05-2010 om 10:25 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
26-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schenning genoemd in geruchtencircuit NAC Breda
 


Klik voor een vergroting               1

Schenning genoemd in geruchtencircuit NAC Breda


NAC Breda lijkt zich op te maken voor een vertrek van Earnest Stewert naar AZ. De club is intern al met oplossingen bezig en ziet het doorschuiven van Jeffrey van As als optie. Dit betekend dat zijn huidige positie, hoofdscouting, vrij komt. Deze zou opgevuld moeten worden door een oude bekende: Mark Schenning.

Supporterswebsite DeRat weet te melden dat de voormalig teammanager van NAC Breda gesignaleerd is rondom het Rat Verlegh Stadion. Schenning zou goed in het plaatje passen van de vacature die vrij komt bij het doorschuiven van Van As. Momenteel staat hij onder contract bij rivaal Willem II, maar was in Breda al eerder werkzaam bij diverse jeugdelftallen.

De oud-speler van NAC Breda nam in 2005 afscheid om bij de club aan de slag te gaan als teammanager. Zo kreeg hij te maken met het beloftenelftal, maar ook met de A, B- en C-jeugd. In 2007 moest hij vertrekken vanwege bezuinigingen binnen de club. Hij vertrok naar Tilburg om het dameselftal te trainen. Afgelopen seizoen washij zelfs nog even interim-coach van Willem II.

26-05-2010 om 10:42 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
25-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van As moet nieuwe technisch directeur van NAC Breda worden'
 


Klik voor een vergroting               1

Van As moet nieuwe technisch directeur van NAC Breda worden’

Het waarschijnlijke vertrek van Earnest Stewart naar AZ zorgt ervoor dat ook NAC Breda op zoek moet naar een technisch directeur. De Amerikaan kan in Alkmaar dezelfde functie gaan invullen en lijkt vanaf volgend seizoen de nieuwe td bij AZ te zijn. NAC Breda denkt in Jeffrey van As een perfecte opvolger te hebben voor de Amerikaan.


De 38-jarige Van As is inmiddels al vier jaar werkzaam als hoofd scouting bij NAC Breda en heeft een waar verleden bij de Brabanders. Als speler speelde hij van 1996 tot en met 2002 in de hoofdmacht van NAC Breda. Volgens Voetbal International is hij de grootste kandidaat om de rol van Stewart over te nemen als hij vertrekt.

Stewart heeft nog een doorlopend contract in het Rat Verlegh Stadion, waardoor er wel een afkoopsom op tafel moet komen. NAC zegt het eventuele vertrek van de voormalig prof te zullen betreuren, maar wil Stewart een mogelijke nieuwe stap in zijn loopbaan ook niet op voorhand blokkeren. Een definitieve overstap van Stewart is afhankelijk van de onderhandelingen tussen NAC en AZ, maar die schijnen soepel te verlopen.


25-05-2010 om 10:50 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
23-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Businessclub fors gegroeid.
Businessclub fors gegroeid.


Klik voor een vergroting               1

Zo en dan weer een leuk berichtje tussen alle niet zo leuke berichtjes door. Want ondanks de financiële malaise waar NAC in lijkt te zitten is de businessclub fors gegroeid. 140 Nieuwe leden hebben zich afgelopen seizoen aangemeld, waardoor het ledenbestand nu op 1850 staat. “Die hebben het afgelopen seizoen 7 miljoen aan inkomsten gegenereeerd. Dat is een plus van 6 ton“, aldus voorzitter Ton van Haperen.


Of de businessclub ook op de hoogte is van de problemen binnen de club? “We hebben de afspraak gemaakt dat de businessclub zich niet met het beleid of het bestuur bemoeit. Dat moeten we ook niet willen”.

Ondanks de positieve verhalen is er ook vanuit de businessclub kritiek. “We zijn niet gelukkig met het uitstel van de bouw van de derde verdieping naar 2011. In de sponsorruimte is plaatsgebrek en de catering gaat niet snel genoeg. Als ondernemer wil je graag je gasten fêteren en dan hoort alles top te zijn. Met die derde verdieping kan dat”, stelt Van Haperen.
Toch komen er deze zomer al 300 business seats bij voor tussen de 750 en 1250 euro per stuk. “Zeer interessant voor startende ondernemers, maar het vergroot de problemen. Deze extra stoelen waren tegelijk gepland met de derde verdieping. We hebben afgesproken te proberen komend jaar van die krapte een positief punt te maken. Het zou echter wel rampzalig zijn als de bouw in 2011 weer niet door gaat, want dan zitten we nog langer met 2500 in plaats van 1850 mensen in een nu al te krappe ruimte”.

Toch nog maar even over die financiële moeilijkheden bij NAC, waar Van Haperen vanuit de adviesraad wel van weet. Hij wil er niet op in gaan. “Wij zijn mensen met een geel-zwart hart. Daar gaat het om. We hebben geen problemen met NAC en de moeilijkheden van de club zijn ook niet zo groot dat we ons zorgen maken”. Over de geruchten rond de liquiditeitsproblemen wil hij het volgende kwijt: “Als ondernemer vind ik dat idioot, maar kennelijk speelt dat bij alle clubs.”
En ook nog over de oorzaak van de huidige tekorten: “De gemeente is opdrachtgever en is verantwoordelijk voor de vertragingen bij de verbouwing”.
Door deze vertragingen kwam NAC voor extra lasten te staan om de veiligheid rond de wedstrijden te kunnen garanderen. Er zijn momenteel gesprekken gaande tussen NAC en de gemeente wie voor deze kosten moet opdraaien.

Van Haperen zou graag zien dat NAC naar buiten komt met de feiten en cijfers. “Dat heb ik ook al voorgesteld. NAC is een echte volksclub, mensen willen weten wat er speelt. Met duidelijkheid voorkom je rare verhalen uit de wandelgangen”.

Over de rol van de momenteel zieke Theo Mommers in het geheel houdt hij zich afzijdig: “Theo heeft veel goed werk verricht, maar we hoeven hem ook niet op een altaar te zetten. Meer zeg ik er niet over”.


23-05-2010 om 11:51 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
22-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AZ wil Stewart als opvolger van Brands
 


Klik voor een vergroting               1

AZ wil Stewart als opvolger van Brands en meldt zich bij NAC

Earnest Stewart wordt vermoedelijk de nieuwe directeur voetbalzaken bij AZ. Daags na het vertrek van Marcel Brands naar PSV heeft de afgetreden landskampioen zich gemeld bij NAC Breda om te praten over de overgang van de Amerikaan. NAC bevestigt dit nieuws op haar officiële website.


Stewart heeft nog een doorlopend contract in het Rat Verlegh Stadion, waardoor er wel een afkoopsom op tafel moet komen. NAC zegt het eventuele vertrek van de voormalig prof te zullen betreuren, maar wil Stewart een mogelijke nieuwe stap in zijn loopbaan ook niet op voorhand blokkeren. Een definitieve overstap van Stewart, is afhankelijk van de onderhandelingen tussen NAC en AZ.

Of en zo ja, op welke termijn die besprekingen resultaat opleveren is nog niet te zeggen. Stewart speelde als voetballer zeven jaar in Breda en in 2006 keerde hij terug als technisch directeur, waarmee NAC een belangrijke plaats in neemt in de carrière van de Udense sportman. Brands zette vrijdag een handtekening onder een vierjarig contract bij PSV en vertrekt op 1 juni uit Alkmaar.


22-05-2010 om 10:20 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
21-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jelle ten Rouwelaar Speler van het Jaar!!!!
 

Jelle ten Rouwelaar Speler van het Jaar!!!!

Keepers, met rooie haren, die kunnen keepen, dat is niet mis! En zo is dat.

Ieder seizoen houdt De Rat het hele jaar door een klassement bij van NAC spelers waar jij iedere wedstrijd op hebt kunnen stemmen. Anthony Lurling was het in 2008. Kees Kwakman was het in 2009. Het afgelopen seizoen heeft echter ene Jelle ten Rouwelaar de meeste punten (310) ontvangen van de bezoekers van derat.nl.


Een goeie runner up is nieuwkomer Robbert Schilder (279) en deed ook Kees Kwakman (198) het dit seizoen niet verkeerd.

Zoals ieder jaar wordt de beste Speler van het Seizoen gehuldigd op het grote supporters afsluitfeest van de Breda Loco’s: United We Dance. Zo zal ook morgenavond Jelle ten Rouwelaar op gepaste wijze in het zonnetje worden gezet. En we kunnen zeggen, ook deze keer weer op een hele bijzondere manier.
Jelle zijn voorgangers kunnen daar intussen over meepraten. Anthony Lurling kreeg uit handen van de Rat een Amrabadjas en amrabadschuim (VVV: Verwijdert Vet en Vuil) en nog wat andere flauwekul. Kees Kwakman mocht vorig jaar het weer presenteren op zijn bekende Pietje Paulusma wijze. En Talent van het Jaar Donny Gorter mocht onder toeziend oog van de supporters zijn contractverlenging (met enige geinige aanvullingen) met vingerverf ondertekenen.


21-05-2010 om 14:43 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
20-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook afscheid Rogier Veenstra
Ook afscheid Rogier Veenstra


Klik voor een vergroting               1

Niet alleen gevestigde namen als Reuser, Zwaanswijk en Van der Leegte nemen deze zomer afscheid van NAC.
Ook Rogier Veenstra trekt de deur van het Rat Verlegh Stadion voor het laatst achter zich dicht.
De aanvaller kampte afgelopen seizoen met een slepende rugblessure en kreeg daarom van NAC geen nieuw contract.


De Middelburger nam deze week samen met de andere vertrekkende spelers alvast afscheid van de Parel van het Zuiden. Veenstra: “Het was geen groots afscheid, maar natuurlijk wel speciaal. Als ik terug kijk op de afgelopen tien jaar overheerst het goede gevoel. Het is natuurlijk jammer dat het door mijn blessure zo afloopt, maar het is niet anders.”

Inmiddels ziet de wereld er weer een stukje zonniger uit. Veenstra is hard op weg weer fit te worden: “Ik kan weer normaal functioneren in het dagelijks leven. Dat is het belangrijkste. Mijn volgende doel is een wedstrijd voetballen. Ik richt me op het komend seizoen. De voorbereiding meemaken wordt misschien lastig, maar ik denk wel dit kalenderjaar weer te kunnen spelen.”

Wáár hij weer gaat spelen, is vooralsnog de vraag. Veenstra heeft nog geen idee: “Ik ben daar nu nog niet mee bezig. Er hebben al heel wat clubs gebeld, ook uit het profvoetbal, maar ik zeg tegen iedereen dat ik eerst fit wil worden. Dan zie ik wel verder. Ik voel me ook helemaal niet te groot om voor een Zeeuwse club te gaan spelen. Hoek speelt Topklasse, Kloetinge gaat naar de Hoofdklasse en daar maakt RCS ook nog kans op. Dat soort clubs mogen mij altijd bellen en dat hebben ze ook al wel gedaan. Misschien kies ik ook wel gewoon voor een clubje dicht in de buurt


20-05-2010 om 10:31 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
19-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC Breda mag alleen nog opvolger Zwaanswijk halen
 


Klik voor een vergroting               1

NAC Breda mag alleen nog opvolger Zwaanswijk halen

NAC Breda staat er financieel minder voor dan de gezonde ploegen in de Eredivisie en begint dan ook met het nemen van maatregelen.
Eén van die maatregelen is de selectie inkrimpen tot 21 spelers.
De selectie zou zo goed als rond zijn en dus moet trainer Robert Maaskant het daadwerkelijk doen met slechts 21 man.


De oefenmeester heeft van de club te horen gekregen alleen nog een vervanger voor Patrick Zwaanswijk aan te mogen trekken. De verdediger kreeg in het Rat Verlegh Stadion geen nieuw contract vanwege zijn 35-jarige leeftijd. De leegte van vertrekkende spelers als Ellery Cair, Kurt Elshot en Tommie van der Leegte wordt opgevangen door spelers uit eigen kweek. Nemanja Gudelj, Ömer Bayram, Pim Bouwman en een derde doelman worden uit de jeugdopleiding gehaald.

Het is opmerkelijk dat Loran geen nieuw contract krijg, aangezien hij de opvolger van de vertrokken Zwaanswijk kan zijn. De international van de Nederlandse Antillen heeft echter te horen gekregen alleen een nieuw contract te kunnen ondertekenen in Breda wanneer er geen vervanger voor Zwaanswijk wordt gevonden. Dit brengt Bsiderats naar buiten.

De club gaat er wel vanuit dat Edwin de Graaf nog een nieuw contract tekent. In Breda ligt een contract voor twee of drie jaar klaar, maar kwamen de twee partijen nog altijd niet tot een overeenkomst. De onderhandelingen met de middenvelder lopen niet volgens plan. Het is dan ook de vraag of de toekomst van De Graaf in Breda ligt.

Naast de jeugdspelers en Edwin de Graaf zijn Jelle ten Rouwelaar, Jimmy van Fessem, Rob Penders, Ferne Snoyl, Kees Kwakman, Csaba Feher, Tim Gilissen, Robbert Schilder, Donny Gorter, Joonas Kolkka, Anthony Lurling, Matthew Amoah, Leonardo en Fouad Idabdelhay opnieuw onderdeel van de 21-koppige selectie van NAC Breda. Nieuw in de geel/zwarte equipe zijn Jens Janse (Willem II) en Kees Luijckx (AZ).

19-05-2010 om 15:38 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaanswijk naar Australië
Zwaanswijk naar Australië


Klik voor een vergroting               1

'Zwaanswijk vervolgt loopbaan in Australië'

Patrick Zwaanswijk zet zijn carrière naar alle waarschijnlijkheid voort in Australië.
De verdediger verlaat NAC Breda transfervrij en verkiest een buitenlands avontuur boven een vertrek naar ADO Den Haag, weet Omroep Brabant.


Zwaanswijk, wiens aflopende verbintenis niet werd verlengd, hoopt spoedig een contract te tekenen bij Central Coast Mariners FC. De club uit Australië wordt getraind door voormalig NAC Breda-spits Graham Arnold.

Ook ADO Den Haag hoopte Zwaanswijk te strikken. De club uit de Residentie vist echter achter het net, evenals clubs uit Oost-Europa.

De mandekker vertrekt na vijf seizoenen bij NAC Breda. In totaal speelde Zwaanswijk 157 competitieduels voor de club, waarin hij tien keer scoorde.


19-05-2010 om 15:08 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valles naar Birmingham City
Valles naar Birmingham City


Klik voor een vergroting               1

Valles verruilt NAC voor Birmingham City

Valles speelt het komende seizoen bij Birmingham City. De Spanjaard van NAC Breda tekent bij de Premier League-club een éénjarig contract


"Ik ben heel erg blij, want het is een fantastische uitdaging om in de Premier League te gaan spelen", reageert Valles op de clubwebsite van The Blues. De 20-jarige middenvelder tekende dinsdag een voorcontract en is vanaf 1 juli officieel een speler van Birmingham City.

Valles hoopt dat hij iets kan leren van landgenoot Michel. "Hopelijk kan hij me helpen, zodat ik me hier snel thuisvoel. Veel Spanjaarden hebben in het verleden goed gepresteerd in de Premier League en hopelijk kan ik hier ook wat moois laten zien."

Enric Valles komt oorspronkelijk uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. In de zomer 2008 werd hij gecontracteerd door NAC Breda, waarvoor hij het afgelopen seizoen niet veel in actie kwam.

19-05-2010 om 11:30 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
18-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeling NAC naar Celtic ?
Jongeling NAC naar Celtic ?


Klik voor een vergroting               1

'Celtic heeft jongeling NAC Breda op de radar

'Volgens BN/De Stem ziet de Schotse topclub Celtic toekomst in Alex Schalk, speler van de A-jeugd van NAC Breda.


Scouts van de Schotten zouden Schalk hebben bekeken in het duel met Quick Boys van afgelopen weekeinde. De 17-jarige speler is de topscorer in de A-jeugd en heeft nog geen contract.

Daardoor zou NAC enkel een opleidingsvergoeding mogen vragen voor Schalk. Het is een steeds vaker terugkerend fenomeen dat grote buitenlandse clubs jonge spelers halen bij clubs uit Nederland.

Voorbeelden zijn onder meer Jeffrey Bruma en Patrick van Aanholt, die door Chelsea van de Nederlandse velden werden geplukt.

18-05-2010 om 11:29 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbouwing vertraagd
Verbouwing Vertraagd


Klik voor een vergroting               1

Start verbouwing NAC vertraagd

De verbouwing van het NAC-stadion mag pas beginnen als politie en brandweer het veiligheidsplan hebben goedgekeurd.
Met die restrictie heeft de gemeente Breda de bouwvergunning afgegeven. Volgens NAC is het veiligheidsplan gisteren afgeleverd, maar de gemeente zegt het nog niet te hebben ontvangen


Omdat het plan eerst moet zijn goedgekeurd kan deze week nog niet begonnen worden met de verbouwing van het stadion, zoals de club had aangekondigd. "We beginnen wel met het eerste sloopwerk. De start van de echt grote verbouwingswerkzaamheden staat 7 juni gepland", vertelt NAC-woordvoerder Willem Reijn. Dat betreft onder meer de overkapping van de grachten aan de korte zijden van het stadion. Hierdoor komen er 1250 stoelen bij en gaat het totaal aan plaatsen van 17.750 naar 19.000.

Voor de klus heeft hoofdaannemer Sprangers zes weken uitgetrokken. "De oplevering is voorzien op 23 juli. Dat is twee weken voordat het voetballen weer begint", aldus de woordvoerder. Vanwege de veiligheid mogen tijdens wedstrijden geen bouwmaterialen rondslingeren. Dat heeft de club tot dusver bij de verbouwingen, waarvoor NAC 11,5 miljoen van de gemeente leent, ruim een miljoen extra gekost.

Hoe lang de goedkeuring van het veiligheidsplan op zich laat wachten is niet duidelijk. "Dat kan dagen zijn, maar ook weken. Het is aan politie en brandweer", zegt een woordvoerder van de gemeente. In ieder geval moet het binnen zes weken na het verstrekken van de bouwvergunning, 4 mei, zijn goedgekeurd. Maar ook de KNVB eist een goedgekeurd veiligheidsplan omdat NAC anders geen licentie krijgt voor het nieuwe seizoen.

De gemeentewoordvoerder verbaast zich erover dat het verbouwingsschema al op de week is ingevuld. "Het veiligheidsplan moet toch echt zijn goedgekeurd." De sloopwerkzaamheden die morgen beginnen zijn volgens hem zo kleinschalig dat daar niet eens een sloopvergunning voor nodig is. Volgens NAC is het plan gisteren bij de gemeente aangeleverd, maar daar is het nog niet geregistreerd.

In het veiligheidsplan staat beschreven hoe supporters in noodgevallen veilig geëvacueerd kunnen worden.

De bouw van de derde verdieping op het hoofdgebouw kan pas op zijn vroegst volgend jaar beginnen. "B en W eisen eerst een financiële en technische onderbouwing, want het moet binnen het totale budget van 11,5 miljoen euro gebeuren. Dat redden we dit jaar niet en dat is een tegenvaller."

18-05-2010 om 10:38 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
17-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiswijk - Geen voorkeur voor NAC
Kruiswijk - Geen voorkeur voor NAC


Klik voor een vergroting               1

Kruiswijk: "Absoluut geen voorkeur voor NAC"

Arnold Kruiswijk verwacht op korte termijn duidelijkheid over zijn toekomst te kunnen geven.
De verdediger kwam een half seizoen uit voor Roda JC, maar heeft nog een tweejarig contract bij Anderlecht. NAC Breda en ook Roda JC staan echter te springen om hem vast te leggen.


In Brussel kende Kruiswijk een moeizame start van het seizoen. Roda had een open vacature in de defensie en legde hem voor de tweede seizoenshelft vast. "Roda heeft me de kans gegeven om weer aan voetballen toe te komen", zegt Kruiswijk. "Dat is een heel ander gevoel dan bij Anderlecht op de bank zitten of zelfs buiten de selectie te vallen."

"Voor mij is het goed bevallen", zegt hij in gesprek met Goal.com over zijn periode bij Roda. Maar waar speelt hij volgend seizoen? Met een glimlach: "Dat is nog even afwachten. Ik heb nog een tweejarig contract bij Anderlecht. Het heeft natuurlijk weinig zin om terug te keren als ik daar in dezelfe situatie terechtkomt."

Transfervrij naar NAC?

"Ik sta er wel open voor om weer terug naar Nederland te gaan. Al is het niet noodzakelijk. Het zal niet lang duren voordat er duidelijkheid over komt. Het seizoen zit er nu op, dus ik kan me daar bezig mee gaan houden", aldus Kruiswijk, voor wie ook NAC in de rij staat. Heeft hij een voorkeur? "Nou, dat is moeilijk te zeggen. Ik heb geen voorkeur voor NAC. Absoluut niet. Roda is me heel goed bevallen dit seizoen en is ook nog steeds een optie. Dingen zijn nog te onduidelijk om nu een kant op te gaan."

Het financiële plaatje speelt een belangrijke rol. Ook omdat hij hoopt, ondanks zijn doorlopende contract, transfervrij te mogen vertrekken bij Anderlecht. "Dat zou wel prima voor mij zijn. Er zijn wel gespreken over gevoerd met m’n zaakwaarnemer, die bij Anderlecht is geweest. Het seizoen zit er nu op en ik kan me gaan richten op mijn toekomst en dan komt er snel duidelijkheid."


17-05-2010 om 12:36 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van As naar ADO ?
van As naar ADO ?


Klik voor een vergroting               1

Van As naar ADO ?

Met het vertrek van Raymond Atteveld bij ADO Den Haagis er een vacature vacant gekomen voor een manager Technische Zaken.
Dat was namelijk voornamelijk wat Atteveld nog deed bij de Haagse club, nadat Maurice Steijn zijn taken als hoofdcoach had overgenomen.


Steijn zal weer terug assistent trainer worden.
Vermoedelijk wordt de nieuwe hoofdcoach in de Haag Alfons Groenendijk.
Voor de functie van manager Technsche Zaken zingt nu nadrukkelijk de naam van jeffrey van As rond in de hofstad. Van As is momenteel werkzaam als hoofd scouting bij NAC en was voordat hij daaraan begon cultheld in Breda, waar hij van 1996 tot en met 2001 voetbalde

17-05-2010 om 10:53 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
16-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fitte Loran kan blijven
Fitte Loran kan blijven


Klik voor een vergroting               1

Fitte Loran hoort 'snel' welke plannen NAC Breda met hem heeft

NAC Breda gaat binnenkort om de tafel met verdediger Tyron Loran, wiens contract op 1 juli afloopt bij de Bredase club.
"We wilden afwachten totdat hij helemaal fit was.
Dat is hij nu", legt technisch directeur Earnest Stewart uit.


"Tyrone zal snel horen welke plannen wij met hem hebben."
Door blessureleed kwam Loran afgelopen seizoen maar tot negen optredens in het elftal van Robert Maaskant.
In zijn eerste twee seizoenen speelde hij 44 wedstrijden.

De aan RKC Waalwijk uitgeleende Fouad Idabdelhay meldt zich op 28 juni weer bij NAC, zo schrijft BN/De Stem.

16-05-2010 om 09:58 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
15-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste NAC-speler overleden
Oudste NAC-speler overleden


Klik voor een vergroting               1

Oudste nog levende NAC speler overleden

Vandaag een week geleden is oud NAC speler Piet Simons in zijn woonplaats Oosterhout overleden.
Piet Simons was met zijn 99 jaar de oudste nog in leven zijnde NAC speler tot op dat moment.


De rechtsbuiten werd in 1911 geboren en debuteerde op 18-jarige leeftijd in NAC 1. Op dat moment was Rat Verlegh al een legende in Breda en omstreken, beide heren hebben -voor zover we kunnen nagaan- 2 seizoenen samen gespeeld. In 1936 hing Simons de kicksen aan de spreekwoordelijke wilgen.

April vorig jaar werd Simons samen met medebewoners van het verzorgingstehuis waar hij verbleef nog uitgenodigd om op bezoek te komen in het Rat Verleghstadion, een wedstrijd te bezoeken en zodoende opnieuw kennis te maken met zijn club NAC en het voor hem nieuwe stadion te bewonderen

Piet Simons is tot hij zijn laatste adem uitblies NAC altijd blijven volgen en zijn wens was dan ook " in harnas " ter aarde te gaan.

Woensdag namen familie en vrienden afscheid van deze ijzersterke NAC held en wij willen de nabestaanden alsnog alle sterkte wensen bij de verwerking van het verdriet.


15-05-2010 om 10:55 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amoah langer bij NAC
Amoah langer bij NAC


Klik voor een vergroting               1

MATTHEW AMOAH DRIE JAAR LANGER BIJ NAC

Matthew Amoah blijft drie jaar langer bij NAC.
De spits en technisch directeur Earnest Stewart hebben over de contractverlenging overeenstemming bereikt.


Matthew Amoah is de enige WK-ganger in de selectie van NAC. Hij gaat met zijn moederland Ghana naar Zuid-Afrika. Matthew Amoah speelt al drie jaar voor NAC, waar hij zich revancheerde voor een tegenvallend avontuur bij Borussia Dortmund. Amoah kwam al op jonge leeftijd naar Nederland. Op zijn vijftien begon hij hier zijn voetballoopbaan bij Vitesse, waarna hij een tijdje werd uitgeleend aan Fortuna Sittard.
Toen hij terugkwam in Arnhem ontwikkelde hij zich tot een gevaarlijke, ietwat grillige spits. Zijn prestaties zorgden ervoor dat Bert van Marwijk, die hem nog kende van Fortuna, Amoah naar Borussia Dortmund haalde. Door blessureleed en het verdwijnen van Van Marwijk kwijnde Amoah in Duitsland weg.

In Breda vond hij weer het plezier en de rust die hij nodig had om te presteren. Ondanks enkele blessures en regelmatige afwezigheid voor interlands van Ghana scoorde hij in competitieverband meer dan dertig keer in Breda. In de vier Europese wedstrijden die hij meedeed dit seizoen, maakte hij nog eens drie doelpunten. Alleen de laatste wedstrijden van de competitie moest Matthew Amoah weer op zoek naar de vorm.

Deze zomer gaat Matthew Amoah, 29 jaar inmiddels, naar het Wereld Kampioenschap in Zuid-Afrika. In de voorronden scoorde hij drie keer, maar bij de Africa Cup moest hij vooral vanaf de bank toekijken. Volgens de laatste berichten maakt hij veel kans in Zuid-Afrika wel degelijk in actie te zullen komen.


15-05-2010 om 09:41 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
12-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen kantoren bij NAC ?
Geen kantoren bij NAC ?


Klik voor een vergroting               1

Provincie gekant tegen bouw kantoren bij NAC

De provincie Noord-Brabant begrijpt niets van de plannen van de gemeente Breda om tienduizenden vierkante meters kantoorruimten te creëren in de omgeving van het NAC-stadion.


Ze heeft de gemeente dan ook gevraagd die plannen te schrappen en de prioriteit te blijven leggen bij kantorenbouw in de stationsomgeving, waar ook Den Bosch fors in investeert.
De kantorenmarkt ís al meer dan verzadigd, motiveert woordvoerder Arnoud Reijnen het bezwaar.
Hoewel de provincie deze zogenaamde zienswijze te laat indiende, verwacht Reijnen dat 'het laatste woord hier zeker nog niet over gezegd is'.


12-05-2010 om 11:28 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gorter in Jong Oranje
Gorter in Jong Oranje


Klik voor een vergroting               1

Gorter nieuw bij Jong Oranje

Patrick van Aanholt en Donny Gorter maken voor het eerst deel uit van de selectie van Jong Oranje. Bondscoach Cor Pot heeft de verdediger van Chelsea en middenvelder van NAC Breda opgenomen in zijn selectie van twintig man voor twee oefeninterlands tegen Jong Portugal, op 18 en 21 mei in de Algarve.
Dat maakte Pot dinsdag bekend.


Dirk Marcellis van PSV keert na twee jaar terug bij Jong Oranje. De verdediger speelde in mei 2008 zijn laatste interland voor de beloften en kwam daarna twee keer uit voor het 'grote' Oranje. Aanvaller Nacer Barazite (Arsenal) is na een schouderoperatie terug in de selectie van Pot. Daley Blind van FC Groningen ontbreekt vanwege een enkelblessure, Vurnon Anita (Ajax) is opgenomen in de voorlopige WK-selectie van het Nederlands elftal.

Jong Oranje gebruikt de oefenwedstrijden in en tegen Portugal als voorbereiding op de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden, na de zomer tegen Liechtenstein en Spanje. De ploeg van Pot won alle zes tot nu toe gespeelde duels en is daarmee dicht bij een plek in de play-offs.

Selectie Jong Oranje: Patrick van Aanholt (Chelsea), Nacer Barazite (Arsenal), Diego Biseswar (Feyenoord), Jeffrey Bruma (Chelsea), Bas Dost (Heracles Almelo), Erik Falkenburg (Sparta Rotterdam), Leroy Fer (Feyenoord), Donny Gorter (NAC Breda), Daryl Janmaat (sc Heerenveen), Joshua John (Sparta Rotterdam), Luuk de Jong (FC Twente), Siem de Jong (Ajax), Tim Krul (Newcastle United), Dirk Marcellis (PSV), Sergio Padt (Ajax), Erik Pieters (PSV), Kevin Strootman (Sparta Rotterdam), Nick Viergever (Sparta Rotterdam), Georginio Wijnaldum (Feyenoord) en Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht).


12-05-2010 om 10:54 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
11-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC heeft belangstelling voor Deniz Aslan
NAC heeft belangstelling voor Deniz Aslan


Klik voor een vergroting               1

NAC heeft Jong Ajax-speler Aslan op de korrel


Robert Maaskant, trainer van NAC Breda, ziet in Deniz Aslan een aanwinst voor aankomend seizoen. Momenteel komt de rechtsback uit voor Jong Ajax, waar hij na dit seizoen moet vertrekken.

Aslan is op de hoogte van de belangstelling van de Brabantse club. "Natuurlijk hoop ik om volgend seizoen in de Eredivisie te spelen en het mooiste is om dan uit te komen tegen Ajax. Ik heb hier een geweldige tijd gehad", liet de vice-aanvoerder bij Jong Ajax weten aan Highlow.nl.

Niet alleen NAC heeft interesse in Aslan, die in totaal dertien seizoenen in Amsterdam heeft gespeeld. "Er zijn clubs die interesse hebben. Vanaf deze week ga ik daar verder mee aan de slag, omdat ik mij eerst wilde focussen op het slot van de competitie."

11-05-2010 om 11:42 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronnie Stam kan ook naar Engeland
Ronnie Stam kan ook naar Engeland


Klik voor een vergroting               1

Ronnie Stam heeft over interesse niet te klagen als we de Birmingham Mail mogen geloven. De Engelse krant weet te melden dat de rechtsback niet alleen in beeld is bij Ajax, maar ook bij Fulham en Birmingham. Beide clubs zijn actief op het hoogste niveau in Engeland.

Beide Premier League-clubs hebben de zaakwaarnemer van de Bredanaar al over de interesse geïnformeerd. Het is echter nog onbekend waar de interesses van de kersverse landskampioen zelf liggen. Het vertrek van de coach, Steve McClaren, naar VfL Wolfsburg zou misschien meegenomen kunnen worden in zijn keuze.

Voor FC Twente, Feyenoord en NAC Breda zou een overgang naar Engeland het mooiste zijn in financieel opzicht. Bij een buitenlandse transfer krijgen de voormalig werkgever van de vertrekkende speler namelijk 5% van het transferbedrag.

11-05-2010 om 11:25 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud NACcers naar WK
Oud NACcers naar WK


Klik voor een vergroting               1

oud NACcers naar het WK

Niet alleen 'black star' Amoah zal een geelzwart tintje aan het aankomende WK geven.

Ook de ex-NACcer Johan Vonlanthen is in de voorselectie opgenomen. Vonlanthen, uitvinder van de corner op kniehoogte in belangrijke wedstrijden, loopt dit seizoen 1 op 2.5 bij fc zurich en speelde in het historische seizoen 2005/2006 op huurbasis van de Parel van het Zuiden.

Het grote konijn uit de hoed van vandaag is Patrick Mtiliga. De doldwaze linkspoot, aan wie een getafe speler nog pijnlijke herinneringen zal hebben, werd door de bondscoach van Denemarken verrassend opgenomen in de voorlopige WK-selectie.

Heren, veel succes in het land van bafana bafana!


11-05-2010 om 09:47 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
09-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC wint oefenpot
NAC wint oefenpotje

NAC wint oefenpotje van FC Den Bosch

NAC heeft zaterdagochtend in alle geheim geoefend tegen FC Den Bosch.
De Bredanaars, spelend met jongeling Nemanja Gudelj in de ploeg, wonnen met 1-0. Robbert Schilder tekende voor de enige treffer in het Rat Verleghstadion.


Coach Robert Maaskant: ,,Het was louter een potje om een beetje in het ritme te blijven. Daarbij is FC Den Bosch een leuke tegenstander."

Op Ellery Cairo na, speelden bij NAC alleen spelers mee die volgend seizoen ook actief zijn voor de Bredase club. Talent Pim Bouman maakte na rust zijn opwachting.

De Bredase club blijft tot 19 mei trainen. Het is de bedoeling dat NAC nog een of twee oefenwedstrijden speelt. Daarna vertrekt de selectie voor een vakantie naar Spanje.


09-05-2010 om 10:16 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
08-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amoah naar W.K. ?
Amoah naar W.K. ?


Klik voor een vergroting               1

Amoah in voorselectie Zwarte Sterren


Mathew Amoah is tot niemands verbazing opgenomen in de voorselectie van het WK-elftal van zijn vaderland.
Er zullen 7 spelers af vallen, maar aangezien de voorselectie slechts 4 aanvallers herbergt kan mevrouw Amoah met een gerust hart de koffer van manlief gaan vullen.

If so zal de spits samen met NAC-en Oranjemasseur Piet Nijs de enige NAC'er zijn die op het één na grootste sportevenement ter wereld acte de presence geeft.

Op 1 juni spelen Amoah en co. een oefenduel tegen Oranje.


08-05-2010 om 10:06 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interesse Kruiswijk
Interesse Kruiswijk


Klik voor een vergroting               1

NAC Breda krijgt concurrentie van sc Heerenveen in strijd om Kruiswijk Sc Heerenveen heeft concrete interesse in Arnold Kruiswijk. Dat meldt RTV Noord-Holland.


Kruiswijk komt momenteel op huurbasis uit voor Roda JC. De verdediger staat onder contract bij het Belgische Anderlecht, maar hoeft daar niet meer op speelminuten te rekenen. Kruiswijk kan dus uitkijken naar een nieuwe club.

NAC Breda was de eerste club die interesse toonde. Ook Roda JC zou verder willen met Kruiswijk en nu kan Heerenveen worden toegevoegd aan dat rijtje.

08-05-2010 om 09:56 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
05-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verbouwen
Verbouwen


Klik voor een vergroting               1

NAC gaat gewoon verbouwen eind mei

NAC start eind mei gewoon volgens planning met fase twee van de verbouwing in het NAC-stadion.
Dat zegt NAC-woordvoerder Willem Reijn.


“Vooralsnog is het niet anders dan dat de verbouwing gewoon doorgaat”, zegt Reijn. NAC-voorzitter en tijdelijk directeur Willem van der Hoeven meldde eerder dat de bouwplannen vermoedelijk voorlopig worden afgeblazen, omdat het er naar uit ziet dat de bouwmaterialen niet op tijd geleverd kunnen worden.
“Alleen als blijkt dat er problemen optreden, kan het niet doorgaan.
Maar op dit moment is daar geen sprake van”, zegt de woordvoerder van NAC.

Naast het bouwen van twee overkappingen aan de korte zijdes van het stadion, komen er ook nieuwe toiletten en drankcounters. De verbouwing levert NAC 1250 extra plaatsen op.
Dan heeft het stadion in totaal plaats voor 19.000 toeschouwers.

05-05-2010 om 10:54 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
04-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel raar seizoen
Heel raar seizoen


Klik voor een vergroting               1

Zwaanswijk: "Heel raar seizoen"

Tijdens het rondje dat de NAC-spelers na afloop van het duel met FC Twente liepen om het publiek te bedanken, werd Patrick Zwaanswijk toegezongen. De verdediger vertrekt, met moeite, na een mooie tijd in 'zijn' Breda.


"Heb ik toch nog een feestje gehad", zegt Zwaanswijk op het digitale thuis van NAC, met een knipoog naar de landstitel die FC Twente behaalde op het veld van NAC. "Alleen niet een NAC-feest. Ik heb hier genoten van elke minuut. Ik ben ook nog niet naar klaar met NAC Breda. Het zal altijd mijn club blijven en in de toekomst ook weer mijn club zijn."

Terugkijkend op het seizoen weet de defensieve kracht dat het wisselvallig was. "Het was een heel raar seizoen, maar we hebben wel een strijdbaar seizoen gehad. We hebben altijd het publiek achter ons gehad en mooie wedstrijden afgewisseld met minderen. Maar ik denk wel altijd met de NAC-mentaliteit en NAC-strijd, hoe NAC is."

Zwaanswijk kreeg in eerste instantie geen nieuw contract, mede daardoor is zijn toekomst nu nog onduidelijk. "Ik ben volop bezig en hoop snel op duidelijkheid. Voor mezelf, voor mijn vrouw en kinderen, en ook voor de pers. Elke week mensen te woord staan over hoe het staat, daar heb ik niet zo'n zin in."

04-05-2010 om 10:52 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
03-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jelle Ten Rouwelaar 18e
Jelle Ten Rouwelaar 18e


Klik voor een vergroting               1

Luis Suarez zal dit jaar gekroond worden tot beste voetballer van de eredivisie.
De aanvaller van Ajax heeft in totaal 210,5 punten verzameld volgens de ranking van de Telegraaf, die bepalend is voor de uitreikend van de Gouden Schoen.

Beste NAC’er op deze lijst is doelman Ten Rouwelaar.
Hij kwam tot 191,5 punten en deelt daarmee de 18e plaats met Feyenoord Leroy Fer en ex-NAC’er Ronnie Stam.
Jelle keepte een redelijke eerste seizoenshelft, had een flinke dip na de winterstop maar herpakte zich door de laatste wedstrijden weer uitstekend te keepen.
Het zal altijd een keeper blijven die het liefst 90 minuten op de doellijn staat en wat minder is op ballen van de zijkant, maar voor NAC is het toch een prima doelman.


03-05-2010 om 14:14 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twente Kampioen
Twente kampioen


Klik voor een vergroting               1

Twente kampioen, seizoen NAC voorbij

Het is NAC zondag niet gelukt om FC Twente van het kampioenschap af te houden en daarmee play-offs om Europees voetbal veilig te stellen. In het eigen Rat Verlegh Stadion werd het 0-2.


In de eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting de goal van Jelle ten Rouwelaar. De Bredase club speelde erg slordig en kwam nauwelijks van de eigen helft af.

Vijf minuten nadat bekend werd dat Ajax voor stond tegen NEC, kreeg Csaba Fehér een rode kaart. Uit deze vrije trap kwam Bryan Ruiz vrij voor de keeper en maakte de 0-1. Zo nam FC Twente het heft weer in eigen hand.

In de tweede helft begon NAC aanvallender en de club uit Enschede leek steeds zenuwachtiger te worden. NAC kreeg daardoor een paar kleine kansjes en ging vrijer voetballen. Toch was Twente steeds de bovenliggende partij en in 74e minuut maakte Miroslav Stoch de bevrijdende 0-2.

Het publiek had er niet veel moeite mee dat NAC verloor. Zelfs niet toen bekend werd dat de club de play-offs misliep. “Wij hebben veel liever Twente als kampioen dan Ajax”, aldus een seizoenkaarthouder. “De play-offs maken het seizoen kapot. Het begint te vroeg en de clubs zijn helemaal op.”

Enkele spelers die afscheid namen bij NAC (Martijn Reuser en Tommie van der Leegte) kregen een staande ovatie, maar hadden waarschijnlijk liever tijdens een andere wedstrijd afscheid genomen.

Aan de kant van FC Twente was er een klein Bredaas feestje voor Ronnie Sta

03-05-2010 om 09:36 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
02-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC wil revanche
NAC wil revanche


Klik voor een vergroting               1

NAC wil revanche.

FC Twente kan zondagmiddag in Breda kampioen van Nederland worden. De ploeg voetbalt in de allerlaatste speelronde tegen NAC, dat zelf nog strijdt voor een plek in de play offs om Europees voetbal.


"Twente heeft ons twee keer uit de bekerfinale gehouden, we willen revanche nemen'', zegt NAC-trainer Robert Maaskant. FC Twente kan daarom zondagmiddag volgens Maaskant rekenen op een fel en gedreven NAC. "We hebben het hele seizoen bij de eerste negen gestaan, het zou doodzonde zijn als we daar de laatste wedstrijd uit vallen."

Als FC Twente zondag wint, is de ploeg uit Enschede kampioen van Nederland. Maar als de Tukkers punten verspelen, hangt hun kampioenstitel af van het resultaat van de wedstrijd Ajax tegen NEC. FC Twente staat 1 punt voor op Ajax.

FC Twente kan zondag voor het eerst in de geschiedenis van de club landskampioen worden, de club uit Amsterdam won zes jaar geleden voor het laatst de kampioensschaal.

02-05-2010 om 12:55 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC verloor thuis nog niet
NAC verloor thuis nog niet


Klik voor een vergroting               1

NAC verloor dit seizoen nog niet in eigen huis van ploeg uit top vier

FC Twente wist al dat het voor zondag haar borst kan natmaken, maar de cijfers van NAC Breda in thuiswedstrijden tegen de topploegen onderstrepen dat nog maar eens. Ajax, PSV en AZ wisten dit seizoen niet te winnen in het Rat Verlegh Stadion. Twente hoopt aan die reeks een einde te kunnen maken.


NAC speelde dit seizoen in eigen huis gelijk tegen Ajax (1-1) en AZ (1-1), terwijl er van PSV zelfs gewonnen werd. Robbert Schilder, afkomstig uit de Ajax-opleiding, schoot enkele weken geleden de winnende treffer langs Andreas Isaksson: 2-1. Zondag is hij er tegen Twente wegens een schorsing niet bij.

De Tukkers hebben zoals bekend nog één overwinning nodig om de champagne te kunnen ontkurken; bij een nederlaag of remise moet het afwachten wat Ajax doet op bezoek bij NEC. De ploeg van Wiljan Vloet speelt enkel nog voor de eer, terwijl NAC probeert te winnen in haar strijd om de play-offs. De voorsprong op Roda JC bedraagt twee punten.


02-05-2010 om 10:00 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
01-05-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NAC wil Luigi Bruins
NAC wil Luigi Bruins


Klik voor een vergroting               1

'NAC wil Bruins huren van Feyenoord'

Luigi Bruins kan rekenen op de belangstelling van NAC Breda. De Brabanders willen de aanvallende middenvelder graag huren van Feyenoord, meldt RTV Rijnmond.


De 23-jarige Bruins wordt door NAC gezien als een welkome aanvulling voor de aanval en het middenveld. Feyenoord liet eerder dit seizoen nog weten bereid te zijn mee te werken aan een (tijdelijk) vertrek van de technicus, maar inmiddels willen Mario Been en Leo Beenhakker Bruins graag in Rotterdam houden.

Aan het begin van het seizoen belandde Bruins op het tweede plan bij Feyenoord, maar inmiddels is de spelmaker regelmatig basisspeler en valt hij vrijwel wekelijks in. Het is daarom ook nog maar de vraag of de voormalig jeugdinternational zelf wel oren heeft naar een vertrek naar NAC.

Bruins is bezig aan zijn derde seizoen bij Feyenoord. Voor zijn periode bij de topclub uit Rotterdam kwam het talent uit voor Excelsior, waar hij ook al eens samenwerkte met huidig Feyenoord-trainer Been.


01-05-2010 om 10:47 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra mooi
Extra mooi


Klik voor een vergroting               1

'Extra mooi als NAC zondag wint en Ajax daardoor kampioen wordt'

Robbert Schilder is een van de spelers van NAC Breda met een Ajax-verleden. De linkerverdediger staat zondag tegen kampioenskandidaat FC Twente echter niet op het veld. In de voorlaatste competitiewedstrijd bij SC Heerenveen liep Schilder tegen een rode kaart aan. "Het is apart", geeft Schilder toe. "De echte wedstrijdspanning voor het duel heb ik niet, maar ze zeggen dat het op de tribune nog spannender is."


"Soms lijkt het wel dat men vergeet dat wij ook moeten winnen om zeker te zijn van de play-offs om Europa League-voetbal", benadrukt de ex-Ajacied zaterdag in De Telegraaf. "Dat maakt het extra mooi als NAC zondag wint en Ajax daardoor kampioen wordt. Dat heeft voor mij wel wat extra's."

Datzelfde gevoel deelt Martijn Reuser, die net als Patrick Zwaanswijk en Leonardo een verleden bij de Amsterdamse club heeft. "Tot op de dag van vandaag word ik aangesproken op de periode rond 1995", aldus Reuser. "Uiteindelijk is Ajax de club waar ik ben begonnen en mooie successen heb behaald. Daar ben ik trots op. Wij willen morgen gewoon winnen en op het sportieve vlak onze plicht doen. En als we Ajax daarmee aan de titel helpen, is dat prima toch?"


01-05-2010 om 10:34 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VFan der Leegte viert nog niets
Van der Leegte viert nog niets


Klik voor een vergroting               1

Van der Leegte viert nog niets

De sms'jes van een vriend uit Enschede en Kenneth Perez liegen er niet om. "Ga maar lekker Koninginnedag vieren en het op een zuipen zetten", herhaalt Tommie van der Leegte de Twentse gelukswensen. De Tukkerse sympathisanten hebben pech. De verdedigende middenvelder gaat zich nog één keer aan de regels van het profbestaan houden.


Tenminste, als NAC zich zondag niet plaatst voor de play-offs en Twente kampioen wordt. En eerlijk gezegd ziet Van der Leegte dat scenario voor de hand liggen. "Heel reëel gezien speel ik komend weekend mijn laatste duel in het betaald voetbal." De man uit Bergeijk kondigde in een eerder stadium zijn afscheid aan en kan in het slechtste geval al zondag afzwaaien. "Ik denk dat Roda en FC Groningen makkelijk winnen. Dat betekent dat wij Twente moeten verslaan. Een kans van fifty fifty. Als wij de eerste helft goed doorkomen en bij hen de zenuwen toeslaan, is er wel degelijk een mogelijkheid."

Hoe het ook afloopt... 's avonds staat er een feestje gepland. Want de linkspoot mag niet zonder tromgeroffel uit het betaald voetbal verdwijnen. Hoewel... "Als wij met 3-0 verliezen en/of ik de negentig minuten niet volmaak, zal het bij een klein applausje blijven. Want alles zal dan in het teken staan van het kampioenschap van Twente." Daar wil Van der leegte eigenlijk niet aan denken. "Dat zal even slikken zijn. Maar ik kijk met een goed gevoel terug op mijn carrière. Het wordt tijd dat ik zelf kan bepalen wat ik in het weekend ga doen. Het heeft lang genoeg geduurd. Nog één keer laad ik me op voor een wedstrijd en dan is het mooi geweest." De smeekbedes van vrienden en FC Twente-spelers om gezellig Koninginnedag te komen vieren ten spijt. "Tegen hen heb ik gezegd: ‘sorry, maar nee’. Na dit weekend zal ik er altijd bij zijn, maar nu even niet."


01-05-2010 om 09:50 geschreven door breda  


Categorie:N.A.C.


Foto

Foto

weersverwachting


Foto

Gastenboek
  • groetjes
  • hallo lieverd
  • Fijne Feestdagen...
  • veel fietsplezier Dirk
  • weekendgroetjes van je maatje Noëlla knuffel en zoen xxx

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Image and video hosting by TinyPic

              IJSCOWAGEN van EEKEREN
    Image and video hosting by TinyPic

                             BIERWAGEN
    Image and video hosting by TinyPic

              POMP OP GINNEKENMARKT
    Image and video hosting by TinyPic

                          VUILNISWAGEN
    Klik hier voor meer gratis...

                   LAURENSZIEKENHUIS
    Klik hier voor meer gratis...

              JEUGDELFTAL v.v. BARONIE
    Image and video hosting by TinyPic

                           ORANJEPLEIN
    Klik hier voor meer gratis...

                       GINNEKENMARKT
    Klik hier voor meer gratis...

                           KIPPENBRUG
    Categorieën
  • Aktueel Nieuws (88)
  • Ballon Fiësta (1)
  • Bavel (5)
  • Breda Hippique (3)
  • Ginneken (2)
  • Haagse Beemden (2)
  • Harley Dag Breda (3)
  • Hvenement (3)
  • Jazz Festival Beda (8)
  • N.A.C. (173)
  • Princenhagen (8)
  • Prinsenbeek (8)
  • Singelloop (1)
  • Smaakvol Breda (3)
  • Smarlappenfestival (1)
  • Spreuken (136)
  • Station (4)
  • Teteringen (0)
  • Ulvenhout (4)
  • Zomer Boulevard (4)

  • Image and video hosting by TinyPic
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 01-2011
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009

    Foto

    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!