NIEUWE MIJLPAAL.
 MEER DAN 162.570 BEZOEKERS

Met mijn sites heb ik tot 1 mrt. 2012 
een mooi aantal bezoekers gehad
 namelijk meer dan 162.570
Hieronder een overzicht per site.

theopeterssite            12.249
2de wereldoorlog      59.091
vrijwilliger                  6.228
vrijwilliger2                4.604
spreuken                   70.394
Ridderorde                 2.094
Rotterdambrandt        5.446
hollandwaterl.               944
watersnood                   577
                             -----------
            TOTAAL   162.570

HARTELIJK DANK AAN
ALLE BEZOEKERS

Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
kijk ook op mijn andere blog... type in: http://blog.seniorennet.be/theet
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
wees gegroet maria
vol van genade de
heer is met u.
Gij zijt de gezegene
onder de vrouwe en
gezegend is jezus de
vrucht van uw schoot
Heilige Maria
moeder van God
bid voor ons
zondaars, nu en in
het uur van onze
dood   amen.

LOURDES IN HET
HOTEL ESPLANADA

Op een avond toen alle gasten op bed lagen, zat de staf in de hal van het hotel nog even bij elkaar te praten en wat te drinken. Het was vrij rustig in het hotel. Opeens hoorde ik in de verte; "oehoe..oehoe... oehoe, roepen'. "Stil even allemaal, ik hoor wat !" En ja hoor: "oehoe...oehoe...oehoe.... Ik ben met twee anderen gaan kijken waar dat geluid van kwam. Het kwam uit de richting van een van de toiletten! Toen we de deur open maakten zat daar een lachende mevrouw Huurdeman op...., ze kon alleen niet omhoog komen zei ze! Ze vertelde: "ik ben door een hulp naar het toilet gebracht, toen heb ik gezegd dat ik het verder wel alleen af kon. Thuis heb ik een verhoogd toilet en als ik daarop drie keer 'wip' kan ik thuis precies gaan staan! Ik had er geen erg in dat dit hier niet kon en nu zit ik al anderhalf uur te wippen en te roepen, maar ik val steeds terug!" Wat hebben we daar staan lachen. bij mevrouw Huurdeman rolde de tranen van het lachen over haar wangen.. Eigen schuld, dikke bult, zei ze !!

Reacties van leden....
uit ingezonden brieven
-----------------------
>>wat een heerlijke vakanties
zijn er bij jullie!
>>het is net een 50-jarige
bruiloft!
>>hier vergeet je dat je
gehandicapt ben!
>>de staf is 'hartstikke'goed
en pakken alles aan!
>>(winterfeest) het is bij
jullie altijd gezellig!
>>zo'n sfeer maak je nergens
meer mee!
>>ik kan moeilijk vertellen
hoe dankbaar ik ben!
>>als maar handjes geven en
kusjes geven, ik ben daar
een liefhebber van!
>>Ik heb nooit gedacht dat
ik nog eens polonaise zou
lopen!
Foto
Foto

(foto boven)
Met 42 gasten en 23 stafleden naar onze vakantielokatie in Deurne (bij Eindhoven). Hier de groepsfoto die wij elk jaar maken en gratis aan de deelnemers als herinnering meegeven. Dit blijkt een goede P.R. aktie te zijn!

Foto

(foto boven)
Met twee huifkarren rijden we dikwijls door de mooie natuur in de kempen. Hier zijn we bezig met het instappen van de rolstoelbewoners.

Foto

(foto boven)
Er kunnen 8 rolstoelers tegelijk in de huifkar vervoerd worden plus nog een paar mobiele gasten. We rijden naar een groot gebied waar verstandelijk gehandicapten wonen. Daar wordt het middagmaal uitgeserveerd. Als de eerste rolstoelers er zijn rijd de huifkar terug voor de tweede rit. En daarna de gasten van de eerste rit weer met een omweg terug naar ons onderkomen, totdat we allemaal weer thuis zijn.

Foto
(foto boven)
We krijgen de huifkarren altijd 'gratis' en de koetsiers zijn vrijwilligers van de groep verstandelijk gehandicapten in Deurne. Die krijgen altijd iets met %-ten alcohol er in !!
Hoofdpunten blog theosite
Inhoud blog
  • eigen sites
  • DOOR IN EEN VOLGEND BLOG
  • LOURDES IK ZAL JE NOOIT VERGETEN
  • NAAR ANTONIUS MET DE TOURINGCAR
  • DE TERUGREIS UIT LOURDES
  • DE GROOTSTE BEDEVAARTPLAATS
  • Bernadette Soubirous in 1858 (14 jaar )
  • WIE IS BERNADETTE SOUBIROUS ?
  • LOURDESREIS 1974
  • NAAMSVERANDERING
  • OPLOSSEN VAN MOEILIJKE PROBLEMEN !!
  • DE VOORZITTER HET VEN IN ......
  • DAGTOCHT NAAR AFIFAUNA
  • IN NO-TIME VOLGEBOEKT......
  • DE STAALBERG TE OISTERWIJK
  • VAKANTIEWERK
  • THEO PLAATSVERVANGEND VOORZITTER......
  • 1945 DE NKIB SNT. LIDUINA WORDT OPGERICHT
  • 1962 NAAR GROOT EN KLEIN SPEYK BIJ OISTERWIJK
  • 6 JUNI 1959 DEFILé VOOR KONINGIN JULIANA , De hr Ploeg (voorzitter) overhandigd de koningin een bos bloemen
  • ZO BEGON HET ..
  • VOORWOORD
    Foto
    ZO MAAR EEN VRIJWILLIGER
    ZO MAAR EEN VRIJWILLIGER
    14-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1945 DE NKIB SNT. LIDUINA WORDT OPGERICHT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    1945 !  !  !
    Ik noemde de naam Dina Bosman, dit is ze. Later hoorde ik dat zij met nog drie andere mensen direct na de oorlog het innitiatief genomen hadden om de slachtoffers van het bombardement op Rotterdam uit hun isolement te halen (1940) Er waren veel "verminkten!!" die niet meer naar buiten durfden en zich schaamde voor hun gebrek. Zij hebben toen de bond van "lichamelijk gebrekkigen" opgericht.
    Enige jaren later kreeg deze bond de naam NKIB ST. Liduina (Nederlandse Katholieke Invaliden Bond.)
    Het toenmalige bestuur heeft deze Rotterdamse invalidenbond uitgebouwd tot een landelijke organisatie. Zij verkregen op voorspraak van Deken Niekel zowel kerkelijke als Koninklijke goedkeuring, een geweldige prestatie. Op de Dovenbond na was dit de eerste bond voor invaliden, het accent lag op dagjes uit en gezelligheid maar vooral om de mensen uit hun isolement te halen.Woningaanpassingen en dergelijke waren toen nog niet actueel, er zit in ons archief wel een brief uit 1949 met het verzoek of de invalidenbond misschien voor een houten voet kon zorgen omdat de voet bij een ongeluk door de tram er af is gereeden (jawel! met 2 e's). Dit was de eerste belangenbehartiging. Terug waar ik gebleven was.....
    We zaten in Groot Speyk aan het diner, de organisatie verliep niet helemaal vlekkeloos en eigenlijk jeukte mijn handen om meer te doen dan alleen maar mensen vervoeren. Ik heb dat toen tegen Dhr. Ploeg gezegd (voorzitter) 'dat, als hij nog iemand nodig had, ik bereid was om meer te doen voor de invalidenbond! nou.. daar kwam hij op terug en .... hij deed het nog ook!!

    Op een avond belde hij mij op of het goed was dat hij, samen met Dina kwam praten. Zij kwamen en hij vroeg direct op ik het meende? "we zitten hard om bestuursleden verlegen, wil je, je daar voor beschikbaar stellen? Mijn antwoord (na ruggespraak met mijn vrouw!) was, ja dat doe ik. Ik zou voor de eerste bestuursvergadering een uitnodiging krijgen, bij hem thuis op de Statenweg in Blijdorp (oh, zat het zo met die auto's!). Hij was directeur van een grote theaterzaal in Rotterdam "Odeon" in de Gouvernestraat. 's nachts in mijn bed lag ik na te denken of ik dit wel aan kon? Jij altijd met je grote mond! Wat wordt er van mij verwacht? Hoeveel werk is dit? wat voor job krijg ik? veel vragen waar in nog geen antwoord op wist.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1962 NAAR GROOT EN KLEIN SPEYK BIJ OISTERWIJK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Je werd als vrijwilliger in die vereniging niet uitgenodigd voor een gesprek of 'intro' Ik had mij opgegeven en wachtte maar af. Ik kreeg een brief dat de organisatie met hun leden een dagje naar groot en klein Speyk in de buurt van Oisterwijk wilden. Of ik mijn medewerking hieraan wilde verlenen?. Kort en goed, ik kreeg weer drie namen op van mensen die ik moest gaan halen. Tevens kreeg op een kaart een nummer die ik rechts bovenaan de voorruit moest plakken De verzamelplaats was wederom de Statenweg in Blijdorp. Op de rand van het trottoir waren de nummers van de auto's opgeschreven. Het waren er in totaal 85 !! Ook stonden er 4 motoragenten.

    Toen wij compleet waren vertrok de stoet. Ik reed ergens middenin, aansluiten werd gezegd anders wordt de optocht te groot! Twee motoragenten voorop en twee achteraan, (kom daar nu eens om !) Ik voelde me geweldig en ook trots dat ik met drie dames in mijn autootje in zo'n grote stoet en onder politiebegeleiding mee reed.. een menselijk trekje niet waar?
    Een niet onbelangrijke bijkomstigheid was en is dat je een dag vrij van je werk moest nemen. Voor mij was dat niet zo'n probleem want mijn vrouw waarmee ik samen de kruidenierszaak runde vond ook dat ik dat vrujwilligerswerk moest doen "zij liep dan wel een stapje harder!"
    Nog steeds geldt voor iedere vrijwilliger dat de 'tuisblijvers'er voor 100 % achter moeten staan. Voor werknemers kost het immers een vakantiedag en in veel gevallen werkte het bedrijfsleven hier niet aan mee.
    Benzine was voor eigen rekening. Dat hoorde er bij. De rit verliep voorspoedig, o ja; de mensen die wij vervoerden waren allemaal mobiel, wel moeilijk lopend of met een stok, maar er waren toen nog geen rolstoelen of iets van die aard. Dat is nu wel even anders!
    Toen wij in Oisterwijk aankwamen stond ik toch wel even beduusd te kijken. Ik drie personen in mijn auto en dat maal 85 plus chauffeurs is een totaal van 340 personen. Al had ik verder nog niets met die organisatie te maken stond ik toch gelijk even te rekenen. 340 x een lunch met koffie, 340 x een diner met tussendoor drankjes.. Later bleek dat er voor deze dagtocht jaarlijks een gigantische loterij werd opgezet. maar toch.... 85 chauffers maal een lunch, maal een diner en drankjes... dan kosten 3 touringcars goedkoper en hebben ze nog meer aanspraak ook!!

    Gezellig was het wel o ja, dhr. Ploeg was een voorzitter van het kaliber 'dieselmotor' hij bleef gaan en had voor alles een oplossing. een prachtige man. Hij werd geassisteerd door een dame met een gewoon been en een heel dun pootje! Overgehouden van kinderverlamming in haar jeugd, Dit was Dina Bosman.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 JUNI 1959 DEFILé VOOR KONINGIN JULIANA , De hr Ploeg (voorzitter) overhandigd de koningin een bos bloemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De voorzitter van de Invalidenbond had voor elkaar gekregen dat wij met onze leden mee mochten doen in het defilé voor het paleis Soestdijk ter gelegenheid van de verjaardag van Hare Majesteit Koningin Juliana. Wij moesten aansluiten bij een stoet bejaarden uit Den Haag.
    Ik maakte, met drie dames in mijn auto, deel uit van een konvooi van 120 auto's die 's morgens verzamelden op de Statenweg in Blijdorp. Het zou de eerste keer zijn dat ik aan zo'n geweldige tocht deelnam.

    De drie dames bleken geboren te zijn in Nederland maar zij hebben gewerkt in Nederlands Indie. Tijdens de autorit naar Soestdijk vertelde zij mij dat zij alle drie in een Jappenkamp hadden gezeten en de verschrikkelijkste dingen hadden meegemaakt. Zij waren als invaliden uit dat kamp gekomen en waren boos op de Nederlandse regering omdat er niets voor hun gedaan werd, Zij verwachtten van mij dat ik vlak voor de koningin zou stoppen. De dame die naast mij zat liet zich dan uit de auto vallen om zodoende de aandacht te vestigen op het vele leed en de mishandelingen die de mensen in de Jappenkampen  hadden meegemaakt. Ik beloofde niets maar zei dat we moesten afwachten hoe dit defile zou verlopen.
    Aangekomen in Soestdijk werd ons per brief door de mareschausse medegedeeld dat het verboden was te stoppen, de ramen van de auto moesten gesl;oten blijven en men moest aaneengesloten en langzaam blijven rijden.

    Toen ik de koningin, die boven aan de trap stond passeerde stopte ik uiteraard niet, wel gingen de drie dames in de auto wild te keer ze schreeuwde; "we zijn kapot geslagen !"Ze gilden en het was een oorverdovend lawaai in de auto. Er stonden gelijk twee mareschausses bij mijn auto die mij sommeerden om door te rijden, zij bleven naast mijn auto lopen totdat ik de tuin van het paleis uit was. De dames waren helemaal overstuur en scholden op alles waar een rood-wit-blauw lintje aan zat. Het was een hele ervaring!

    Over de route van de zeven heuvelen zijn we naar een hotel gegaan waar wij gedineerd hebben. Om negen uur waren wij terug in Rotterdam waar ik de drie dames weer keurig netje thuisgebracht heb. Dat was dus mijn eerste grote rit voor de Nederlandse Katholieke invalidenbond Snt. Liduina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZO BEGON HET ..

    Ik ben geboren in 1932, als een na de oudste in een gezin dat uit zou groeien tot 12 kinderen. We woonden in Rotterdam en we hadden thuis een eigen bakkerij. In het gezin van 12 merkte ik snel dat je niet alleen op de wereld bent en dat je veel met anderen moest delen.
    Wij hadden een zeer toegewijde moeder, ik herinner mij dat zij met elk nieuw kindje heel erg blij was. Er werd niet veel verdiend in de bakkerij, het was eigenlijk "armoe 'troef. Moeder maakte van linnen meelzakken veel van onze kleding, dat kon zij heel goed, Het kon dan wel eens voorkomen dat er op je rug U.S.A. stond maar dat gaf niet want niemand had in die tijd iets nieuws. dat kwam door de oorlog die wij net achter de rug hadden.
    Ik was, wat men noemt een "boeffie" , de helft van de grijze haren van mijn moeder was mijn schuld (vind ik nu). Ik verdiende bij mijn opa in de bakkerij F. 2,50 in de week en was bere-trots dat ik dat elke vrijdag aan mijn moeder kon geven. Je hebt nu een sumiere indruk van mijn jeugd en de moeilijke omstandigheden waarin wij groot moesten zien te worden. Men noemde ons de
    "oorlogsjeugd"".
    Ik trouwde in 1956 met een dochter van een waterstoker, ook een klein winkeltje. Op innitiatief van mijn vrouw gingen wij samen de levensmiddelen in want mijn vader kon mij geen normaal loon betalen waar ik zelfstandig van zou kunnen leven.
    Mijn moeder was toen al aan het sukkelen, in het ziekenhuis werd kanker aan de lever geconstateerd en zij konden niets voor haar doen, zij werd door de dokters naar huis gestuurd. Ik kocht in die tijd net mijn eerste auto'tje. Wat was ik trots toen mijn moeder vroeg of ik haar uit het ziekenhuis wilde halen en naar huis wilde brengen. Samen reden wij naar huis en zij genoot volop: "bij Theo in zijn eigen auto rijden, dat had zij nooit durven dromen !"
    Zomer 1958 stierf zij op 51-jarige leeftijd en bleef mijn vader met dat grote gezin alleen achter.
    Wat jammer dat ik haar niet meer mee kon nemen voor een ritje!!
    Ik las toen net in de krant: "automobilisten gevraagd "om invaliden met kerstmis naar de kerk te brengen. Omdat ik voor mijn moeder niets meer kon betekenen heb ik daarop gereageerd en zo werd ik op vrijwillige basis automobilist in de Nederlandse Katholieke Invalidenbond, de NKIB snt. Liduina. te Rotterdam. Het betekende dat ik elke zondag in Rotterdam-zuid zieke mensen die niet meer konden lopen naar de kerk vervoerde. Ophalen en thuisbrengen.. het betekende ook sjouwen, dragen, samen met anderen, soms van drie hoog naar beneden en terug. Van aangepast vervoer was uiteraard geen sprake, en van het een kwam het ander.....

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOORWOORD
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14 MEI 2005
    Het is niet zulk mooi weer, een typisch Nederlands buitje van een week of zo. Ik ben helemaal bij met mijn werk en heb op het seniorennet de mogelijkheid gevonden om weer iets te gaan doen.

    Vrienden in het vrijwilligerswerk hebben ooit eens tegen mij gezegd; Theo, jij moet je memoires over je vrijwilligerswerk eens op gaan schrijven!"/ Je staat er dan niet bij stil dat dit interessant zou zijn of leuk om dit te gaan doen!! Maar ja, ik ben geen jongen die stil kan zitten, ik moet wat te doen hebben. En omdat er nu op 72-jarige leeftijd veel tijd is vrijgekomen ben ik op deze druilige dag achter de computer gaan zitten en zit nu na te denken over ' vroeger ' hoe het allemaal begonnen is en waarom ik nu kan terug zien op 42 jaar vrijwilligerswerk.

    Het geval moest natuurlijk ook een naam hebben, ik heb gekozen voor de titel "zo maar een vrijwilliger!". Waarom zomaar ? Wel, omdat ik niet de enige vrijwilliger ben die, zonder dat er enige vergoeding tegenover staat, zijn talenten, zijn, soms drammige karaktertrekken, zijn onvoorwaardelijk geloof  in de dingen die hij meent te moeten doen, ter beschiiking stelt aan een bepaald doel.
    Dit kan velerlei zijn. De een kiest voor trainer. de ander voor 'derde wereld'- landen, en zo kan je nog wel even door gaan. Ik heb gekozen voor het vrijwilligerswerk in de wereld van lichamelijk gehandicapten. Althans zo noemen wij die groep nu! Toen ik er aan begon praatte wij over lichamelijk gebrekkigen of zelfs 'onvolwaardigen! 'In de loop der jaren is dit steeds veranderd en aangepast aan de trent van deze tijd. Na de 'gebrekkigen ' praatte wij vervolgens over 'invaliden' daarna over 'minder validen'  toen  'gehandicapten ' en de laatste verzamelnaam voor de doelgroep is
      "mensen met een functiebeperking".
    Het heeft dus erg lang geduurd voor dat men er achter kwam dat het 'gewone' mensen zijn! . net als u en ik, en wie van jullie is er zonder mankement ? ..... juist ja, we mankeren allemaal wel wat. Maar gelukkig zij er vaak ' valide '  mensen die inzien en vinden dat er ook mensen zijn die niet alles alleen kunnen doen.  
    Mijn slogan voor mijn werk was.....

    vrijwillig maar niet vrijblijvend
    ver-bonden maar niet ge-bonden
    onbetaalbaar en niet te koop
    positief denken, positief doen
    met als enig doel.....
    voor jezelf en voor de ander een fijn gevoel !

    Als je zin hebt lees je mijn memoires, anders doe je het toch lekker niet. Uiteindelijk doe jij dit dan ook vrijwillig,,,, Misschien werkt het aanstekelijk.... Stil zitten is voor niemand gezond. Het heeft mij veel voldoening gegeven         Veel plezier er mee

    Theo Peters

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (29 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief
  • Alle berichten

    Gastenboek
  • Hallo,
  • 100jaar terug in de tijd
  • een fijne week .....en nog steeds karnaval in Ajoinenland
  • fijne middag
  • groetjes

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Hoofdpunten blog theet
  • aantallen anders sites
  • 2DE ZONDAG IN MEI... MOEDERDAG
  • HET BEGON OP 10 MEI 1940
  • DE KELDER IN
  • HET BOMBARDEMENT, Op de foto HITLER
  • DE OVERGAVE
  • ROTTERDAM BRANDT
  • vervolging van de Joden
  • HET VERGETEN BOMBARDEMENT
  • LUCHTALARM
  • DUITSERS PESTEN !!
  • DE JODENVERVOLGING
  • BEVEL (orginele tekst)
  • AFGEVOERD NAAR DUITSLAND
  • DE DAVIDSSTER
  • DE LANDVERRADERS
  • PERSOONLIJK STAMKAART
  • VOEDSEL OP DE BON !!
  • DE GAARKEUKEN !!!!!!!
  • CENTRALE KEUKEN .......
  • ZO MAAR OP STRAAT DOODGESCHOTEN
  • Een ander novemberdrama
  • GEEN STROOM MEER....
  • WINTER 1943
  • KOOLAS EN BOMEN UIT DE STRATEN!
  • HONGERSNOOD
  • VERNIETIGING VAN DE ROTTERDAMSE HAVEN
  • DOLLE DINSDAG
  • DE BEVRIJDING
  • EINDE AAN DE HONGERSNOOD
  • BROOD UIT DE HEMEL.....
  • ECHT WITBROOD
  • MARCHALLHULP !
  • R E S U M E
  • WE ZIJN BEVRIJD MAAR ..........
  • NA DE OORLOG...........
  • Das war einmahl .....
  • HITLERS DOOD ?????
  • BEVRIJDING VAN EUROPA
  • DE LANDING VAN 6 JUNI 1944
  • DE OPMARS VAN HET BEVRIJDINGSLEGER
  • nieuwsbrief 5 mei 1945

    kijk ook op mijn andere blog... type in: http://blog.seniorennet.be/theosite
    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn mooiste belevenis
    was...

    Op een dag,na het werk gingen wij om een uur of twaalf naar bed. Het was de gewoonte dat ik, met nog een stuk of tien anderen nog even bij iemand op de kamer wat aten en dronken. Dan bij de een en dan weer bij de ander. Wie op het idee kwaam weet ik niet meer, maar opeens wilden wij allemaal naar de grot! We zijn daar naar toe gelopen. Eerst bij de grot je eigen indrukken verwerken en een paar die dit niet deden zaten op de rand van een stenen muurtje, dat stond langs de Gave vlak voor de grot. We zaten daar allemaal bij elkaar. De harmonie in deze groep was zo groot dat we dit eigenlijk niet meer los konden laten.. De een begon 'zijn' verhaal te vertellen terwijl de anderen luisterden. Daarna volgde een ander "over wat wel en niet belangrijk was en is in het leven!" Wij waren daar op dat muurtje zo 'closed' met elkaar, dat ik mij heden ten dage nog afvraag en verbaasd ben over hoe dit mogelijk was. Op zulke momenten voel je hoe belangrijk mensen voor elkaar kunnen zijn en hoe anderen je dikwijls nodig hebben! Als het moet.. - alleen maar luisteren - naar iemand, zelfs dat heeft een enorme invloed. Wonderen hoef je en mag je in Lourdes niet verwachten. Maar de indrukken die ik daar beleefd heb, zullen mij altijd bij blijven en hebben mij gesterkt om met dit vrijwilligerswerk  door te blijven gaan. Niets geeft zoveel voldoening, als je merkt dat je anderen soms wat een beetje gelukkiger kan maken.
    Ik heb ook geleerd dat je deze gevoelens niet altijd kunt uitstralen of waarmaken en dat je in omstandigheden kunt komen waar het helemaal fout gaat! Ook daar moet je mee kunnen verder leven !


    Foto

    (foto boven) Bij elke activiteit van de GON wordt er voor de gasten een groepsfoto gemaakt. Deze krijgen zij 'gratis' mee naar huis, met als onderschrift; "LOURDES" en het jaar waarin de reis werd gemaakt.


    Foto

    (Foto boven)
    Groepsfoto LOURDES 1978


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!