en omdat ik nog wat chinees over had van gisteren, moest ik me daarom niet reppen voor het avond eten...
Theo de lo mein, en ik de nasi met een koppel spiegeleitjes...
IK had nogal wat minder dan Theo, maar die had dus zwaar werk verzet ( de grond pas gelegd en gebetoneerd... ) dus die kon wel wat extra's gebruiken en heeft den overschot van de nasi die ik niet op kreeg ook nog naar binnen gewerkt, met de mededeling... chinees en frieten uit uwe castrol... is voor mij een delicatesse....
Al bij al, wat kliekskes minder en een kilo speculaas rijker , voor hoelang d'as een mysterie , voor hetzelfde geld is dat overmorgen al opgepeuzeld... het is ook wel een beetje door de heerlijke geur van die koekkruiden dat je der aan gaat zitten..... voor de goeie koop moet je het niet doen.... ze kosten in Belgie eigenlijk feitelijk weinig... het zijn gewoon volkske koekskes.... maar de smaak is natuurlijk nog iets anders... ik had een deel gedaan in de speculaasvormkes, ( die maar ietsie pietsie zijn, dus heel klein , ooit gekocht bij Dille en Kamille.... ) maar het is eigenlijk prutswerk en ik kreeg het niet aangevoerd... je moet minstens met twee zijn om alle 10 minuten zo een volle ovenplaat te kunnen omwisselen en ja ik was dus maar alléén.... ( het is plezierig om dat met de kids te doen, eigenlijk een beetje zoals met plasticine, kleido , of hoe heet dat spul tegenwoordig alléén kan het nu geen kwaad, als ze het in hun mondje steken... puur natuur !! zelfs de suiker is bio !... maar goed, dat is bij ons het geval niet !! en heb ik de overgrote meerderheid uitgerold naar platte ovale koeken.... en dat smaakt even lekker ... als ik later aan een grote vorm geraak zal ik die natuurlijk wel gebruiken.!!..... effekes afwachten of er niets antieks op mijn paadje komt... want ik voel me natuurlijk warm aanbevolen voor een degelijke grote en diepe speculaasplank...
De donkere speculaas plank is van de begin 20 eeuw en is uit eikenhout gestoken en dubbelzijdig.... uiteraard kostbaar.... (antiek)
|